АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 830
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
zonichka,браво на теб  на бебчо Simple Smile
Не се вайкай излишно и не се стресирай,че всичко се отразява на бебо.Бъди спокойна,като дойде момента пак обсъди с док искането ти,а пък ако се наложи секцио,спокойно.Най-важното е ти и малкото човече да сте добре.
Моя док винаги ми е казвал да съм спокойна и с добра нагласа като се разраждам,че може да се предизвика срес в бебо и от там да се изходи във водите.
Е,бях наистина спокойна,ама до момента с пукането на водите Blush
Най-вероятно е имало инфекция,и заради високите ми левкоцити (24бяха преди операцията) водите ми са били такива.Док даже прати и плацентата за изследване,да види дали е имало в нея инфекция.Като се видим ще го питам,че още не съм.
така че запази спокойствие,не го мисли от лошата страна,всичко ще е ок  Hug

# 571
maleksieva,ти си късметлийка,къде ходих,за да знам за другия път....... Laughing
Ами аз си ходя при него в частния му кабинет и естествено си плащам прегледите - като от началото на 9 месец ходя всяка седмица и прегледа ми включва: вагинален преглед (според него е задължителен всеки път за да се оцени състоянието на шийката), ехограф и тонове.  А иначе той работи във Втора градска и съответно там ще ме изражда.
Но, наистина съм много доволна от него, с голямо внимание подхожда всеки път и е много разбран и не на последно място е много против секциото, ако няма медицински показания естествено.

# 572
maleksieva ти си късметлийка...аз също бях много доволна от моята лекарка и на края с извинение се осра.В началото на месеца бях на жк,даде ми докоменти и там каквото е нужно за болницата и ми пожела леко раждане....при което ми идваше да я убия   newsm61 newsm61 ...каза ми за тоновете,че мога да ходя където пожелая и не било нужно да ходя повече на консултации всичко било наред...а това нормално ли е и що за лекар е?

Оле ужас...как няма да е нужно?!
Моят ме гледа през седмица, но реално се случи така, че съчетавайки го
с посещенията в болницата съм под наблюдение всяка седмица, както би
трябвало да бъде по принцип.

От термин пък до раждане вече всички знаем, че трябва да бъдем следени
ежедневно, защото по всяко време може да се наложи спешна намеса, ако
тоновете на бебето не са ОК...

# 573
MaDMamA и аз това питах как не е нужно като знам,че всяка седмица се ходи влезеш ли в деветия...казвам и преглед нещо няма ли да има,микробиология отговора и беше,че се правело ако има някакъв проблем.Ужас е някакъв просто незнам какво да кажа.Иначе на друго място си записах час за тонове и онзи ден бях,всичко е наред.

# 574
така е,MaDMamA,но не всеки док го прави.само се моля докато дойде време да раждам и докато раждам всичко с бебка да е ок,и с мен,разбира се,защото тя зависи от мен!!! newsm17
Аман от "лекари"!!! #2gunfire

# 575
Ето ме и мен: отчитам се!

Яна се роди на 14.04 в 22:20 ч. тежи 3315 гр  и е 51 см.

Прекрасна е  и си заслужаваше всяка контракция и всеки шев!

От днес сме си вкъщи Simple Smile

# 576
beginner_mamma, честита беболина с прекрасното име  Heart Eyes
браво за мерките и на теб скорошно възстановяване, подмивай се с отвара от смрадлика и бързо ще забравиш шевовете, около 40тия ден иди да те прегледат как си  Peace ако нещо по-рано не ти трябва.

zornichka, не се ядосвай за секциото, и аз на 22ри съм на преглед, може да ми кажат и на мен така, че бебо е голямо, но наистина имаш право да се ядосваш на док за отношението.
направо иди при друг за второ мнение или го зарежи този, ако не ти вдъхва доверие  Peace
стискам палци всичко да е наред.

Мечо Simple Smile, защо инфекция? какво е имало, как е разбрал за водите док? от какво инфекция, левкоцитите ли е гледал само?
сега нали с теб всичко е наред?

# 577
beginner_mamma,  честито !! newsm51
А зорничка-не се ядосвай,като отидеш в болницата ще видиш как ще тръгнат нещата пък ако наистина не може,така е трябвало да стане-иначе доктора се е държал мн глупаво и непрофесионално,по добре се консултирай и с още някой.. ooooh!
На мен доки също ми каза че бебчо е големичък (по скоро главчест hahaha) но понеже таза,позицията на бебо,води и тн си ми е ок ставам за нормално.макар че аз гледам да не мисля мн мн как ще родя защото като гледам колко мами ги цепнаха накрая незн какво да очаквам вече #Crazy

# 578
Честито beginner_mamma...нека малката Яна расте
спокойна и щастлива и много радост да ви носи.

# 579
beginner_mamma,честита ви дъщеричка.Много да ви радва и да расте здрава и щастлива newsm51
Jos ,за водите видя когато ми пукна мехура,то и аз ги видях Sick И на двамата лошо ни стана.Веднага предположи прегъната пъпна връв или къса.А отделно левкоцитите (24) видяхме преди това(когато още си бях за нормално).Пускаха изследвания на мен и малката след раждането и на нея и бяха завишени левкоцитите.Възпалителен процес е имало.А плацентата я е пратил,както каза той,за всеки случай да погледнат,но да съм спокойна.А това с пъпната връв(много къса и къслива),направо ме разби.Та нали ходих на всички ФМ,не виждат ли там това newsm78.Но изживях някъв шок когато доки каза,че имаме 1 час за бебка,3 пъти тонове правихме,че все не им харесваха.
Както и да е,вече сме добре,дано все така да сме Praynig Simple Smile

# 580
jos,сега погледнах в епикризата на малката и там пише Интраамниотична инфекция на плода,некласифицирана другаде. Затова и бяхме на антибиотици,а мацката до мене я изписаха на 4 ден след секциото.Ама те не бяха на АБ.

# 581
за бебо за след къпане 22-23-24до 26 градуса е ок в стаята. иначе сега 19-20 по стаите е нормално без да се отопляват.
ако е претоплено бебо обикновено пъпчиците са по вратлето, гърдичките горе и гърба.
а по коремчето по-не мисля да е от претопляне освен ако не е под памперса или наистина много е било навлечено, или е реакция към пампи нещо, второто ме съмнява де.
остави го голичко бебо по боди само и чорапки през деня да му подиша кожичката, не го увивай  като е топло. след баня прави масажа, по-късно се включва гимнастиката.
хубаво попивай тялото след миене и къпане преди да я облечеш и сложиш пампи.
Благодаря ти миличка за бързите отговори Hug Hug Hug

# 582
Копирам си поста от Родени, защото не всички сме там ,все още.

Здравейте! Ние вече втори ден излизаме навън.  Crazy Crazy
малкия като излезе и спи по 4 часа и още може, ама го будя да хапва.

Количката  е супер (Jane slalom pro) няма  толкова маневрено нещо за Пловдивския калдъръм и дупки.  Peace Много са ми добри отзивите за нея.

Въпроса ми преди беше: Кога сменяте памперса? Преди или след хранене.?
Аз го сменям след и развалям сънят на Георги.  ooooh!

Родилите мами, с какви дрехи кърмите? Кърмите ли изобщо навън?
Малко ме притеснява това.

Честито на новите мами! Пожелавам ви да се радвате на щастието на дечицата си! Hug Hug :hug

# 583
Привет!
Мацки, сега се чудя къде да пиша- тук или в родени  newsm78

И честито на новите майки и бебенца  bouquet

Шаварче, сменям памперса както дойде, понякога преди, понякога след ядене. Зависи и кога се изака.
Нямам специални дрехи за кърмене, но навън гледам да съм с по- голямо деколте, за да ми е по- удобно за кърмене, ако се наложи. Иначе и аз се притеснявах преди, но се свиква- просто търсиш по- закътана пейка, мяташ един шал или пелена и си готова Peace

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 10:40 от barbaletka

# 584
Мечо Simple Smile, добре, че всичко е минало вече и сте добре.
то обикновено на бременните левкоцитите са ни завишени и не може да се разбере явно до раждането как са нещата вътре  ooooh!

Шаварче, обикновено кърмените бебета акат или пишкат направо след или по време на кърменето накрая.
сменяш пампи преди ядене, ако не е сменен дотогава, и след ядене веднага преди да заспи ако се изака - сменяш.
ако заспи по време на ядене - оставяш да спи, сменяш след като се събуди.
ще се справиш.
за кърменето, аз като горе-долу дългокърмеща майка, доста време си беше, навън и не сме се крили като няма как.
иначе може в слинга спокойно, може да се загърнете с пеленка, шал, винаги си носи долу в количката, ако бебо плаче, неспокойно е, кърмене за 5-10 минути прави чудеса  Heart Eyesако си в мол, може в кафе да седнеш, не си мисли, че някой те гледа, а и да те гледа - да не ти пука много-много. не ги гледаш и толкова. не им обръщаш внимание на репликите, ако има.

Общи условия

Активация на акаунт