Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 22

• 56 942
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Кате, ние днес бяхме при двама очни.Първата нещо не ми вдъхна доверие.Предписа ни Сперсалерг по 3 пъти на ден по една капка.Окото поемало една капка независимо колко капеш.Следобед ходих при друг , но може би защото беше след сън и не имал контакст с алергена, каза , че очите са му спокойни в момента.Било достатъчно , че поемал Флексотид, което според мен не е така.Предписа ни ако има проблем да капем Фларекс,  предназначен за лечение неинфекциозни външни възпаления на окото, който е кортикостероиди , за 3-4 дни.Той действа като предотвратява или намалява възпалението в окото.След това да продължим с Опатанол или Кисикром за 20-30 дни.
Бяхме в парка после , но малкия много си търка очите.Предполагам , че е мъчение за него.Та си мисля, не е ли по добре да му давам нещо противоалергично Ариус ли Ксезал ли.То в носа капа едно, очите друго, а и постоянно се чеше по кожата.

# 211
  • Sofia
Кате, ние днес бяхме при двама очни.Първата нещо не ми вдъхна доверие.Предписа ни Сперсалерг по 3 пъти на ден по една капка.Окото поемало една капка независимо колко капеш.Следобед ходих при друг , но може би защото беше след сън и не имал контакст с алергена, каза , че очите са му спокойни в момента.Било достатъчно , че поемал Флексотид, което според мен не е така.Предписа ни ако има проблем да капем Фларекс,  предназначен за лечение неинфекциозни външни възпаления на окото, който е кортикостероиди , за 3-4 дни.Той действа като предотвратява или намалява възпалението в окото.След това да продължим с Опатанол или Кисикром за 20-30 дни.
Бяхме в парка после , но малкия много си търка очите.Предполагам , че е мъчение за него.Та си мисля, не е ли по добре да му давам нещо противоалергично Ариус ли Ксезал ли.То в носа капа едно, очите друго, а и постоянно се чеше по кожата.
Благодаря ти че се включи.Да определено мьчение за децата като знам и мен сега ме сьрбят очите и е лощо.Ох таман се мьчех да се сетя как се казват капките който ни действат добре и ти си ги написала-Опатамол  Peace Още сутринта сьм в аптеката за тях.Изписвали са ни ги на няколко пьти от Исул и почти с две три капания и всичко е ок а сега сьс Сперсалерг нищо.Те по цял ден му плуват очите в гурили гьсти и сьзи текат все едно плаче.Днес бяхме на Рупите много зле му се отрази даже му се желираха чак очичките.Момичета как е в София хвьрчат ли тополките вече??Ужас тамьн ще си трьгнем от тук и в София ще ни мьчат сигурно.... #Cussing out

# 212
Ние нямаме гурели.Просто го сърбят и му се подуха, а той милия какъвто е бял изглежда като пребит.Чета , за Елфразия и Poumou histamine.Давали ли сте и по каква схема?Моя на всичко отгоре се е обринал на всички свивки- лакти, колене , шия.Дере се до кръв и затова клоня май към противоалергично.

# 213
Мами, преди няколко дни бях при една хомеопатка. Детето ми има начална фаза на астма или поне така ми казаха. Интересното , което ми каза тя е, че антибиотиците, които е вземало до сега детето и останалите лекарства са причина за това състояние. Запитах я какво се прави когато детето е видимо болно, настинало или с вирусна инфекция, а тя ми отговори, че трябвало да оставяме организма сам да се пребори...

# 214
  • sf
И аз смятам,че при вирус и настинка, трябва организма сам да се бори. То ако при всяко нещо се пие АБ, как се очаква после да се справя сам  Rolling Eyes

Ние се завърнахме, беше чудесно, водата в морето е студена, ама моята шматка спирки няма, къпа си се без проблем.

Хубав ден на всички  Hug

# 215
То и аз бях на принципа организмът сам да се бори, НО преди да се запозная с астмата. Sad
donsita, много ви се радвам на изпълненията с къпането в студени води.  Hug Надявам се и аз някой ден да имам такава смелост и да има полза за децата.  Grinning
Благодаря за отговорите по моя въпрос за стафилококите в гърлото.   bouquet Мисля докато чакам 2рото изследване да пробвам да давам сребърна вода, клеева тинктура, саменто, имуностимуланти. Не ми се иска да пие Аб, ако не е наложително, а тя си е на вид здрава, но моят най-голям страх е да не прехвърли бактериите на дребното.  Tired

# 216
Да аз също мисля, че организма трябва сам да се бори и не давам имуностимулатори и витамини. Просто това си е мое мнение. Но обикновено когато Михаил е болен д-р Лисички ни пуска веднага кръвна картина и за да се ориентира и какво да е лечението.

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 14:55 от marychery

# 217
eiffel tower, моят е на 3 и е роден края на 2009г., а от април 2010г. Задължително ваксинират със Сингулар.Плевмо 23 е френска  на френската фирма "Aventis Pasteur S.A.", а другата Преванар повече се ползва на американския пазар. Личната ми каза , че Плевмото била за повече щамове а и все пак е правена за европейския пазар.Но това са подробности.Мен ме притеснява с нашите алергии да не направим беля.Вместо да изпишем вежди да избодем очи.

# 218
Да се бори сам означава да не се дават лекарства при болест. Храни, чайове, витамини и естествени имуностимулатори са само подпомагащи организмът да се пребори сам според мен.
Ама как да се бори сам с бронхоспазъм като понякога е животозастрашаващо състояние.

Минахме телка с 50%, не съм правила и носила рентгенова снимка и дори не питаха за нея. Който има въпроси, съм насреща. Милион пъти предпочитам да нямахме астма, но засега е така.  Confused

# 219
  • sf
Ами аз така процедирам, като почне да се разболява, давам витамини, чай, лимони, капки в носа, знаете. Ако направи спазъм, инхалации с Вентолин, но АБ за всяка кашлица, е,не го разбирам. Моят не е пил АБ от години пу-пу. А и астмата не се лекува с АБ.

Меричери, да питам пак-  как се отрази на Михаил съжителството с кученцето?

# 220
На мен пулмоложката ми каза,че ако няма тем. да не включвам АБ.Но ако има тем. да давам АБ.Вие така ли процедирате?

# 221
На моите също им пускат кръвна картина в Токуда, и гледат ЦРП
Температура се вдига и при вирус, даже по-често при вирус вдигат моите

# 222
  • Обетованата земя
Аз бих дала АБ ако Т продължава над 3 дни.
Lost, какво е ЦРП?

# 223
Ох аз не давам АБ, но всеки вирус при нас е равен на спазъм, и то спазъм който с вентолин не минава. Докато не му сложат венозен урбазон нещата се влошават за нула време. След 2-3 урбазона вече е съвсем наред. Ама в тая връзка искам да ви питам, ако има някои с опит. Ние всеки път лежиме по 4-5 дена в болница за да ни слойат 2-3 урбазона. Нужно ли е това и знаете ли няма ли начин да се слага урбазона някъде, без да се остава в болница, и да се изпълняват безкрайните им здравни пътеки. Нащо педи не е съгласна тя да му слага. Писна ми вече  newsm61 Ако някои процедира друго яче моля да сподели Simple Smile

# 224
Ами ние сме си полежавали бая в болница, особено ако е на венозен урбазон...когато са по-леки пристъпите, и откакто станаха редки, не лежим, но и не е на венозен урбазон...и пак с уговорката ако има минимално влошаване веднага да отидем в болницата, по което и да е време.
Не знам ти дали си имала пристъп някога, но аз съм имала, и до ден днешен имам пристъпи , макар и много рядко...значи тежкия спазъм си е едно животозастрашаващо състояние и аз лично предпочитам да изгубим малко време в болница, отколкото да се случи нещо не дай Боже вкъщи

Общи условия

Активация на акаунт