АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 660
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Така е навсякъде има и добри специалисти, но има и истински боклуци. Дано само на самото раждани да попаднем на добри, че иначе не ми се мисли

# 601
the_witch, oще ден-два с разходки и ще усетиш и контракциите,
браво за мерките  Hug стискам ти палци, и на теб и на бебо!

zornichka, що не идеш до МД да те видят утре, ако болките ги има и сутринта?
това отношение на тоя док е...
ти ако идеш на 3-5 минути контракции може и да няма време дори упойка да ти сложат, ако искаш, примерно.
при някои жени дори и първескини, раждането става по-бързо. така жената на братовчедка ми роди първото си дете в линейката на път за болницата, братовчед ми държал бебо като ми се обади беше ни жив-ни умрял както е приказката, та и тя чакала на 5 минути контракциите да станат...
аз с първото наистина тръгнах като бяха на 5 минути контракциите, но по-добре малко по-рано, на по-малко от 10 минути. да има време да те приемат, да се облечеш без големи болки, е, ако разкритието ти е 3-4 см, кажи им, че ще се разходиш 2-3 часа и пак ще дойдеш да не висиш много в предродилна. но ако не ти е спокойно - по-добре там под наблюдение.
всичко е много индивидуално.
а теб къде точно те боли корема, стягания усещаш ли или само болка? и постоянна ли е?
чак до понеделник, недей.
мен днес ме сряза ту ляво, ту дясно една оста болка, не много силна, но я усетих за около 3-4 секунди и мина. не знам от какво е, де. но ако е постоянна или нетърпима - иди да те видят.
може в Шейново да идеш, ако МД ти е далече.
сега ако идеш в МД на смяна е много печена докторка  Party
ако решиш да отскочиш сега да те видят, не се майтапя.

иначе така е, прави сте, но по-положителна нагласа да имаме. иначе всички ни е страх на какви ще попаднем, където и когато и да идем, дори на преглед при очен дето се вика...

# 602
Ani27 ми се губи, беше на прегледа и оттогава няма новинки, стискам палци вече или скоро да се гушкат с бебенцето!

# 603
Болките започват от ниско долу и стигат чак до под гърдите.Стягане усещам,сякаш някой ми е взел матката и я е сложил в менгеме.Сега като седя без много,много да се движа ми е по-добре,усещам само как малката ми разпробива корема  Joy
И аз мисля като дойде момента за раждане да отида на около 10-8 мин.Така ще съм по-спокойна.А те там вече ще кажат с колко време разполагам.Аз се чудя тези болки подготвителни контракции ли са?И това е странно,че през ден нищо ми няма,не ме боли,а вечерно време като ме стегне....и така е цяла седмица.Но както вече сме си говорили-всичко е индивидуално и си е до човек!Дано всички сме добре и да имаме сили да се преборим с това,защото те първа ще водим битки!!!Аз така се успокоявам и си вдъхвам сила! Naughty

# 604
zornichka, подготвителните контракции или Браксън-Хикс са без болка, те са само стягане на корема, става като камък. и отминават като полегнеш, като пиеш но-шпа.
ти пи ли но-шпа някоя вечер, минава ли ти от него?
аз не съм пила никога такова, де, но знам при нетърпими болки ако е че може да пиеш и ако отминат, ок.
да не би да те рита малката като се мести насам-натам и да те ръчка по ребра и органи?
ако контракциите ти са придружени от тази болка, по-добре иди на док да те видят пак, ама другаде.

# 605
Не,не съм пила нищо изобщо обезболяващо през цялата бременност.Да,то това,че ме боли от ритниците на малката е едно на ръка.Но да,точно токова стягане усещам,а като ме стегне направо си ме боли.Точно за тези болки говоря.Може би аз погрешно разбирам ситуацията или самите болки....знам ли,нали ми е първа бременност,а толкова я чаках и сега от всичко се панирам.Ще видя как ще прекарам нощта и утре ще преценя.
jos,аз да те попитам и нещо друго.......малко ми е неудобно,но няма към кого да се обърна.От 2 дни долу влагалището и срамните ми устни са леко надути,сякаш са препълнени с кръв......сещаш се,а секс не сме правили,защото ми е некомфортно.Като се мия усещам известен дискомфорт,сякаш ми е наранена кожата,а и аз и ММ гледахме,абсолютно нищо няма,нито рани,нито пъпки....нищо.Това нещо нормално ли е преди да се ражда да е толкова чувствително там или не?А да не би да съм си разранила кожата от постоянното бръснене,за да съм подготвена.И нали съм по-дебеличка и от бедрата да се дразни кожата.......знам ли.Дали би могла да ми дадеш някакво обяснение.Благодаря предварително.Дано въпроса ми не е прекалено неуместен!!!

# 606
Зорничка, при мен подготвителните контракции станаха болезнени от един-два дни, но пак са си подготвителни. Най ме боли вечер, като се изморя и ме е страх да не почне раждането, че просто не знам как ще издържа. И подуването на тъканите отдолу също и на мен ми се случи, мисля, че просто трябва да се изтърпи.
Ходих и аз на лекар, като усетих контракциите реших, че ще родя - то беше преди 5 дена. Е, оказа се, че е комбинация от болки в червата плюс подготвителни контракции, а разкритието ми е само 1,5 см и ме викнаха след седмица пак, т.е. сега в понеделник.
Че наближава, наближава, само не знам как ще мине  Laughing Laughing

# 607
zdraveite momi4eta! Stiskam palci na nerodilite mami vsi4ko da e nared i da minava burzo.
Nie sme dobre i utre se pribirame vku6ti. Malkoto mi6le po4ti se nau4i da su4i Simple Smile sega idva sledva6toto predizvikatelstvo - kurmeneto Simple Smile
Za uspokoenie na 4aka6tite - misleh, 4e rajdaneto e dosta po-gadno, pri men se slu4i vsi4ko dosta burzo. Nqma da vi mu4a pove4e s taq latinica... Hug

# 608
Добро утро   bouquet
Дано нощта ви е била лека.
Jos, благодаря за подкрепата и съветите  smile3525
Линдичке радвам се, че вие с бебо сте добре.
Аз след малко отивам на разкрасителни процедури и разходка, което да подсетя госпожицата да излиза  Joy
МадМама, стискам палци всичко да мине по вода днес   bouquet Чакаме хубави новини

# 609
Зорничка, при мен подготвителните контракции станаха болезнени от един-два дни, но пак са си подготвителни. Най ме боли вечер, като се изморя и ме е страх да не почне раждането, че просто не знам как ще издържа. И подуването на тъканите отдолу също и на мен ми се случи, мисля, че просто трябва да се изтърпи.
Ходих и аз на лекар, като усетих контракциите реших, че ще родя - то беше преди 5 дена. Е, оказа се, че е комбинация от болки в червата плюс подготвителни контракции, а разкритието ми е само 1,5 см и ме викнаха след седмица пак, т.е. сега в понеделник.
Че наближава, наближава, само не знам как ще мине  Laughing Laughing
Много благодаря за инфото,поне съм спокойна,че не съм само аз така. Rolling Eyes
Надявам се до понеделник и двете да сме родили,стискам палци!!!  bouquet

# 610
добро утро Simple Smile
надявам се да сте добре всички, и които са били в родилното тия дни.
lindichka, браво на вас, ще се справите и с кърменето!

zornichka, предполагам, че и от тежестта, и от подготвянето за натоварването, което ще понесе всичко долу да е подуто и кръвоснабдено. след раждането ще мине сигурно.
то и при мен явно от чуствителността и се е разранило, та снощи ходих по разходки до МД  ooooh!

penkailieva, твоите контракции са болезнени, защото получаваш разкритие.
още няколко дни и ще дойде моментът.
аз очаквах да нямам разкритие още, наистина, защото два пъти само съм имала подготвителни контракции по 2, без болки. та кога ще е, вече не знам, когато стане.
снощи док ми беше в чужбина като му звъннах, макар да си бях взела и багажа за родилното, не се шашнах, че няма да го има, ако се наложи раждане, секцио и тн, така че каквото и както дойде.
zornichka, ти по-добре ходи при друг доктор в ОБ, не може само този да е, който те е преглеждал.
хубав ден на всички, няма слънце, и нещо ми се скапа настроението, досега да бяхме излязли с малката навън, то сега е повече за магазини, а хич не ми се ходи сега.
ама ще видим, може с колата да бръмнем после.

# 611
Здравейте момичета-хайде не остана-стискам палци да родите леко и да идвате в ''Родени''  bouquet

# 612
zonichka и аз бих те посъветвала да отидеш в друга болница.То винаги има и лоши случай във всички болници.Аз от ТК съм много доволна.Моя док е страхотен,а екипа,който беше с него са невероятни специалисти.Дано всичко е наред,огато дойде омента и помно,че трябва да си спокойна.
jos миличка мерси,за инфото,ама въпроса е бил от някой друг,но нищо де Grinning Hug То при мен е шоу с кърменето,ама без смях,а с рев.Малката я мъчат колики и вечерно време не иска да суче.През деня е ок,но вечер...И аз само рева,като магаре,а моя само пита защо.Е как да му обясня.Та се цедя и и давам понякога,но поне има какво Simple Smile Praynig Почти не давам АМ,на много 1-2 пъти в денонощието,когато виждам,че не се е наяла.
Днес ходихме на контролно теглене и от 4.04 изписани с тегло 3080г,днес вече сме 3760г Simple SmileЗначи все пак се наяжда от кърмата,че като суче,не разбирам по колко,но е лакома и как само гълта Laughing

# 613
# 614
Мечо Simple Smile, объркала съм се явно нещо...
по-добре въобще да не даваш АМ щом така наддава добре. браво!

Общи условия

Активация на акаунт