АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 28 081
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Калифорния
Решихме с ММ, че ако случайно бебата напук реши да излиза баш кога моите избрани лекари са някъде в странство, местим от Св.Анна към Токуда и раждам там.

Днес на тоновете докито се оправда, че нямала предвид, че наистина искала да ми прави секцио (аз нямам ама ни-как-ви показатели за планово), а че се притеснявала ако започне раждане, на кого щяла да ме прехвърли. И ми го казва с такъв заговорнически тон, все едно мога да му кажа на корема - стой там до понеделник, че няма кой да те поеме  Crazy

Когато реши - тогава, все едно са се свършили болниците в София, бах ти. Но поне ми е спокойно, че засега поне няма изгледи да тръгне да излиза, и нищо чудно според лекарите да пренося малко.

Твойта докторка доста екстремна  afwitch Чак пък секцио да прави задето ще заминава  ooooh!
Ако много искаш да раждаш при нея, може да ти предизвика нормално раждане с окситоцин (както правят при преносване). Слагат ти системи и за няколко часа си родила (точно преди да й отлети самолета  Laughing)

Но според мен в Токуда си е по-добре (аз ще съм там, но съм си избрала лекар и ходя от няколко седмици да ме следи). Ти щом няма да избираш специално, може да пробваш и Софиямед или Надежда. Понеже са нови болници и много се стараели. Освен това са по-евтини от Токуда.

# 91
Момичета, кажете някакъв лек за кръста. От вчера си ме поболва. Като лежа няма проблем, но като се раздвижа, пак  започва.
Както ти е казала Presley, раждането е лека Wink, но все пак можеш да си купиш крем Арника и да се мажеш, върши чудеса  Peace
Лека с раждането е ясен, но ми се иска още да не го прилагам.
На мен при първото раждане ми изтекоха водите вкъщи. Но изтече всичко наведнъж- каза пльок и на леглото стана локва.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 14:21 от mary cherry

# 92
Преди да вляза да се изкъпя ми потече изведнъж голямо количество течност. Нямах нищо и просто стана голямо мокро петно на гащите. Не знам какво беше... иначе продължава болката в кръста и ме опъва от седалището и ниско в корема, чак си пристягам мускулите. Не съм раждала, няма как да знам дали пък е възможно да трябва да отида до болницата вече... звънях на смотаната си лекарка, но тя не ме отразява... разбрах колко мога да разчитам на нея. Чудя се какво да правя. Притеснявам се да не отида напразно и да ме върнат.

# 93
 presley, ако си с превръзка можеш да я занесеш до най-близката АГ болница за да проверят дали не са води. Или изчакай да видиш дали още ще тече.

# 94
Преди да вляза да се изкъпя ми потече изведнъж голямо количество течност. Нямах нищо и просто стана голямо мокро петно на гащите. Не знам какво беше... иначе продължава болката в кръста и ме опъва от седалището и ниско в корема, чак си пристягам мускулите. Не съм раждала, няма как да знам дали пък е възможно да трябва да отида до болницата вече... звънях на смотаната си лекарка, но тя не ме отразява... разбрах колко мога да разчитам на нея. Чудя се какво да правя. Притеснявам се да не отида напразно и да ме върнат.
presley, отивай в болницата, коя ти е най-близо?
не се шашкай, защо се притесняваш да не те върнат.
като те върнат - какво, нищо ново за тях, поне ще си спокойна.
според мен - вземи си багажа и иди, стискам палци!

# 95
presley, съветвам те да се разходиш до болницата ( нали беше от сф), ако те върнат няма да загубиш нищо, но поне ще те успокоят и ще ти кажат какво става с теб, защото сега сама се вкарваш във филми и се напрягаш.

# 96

Кога си на консултация?И аз бях така и си слагах превръзки и в деня на консултацията лекарката ми вика бъкаш от секрет...което е било тапата и ме изпрати в болницата с 4-5 см разкритие.А вечерта преди това много ме болеше кръста едва спах....Най-добре иди за твое успокоение да те прегледат Simple Smile

# 97

presley, веднага отивай в болницата, аз първото си дете родих за изключително кратко време, буквално докато се усетя какво става....даже и да е фалшива тревога, ще се отървеш от стреса, който си причиняваш сега

# 98
Jos, дай ми мейл, иначе ще е сложно, не знам как да прикача снимките.
Намерих подобна люлка в продавалника, чисто нова, питах до колко кг е, обясних на потребителката, която я предлага какво искам, каква люлка сме има ли и т.н. Тя е намерила същата, като старата ни до 13кг, същата марка и подобен десен, поръчах я, и до 2 седмици ще я доставят. Единственият недостатък е, че няма гаранция, но аз с предишната не съм имала проблем 2 г. после на една приятелка я продадох, и тя не е имала проблем, и като приключи с нея я препродаде. Цената е 270лв,  което е много добре, в магазините са 350+.Използвани такива ги предлагат за 170-180лв, а тази си е чисто нова.

beginner_mamma , имаш голям избор за раждането, щом си готова да платиш някаква сума. В " Свети Лазар" по здравна каса е 1500лв, което е по-добра цена от Токуда примерно/ в " Свети Лазар" ми харесва личното отношение и внимание, и това че се съобразяват с пациента/ Моята док не изражда по здр. каса, но на приятелка сестра и роди преди 2 седмици по здр. каса и е много доволна.......с две думи имаш избор голям, зарежи я тази несериозна лекарка, поне аз ако бях на твое място така щях да постъпя, като си поел ангажимент ще си го спазваш.
Това с майките и досадните съвети Crossing Arms, да видим моята утре като дойде до кога ще издържи без да дава излишни съвети, обещала е да ме слуша и изпълнява каквото аз искам..........

# 99
ЛЛЛ : Здравейте, искам да попитам - малкото ми бебче в последните 2-3 дни има зелено ако /светло/ изцяло е на кърма трябва ли да се притеснявам или да търся педиатъра.
Забравих да кажа, че бебчо има и колики и аз пия чай за кърмачки на HIPP и пия витамини Centrum от А до Цинк /изписани ми от педиатърката на бебо/ дали пък те не влияят на цвета на акото.

Здравейте, vesi_mz84!

Можете ли да ми разкажете повече за ритъма ви на кърмене с Цветелин - например колко броя хранения има той в рамките на 24 часа, колко пъти ака за 24 часа, наблюдавате ли да е по-неспокоен от няколко дни насам, дали давате някакви медикаменти или чайове за коликите? Също така можете ли да споделите как е организирано кърменето - дали предлагате на всяко хранене и двете гърди, или само едната; горе-долу колко време суче активно (т.е. видимо да преглъща) по време на едно хранене; сам ли се отдръпва от гърдата или заспива на нея; има ли някаква реакция от негова страна докато е на гърдата - да се дърпа в някакъв момент, да нервничи? Каква е консистенцията на акото на бебето - дали е както досега или наблюдавате някаква промяна; как бихте описали зеленото - тъмно, светло?

Причините за промяната в цвета на акото на бебето могат да бъдат различни. Надявам се скоро да имате възможност да отговорите на въпросите ми и при нужда - да обсъдим ако е нужно някакво оптимизиране на организацията на кърмене.

Поздрави,
Миряна

# 100
Забравих за препарата за фугите на плочките, ето това е:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=688512.285
има го постнат в темата, цилит бенг, днес го използвах за първи път, доволна съм. Няма силна и неприятна миризма, дори синковеца, като се събуди и влезе в банята, каза, че много приятно миришело. Напръскват се фугите и се оставят от 5 до 15мин. после се забърсват и минават с мокра кърпа.

# 101
Привет на родилите и все още неродилите като мен мами Simple Smile Аз не съм писала тук от 100 века ,следя само фейсбук Wink При мен нещата са добре ,днес бях на отворени врати в Тина Киркова-мн съм доволна от видяното,някак по спокойно ми стана! Макар че 6 етаж го научих защото ми се наложи да лежа в патологията заради отоци по крайниците,белтък в урината и съмнения за преекламсия мин седмица ,но вече съм ок  ..  лек ден от мен ,аз отивам на пазар Wink

# 102
Благодаря за пожеланието Else   
Положението взе да се подобрява.След силно упорство и слагане на гърда всеки път преди ядене,малката засука преди 2 дни  Храненията са ни на режим,както в болницата.В  7,10,13,16,19,22ч и след това вечерта когато сама се събуди за папо.Обикновенно към 3:30ч),че така си свикна.Тя е мирно бебе и спинка,буди се за хапването по час,но понякога трябва аз да я будя  За сега не съм я кърмилна през нощта.Давам и двете грди,суче около 30 мин. общо(а и много заспива) и след това давам АМ.От него изпива около 30 мл от 60.Това ми е проблем,че незнам колко точно кърма изсуква и за това правя АМ 60мл. и колкото иска.Не знам дали е правилен подход Когато се цедя с помпата излиза по-малко кърма,а като суче повече.Трябва ли да доизцеждам след като е сукала?Поне така забелязвам.
Не приемаме лекарства,а педиатърката ми каза да и давам вода със захар,ако иска.Не и е почитател.Памперси сменям преди ядене и винаги са опишкани,а и на момента пишка.Наакани имаме 2-3.Когато се роди беше с тегло 3100г,по време на престоя ни в болнцата(6дни) смъкна до 2900г,а ни изписаха(на 4.04) 3080г.В момента незнам колко точно е,на контролно тегло сме другата седмица.
Много благодаря за помощта

Здравей Мечо:),
Поздравления за постигнатия напредък! Това е чудесно!

Гърдите ни са някак "несъвършени" и не е видимо колко мляко изпива детето. При раждането стомахът на бебета е много малък горе долу с размер на лешник, а количеството мляко, което може да вмести 5-7 мл. С времето постепенно нараства като около ден 3 събира 22-30 мл, а около 10 ден количеството, което може да събере стомахът на бебето е 60-81 мл. Съответно количеството мляко, което бебето може да изсуче не е много голямо. В края на първата седмица дневното количеството кърма, от което бебето се нуждае е около 200 мл. През първия месец от живота на бебето нуждите му от кърма нарастват непрекъснато. Изследванията показват, че след навършването на 1 месец докато бебето стане на 6 месеца, количеството на необходимата кърма остава относително постоянно - 570 - 900 мл дневно.

За увеличаване на количеството кърма, което бебето приема, на някои майки  помага да се опитат да скъсят интервала между отделните хранения, т.е. ако едно бебе суче на всеки 3 часа майката предлага на 2. Ако бебето е гладно, то би било склонно да се суче. Ако не е, то си показва красноречиво. Новороденото бебе трябва да има минимум 8-12 кърмения на денонощие, което означава кърмене на всеки 1-3 часа с една пауза от не повече от 4 часа през нощта.  Кърменето през нощта е особено важно за бебето, а също така и за стимулиране на лактацията тъй като нивата на пролактина (хормон участващ в производството на кърма) са 2-3 пъти по-високи сравнено с деня. При сънливо бебе може да се наложи да бъде будено за да се храни. От друга страна кърмата е храната, която бебето е създадено да обработва и му е нужно от 60 до 90 минути за да го направи, за разлика от АМ, чиято обработка изисква два пъти повече време.

Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене помага на други майки като това може да се прави 2-3 пъти в рамките на едно кърмене. Причината е, че организмът ни започва да произвежда кърма в момента, в който гърдата се изпразни (за това е добре да се остави бебето да изсуче добре първата гърда преди да се предложи втората). Тази кърма слиза на порции през определен интервал от време. Така връщайки бебето няколко пъти му се дава възможност да приеме повече мляко. Компресията може да помогне за по-доброто изпразване на гърдата. Ако след това бебето продължава да изглежда гладно, може да му се предложи добавка по възможност не с шише, а с чашка, лъжичка, дозатор, капкомер или друго. Пиенето на мляко от шише и сукането от гърда се различават и при някои бебета е възможно да доведе до объркване.

Мога да предложа и няколко статии свързани с кърменето, които могат да представляват интерес - Кърменето през първите 6 седмици от живота на бебето, Първо довърши първата гърда и Мога ли да дохранвам кърменото си бебе?

Надявам се, че информацията ще ти помогне и ти пожелавам скоро да нямаш поводи за притеснение   bouquet

# 103
Благодаря за отговора! 

Кърмя в кръстосана люлка и под мишница основно. Под "юздички" имам точно това предвид - устничките да са обърнати нагоре. Според мен захапва и част от ареолата, но и аз вече не знам. Може би наистина захапването е проблемът.
Имам лека болка по време на цялото кърмене, но тя е поносима, след кърменето зърната ми продължават да са много чувствителни и леко болезнени. Острата болка е при първото дръпване.
Правя и това с изсъхването на въздух и с кърма леко мажа, после слагам Лансинох крем.
Ще прегледам клипчетата да видя какво не правя правилно

Здравей yara,
Може ли да попитам дали усещаш болката само в зърната или отива и по навътре? Двете гърди еднакво засегнати ли са или проблема е само в едната? След като Стефан пусне гърдата забелязала ли си дали зърното е променено - по форма, цвят или нещо друго?

Друго важно за правилното позициониране освен широко отворената уста, обърнатите устнички и асиметрично обхваната ареола е главата на бебето трябва да е леко наклонена назад независимо от позата, в която суче. Когато Стефан започне да суче е добре да следиш дали суче активно - дали се чува да преглъща, дали мускулчетата на лицето около челюстта се движат, ушичките се мърдат и т.н.

При вече разранени зърна майките споделят, че чувстват облекчение, ако сменят позата. Така бебчето суче на различно място и това би могло да намали в известна степен болката. Опитването на различни пози също така би могло да помогне да се намери тази, в която кърменето не боли.

Ако позиционирането и засукването са коректни, ще бъде добре лекар да погледне дали е възможно Стефан да има къса юздичка на езичето, високо небце или друга анатомична особеност на устната кухина, която да затруднява кърменето.

Пожелавам ти скоро болката и тревогата да преминат и да се насладиш на кърменето   bouquet

# 104
Здравейте от мен,сега се прибирам от консултация ,оказа се че моя лекар иска да си ме остави в болницата да си ме наглежда,че аз пък имам проблеми с кръвното и килограмите са ми малко в повече ,викам му ама да не ме държиш една седмица ,вика ако трябва и толкова,влизаш и излизаш с бебе  Hug Ама сега като знам колко е неприятно да седиш в болницааа   ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт