АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 656
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Честито на Ани и Ео!
Тъкмо щях да отбележа, че Ани отсъства тези дни от постовете.  Crazy
 1stroller 1stroller 1stroller

Ние си се гледкаме, проблеми особено нямаме. Режим също нямаме. Даже малкия яде различно количество всеки път, през различно време. Основно сме на 3 часа, ама имаме и отклонения от режима.
Майка ми много ни помага глади, готви,  къпе бебето. Ама вече и аз свикнах.
От понеделник смятам а ходя на университета даже,  само за упражненията. Whistling

Въпроса ми е към някои мами подали документи за еднократна помощ за неосигурени майки-150лв.
Мисля, че Ася 20 беше подала.
вчера проверих картата си и не са ми я превели все още. Какъв е срокът за изплащане на парите?
Вие получили ли сте я?

# 661
Здравейте ,

Имам въпрос към ЛЛЛ. Ще опитам да съм максимално кратка Simple Smile
Малкият е на 15 дни.  От 10 дни сме изцяло на кърма. Притеснява ме, че има периоди, в които не спира да суче по 3-4-5 часа и това поне 2 пъти на ден. През нощта прави 2 пъти по 3-4 пауза - т.е. има само 1 нощно хранене последните дни. Имаме напишкани памперси - 5-6 ги прави, нааканите са поне 4-5 - не са ли малко много.  Гърдите ми се празнят. Аз сега съм с протектори на авент - имам все още голям проблем с разраняване, лекувам го, минава. Когато го пусне виждам, че е пълен с мляко. При дългите хранения той се унася, после се стряска, свива се и пак засуква - и пак е по-вяло. Докато захапе всеки път е много нервен, върти глава, бута с ръце.  Даваме сутрин и вечер от няколко дни инфакол - 4-5 капки. В общи линии , когато е буден се облизва, не яде ли  - реве..
Нормално ли е това поведение? Винаги ли ще е така?

Здравейте, r0se!

Поздравления за раждането на сина ви! Пожелавам много здраве и щастие на цялото ви семейство!

След като бебето има толкова напишкани и наакани памперси - би следвало да получава достатъчно кърма. Поведението му може да се отнесе към т.нар. скокове в растежа - дни, в които бебето, според нарасналите си нужди, иска да суче по-често - така стимулира производството на повече кърма, което ще покрива вече новите му нужди. Ако наблюдавате това поведение в рамките на няколко дни - може това да е скок в растежа. 

Ако бебето нервничи докато засуче гърдата - можете да опитате да го поставяте малко по-рано на гърдата, още докато не показва активни белези на глад като да върти глава, да започва да мрънка и все едно с хъс след това да се опитва да засуче гърдата, както и, да речем, ако го преобувате след като се събуди и след това го поставяте на гърдата - да размените местата на двете действия и първо да му предложите гърдата. Когато бебето подхожда към гърдата спокойно няма и дискомфорт при майката (това, което може и да е станало причина за разранените ви зърна).

Понякога протекторите крият риска на недоброто изсукване на гърдата. Начинът, по който бебето суче посредством тях по-скоро напомня на сукането от шише, отколкото на сукането от гърдата. Така, бебето може да се "нерви" на това, че не тече както очаква млякото и да му отнема повече време да изсуква гърдата. Освен това, когато струята вече стане по-слаба на бебето може и да му става още по-трудно да суче от гърдата. За да преодолеете това можете да опитате честа смяна на гърдите в рамките на едно хранене.

Ако искате - можете да споделите какво се случва със зърната ви, кога и какъв дискомфорт имате, на какво смятате, че се дължи и как се справяте със ситуацията. Това може да бъде полезно за подобряване на кърменето, все пак в нормалния си случай то се случва без подобни протектори.

Поздрави,
Миряна

# 662
мадамите, светнете ме моля ви как беше, че ММ заминава командировка от другиден и за записване на бебо живот и здраве, ако аз съм само с двете лични карти става ли номера в родилното, ще питам понеделник, ама да знае мъжа ми дали да отделят транспорт да идва за записването на бебо, че ще са мнооого далече от Софето.
поне за това да съм подготвена, че сега се сетих  newsm78
Мила, аз бях питала в МД и ми казаха, че при сключен брак само двете лични карти са необходими Hug Hug Hug

# 663
благодаря ти, аз си проверих тефтера от 2010та, аз съм записала малката с КОПИЯ от двете лични карти и акта за брак, та се чудя сега копие ли или личната карта да взема, че те ще ходят по разни места и да се легитимира, ама ще му кажа да си остави у него шоф.книжката, предполагам се познава.
vitaivan, надявам се да сте добре.
и гледай да не изкача пъпчето като падне, много е важно да го наблюдаваш. както и другите дето кърмят.

# 664
Ани, честито бебче   bouquet
Зоничка нещо ми се губи днес. Дано се включи с хубави новини. Лека нощ на всички  Hug

# 665
Аз миналата нощ изобщо не спах. Заспала съм към 8  и до 13. Като ходих до тоалетна имах леко зацапване. Отидох на козметик да свършим половината работа и се обадих на доктора да го питам дали да се притеснявам. Той ме извика в болницата. Прегледа ме за разкритие- не знам дали повече болеше или ме беше страх, но доста виках. Каза, че няма нищо, но съм с 3-4 см разкритие, а в същото време бебето е още много високо и шийката не е готова. Ама доста ме натисна. Записаха тоновете- нормално, без контракции.
Като се прибрахме, спах и като станах имаш повече кръв. Дали е защото ме преглежда? Сега съжалявам, че му се обадих.

# 666
Привет на всички незаспали.Ние все още сме 2в1.the_witch,за съжаление,все още съм си удома,без болки,без каквито и да е признаци за раждане.Днес половината ден го изкарах в леглото,много ме боляха краката,а от 15ч до 18ч бяхме навън,разхождахме се,седяхме на въздух....даже на ММ много му омръзна и се прибрахме,а аз една свежаааааааа.Супер ми подейства.После като се прибрах,един душ и полегнах уж за малко да ми починат краката и като съм заспала (това за 1 път ми се случва толкова рано) в 21ч до 23ч.Егати дълбокият съм.Като станах се бях надула сякаш съм спала не 2часа,а 8....... ooooh!
Честито на новите мами,да са им живи и здрави бебоците.
Сега,когато всички спят аз отново ще будувам,но се надявам да започна да имам признаци на раждане.....Ако някоя от вас няма какво да прави и будува като мен,нека пише.А на тези,които спят им пожелавам спокойна нощ,изпълнена със сладки сънища за техните бебчета!!! Hug

# 667
Зоничке  Hug скоро ще мине всичко. май трябва повече спокойствие и бебчо ще излезе.  Аз вчера се разходих малко, но май малката се смъкна много, защото едвам ходя и ме боли доста кръста и корема. Сега се събудих от пронизваща болка в корема, но е възможно и да съм сънувала  Embarassed ще си каже до сутринта  Simple Smile все пак днис ни е денят. Въпреки, че според мен ще изчака до сряда поне  Simple Smile
Лека нощ   bouquet

# 668
ех,пожелавам ти бързо да дойде момента,да не се мъчиш много с болки и скоро да се похвалиш с бебчето!!!Успех тази нощ,а ако не сме познали-утре пак на разговори..........Лека и спокойна нощ ти желая!!!Аз продължавам да си будувам! #Crazy

# 669
 Hug благодаря, но вече мина доста време и няма болка, явно съм сънувала раждане  Grinning май много ми се иска да идва момента, че така като гледам почти ни останахме  неродили

# 670
Възможно е и да е имало болка,но да е отминала и сега,когато най-малко очакваш пак да се появи,а може и наистина да си сънувала.Аз се чудя,когато започне да идва момента за раждане бебето активно ли е или е?Моята пикла така се премята,сякаш това е най-естественото нещо на този свят и нищо няма да го промени.От една страна е хубаво,защото си я усещам и съм спокойна,че е добре,но от друга страна........кога ще се устреми надолу да излиза?!Наистина останахме съвсем малко,които чакаме да се обебим.

# 671
На мен също ми е интересно дали са активни бебоците докато излизат   newsm78 днес моята не беше много шавлива, но то и е много тясно няма къде да се движи  Simple Smile

# 672
охо,тясно ли,ела да видиш тази беболина какво прави.Изобщо не я интересува колко е тясно или,че ме боли...........блъска та пушек се вдига......... Banghead

# 673
Моята кукла си е мързелива още от началото. Аз започнах да а усещам чак януари края  Laughing даже сега като ходя на тонове лекаря я буди с много друсане на корема и точно след 1 мин пак заспива. Направо падаме от смях  Joy дано си е такава и като се роди, за да имам време да уча за 4 изпита и после за държавен, че ако е ревлива не ми се мисли как ще се справям

# 674
И аз да се присьединя кьм неспящите. Днес с майка ми направихме разходка 2 часа и половина, след това малко поспах следобед. Много е кротьк бебко цял ден, което малко ме притеснява. А така ме болят краката от вьтрешната страна не е истина. Явно бая се претоварих с разходката, но контракции няма, 3-4 стягания без болка и това е за тази вечер.

Общи условия

Активация на акаунт