Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 22

• 56 907
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Вземаш извара задължително обезсолена-200 гр.ще стигнат.Купуваш марля от аптеката каквато искаш ,аз вземам едни по пет броя в пакет на големина стават като се разгънат колкото носна кърпа.
Изрязваш найлонка колкото е марлята на дължина-абе преценяваш колкото да обвие вратлето на детето.Разстилаш найлонката,слагаш отгоре марлята,намазваш извара с дебелина около един пръст,прегъваш марлята така че изварата да остане вътре,да се получи като яка,слагаш на вратлето,завиваш с найлонката,слагаш отгоре шал.Добре е да престои поне час на вратлето.Процедурата повтаряш всеки ден докато не спадне гърлото.

# 601
Направих компреса,сега ще се надявам да помогне.

# 602
Още един тъп въпрос:За всеки ден нова извара ли приготвям или мога да съхранявам компреса в хладилника и на другия ден да го претопля и пак да използвам?

# 603
  • Варна
Нова извара защото този компрес вече както се казва е взел болестта.Слагай охладена изварата да спада по-бързо оттока.Дано да се оправи по бързо малчо.

# 604
Здравейте ,днес минах на телк в гр.Варна /белодробния/по основна диагноза астма,с алергичен компонент,с двете си деца !!Не получихме решение от там,да не говоря че бях потресена от пренебрежителното отношение спрямо дъщеричката ми -на 3 год.,че не било толкова лошо 3 бронхиолита и 1 пневмония,и това в рамките на 10 месеца,преминали в болнично лечение,отделно има и вкъщи изкарани с амбулаторен лист от личен лекар,не било нищо страшно.А преди седмица минахме на алерголог ,който издаде един документ/зален талон/и там пише и за двамата че са с астма -средно тежка.
Казаха,че в момента решение няма да получим,а ще ни изпратят документите отново в гр.Добрич,за да минат там и за придружаващите заболявания или нещо такова доколкото разбрах/сърдечен телк/.
Та въпросът ми е каква е процедурата от тук нататък,ново писмо ли да чакам за явяване на нов телк ,аз ли трябва да отида и как и кога ще разбера решенията от телка на децата по основната диагноза,който минахме днес?
Всички  деца ,които минаха преди нас им казаха да дойдат днес към12.00-13.00 часа да си получат решенията ,а на нас нищо?
Ще се радвам ,ако някой сподели какво да очаквам от тук,нататък ,за да не пропусна нещо съществено междувременно.
Здравей, sidem не се отказвай, каквото и решение да ви дадат обжалвай ако не те удовлетворява. Предобедени са към деца от Балчик. Aз на03.07.2013г.  ще подавам док. в Добрич. Успех на теб и децата.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 20:49 от jeni_balchik

# 605
Благодаря!!А защо точно от Балчик?

# 606
Оф,този вирус е ужасен...Не стига ,че гърлото не спира да го боли горкото ми детенце,ами и очите му гноясаха и нищо не вижда от секрети,а за капак от вчера има и спазъм.Все още вдига температура веднъж-два пъти дневно около 38,но поне по лесно се сваля.Вече нямам търпение да стане понеделник ,че да отидем при личната.

# 607
  • Варна
Милата знам какво ти е да гледаш как се мъчи мъничето.И ни днес вече сме със пристъп,вчера започнаха сополи и кашлица и днес вече цъфнахме и завързахме Tired

# 608
Защо нямат край тея болести,горките дечица.Пожелавам бързо оздравяване на всички,които са болнички.Лято е все пак,време е за игри,а не за кашлици илекарства.

# 609
  • Обетованата земя
Според мен това влажно и дъждовно лято усложнява всичко! Бързо оздравяване на всички и безспазмено изкарване на разболяванията!  Hug

# 610
Преди две седмици пуснахме документите за ТЕЛК и днес получихме отговор,викат ни на 01.10.13 на комисия.Не е  истина направо,чак след 3 месеца.Очаквах да има забавяне но чак пък толкова.Нормално ли е според вас.Вас кога ви извикаха,колко чакахте?Иначе ние от вчера пием АУГМЕНТИН и сме много по добре.Няма температура и гърлото взе да минава,само спазъмът още ни мъчи.

# 611
Вие не подавате документи в София предполагам. Аз подадох докумените края на април, комисията ни беше на 30 май. Около 2сед. след подаването получих писмо, комисията ни беше 10 дена по късно. Общо взето в рамките на месец от подаването имахме назначена и дата.
И Михаил днес е с последният прием на Клацид. Той мине не мине, и се урежда с поредната доза АБ - засега само Клацид, защото е алергичен на Аугментин и Зинат.

# 612
Да не сме в София,в Бургас сме.Първия път като се явявахме и при нас стана за около месец,затова сега се учудвам ,че толкова ще чакаме.Но какво да се прави,щом трябва ще чакаме.

# 613
Здравейте!
Включвам се във вашата групичка- от 19ти сина ми е с диагноза астма с преобладаващ алергичен компонент. Все още свиквам с диагнозата  Tired Взех лекарствата, които ни предписа пулмоложката (пулмикор и монтелукс; при обостряне- екозал), но не сме започвали с лечението. Записах час при хомеопат (д-р Хаджийски във В.Търново), но чувам предимно лоши отзиви и май ще търсим друг  Confused Имам чувството, че се въртим в някакъв омагьосан кръг, от който изход няма  Confused

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 22:32 от caprice

# 614
Мили дами, моля за помощ.
Детето ми от един месец е с инфекция. Почна с подкашляне, пихме разни сиропи-почти се беше оправил. И изведнаж пред 15 дни се събуди със страшни болки в ухото и със слуз в окото. Започнахме да пием аугументин и го пихме 10 дни, като само веднъж пропуснахме една доза и си изпихме следващата на следващия път. Но не само, че не се оправи, но кашлицата се засили. С ухото сега не е толкова проблема, колкото кашлицата. Днес го снимахме в болницата в Перник, тъй като сме оттам, обаче снимката не е добра. Заведохме го по спешност в София в болницата по детски болести към Александровска- тази до майчин дом, не детска университетска болница, до ВМА. Там попаднахме уж на пулмоложка, която едва се съгласи да ни прегледа. Накрая като отвори файла със снимката се хвана за главата. Попита ме дали детето е кръвохрачило и дали е имало туберкулоза. Аз я попитах какво вижда на снимката и смята ли, че имаме сериозен проблем- директно, питах я Туберкулоза ли виждате, или рак, а тя ме сепна и каза, че нищо такова не е казала и че просто явно в болницата не са му направили хубаво снимката и не вярва детето да има сериозен проблем. Изписа ни терапия с вентолин 3 пъти по 5 мл. и чао. Питах я да правим ли нова снимка, тя в началото каза, че трябва да направим, пък после, че ако се излекува и няма кашлица, да не правим. Хора тази жена ме побърка. Аз не зная на кой свят съм в момента. Дали да правим снимка или, да изчакаме и кога отново да направим. Детето сега кашля и се притеснявам, да не би да има наистина някакъв сериозен проблем. Кажете- знаете ли на територията на софия добър пулмолог-детски, който може да види по спешност и детето, и снимката. Ако някой знае и добър рентгенолог, който наистина да разчита добре снимки- нека пише. Видях в началото на първа страница за някаква докторка Антоанина Вичева. Знаете ли нещо за нея. Прочетох още от други места отзиви за някаква докторка РАйчева в мед. център Ами Буе, но тя е в отпуска. Тя добра ли е като специалист?
Къде да ходим, какво да правим?
Видях на начална страница и други лекари, но тяхното име не бях чувала. Моля дайте съвет.
Благодаря Ви предварително.
Някой от Вас имал ли е случай с такава снимка?

Общи условия

Активация на акаунт