АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 852
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
 Laughing  аз ходих нагоре-надолу из блока, добре че не засякох някой съсед, че сме нови и ще ме вземат за луда. Сега да видим дали щее има резултат. Crazy

# 451
Тук 15 % от жените раждат първото си дете със секцио. Като секцио се прави при ситуация,застрашаваща живота на майката или бебето. 70% от тези 15 после раждат второто си дете по естествен път. В Българя все още се реже много лесно! И аз съм със спешно секцио, на мощт бебо тоновете изчезнаха.

# 452
Много си права.Когато наистина има предпоставки за рязане,разбира се,но само защото не им се разправя,ще пътува лекаря,не е на смяна,а има други планове....или един куп други глупави причини.Лошото е ,че същото важи и за такива майки,които без да има причина лягат под ножа!ЗАЩО?По-лесно им е или какво?!Това е операция и като всяка друга такава крие своите рискове,да не говорим за по-трудното възстановяване!!!

# 453
Много си права.Когато наистина има предпоставки за рязане,разбира се,но само защото не им се разправя,ще пътува лекаря,не е на смяна,а има други планове....или един куп други глупави причини.Лошото е ,че същото важи и за такива майки,които без да има причина лягат под ножа!ЗАЩО?По-лесно им е или какво?!Това е операция и като всяка друга такава крие своите рискове,да не говорим за по-трудното възстановяване!!!
  202uu

# 454
Ео, добре си решила.
ще го запомня като упражнение, че както нямам контракции, знам ли и аз...

zornichka, все още в България се предоставя избор на бременната дали да е секцио дори и докторите да имат моралното задължение да я информират и агитират за нормално раждане.
аз лично разбирам жените, които искат да родят секцио по желание.

аз бих избрала, ако мога винаги нормално, вече за медицински показания не говоря. това вече не е наша воля.

# 455
Здравейте и от мен.Ние сме добре-храним се изцяло на АМ.Марин яде на 3 часа и спи без да се събужда,за което се радвам-така и аз се наспивам.Аз все още се възтановявам от това секцио-много зор ми даде-но ще мине Mr. Green Mr. Green

# 456
  • София
Оххх да и аз гледам, че повечето които бяхме уж за нормално раждане, родихме със секцио. При мен също беше належащо защото на малката започнаха да и се губят тоновете, а и матката започна да се мъчи.

# 457
И аз искам нормално, както съм родила първото, разминах с един единствен
шев и се възстанових много бързо.

Сега няма как да стане номера, т.е. нямам избор - малкото не се завърта,
а продължава да си лежи напречно.

Хич не ми се иска да ме режат и после не се знае, колко време ще се възстановявам....

# 458
миналия път не исках нито монитори, нито кабели по мен точно затова.... и док се съгласи,
сега няма да е така, сигурно де, че ми е второ раждане и съм на друг акъл, но си мисля, че тоновете на бебо се губят понякога като тръгне да излиза нормално, то си е мъка и за него, много зависи и от напъните и колко сили са останали на родилката наистина... какво да се прави, както дойде,
важно е с бебо да са добре.

# 459
Здравейте, честито на всички новопоявили се бебчета и техните родители   bouquet
ЛЛЛ Аз да питам нещо.
Малкото ми синче се роди на 19.03  - 2100 кг. спадна до 2030 кг. на 27 март ни изписаха 2300кг. снощи го мерих станал е 2810кг. изцяло сме на кърма без никакви добавки. Та въпроса ми е дали наддаваме нормално ? За да преценя стига ли му кърмата. Купих си и кантар изяжда някой път по 70 мл. друг път по 100мл. спи си спокойно
и пълни памперсите на всяко хранене.

По другия въпрос който обсъждате за спешното секцио да кажа и аз. По време на моето раждане което беше предизвикано заради високото ми кръвно и страданието на бебчо доктора ми беше на тръни и все пак не ме среза за което съм му безкрайно благодарна родих нормално без нето един шев с кръвно 200-110, а бебчо беше с увита два пъти увита пъпна връв около врата. Важното е, че и двамата вече сме добре и той си качва постепенно грамчета

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 19:49 от vesi_mz84

# 460
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Аз не пишех, че бях поизостанала с четенето, но вече наваксах и ще съм на линия... Simple Smile

Честито на всички родили, а на тези, на които тепърва предстои - да е леко и безпроблемно Hug

Ние сме добре с дребната - всеки ден излизаме със слинга - кога за повече, кога за по-малко Mr. Green Хапва си доволно, за разлика от батко си по това време baby_neutral От първите си минути е изцяло на кърма Simple Smile

Изчезвам, че ни е време за къпане, пък утре ще се включа по коментираните въпроси newsm78

# 461
да споделя след днешния преглед: всичко ни е наред с тоновете, утре отново. чакаме човечето до петък и ако не се реши по собствена воля, в петък ще бъде измъкнато...

много се надявам самичко да изскочи в петък, но ще видим. с таткото го облъчваме да излиза само. не знам колко е успешно, но доста се посмъкна шкембето.
стиснете по едно палче за мен да се размина със секциото Praynig

спокойна нощ на всички мами и бебоци!

# 462
Стискам палци!!! newsm17
А аз да попитам нещо.Сега се сещам,че болничният ми от 45 дни изтича утре,а аз още не съм родила.И сега към кого да се обърна?Кой ще ми издаде нов болничен,докато родя?Изобщо какъв е реда? newsm78

# 463
за болничния - май се прави някакво приравняване, днес забравих да питам, но утре ще питам. би трябвало лекарят, който те следи, да ти го издаде.

# 464
Е, защо секцио, линдичка?
И моето смятат да го вадят в събота, ако не тръгне само, но нормално, с окситоцин предполагам.  Rolling Eyes
Направо тръпки ме побиват, че накрая ще стане спешно секцио  Laughing
Зоничка, аз отговорих във фейсбук, но ако има още някой, който се интересува от въпроса и не е в групата, копирам:
 В Тина Киркова ми казаха, че ще ми издадат болничен за дните между термина и раждането, след раждането обаче, защото сега не се знае какво да напишат. Обаче аз там се следя и там ще раждам, т.е. ми е лесно като родя, да отскоча до ЖК да им кажа да пишат. Не знам иначе как се случват нещата, сигурно от болницата, в която родите, ще издадат такъв.

Общи условия

Активация на акаунт