АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 835
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Аз имам взпросче към ЛЛЛ.
Малката вече суче доста лакомо и силно.Суче от двете ми гърди някъде около 20/25мин(на мен ми се вижда малко,като знам как една приятелка кърмеше 40мин).Като суче се случва да и тече отстрани по устичката Laughing Като свърши и не иска повече,я виждам,че иска да си яде рзцете и и давам добавка 40мл,но тя понякога не я иска.Когато я изпие(обикновенно не цялата),я изчаквам да се оригне,но от 2–3 дни се случва да връща млекце.Не е жълто или оранжево,на цвят беличко,но да не би да и идва в повече или и има нещо Sad
Другия ми въпрос е свзръан със зърната.От както сучем,напоследзк са много чувствителни и понякога много ме болят докато малката засуче хубаво.Мажа ги с Лансинох,нямам кръв или регади.Така ли трябва да бъде.Имам протектори за зърна,но ме е страх да ги сложа,да не би да се откаже диването да суче от гърдата после.
Сори за дългите въпроси

Здравей Мечо:),
Понякога бебетата без да са гладни изпиват добавката защото е лесна за получаване. Опитвала ли си да правиш компресия след като тя спре да суче активно и докато е още на гърдата? Така евентуално ще я улесниш да поеме малко повече кърма.

Относно болката - за да не се повтарям ще ти дам линк към отговорite ми към yara в предната тема и в тази тема за да не се повтарям  Peace

# 481
Добро утро на всички,

Днес се очертава хубав ден като гледам навън това ми ти слънце Laughing
Още се прозявам и излежавам, но май е време да се размърдам.
Бебока от рано ми къдри корема Simple Smile, а всеки момент едно събудило се,
рошаво момче ще цъфне в стаята да ме пита за закуската хи хи...

Хубав ден на всички! Hug

# 482
  • Пловдив
Какъв ви е режима на хранене?
Нямаме такъв Mr. Green Яде горе-долу на час и половина - два, нощно време - на 3-4. Задължително преди ядене сменям памперса, но в повечето случаи по време на кърменето си го пълни пак Whistling
Оставям я така и около 20-30 минути след храненето го сменям. Събужда се, но след това я подържам малко права, за да се оригне, ако има въздуг и си я слагам в леглото. Почти винаги заспива веднага newsm44

Някой беше писал за повиване - аз я повивам, също както и батко и Mr. Green Не стегнато, както са го правили едно време, а колкото да и е топло на коремчето и ръчичките да са прибрани Simple Smile Явно свикна, защото заспива почти веднага след повиването, а като е в шезлонга неповита - будува Simple Smile

От колики за сега не мога да се оплача - едва вчера надвечер започна да пищи в съня си, но я сложих малко в слинга и се успокои. След това баща и подържа с ръка на коремчето и си спинкаше Simple Smile
През нощта се събуди само в 3, за да хапне и след това заедно с батко си в 7 Whistling

Относно секциото и възстановяването след това - аз станах на 3 час след операцията Mr. Green Вечерта вече обикалях коридора, а от следващия ден почти не съм лежала Whistling hahaha
Не е като да не боли, но е търпимо Simple Smile
Е, предния път след нормалното раждане на 7 ден вече не можех да кажа, че съм раждала, докато сега - вече 13 ден, си ме придърпва операцията, но е търпимо Simple Smile
Кофти е като сме повече време навън, защото излизаме със слинга и по някое време ми натежава, та го прехвърлям на татито Mr. Green

# 483
Давах едно клипче за повиване, ама не помня тук ли или във фб, та ето пак :
http://www.youtube.com/watch?v=3aNN-gUYzY8

# 484
добро утро Simple Smile
надявам се, които чакат бебоците тия дни да излизам бебчовците самички  Hug
днес след 10-11 часа и ще е топличко за разходки, та може и с това да се стимулира да излязат и като ги пекне слънчицето.
аз днес следобяд съм на запис на тонове, да видим как сме, че бебо шавели съвсем оскъдно, само ми се дупи от време на време към ребрата като седна и ме подпира.
пия чай от коприва за хемоглобина, малтофера малко го пропускам да си призная  Embarassed

вие как сте, момичета?
ani, как сте?
Мъниче, радвам се, че с бебка сте добре  Hug

zornichka, най-добре и ти по стълби да се катериш и слизаш сега,
а за болничния за разликата - ще ти го издадат от болницата, в която родиш, след като родиш за 42 дни. и ако не се лъжа, доколкото помня, педиатърът ще ти издаде третия болничен изравнителен се казва и там ще махне разликата от преди раждането.
питай ако ако искаш в "майчинството счетоводно" експертите.

Шаварче, рано ви е за режим с бебо, по-добре откликвай на нуждите му сега, ако иска да се гушкате - гушкате се, ако иска да папка - да яде, ако иска да спи на корема ти - да спи, ако иска да ритка босо - да ритка.

# 485
Добро утро и от мен.Успях да поспя около 3часа.До 4ч имах страхотни болки,така не ме е боляло,даже бях решила,че е дошъл момента.Само,че болките бяха неритмични,веднъж на 6 мин,после след 15мин,10мин.....и така.След 4ч между болките съм се унесла вече и съм заспала.....до 7.30ч.Малката както и снощи,така и сутринта така се премята,че не е за описване.Няма ли вече да се кротва и да се готви за излизане?!
jos,движа се постоянно,ако не съм навън,то задължително съм на пътеката у дома,ама Овнето не иска и това е.Днес времето е страхотно,така че ще сме навън следобяда,пък дано да и хареса слънчицето и да реши да излиза..... Rolling Eyes

# 486
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте Simple Smile
Аз родих на 06.04 нормално Ивайла. Роди се 3.240гр., 50см. Кърмим се и дохранвам, но гледам да е повече на кърма. "Проблемът" е, че тя иска постоянно, а с баткото сами се гледаме и е голям филм. Дано скоро отшуми този етап.
Честито и на всички нови мами, живи и здрави да са всички бебчета!

# 487
Честито,жива и здрава да ти е малката кукла!!!

# 488
Скъпи настоящи мами Simple Smile Заповядайте в отчетната ни тема в Родени - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715594.msg24950879#msg24950879

# 489
Brum, честита ви радост вкъщи, да е много здравичка и весела беболинка и да ти оставя малко временце и за теб по-натам Wink   bouquet

# 490
Brum, честито бебче   bouquet

# 491
записче от мен...още един дълъг ден в очакване  Rolling Eyes честито на бръм,мн да я радва малката принцеска  Hug

# 492
Здравейте и от мен мили мами,
често или по-точно постоянно ви чета но рядко пиша, но пък днес реших и аз да си споделя мъката......ВСЕ ОЩЕ инатливчето не иска да излиза, и колкото ме е страх толкова и губя търпение вече  Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad пък и още колко ли ще чакаме...??????

# 493
Темите в родени не се ли пускат на края на месеца поне?

Днес поне имаше някакви контракции на записа ми  newsm44 Обаче аз като попитах как трябва да изглеждат за раждане и тя ми нарисува на листчето едни огроооомни хълмчета, които нямаха много общо с моите мижави вълнички  Laughing Но все пак има напредък, ходих на разходка, купих дреболийки за бебето и като се прибрах - тапата окончателно паднала, преди седмица беше изтекла част от нея  Grinning Сега седя и си чакам вече, има надежда  Laughing

# 494
Здравейте мами Heart Eyes Аз бях на тонове,всичко ни е ок.Питах док какво правим ако не родя до термин-20.04 и той ми вика,според мен най-доброто решение е на 19 в петък да идеш в болницата,да кажеш,че имаш някакви болки,за да те приемат и да те следят, да си по-спокойна,ще ти записват тоновете по 2 пъти на ден и така,ще си чакаш да родиш,изчаква се 7 дни след термин.Аз онемях направо Shocked Shocked Shocked Не искам да ходя в болницата без болки,и какво,да си лежа там да чакам,предпочитам у нас да си чакам,не ми се стои в болницата Sad Дано бебчо излезе днес или утре и да не ми се налага да постъпвам в болницата,чее само като се сетя и..... newsm45

Общи условия

Активация на акаунт