АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 661
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
минавам набързо да се запиша, че ви загубих в последно време, но не мога да ви чета, че с малчо още се нагаждаме. добре че тати си е вкъщи   Heart Eyes

# 616
някоя от мамите да ползва памперсите на evy baby?Много добри отзиви чувам за тях.Аз мислех да ползвам тези белите на папмперс,но сега се чудя дали не пробвам тези  newsm78 Родилите мами какви взимате?

# 617
Ето ме и мен- чакам бебока все още и се записвам за състезанието "Последната родила априлка "  Joy ...Днес сме на РД на сестрата на ММ-ние с нея се майтапехме че може да се роди на нейния РД ама като гледам няма такива изгледи,в понеделник съм на преглед и ще видим как вървят нещата,че термина ми е в сряда ....

# 618
Aaaa, placa, мисля, че ще ти бъда конкуренция в това състезание. Laughing И моят термин е на 24, ама аз в началото на 9-ти месец сякаш имах повече признаци на раждане отколкото сега.  Crazy Инак тежко си е последните седмици - спането е по-трудно от всякога и това е най-мъчително... Чакам беба с нетърпение  Heart Eyes

# 619
Ох, момичета, аз преди малко го усетих как се смъкна надолу. Горе вече нищо не ми подпира. Дали ще устискаме до понеделник?

# 620
ех,mary cherry,завиждам ти. JoyЗащо искаш да чакаш до понеделник?Давай още през уикенда,а в понеделник всичко ще е минало вече......... Rolling Eyes
Само така си говоря,де.Всеки си има съображения,но е толкова хубаво да знаеш,че се случва нещо с тялото ти,което е предвестник на скорошно раждане!!!Пожелавам ти да се случи тогава,когато си готова за това и да бъде бързо и безболезнено!!!
А аз продължавам да чакам............може ли и аз да се наредя за състезанието?Вече съм с една обиколка пред вас момичета,термина ми мина вчера..... hahaha
Ха да видим кой кога!!! Hug

# 621
и аз се записвам в състезанието - терминът ми беше в неделя (14-ти) hahaha
тия бебоци както се бяха засилили да се раждат през март, така сега са се заинатили и не искат да излизат  newsm78  Grinning Grinning Grinning

# 622
и аз се записвам в състезанието - терминът ми беше в неделя (14-ти) hahaha
тия бебоци както се бяха засилили да се раждат през март, така сега са се заинатили и не искат да излизат  newsm78  Grinning Grinning Grinning

Ти къде ще раждаш?Какво ти казаха?Защо така се поучава?Кога ще се предприема нещо радикално,ако не родиш....по собствена воля.....хахахаха как звучи!!!!

# 623
Тази моята муцуна ме изтощава напълно. Все иска да яде като е будна, иначе рев. Направо главата ме боли вече Sad Малкия не беше така, той като се наяде спеше, плачеше само вечер като започнаха коликите. Сега обаче не знам какво да я правя  Tired ЛЛЛ ? Дайте ми съвет моля..Дохранвам и тя си изпива млякото, та започвам да се чудя дали й стига?! Не давам АМ на всяко хранене, но пък и тя постоянно като е будна суче. То няма време да слезе кърма сигурно. Когато не суче, не се цедя, за да ми починат гърдите, че ме болят като цедя допълнително, а и почти нищо не мога да изцедя. Малко ли е кърмата? Етапа с рагадите мина и сега ми е малко неприятно при самото засукване, иначе не усещам дискомфорт. Но да направя ли нещо за увеличаване на кърмата и какво? Аз искам да я кърмя и изцяло, но не всеки път й стига, защото може да суче и 1 час и да иска още  Whistling  Идва ми в повече вече това постоянно сукане и рев..Иначе ако имам почивка поне 2-3 часа се събира кърма и се наяжда без да дохранвам. Но без тази пауза не се получава. Като стискам на ръка потича кърма и в устичката й има. Много съм объркана вече  ooooh! Малкия го кърмих много малко и там беше нещо подобно като сега, но като започнах да дохранвам се наяждаше и не се е сещал за кърмене. А малката сега си иска и едното и другото  Crazy

Здравейте, ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯)!

Поздравления за раждането на Ивайла - нека бъде здрава и щастлива! Пожелавам много вълшебни мигове на цялото ви семейство Simple Smile

За да се ориентираме заедно в причините за неспокойното поведение на Ивайла, можете ли да ми разкажете малко подробности за нея и кърменето? Колко са напишканите и наакани памперса в рамките на 24 часа? Колко пъти се храни за едно денонощие? Колко пъти и с какво количество я дохранвате? На всяко кърмене и двете гърди ли предлагате? С какъв момент можете да свържете безпокойството на бебка - начало на кърменето, неговия край, след като я оставите да спи на легълцето й примерно и тя вече не е в ръцете ви, някаква конкретна част на деня? Дали намирате гърдите си по-празни след кърмене?

По принцип, новородените кърмачета имат нужда да сучат между 8 и 12 пъти в рамките на едно денонощие. Заедно с този брой хранения, ако има поне 4 напишкани и 2 наакани памперса - следва бебето да се приема за добре нахранено. Колкото по-често се предлага гърдата на бебето, толкова повече се стимулира производството на мляко, чието количество да отговаря на моментните нужди на бебето. Да, за няколко дни може да бъде по-сложно и да има повече кърмения, докато търсене (това, от което има нужда бебето) и предлагане (това, което произвежда майката) се напаснат и производството влезе в ритъм, който следва нуждите на бебето.

Показател за произведеното от гърдите мляко са например нааканите памперси на бебето, а не цеденето на ръка или с помпа. Бебета засукват по специален начин гърдата и те най-добре изсукват млякото от нея. Затова и за стимулацията на производството на мляко е важно именно бебето да суче на гърдата. Колкото повече време прекарва бебето на гърдата днес, толкова повече мляко ще има произведено за утре. Честите хранения дават възможност за увеличаване производството на мляко, докато дохранването с шише по-скоро го забавя.

Майчиното мляко се усвоява доста бързо от бебешкото стомахче - за 60-90 минути, докато за усвояването на изкуственото мляко са нужни между 3 и 4 часа. За сукането от гърдата се изисква усилие и определени умения от страна на бебето, които се развиват с времето прекарано именно на гърдата. Там също бебето самО контролира храненето си - кога и какви количества мляко приема. Затова и не следва да се съди, че когато едно бебе поглъща определено количество изкуствено мляко от шише след кърмене, то непременно е гладно и кърмата не му стига.

За да има достатъчно кърма е важно мама да се храни и да приема течности според желанията си, да си почива, колкото може повече и да поставя бебето често на гърдата - 8-10-12 пъти за 24 часа. Можете в рамките на едно кърмене освен да предлагате двете гърди, и да ги повтаряте - т.е. например освен дясна-лява, да предложите дясна-лява и отново дясна-лява - така бебето ще може да изсуче повече мляко. Виждам, че имате и по-голямо детенце. Ще бъде ценно да споделите как се справяте с грижите за двамата, как се чувствате, какво се случва с по-голямото детенце в момента, защото и това, колкото и да изглежда странно на пръв поглед, също е част от картинката на кърменето.

До скоро и поздрави!  Hug
Миряна

# 624
някоя от мамите да ползва памперсите на evy baby?Много добри отзиви чувам за тях.Аз мислех да ползвам тези белите на папмперс,но сега се чудя дали не пробвам тези  newsm78 Родилите мами какви взимате?
Относно памперсите еви бейби бях много доволна от тях преди 5год. като родих дъщеря ми, но сега качеството е много влошено и не ти ги препоръчвам. В момента ползвам Helen Harper и съм доволна.

# 625
Ти къде ще раждаш?Какво ти казаха?Защо така се поучава?Кога ще се предприема нещо радикално,ако не родиш....по собствена воля.....хахахаха как звучи!!!!

в Майчин дом ще съм - утре ще отида да видим какво ще ми кажат - дали ще ме приемат и ще предизвикат раждане или ще чакам още... Попринцип знам, че чакат 7-10 дни, но всяка болница май си има свои разбирания;
Ако ме върнат утре ще пиша; ако не пиша, значи са ме приели и след няколко дни ще се появя с новини Simple Smile

# 626
Да,и аз така знам.Мен в ОБ ще ме чакат 7 дни.Стискам палци всичко да е наред и ще чакам новини! Hug

# 627
минавам само колкото да покажа малкото ми човече на снимка:

# 628
ехе,бонбон!!!здраве и мнооооого късмет ви желая!!!

# 629
  • София
Ох, красота! Мноооооого е сладко малкото човече, begginer_mammaHeart Eyes

И аз още съм 2в1 Tired а и май никак не се е разбързал младежът да излиза...

Общи условия

Активация на акаунт