Отговори
# 60
Ехее колко бързо сте изписали 4 страници от новата темичка!
vesi81 и аз съм на елтироксин от около месец - случайно от изследванията ми видяха, че ТСХ ми е извън нормата за бременни, а ФТ4 ми е нисък - около долната граница... аз пих 1 месец по 50мг/ден елтироксин, в резултат на това ТСХ ми падна от 3,33 на 2,25, но ФТ4 и то вместо да се покачи, е паднало малко - доктора каза, че няма логика, предписа ми за следващия месец по 75мг.
За покупките - засега само разглеждам - главно колички и легълца, всичко друго мисля, че лесно ще избера и купя. Смятам към края на май-началото на юни да пазарувам...нашата бебка все си върви с около седмица напред и нищо чудно да се появи и в края на юли
Вие как сте със спането - на мен ми е доста некомфортно отсега, представям си като порастне още коремчето каква мъка ще е. Тази нощ бебата явно се беше разположила някъде много ниско и притискаше разни органи и ми беше болезнено и доста неприятно
Rozaly дано всичко е наред и се окаже, че всичките ти притеснения са били неоснователни.

# 61
My Joy, опитай да си слагаш възглавница между краката или под корема, на мен ми беше много удобно така.  Peace

# 62
Аз не успявам да се наспя от 3-ти месец,сега ми е почти невъзможно вечеда не се събудя поне 3-4 пъти през нощта.Много ми пречи корема,защото спя по корем...Това ми е най-големия проблем в момента,постоянно съм изморена и крива,а нищо не правя.Толкова много си мечтая за сън...Сигурно звучи смешно отстрани,но на никой не го пожелавам  Cry

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 22:07 от Wild*Orchid

# 63
И аз съм от групата на Хашимотките, от две години съм на л-тироксин, а заболяването го имам от доста преди това, но докато разберем какво е....
За момичетата с високо ТСХ - не се притеснявайте, аз започнах бременността с 5,8, после се покачи на 6,9 но благодарение на ендокринолога ми и конска доза л-тироксин успяхме да го смъкнем на 1,7 Simple Smile Слава Богу засега всичко е наред с бебчо и се надявам и за в бъдеще да е така  Praynig - но съм чувала много истории за майки, които въобще не са знаели, че имат проблем със ЩЖ и са си износили и родили здрави бебчета и с много по-високи стойности на на ТСХ. Така че си пия хапчето, слушам си лекарите о се моля и с нас всичко да е наред  Praynig

За дискомфорта - моя корем е доста голям вече - приличам поне на 7 мес. и много ми пречи, тежи, постоянно се въртя и не мога да се наместя цяла вечер и не спя, и на работа в стола само се чекна и пуфтя и се потя и изобщо...  Sick Доста е неприятно, пък сега е едва началото, представям си какво ще е 9ти мес.  #Crazy

# 64
devikici пробвах и така - и м/у краката, и под корема, и зад гърба, да ме подпира уж да спя наляво ама... не помага; събуждам се и откривам възглавницата някъде си  Grinning

# 65
Мили дами, дано не дръпна пак дявола за опашката, но спя толкова добре, че чак се учудвам от себе си. Даже 2 вечери не съм ставала да ходя до тоалетна  Crazy Все още не използвам възглавници, но ми е много комфортно на леглото без ММ  Embarassed но това е само когато той стане за работа, а аз остана да спя повечко хахах

# 66
И аз съм от проблемните с щитовидната жлеза - изследвам се на 2 седмици , защото моя хормон много бързо се променя и не мога да чакам всеки месец. Започнах с ТСХ 2,5 и еутирокс 75 , сега съм вече на еутирокс 150 и го държа 0 и нещо , ФТ 4 се вдигна към 17 , беше нисичко в началото Simple Smile

Днес купих шапчица на бебка и вече мога да започвам с покупките Simple Smile
Най ми е интересно да гледам колички , но не мога да си харесам Sad Sad
Ако някоя мама попадне на хубава количка с интересен дизайн - да споделя   bouquet

# 67
ето ме и менннннннн   bouquet за темата.аз се омъжих на 06.04 и сега ще тичам да вадя документи.Всичко е наред за сега ,купих си малко бодита -просто не се стърпявам Grinning

# 68
  • Пловдив
Благодаря за хубавата тема   bouquet!!!
Миналата седмица бяхме на ФМ. Този път каза, че не се вижда да е  момче. Може да си имаме девойка, но не се нагласям. Измислили сме имана и за двата пола.
Избираме си количка. Друго не съм гледала, но май е рано. Мисля да направя един списък на всичко и необходимо и после по него.
Имах леки болки и контракции. Приеха ме в болница за три дни, надупчиха ми дупето и сега съм в болничен, май ще е до майчинството.
Не смея да правя упражнения.
Хубав ден!!!

# 69
Здравейте и от мен момичета.
За покупките-почнах аз отдавна.Не съм взела кой знае какво,ама лека полека.
Ей няма ли да се оправи това гадно време че направо #Crazy
Аз да ви се оплача-вчера много ме боля корема и кръста като опасваща болка-нз какво беше ама направо ми се гадеше чак.Обадих се на док-той вика вземи но-шпа.Ей честно няма такава болка,по едно време си мислех дали да не бягам в спешно.Засега съм добре ще видим днес как ще съм.
Хайде да не ви занимавам повече,лек ден ви желая и много усмивки.

# 70
Сонче, лесно ще излезе мадамата  Wink

Пак имам болки надявам се днес да минат вече.

My Joy, друго не знам какво да те посъветвам, може би масажи  newsm78 .

pival, дано за напред всичко е наред и да не се налага повече да си в болница.

# 71
Добро утро момичета. Днес на обяд съм на консултация, да видим колко сме порастнали от предния път.Даже и мъжа ми ще дойде този път с мен. ДА видим дали този път ще се види пола на бебо, защото досега се криеше.Simple Smile МИсля да питам  док за болни4ен, защото на една заплата е много трудно ( водят ме на работа , без да ходя). Дано да ми даде без да се налага да влизам да лежа, но ако се наложи ще отида. Стискайте палци да мине всичко по вода. Simple Smile

# 72
  • Варна
Да се включа и аз в новата тема, че предната май я пропуснах цялата  Embarassed Във Фейсбук съм много по-редовна.
Бях на фетална морфология на 27ми март, всичко ни е наред с малкия и това което беше най-важното за таткото, още си е момче Simple Smile В началото се шашнах, защото въпреки че доцента каза, че всичко е добре с бебето, като се прибрах в къщи видях, че НС/АС /отношението на обиколката на главата към обиколката на корема/ беше 1,06 при долна граница за 20та седмица 1,09, но пък след 2 дни на 29ти март бях при АГто си и по нейните сметки изкара този показател 1,15, та се успокоих. Малко сме големи на килограми, но Ева я изкараха 1 седмица по-рано 4100, така че психически съм подготвена пак за голямо бебе Simple Smile
На ФМ и каката беше с нас Simple Smile Бебето си прозяваше и доцента й обяснява, че бебето й пеело, да му била пеела и тя. И каката пя "Рачо капитана" по време на прегледа  Mr. Green После на всички разправяше, че бебето й пеело  Mr. Green
На прегледа при АГто ми каза, че шийката ми е почнала да се смалява и ми изписа МагнеВ6. Уж каза, че не е притеснително и позволи да пътувам до Родопите май месец, но с почивки. Дано всичко е ок, че малко се притесних, а мнооооого ми се ходи до Родопите. Но пък гъбички вече нямам  Mr. Green Смених интимния душ гел, минах на Лактацид и почнах да пия пробиотик, дано не се появят повече тея гадини.
Покупките - още не съм купила нищо, направо ме е срам да си призная  Embarassed Но все ще ходя при майка ми и баща ми да видя какво е останало от каката и все не ми остава време. Сигурно ще направя като предния път - един списък и в 7ми месец за 2-3 дни ще купя всичко.
Щитовидната жлеза - аз съм с базедова болест /възли/, операция 2008г и премахната половината жлеза. В момента съм на Еутирокс 100мг/ден. Ходя всеки месец на преглед с готовите изследвания. Предния месец ТСХто ми беше 2,32 ако не се лъжа. Имам невероятно голямо доверие на доктора си, завежда най-голямото отделение по ендокринология във Варна и съм напълно спокойна. Ходя си редовно на прегледите, слушам го каквото ми каже и така.
Радвам ви се много на софиянки как се събирате. Нещо хич не сме активни варненки  Sad
Айде лек ден на всички, по-малко болежки и успех най-вече на Розали с амниоцентезата  Hug

# 73
Добро утро, и днес е много студено навън...
Вчера през целия ден малката беше много активна и се движеше в мене.
Голяма радост.

# 74
Добър ден и от мен  Simple Smile. Постоянно ми се увеличава и намаля дозата и всеки месец съм различен TSH, поне FT4 ми е добре. Когато забременях ми беше TSH-8 и много се изплаших. Тогава го смъкнахме на 5 после на 2,70 и сега пак на 5, но да ви кажа с по-голяма доза Еутироксин като, че ли ми беше некомфортно, болеше ме главата напрегната се чувствах. Вие как сте били?  И аз не мога да спа вечерта макар, че само 4 кг съм качила, но съм свикнала по корем да спа. Мами дайте линк за групата във Фейсбук  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт