АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 826
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Моля, дайте линкче към РОДЕНИ.

# 586
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715594.15  Родени

jos Не ме притеснява да ме гледат хората, а удобството.
Идеята с шаловете е добра. Peace

А с памперсите ще видим как ще се нагласим.
 Благодаря  за отговорите! Hug

# 587
Честито на всички родили мами.
Да ви разкажа как мина прегледа при мен, док ме посрещна с усмивка колко много ми се е смькнал корема, последва запис на тонове- иднални и после прегледа, който не болеше особенно много, но нямам разкритие. Така се надявах на положителни новини за скорошно раждане, а док каза, че ще си ги изкарам 10-те дена оставащи до термин, ако нямам контракции силни по-рано. Последните две вечери имах контракции с болка, но нерегулярни и се надявах да имам разкритие, но уви.

# 588
Момичета,

Това ще е последния ми пост тук, живот и здраве ще се
видим в другата тема - родени!
Както вече споделих, утре влизам в болницата за секцио.
Пожелавам на всички, които все още чакат появата на своите
малки слънчица, скорошно, бързо и безпроблемно раждане.
Кураж!

А сега ви казвам до скоро...

# 589
МадМама, успех  Hug

# 590
Момичета,

Това ще е последния ми пост тук, живот и здраве ще се
видим в другата тема - родени!
Както вече споделих, утре влизам в болницата за секцио.
Пожелавам на всички, които все още чакат появата на своите
малки слънчица, скорошно, бързо и безпроблемно раждане.
Кураж!

А сега ви казвам до скоро...

Успех!!!Скоро да се похвалиш с хубави новини и снимки!!!  bouquet

# 591
MadMama  стискм палци всичко да мине по план, бьрзо вьзстановяване и чакаме да се похвалиш. Да се надявам да се засечеме в окрьжна, но едва ли.

# 592
MaDMamA ,желая ти успех и всичко да мине леко и бързо.да се възстановиш бързо и да си гушкаш съкровището Simple Smile Hug

# 593
Момичета,аз съм с болки цяла вечер,но само в корема,не и в кръста.Направо бебка ще ми пробие корема,ниско долу.Не мога да се изправя хубаво,ходя приведена,защото иначе боли.Болките не са регулярни,а по-скоро постоянни. #Crazy
Така се надявам да родя днес,утре,за да не го мисля вече...........И тази нощ няма да се спи,дано поне има кой да ми прави компания,макар,че останахме много малко не родилите,а още по-малко не спящите!!!

# 594
MadMama, стискам палци всичко да е наред, леко раждане и скоро здраво и пухкаво бебче да гушкаш  Hug

Мечо Simple Smile, удобство за кърмене е слинга навън, другото е на една пейка да си седнеш или на високите бордюри (носи си подложка в количката долу да може да сядаш навсякъде), обикновено има пейки, но само с железа, без дъските за сядане  Mr. Green,
има копринени и памучни шалове сега за топлото, хем е ясно, че кърмиш ако се загледат да не те безпокоят, хем не се вижда нищо или пък с пеленка завиваш бебо и мяташ другия й край на рамото, откъм гърдата, на която не кърмиш сега. ако нямаш нищо, може и с дрехата си да се прикриете.
винаги си носи мокри кърпички да си изтриеш ръцете преди това, поне докато бебо е малко,
и шише вода. както и преварена в шише с лъжичка, да й дадеш да изплакнеш устичката после.
като си вън, първите капки кърма изцеди, не ги давай да суче и после започни.
може няколко пъти да ти се случи, но си имай такива хитринки за удобство.

аз пък да ви кажа премеждия, ходихме преди час в МД
Скрит текст:
, че имах зацапване алено, зачудих се от какво е, не разбрах откъде е, ама викам айде да идем да видим, че  Crazy притесних се де.
а то някакво охлузване около срамната устна имало, може от ходенето днес колко часа, знам ли, и се цепнало милиметри и две-три капки имах на тоалетната хартия след тоалетната. по пътя даже ми прималя от притеснение.
като се обадих на док като да тръгвам, той вика по-вероятно от хемороиди да е. е и такова явно е имало, някакво малко, брех викам си, кога го хванах и това... да луда работа.
докторката ме прегледа спокойно, бебо е ок, тоновете наред, успокоих се, и за разкритие ме гледаха, за първи път тая бременност, ама нямам още. и се прибрахме.
изкарах си акъла де. дано всичко е наред с всички ни  Hug

zornichka, разкритие имаше ли ти?

# 595
Ами,jos,не ме гледа док днес,защото бебето не било слязло достатъчно за родова дейност.Дали го мързеше,дали си е такъв тъпак по принцип незнам,но все още съм бясна.Да идва момента да раждам и това е.Той ми каза,че контракциите са комбинация от болки в кръста и корема,но по отделно,не било контракция.Та затова аз цяла вечер се чудя какви са тези болки,дето ги имам само в корема...........

# 596
zornichka, може пък термина да не са ти го сметнали пак както трябва и бебо да си излезе точно на момента, знам ли.
последно кога го мериха бебо?

ако те притесняват тези болки, иди да те прегледат, нищо не губиш.
както аз, да си призная, се успокоих след прегледа сега, де да знам какво става.
така че ако са ти постоянни болките и некомфортни, по-добре иди да видят бебо, водите.
днес какво гледа док на прегледа всъщност, какво ти каза?

ти в окръжна или токуда, вече забравих, сори, обърках се коя от нас в коя е.
аз ходих в МД в приемното сега.
предродилните контракции наистина започват с болки в кръста отзад и минават настрани и напред към вътрешната част на бедрата чак и долу ниско под корема, като в същото време коремът се стяга като камък. и държи така доста секунди.
и изведнъж отпуска, все едно нищо е нямало.
като има контракция такава гледай да не се стягаш а леко дишай и спокойно, за да улесниш матката да не се притиска от диафрагмата, да се свие, разшири и така да се стига до разкритие, да се изглажда шийката.

а и зачестяват във времето. нямам разкритие сега, ти имаш ли?
аз се чудя как и кога ще усетя контракциите, нямам подготвителни, Божа работа и бебенцата кога ще тръгнат.
важното е да ги родим здравички и ние да сме добре  Hug
стискам ти палци!

# 597
jos ,каа ми,че бебето е с главично прилежание,добре е застанало,плацентата е супер,водите са чисти,матката е както трябва (каквото и да значи това).Общо взето всичко е наред,но понеже бебето било огромно(по негови думи)-секцио.Дрън-дрън.Вече страха ми мина в яд!Казах му за тези болки вечер,а той ми каза,че това не са контракции,нали все четем,трябвало да знаем.Да не съм ходила в болница ако контракциите на са на 3-5 мин,по-рано било лигавщина....и т.н.Каза след 7 дни ще съм за постоянно наблюдение,евентуално за предизвикване или рязане.А аз му казах,ч термина ми по ПМЦ е бил на 09.04.,а по ФМ на 18.04-днес,дали има значение това,а той каза,че не го интересувало кой как си смятал термините.И аз пак нищо не разбрах.Сега в понеделник (ако до тогава не родя и всичко е ок) ще отида пак и дано попадна на друг лекар и да видим какво ще каже той.А за болницата-Окръжна.До сега все хубави отзиви съм чувама,но последните два дни какво се случва,незнам-точно обратното.Опитвам се да не го мисля с негативизъм,за да не тревожа бебка,себе си и семейството си.Само се моля Бог да е с мен и да ми даде сили,ще изтърпя всичко,само да сме добре.То нямам друг избор!!! newsm17

# 598
Честито на новородилите    bouquet
Аз днес бях на преглед тоновете на бебка са добре- вече е 3250 г, водите са както трябва, имам мн лики контракции и разкритие около 1, 5 см.
Явно раждането е близо, но вече не ме е страх, защото съм в сф и съм на  15 мин пеша от болницата  Simple Smile та няма опасност да родя по пътищата  Wink
Зоничке, jos е права, отиди в друга болница, за да те прегледат както трябва и да ти обърнат нужното внимание. Не чакай понеделник, а отиди още утре, защото аз за окръжна съм чувала само мнения като твоето

# 599
Ох,къде да отида?!В МД едва не убиха детето на братовчедка ми,в ТК  една приятелка и разказаха играта там,в Шейново-сестра ми ражда там.....ужас,2-ра градска една позната я попитах онзи ден-там ражда,каза само изобщо не припарвай там......е къде да отида?!На всякъде има лекари и лекари.Много зависи на какъв ще попаднеш.Аз затова казвам само се моля да сме здрави и двете и така.Гледам да не се вкарвам в много филми,защото е по-зле за мен.Дано не съм ви стреснала с това за болниците,но всеки знае и е чувал различни мнения и отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт