АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 829
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia, Bulgaria
Какъв е смисъла да стоиш в болницата без да има индикации за раждане, след като така или иначе ще те чакат 1 седмица?! Според мен си стой вкъщи...
И аз мисля, че е раничко за темата в Родени. Обикновено се чака да мине месеца и тогава, като са родили повечето мами. Не е проблем да я има де!
Тази моята муцуна ме изтощава напълно. Все иска да яде като е будна, иначе рев. Направо главата ме боли вече Sad Малкия не беше така, той като се наяде спеше, плачеше само вечер като започнаха коликите. Сега обаче не знам какво да я правя  Tired ЛЛЛ ? Дайте ми съвет моля..Дохранвам и тя си изпива млякото, та започвам да се чудя дали й стига?! Не давам АМ на всяко хранене, но пък и тя постоянно като е будна суче. То няма време да слезе кърма сигурно. Когато не суче, не се цедя, за да ми починат гърдите, че ме болят като цедя допълнително, а и почти нищо не мога да изцедя. Малко ли е кърмата? Етапа с рагадите мина и сега ми е малко неприятно при самото засукване, иначе не усещам дискомфорт. Но да направя ли нещо за увеличаване на кърмата и какво? Аз искам да я кърмя и изцяло, но не всеки път й стига, защото може да суче и 1 час и да иска още  Whistling  Идва ми в повече вече това постоянно сукане и рев..Иначе ако имам почивка поне 2-3 часа се събира кърма и се наяжда без да дохранвам. Но без тази пауза не се получава. Като стискам на ръка потича кърма и в устичката й има. Много съм объркана вече  ooooh! Малкия го кърмих много малко и там беше нещо подобно като сега, но като започнах да дохранвам се наяждаше и не се е сещал за кърмене. А малката сега си иска и едното и другото  Crazy

# 496
Какъв е смисъла да стоиш в болницата без да има индикации за раждане, след като така или иначе ще те чакат 1 седмица?! Според мен си стой вкъщи...
и аз това се чуда Whistling Дано бебо да реши да излиза до петък.... newsm17 newsm17 newsm17

# 497
lili_komsi, откровено това за мен са излишни работи, ако нямаш медицински показания да те следят в болница, док посочи ли ти такива????
разхождай се, ходи всеки ден на тонове след термин и не се шашкай.

Brum, нормално е да губиш представа за ден и нощ сега, когато не сте се регулирали една спрямо друга.
някои бебета сучат по-лакомо други не и се наяждат за различно време.
важно е да знаеш, че през това време суче, а не те смуче само.
яж сурови бадеми по една шепа и много вода, едно кисело мляко.
пък ЛЛЛ ако трябва и у вас ще дойдат да видят какви ги творите  Peace

# 498
lili_komsi, откровено това за мен са излишни работи, ако нямаш медицински показания да те следят в болница, док посочи ли ти такива????
разхождай се, ходи всеки ден на тонове след термин и не се шашкай.
Не,никакви мед показания,всичко си е ок,най-вероятно ми го каза,защото събота и неделя МЦ в Майчин дом не работят и направо да отида за приемане....

# 499
Не,никакви мед показания,всичко си е ок,най-вероятно ми го каза,защото събота и неделя МЦ в Майчин дом не работят и направо да отида за приемане....

Няма никакъв смисъл да бързаш да ходиш в болница...само ще се изнервиш още повече  Hug
Аз също ще съм в Майчин дом Simple Smile 7-я ден след термин ми се пада в неделя и се чудя дали ако отида в събота или неделя ще предизвикат раждане или ще чакат до понеделник?

# 500
lili_komsi ,и аз ако не родя до утре почвам да броя на обратно!Но не се тревожи,според мен отиди или в петък или в понеделник,ако не родиш до тогава,просто да те прегледат,тонове,матка,води и така,те ще ти кажат как ще процедирате,дали ще ходиш всеки ден,през ден или се налага да постъпиш в болница.Но да се преструваш,че ти има нещо ,само за да влезеш и после да полудееш вътре-не си струва.Аз като се прибера утре ще разкажа подробно каква е практиката на ОБ.
Сега отивам на разходка.

# 501
здравейте, мамчета  preggo

дойде време и аз да се похваля, на 4 април са роди Тодор, моя прекрасен син, 3030кг., 50см.
благодарение на лекарския екип и двамата сме добре, вече сме в къщи и свикваме с новия член на семейството  Hug толкова е прекрасно  Hug Hug

честито на всички които са станали майки, желая ви спокойни и здрави бебчета   bouquet
леко раждане на всички на които им предстои  Peace

# 502
Привет момичета  Flutter

На 08.04 се роди малкото ми бузанче - Ивайла, 2970грама, 50см. От събота вече сме си в къщи и с таткото сме на седмото небе. Имахме колики два дни, докато не разбрах, че проблема е в сукането - гълташе много въздух. Променихме позата, спряхме да се омазваме и коликите спряха, за сега  Flutter

А да питам вече родилите - водата, когато я държите в стъклено шише не ви ли изглежда студена? Имам чувството, че от нея винаги се разхълцва, а държа 1-2 пръста в малкото шише на НУК  newsm78 а няма как да я топля всеки път като искам да й дам

# 503
честити бебоци Ивайла,
и Тодор - да са ви живи и здрави, майки априлки   bouquet

lili_komsi, и аз съм в МД, това за МЦ е ок щом е така, но все пак в приемното не приемат само, ще те прегледат, ще видят как си, ако трябва ще се поразходиш още малко, ако трябва ще си идеш вкъщи, ако трябва в друга болница ще идеш, Шейново, окръжна, токуда, Св.София, която ти е близо.
ако не си за приемане - връщат, но все пак ще те прегледат.

Дребен, предполагам имате кана за вода( аз процедирах така с Милица, вода до 8ми месец не е пила, но след кърмене с лъжичка-две от шише й изплаквах устата, когато можех), смесвах студената с топла от каната докато ми хареса на допир  Peace

# 504
Else,мерси за отговора.Пробвам малката да не давам добавка.Получава се,ама не всеки път.Понякога докато суче се изморява,заспива и това след 10 мин.Почва да бута с ръце и да реве Sad Вече 2 ден ми прави тези номера понякога.Иначе кърма имам.Струята е силна,като намалее и имам чувството,че тогава е проблема.Иначе да,помагам и с компресия,както казваш да поеме повечко Simple Smile А болката в зърната като чели премина Wink Мерси много,да видим до къде ще я докараме.Само се моля да продължим да се кърмим Praynig
Шаварче,ние сме на режим с храненията,защото малката така свикна от 6 дневния ни престой в болницата.Храня в 7,10,13,16,19,22 и после когато тя реши да яде,а обикновенно към 3-3:30ч.Само храненето в 1ч през нощта махнах(да не я будя,както в ТК).
Момичета появиха ни се малки червени петънца(като точици) по пупата.Да не съм я претоплила.В стаята е доста топло .През деня стига 26.5 гр.Саблякох я по боди с дълъг ръкав и ританки.Иначе е с късо ръкавче,чорапки и гащеризонче(памучно)

# 505
Момичета, да се отчета и аз. Изследванията ми от миналата седмица, вкл. МБ, са ОК с изключение на хемоглобина, който е 107. Вчера бях на тонове - бебка е добре. Сега само чакам.
Да са живи и здрави новите бебоци, дано скоро и аз се присъединя към тема "Родени". Heart Eyes

# 506
момичета, много е хубаво да си майка, трудно, но хубаво. Ние се адаптираме една към друга, в началото опитахме кърмене на поискване, но беше малък ужас и безсъние, сега сме на режим и определено ние по-добре, целувам ви всички!!! Hug Hug Hug

# 507
Честито за новите бебчета в компанията Hug живи и здрави да са.

Аз днес бях на преглед и в петък влизам в болницата за секцио.
Дано всичко мине успешно...Peace

Ще стискам палци на всички майчета, на които им е време да раждат, да
родят бързо и безпроблено.

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 19:08 от MaDMamA

# 508
Момичета, исках да ви попитам откога може да излизаме с беба, предполагам първо малко на терасата и чак после с количката, нали така, беба вече е на 9 дни и колко градуса поддържате вкъщи Hug Hug Hug

# 509
vitaivan, добре сте си дошли у дома.
ако няма док противопоказания, след 15тия ден на терасата по 5 минути като увеличаваш до 15мин, и после навън, предвид че времето е хубаво може да изтеглиш всичко това с 5 дни и да пропуснеш терасата. направо със слинга или по-добре с количката навън.
така и ще спинка навън дори при това хубаво време.
но да е с шапчица че има вятър.  Hug
CofeBreak, моят хемоглобин е паднал на 108, изписа ми док малтофер, смуках го 2 дена, вече не съм, пия чай от коприва, мисля на ден, през ден по едно да смуча, че не ме кефи нещо, може и съвсем да го пропусна и да наблегна на червеното цвекло.

Общи условия

Активация на акаунт