АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 877
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
И мен все ме питаха Крали Марко ли отглеждам, до кога ще го кърмя?
beginner_mamma, от къде те върнаха, от Токуда едва ли биха го направили?
Аз бих обиколила няколко болници, ако ме върнат в една, следващата

# 346
и аз се сетих, че беше писала Токуда.
но от всяка болница могат в неделя да я върнат, ако е попаднала на такива доктори, при които искат да им е спокойно на дежурство... от опит го казвам с мои приятелки.
така че и аз бих обиколила няколко болници, тъкмо разходката ще се отрази по-добре отколкото стоенето вкъщи.
beginner_mamma, дано са те приели вече някъде. пи ли но-шпа?
ако не минат контракциите и не се успокоят значи към разкритие вървиш, няма начин, така че стискам палци, миличка  Hug

# 347
vitaivan, честито бебче   bouquet Да ви е живо, здраво и много да ви радва  smile3525 smile3525 smile3525

# 348
Съмнявам се, че в Токуда биха я върнали, дори и за неделя, но знае ли човек.
Мен днес ме вика док, специално за тонове и беше в болницата, защото се е притеснявала.

# 349
така е, може и в по-близка да е отишла и сега да е към Токуда.
дано всичко е наред, че сега я мисля милата с тия контракции да не се мъчи в лутане, ужасно е само като си представя.
дано се отчете скоро с добри новини  Peace

# 350
Днес Мирама има РД, сега се сетих, да е жива и здрава!
Не е минавала скоро да се отчете

# 351
Благодаря добре...чакам си мъника Wink

# 352
радвам се, стискам палци Simple Smile
Mirama, ЧРД и от мен, да са здрави всички около теб и ти и много щастливи!

# 353
  • Калифорния
Съмнявам се, че в Токуда биха я върнали, дори и за неделя, но знае ли човек.

от разказа на Алекс от преди няколко страници си мисля, че може нещо подобно да се е случило. Алекс я бяха върнали от Токуда, защото още нямала разкритие и ще й е по-спокойно да си седи вкъщи. Не мисля, че е от мързел на лекарите, ами по-скоро такава им е практиката - да държат родиликите възможно най-дълго вкъщи преди да ги приемат (поне така ни бяха обяснили на училището за бременни в Токуда, защото вкъщи можели да си вземат вана, да си пуснат музика и т.н. да им е по-приятно).

При Алекс обаче разликата е, че тя си имаше уговорка с лекар и му се беше обадила след като контракциите станали на често. Докато beginner_mamma няма на кого да се обади. Според мен е трябвало да я приемат вече за следене, а не да разчитат, че тя сама ще знае кога да иде пак.

# 354
В Токуда не приемат ли един ден по-рано за планово секцио, т.е. не в деня на самото секцио? В повечето болници приемат в деня на секциото.

# 355
  • Калифорния
В Токуда не приемат ли един ден по-рано за планово секцио, т.е. не в деня на самото секцио? В повечето болници приемат в деня на секциото.

Да, така е. Аз постъпвам утре, а секциото ми е другиден.  Peace

# 356
Момичета аз от 17ч съм с контракции на 30мин,за по 10-15 сек.Болката започва от ниско долу и стига до под гърдите,а корема ми става твърд на камък.Болката е пронизваща,но все още търпима.През времето,когато нямам контракции си усещам как се движи бебка и то доста осезаемо.Така ли трябва да е?От следобяд имам болки ниско около пубисната кост,сякаш някой ми разтяга кокалите.Приготвила съм всичко за болницата,но мисля,че все още е рано,особено като гледам и beginner_mamma ,няма смисъл да бързам.

# 357
zonichka, би трябвало да зачестят контракциите поне на 10тина минути, а даже и на 5  минути за да те приемат в болницата.   Макар, че в болницата където мисля да раждам, като гледам колко се чака пред спешния кабинет ще трябва да ходя по-рано. Ако не ти минат през нощта най-вероятно са истинските контракции. Мен няколко вечери ме наболяваше по 3-4 часа, но като заспивах ми минаваше.

# 358
zornichka, може да са фалшиви. кръстът не те ли боли?
истинските предродилни започват с болка отзад от кръста, отиват напред и надолу чак до слабините и коремът се стяга, т.е. боли кръстът обикновено.
следи ги ако започнат да зачестяват, също така ако ти падне тапата(май при теб не беше паднала още), следи се за водите.
ако полегнеш и не минат, а започнат да стават по-начесто или да стават по-дълги и болката вземе да се усилва, така е, бебо е на път тогава. тогава по-добре започни да се разхождаш, баня, лек душ.
стискам палци всичко да е наред и леко раждане.
за първескини като станат на 10тина минути си към 3-4-5 см разкритие, различно е, може и да нямаш още. може да изчакаш още да се нагъстят на 5-7 минути, ако нямаш други показатели и тогава да тръгваш за болницата. някои предпочитат да тръгнат, когато контракциите станат на около 5 минути, аз бях така и отидох с 6см разкритие.
ако те хване шубето и на 10 мин иди.
станат ли обаче контракциите продължителни, над 40-50 сек - по-добре отивай направо.

при теб как са, продължават ли, зачестяват ли или спряха?
ако имаш док му се обади все пак да те посъветва.

# 359
Ами полегнах за малко и сега от 45мин. няма болка,само леко придърпване ниско долу,но това чувство ми е познато,цяла седмица съм с него.Кръста съвсем леко ме наболва,но нищо особено.Сега по-гадното е,че малката се разрита,а вътре няма място и е доста болезнено.Може и наистина да са фалшиви.Тапата не ми е паднала,нито водите изтекли.Аз съм на 5 мин от болницата,така,че съм спокойна,че ще стигна бързо,ако се наложи.Сега като поутихна болката,не смятам да звъня на доки,а и да звънна,тя ще каже:Отиди за всеки случай да те видят колегите......За сега съм все още спокойна,но като почнат истинските,незнам тогава какво ще е.Обещала съм си да съм силна и да си мълча,колкото и да ме боли,за да не дразня лекарите с лигавщини.....знам ли.Сега така мисля,ама като дойде......... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт