Трудно проговаряне -тема 12

• 66 751
  • 707
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Браво на Мими! Страхотни жълтурчета са!
Дони, честит ученик! Само успехи в училище да го чакат!
По въпроса с храненето Сашко също започна да отказва храните малко по малко на 2,2 год. Дотогава ядеше държавната кухня (с изключение на 2-3 ястия) и беше преминал на домашната храна. До ден днешен е с много ограничено меню. В градината явно имат пробиви с някои храни, у майка ми също, но в къщи същите отказва да яде. В общи линии редуваме: омлет, спагети, панирана риба, кашкавал пане, мусака. Плодовете се ограничават в банан, ябълка и портокали,а зеленчуците и супите са табу. Иначе за сладки неща и тестени закуски е винаги готов. Не знам докога ще продължи този период. Не съм забелязала да избира храната по цвят, по-скоро е недоверчив към новите храни, може би в следствие, че като малък много го насилвах да яде всичко.
С размерите е дребосък, 13 кг, около 96-97 см.
Много простичка е идеята за упражненията с копчетата. Ще намисля нещо да се учим и ние в къщи.

# 601
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=665075016851424&set=a … ype=1&theater
Добро утро,мами! Днес Ивето става на 4 години! Почерпете се виртуално,с красивата ѝ торта!   bouquet  bouquet  bouquet
П.П. Не знам как се качва снимка,за това поставих линк към фейсбук,извинете ме

# 602
 Милена Домусчиева, да ви е живо и здраво момичето. Да расте слънчево дете, да има много приятели, да радва мама и тате с постоянно бърборене.  newsm59
ZLATNA, прекрасни дечица. Браво на мъничката принцеса и на всички принцеси. Вярвай повече в нея. Hug
С храната ние сме като повечето. Супи и готвено яде, като и давам.  Close. Сама яде мляко, сандвичи, кюфтета, кашкавал, сирене, любимите яйца....твърди храни. От плодовете яде ябълка, банан, круша. Отказва да опита ягоди и череши, но много им се радва. Зеленчук яде суров само морков. Понякога таратор се съгласява.

# 603
Милена да ти е живо и здраво голямото момиче и весело детство й пожелавам Hug

ZLATNA радвам се, че сте изкарали добре, много сладки дечица  Simple Smile

# 604
 Милена, newsm51 nbirthday smile3525 да е жива и здрава рожденничката Hug

Zlatna, страхотни снимки Simple Smile

# 605
Милена много здраве и късмет на порасналото ти момиче!
Златна прекрасно е пиленцето!
Аз преминах на връзките за детска градина. Какво ли не пробвах, документи носих в общината и няма място за моето момиченце. И сега ще се опитам по втори начини, дано успея, стискайте палци
А иначе и ние сме зле с храната. Плодове и зеленчуци не близваме, гледа ги като отрова. Като бебе при захранването обичаше всички плодове. Сега ако няма ястие с лъжица значи няма ядене - тя обича боб, грах, леща, всяка течна манджа, е в минимални количества. Но пък не яде хляб. Не ядем и сладки неща, за което съм много доволна. Като резултат сме под 10 кг и 85 см, но пък сме много жизнени.
Голям проблем ми е, че не може все още да изрази желанията си, но пък вече има около 20-30 думи в речника си. Най-интересното е, че не знае как да каже че е гладна, но пък може да каже думата фонтан newsm78. И има дума за айфеловата кула ooooh!

# 606
  • Бургас
Милена, да ти е живо и здраво девойчето!  newsm38  ura
Златна, златни момичета имаш, големи са красавици и...браво на малкото ти златце!!!  Hug
Както и преди съм казвала, Мишо е ужасно злояд. Преди ядеше почти всичко от детската кухня, после мина на 6-месечна диета. Тогава като че ли повече ядеше, а и мисля, че беше и по-здравословно храненето му. Сладкото е на почит, очите му светват като хайдушки кюфтета като види Киндер Пингуи, една от първите му думи беше "чоколак", но също така обича да си хапва кюфтета, кебапчета, печена риба. Готвено, супи яде, но трябва да е ужасно гладен. Вече не го насилвам, затвори ли устата, не си и помислям да давам повече, защото е твърд и непоколебим. Плодове яде банани, ябълки, череши, понякога портокали и мандарини, категорично отказва ягоди  newsm78, но иначе знае да казва "агоди" - радва им се, носи ми ги, но не ще да ги опита дори, гнуси се чак  Thinking
Не съм забелязвала да си избира храната цветово.

# 607
  • Ботевград
Благодаря Ви за милите думи момичета  Hug
Милена честит рожден ден на порасналата принцеса Ива  newsm59 Пожелавам ти да дойде така мечтаното "отприщтване" и една постоянно бърбореща, будна и питаща за всичко принцеса да си имате вкъщи  Hug да е много здрава, весела и усмихната.
 laurentin  Cry  Praynig стискам ти палци, бори се, много е важна социализацията и самостоятелността, която при Мими дойде едва когато тръгна ежедневно на детска градина - в началото плахо, сега си и е като втори дом там  Hug
По въпроса с храненето - Мими продъвка доста късно - в края на третата година някъде, Злояда е, но каквото и е сложено в чинията си го изяжда де  Mr. Green няма храна, която да не яде, просто може в един момент да спре да дъвче и да седи и да чака. Но напредва, яде добре и с вилица и с лъжица, сама, но редува ръцете - ту лява, ту дясна, така е и при писането, и при рисуването. Не се сеща сама да яде, все трябва да я подсещам и за яденето и за дъвченето.  Продове и зеленчуци яде всякакви - с изключение на подправки - като има например в салатата магданоз или копър или лук ги маха или ако случайно ги е лапнала ги изважда с пръстче и оставя на края на чинията, ама аз съм упорита - все така ги правя с много зелено  Mr. Green Яде супи, таратор, готвено, затруднява се с дъвченето на месото, предпочита да яде кюфте, отколкото шишче например, обича десертите, особено сладолед, но храненето е едно голямо приключение - сяда се на масата в 7 примерно и се става към 8, мими е последна  Crossing Arms доста е досадно всеки ден по 3-4 пъти така, но какво да се прави, поне напредък има  Praynig

# 608
 Милена Домусчиева, да ти е жива и здрава рожденничката   bouquet

Златна, прекрасни дечица  Hug

Момичета, давайте идеи как да научим малко и голямо.  Close Учим го от една година, с логопедката лепят картинки ( малка и голяма котка например ), подреждат по големина кубчета и други, но определено Йоанна го заучава наизуст, а не го разбира.  Tired

# 609
simpatiuh4e и при нас малко трудно става научаването, но аз постоянно говорим с определения за предметите около него  Crazy. Играят например с баща си на топка т.е. топки защото те играя поне с 2 и винаги му казва - Дай малката топка, или пък - Ритни голямата топка. Когато си играе с колички/камиони примерно му казвам - Дай ми малкия камион,  или го питам - Къде е голямата червена кола и т.н. постоянно правя такива определения както за големина така и за цвят.

Вчера психоложката казала на майка ми да му купим такава топка и да го караме да си играе с ръцете с нея и така да си масажира дланите, доколкото разбрах това във връзка с неможенето да прави комбинации с пръстите Rolling Eyes.

# 610
  • Ботевград
Ние ги научихме с две кукли - майка и бебе, после я разпитвах с оризови зърна и барбитата и  Mr. Green но определено от куклите като разбра какво е малко и след това не наизустено, а с разбиране отговаряше.
При нас се получи много хубаво сега, защото каката на 24 май завърши подготвителната група на детската градина и от градината и дадоха всичките учебници и тетрадки за лятото за в къщи. Като ги отворих и седнахме една вечер с мими и я поразпитах, установих, че с тези учебници можем спокойно да работим - много са лесни и имат страхотни картинки за децата, на игра научават букви, броене и рисуване, нищо че за за по-големи деца. Аз съм купувала книжки за 2-3, 3-4 години, но на такива хубави не съм попадала. Доволна съм, имам домашно до края на годината да сме ги минали  Mr. Green  ooooh!

# 611
ZLATNA ами кажи как се казват тези учебници Simple Smile и не се ли продават по книжарниците  newsm78

# 612
  • Ботевград
ZLATNA ами кажи как се казват тези учебници Simple Smile и не се ли продават по книжарниците  newsm78
ей сега ще снимам
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4591310258578.2165621.1 … 767031&type=1

Булвест 2000 е издателството, http://bulvest.com/bg
 виж албумчето все някакви чудни пътечки са, снимала съм и разтворени на произволна страница, забавни са доста  Grinning

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 12:26 от ZLATNA

# 613
Не ми се отваря снимката  Rolling Eyes , кажи поне заглавието и по издателството ще ги потърся.

Иначе като говорим за храни,ето кои са полезни за  детския мозък

# 614
Тези дни четох доста отрицателно мнение за сьомгата. Мисля, че в темата за аутизъм я коментираха. Май изобщо не готвим телешко  newsm78. С изключение на рибата другите ги хапва. Особено яйцата.
ZLATNA   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт