Монтесори - обучение у дома-2

• 90 551
  • 268
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за линковете!
Сега и аз ще ви предложа два.
домино на различни теми, избирате си картинка и надпис http://www.toolsforeducators.com/dominoes/
бинго на различни теми, пак може да се избират картинките за всяка тема http://www.toolsforeducators.com/bingo/
Могат да се разпечатват, но не могат да се свалят. Друг вариант за сваляне на кртинка е да се снима екрана  (с алт+контрол+принт) и после да се обработва в Paint например. Тази карта така снимах и запазих.

На мен ми е много скъпо да разпечатвам цветно, особено с тези темпове на интерес и се чудя да пробвам ли с черно-бял печат  newsm78

# 31
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
На мен ми е много скъпо да разпечатвам цветно, особено с тези темпове на интерес и се чудя да пробвам ли с черно-бял печат  newsm78
Няма ли да стане да разпечаташ няколко и да ги ламинираш (или залепиш ацетатна хартия от горе). С маркер за бяла дъска може да станат за много кратна употреба  Thinking 

# 32
violenzaa[/b ] ,   попаднах на още една чудесна идея за цветовете , която мисля да използвам -   http://www.mynameissnickerdoodle.com/2010/02/colors.html. Развива , фината моторика и координацията око ръка.

Други

Ароматен пластелин
медуза
много крафт идеи , включително и как да си направите облак или дъга у дома
Еко система у дома
Как да научим детето да държи правилно молива

# 33
  • София
Благодаря ти.
Аз си играх един ден да оцветявам макарончета с фулмастри. Купих и различни връзки за обувки и исках да я науча да ниже цвят в цвят, обаче нещо не се хареса :/

Идеята за молива е много, ама много добра. Браво! Екосистемата също много ми хареса. Ще я направя със сигурност.

# 34
  • Юпитер- Сатурн
violenzaa аз процедирах с цветовете по следния начин. Една от любимите му играчки са колите. Когато ги прибираше след игра го карах да взима напр. само червените, после зелените и пр. Когато сме на вън го карах да ми показва напр. червена кола и пр. Цветовете включвах и в ежедневието. Дай ми синята блуза, жълтата чаша и пр.
В началото му беше трудно. Тогава помагах и аз, но получаваше похвала само ако беше показал правилния цвят.
kapri_z еко системата е уникална. Тези дни мислих как да го накарам да се занимава с тези неща.

# 35
За цветовете Simple Smile
Вземат се много и различни на цвят коли или други еднотипни играчки. Необходими са и няколко листа цветна хартия. Детето сортира колите, като ги слага червена кола на червен лист. С конструктор също се получава много добре.

Другото ми предложение е с дървени щипки.
На дълго картонче се лепят цветове с различни листчета, като на всяка щипка се слага същият цвят. Детето ги закача на правилното място.

Другият вариант е с цветни топки. Необходими са детски тенджарки, чашки - разноцветни и топки с основните цветове. Детето трябва да сложи съответния цвят топка в съд със същият цвят.

# 36
  • София
Едно голямо благодаря на всички за съветите. За вас от мен :

Скрит текст:

# 37
запис за следене на темата  Simple Smile

# 38
  • Den Haag
Благодаря за новата тема, много полезни идеи намерих тук, ще пробвам идеята "Как да научим детето да държи правилно молива" доколкото разбрах това което стискат двата пръста е салфетка, нали?

# 39
  • София
Maтематика

Извинявам се, ако е пускано :

монтесори играчки онлайн магазин

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 16:05 от violenzaa

# 40
  • Юпитер- Сатурн
Показвам какво направих във връзка с четенето.
Отелно направих самите думи
Когато кликнете в/у снимката ще Ви се отвори линк.

Принтирах ги на обикновена хартия А3 и после ги ламинирах. Изрязах думите от втория файл, по- нататък ще ги разделя на срички. Задачата беше да прочете думата и да я сложи на правилната картинка. В началото казваше буква по буква. После сричките. На края вече четеше последните думи сам. Определено му беше интересно  Grinning

# 41
# 42
Записвам се и аз да ви следя. Дъщеря ми е малка, но много любопитна към околния свят и постоянно купувам книжки на които тя да сочи, а аз да и казвам какво вижда.
Ще принтирам част от посочените вече.

Благодаря ви за темичката  bouquet

# 43
Страхотна тема момичета!
Записвам се да следя   bouquet

# 44
Страхотна тема, която ще следя.
Дано да допускате нови попълнения. Връщам се да чета първата тема Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт