АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 878
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
# 331
 Ето ни и нас, от вчера вече удома с малката кукла, засега само папкаме, нанкаме и обилно акаме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green    Така пълни памперса, че почти всеки път се преобличаме, важното обаче е , че сме си изцяло на кърма, дано и занапред да е така. Педи дойде да ни види вчера, добър избор направих с нея, споделя изцяло моите мнения по въпроса за изключителното кърмене поне до 6тия месец, водички и де що се сети човек. 
  Честито на всички нови мамчета, да са ви живи и здрави малките бебоци, а на останалите още 2 в 1  стискам палци за леко и безпроблемно раждане.                                                                                             
Здравейте,изчетох ви.Честито на новите майчета с бебчета!!!
Мен още ме боли операцията-този път голям зор,но все пак две рязания на 1 място са. ooooh!
  Какво имаш предвид с това за операцията, и на мен ми беше втора, но сега съм пушка, много по-бързо се възстанових в сравнение с преди, каква упойка ти сложиха?

# 332
placa, как сте?
Алекс, не че искам да ти се меся в отношенията със свеки, но ако бях на твое място, веднага бих си взела детето най-малкото аз да го къпя и преобличам. и да си го гледам както аз искам.
ако иска да сготви манджа, ок, както иска да я готви.
нямаш нужда от точно такива помощници. нервите влияят изключително лошо на кърменето и веднага следва да изключиш дразнителя.

за кърменето - първо, няма нужда да се наливаш с боза особено ако е с аспартам.
яж всеки ден по една-две шепи сурови БАДЕМИ, 2 чаши кисело мляко за предпочитане с повече полезни бактерии - елби, верея... по-масленото 32.9-3.6 процента, пий по 2 л вода на денонощие поне седмица и още нещо - буди бебо за нощно кърмене между 00 и 5ч пак поне седмица или се изцеждай на ръка поне два пъти през това време, за да стимулираш лактацията.
сигурна съм, че ще имаш подобрение. след всяко кърмене се изцеждай.

обади се на консултант по кърмене да те посети, моля те да не се отказваш от кърменето щом имаш желание, първите два месеца са най-тегави така да се каже.

мен ме е хванала една хрема, ясленска ли е, носово говоря... дано се оправя тия дни,
иначе садихме дръвчета сутринта и съм много доволна, само дето май догодина ще се разеленят  Rolling Eyes
бебо нещо се е кротнал, чак се ослушвах по едно време да шавне, ама шавна. днес не ни е активен ден.

късмет на скорораждащите!  Hug

tucka  Hug браво!

# 333
Момичета, помогнете със съвет, много ме болят ставите от вчера  Sad няма някоя да не боли, направо ми се плаче от болка  Cry

# 334
Момичета, помогнете със съвет, много ме болят ставите от вчера  Sad няма някоя да не боли, направо ми се плаче от болка  Cry

Освен почивка, незнам какво друго може да се направи.
Аз имам проблем с костите на ръцете...всяка сутрин ме болят, но след
раздвижване попреминава. Хапвам си сусамов тахан за повече калций.

# 335
  • София
Алекс, не че искам да ти се меся в отношенията със свеки, но ако бях на твое място, веднага бих си взела детето най-малкото аз да го къпя и преобличам. и да си го гледам както аз искам.
ако иска да сготви манджа, ок, както иска да я готви.
нямаш нужда от точно такива помощници. нервите влияят изключително лошо на кърменето и веднага следва да изключиш дразнителя.

за кърменето - първо, няма нужда да се наливаш с боза особено ако е с аспартам.
яж всеки ден по една-две шепи сурови БАДЕМИ, 2 чаши кисело мляко за предпочитане с повече полезни бактерии - елби, верея... по-масленото 32.9-3.6 процента, пий по 2 л вода на денонощие поне седмица и още нещо - буди бебо за нощно кърмене между 00 и 5ч пак поне седмица или се изцеждай на ръка поне два пъти през това време, за да стимулираш лактацията.
сигурна съм, че ще имаш подобрение. след всяко кърмене се изцеждай.

обади се на консултант по кърмене да те посети, моля те да не се отказваш от кърменето щом имаш желание, първите два месеца са най-тегави така да се каже.

jos,

Мерси за съвета. Ще ги имам впредвид нещата за ядене. А за отказване - не съм и няма да се откажа ще карам до край пък каквото стане.
За консултант - ще се обадя утре и ще се срещна с него за да видим какво ще каже....надявам се да се оправят нещата тъй като наистина имам желание да я кърмя, а не да и давам АМ.

# 336
Благодаря за стиснатите палци, но продължавам по домашному с безумни контракции, а в болницата казаха, че тоновете са ок и разкритие 0 Sad

А съм с 10 мин. по часовник, после30-40 секунди ужас, и после пак 10 минути почивка от болките.

Падна ми и тапата, но мъките продължават. Чета си в книгите - "не се страхувайте и стресирайтте и няма да боли". Не се страхувам, обаче боли да си е** мамата!

# 337
Благодаря за стиснатите палци, но продължавам по домашному с безумни контракции, а в болницата казаха, че тоновете са ок и разкритие 0 Sad

А съм с 10 мин. по часовник, после30-40 секунди ужас, и после пак 10 минути почивка от болките.

Падна ми и тапата, но мъките продължават. Чета си в книгите - "не се страхувайте и стресирайтте и няма да боли". Не се страхувам, обаче боли да си е** мамата!
  Миличка  Hug на какво ти казаха, че се  дължат тези силни контракции без резултат?Моя приятелка се мъчи така и накрая и казаха, че има родова недостатъчност и и пуснаха системи

# 338
Alexiana ,то гледаш я дебело,ама навън си маше ветрец при нас,а и  все още не смея да я разголвам навън,все пак си е новородено,а и тея антибиотици дето ни ги биха в родилното 5 дена  Sad.Сега и колики и въобще не ми се рискува.Та добре си и беше  Wink
˙·٠• АлЕкС •٠·,надявам се,че нещата ще се подобрят.Дано да се кротне тая женица Hug
jos и аз така мисля по въпроса със свекитата Wink Всеки трябва да си знае мястото

# 339
Момичета, с най-голчма радост ви съобщавам, че на 08.04 станахме мама и татко на малката бухтичка Александра 3250гр., 50 см. Много съм щастлива от вчера сме вкъщи, целувам ви всички!!!!!!!!!!!

# 340
Алекс, съчувствам ти за свеки... Ако можеш, дай й задачи като чистене, миене на чинии, готвене, пазаруване - такъв тип неща, а ти си гушкай бебчето и си обличай, люшкай и каквото там друго ти се иска Hug

аз се разходих добре, но засега няма промяна. ще видим утре как ще е и вторник съм на доктор.

честито на новите мами и бебоци  bouquet

# 341
  • Калифорния
beginner_mamma, това май не е много хубаво, дето са те върнали вкъщи  newsm78. Дали не трябва да те приемат в болница, за да те следят? С тези контракции на 10 мин и паднала тапа ти как ще разбереш кога наистина започваш да раждаш и дали бебето понася контракциите добре?
Твоята докторка утре ли я чакаш да се върна на работа?

# 342
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠· aко от сега не сложиш свекървата на място ще береш ядове и по-нататък, аз за моето дете съм безкомпромисна и не ме е интересува, чии чувства ще нараня и до ден днешен правя забележки и не позволявам никой да ми се налага с мнения и акъли, за друго мога да отстъпя или премълча, но за децата няма как да стане!!!

Честито на новите мами, да са ви живи и здрави дребосъчетата   Hug

Аз вчера за севте усетих контракции с леки болки, тапата ми падна и да не беше другата седмица секциото ми, май девойката твърдо е решила да е овне Simple Smile

Хубава вечер на всички  Hug

# 343
Съгласна със Sunny:), не сложиш ли някой на мястото в началото, после може да е късно. На майка ми съм казала, нейн ангажимент  е баткото, бебето ще е мой, евентуално да помага с домакинската работа.

# 344
beginner_mamma,  от коя болница са те върнали??
май от тия док, дето на тяхното дежурство не искат никой да се ражда..
може да те следят, да ти включат система окситоцин и да зачестят контракциите макар повече да болят да се стигне до разкритие, обезболяващо могат да ти дадат, най-малкото да те приемат да те следят..
не знам какво е точно положението, но разкритие 0 - сигурни ли са.
моля те - иди в Майчин дом в приемното, не казвай откъде са те върнали, кажи им, че не знаеш какво да правиш, първо раждане ти е, шашнала си се, да те прегледат как си!!!!!
после пиши ако те върнат.
не стой с тия болезнени контракции вкъщи!

vitaivan, не смеех да ти се обадя  Hug само стисках палци!
честита ви рожба, да е здравичка и много да ви радва!   bouquet

Алекс, ако си мислиш, че без помощ няма да се справиш, бъди сигурна, че имаш запас от сили за 4ма, вече си майка!
макар всички родители да ни бяха под ръка в квартала, малката като бебе само аз съм я къпала първите месеци, с ММ сме се грижили за нея както ние счетем за добре, как ще я обличам, кога ще я изведа на разходка... мерси от такива помощници, които ще ти вдигат нервите.
нашите бяха на гости, дето се вика носеха ядене, свеки и да не е била съгласна с нещо, че е мед.сестра в ясла и то 30години, въобще не съм й цепила басмата, както постоянно като ми натякваше защо я кърмя Милица след годинката, дори и след 10те месеца, казвам й какво ми е на душата и не ми пука въобще, имам пълната подкрепа на ММ и ми е по-лесно може би затова. и пак сме в добри отношения, всеки си знае мястото. та стига за свекитата, просто й кажи какво искаш, че искаш ти да си гледаш детето, как иначе да се научиш, да готви, да чисти, ей това е помощ ако иска да помага.
а за повиването Мъничето може да се включи, тя май повиваше Дидко, ама не знам как точно.
аз не бих причинила това на детето си както и да го опашкулвам. достатъчно е да спи на твърд матрак

Общи условия

Активация на акаунт