Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 22

• 56 917
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря marychery !  bouquet
 Значи от март месец ще изплащат...а дали да обжалвам?!Чудя се дали си заслужава  Thinking Една приятелка мисли,че ако се хвана да жаля ще ми намалят процента,та май май ще се задоволим с това (макар,че ми е криво,защото на ромите им зачитат едвали не от деня на забременяване и им дават по 5бона,нооо....) А по колко точно са паричките,които изплащат,че доста различни неща чувам и вече не съм сигурна кое е истината.
Егати...педито си ми каза да си давам и Флексотида с Пулмикорта....и аз си давам?!Има ли някой който да сподели от къде се снабдява с Пулмикорд,че в кв.Младост се оказа кът...предния път обикалях всички аптеки и никъде го нямаха само с поръчка,сега пак,а сега и го нямало по складовете...аз имам и за днес,но до утре вечер трябва да намеря от някъде...
Слънчев и усмихнат ден!

# 361
Имам едно питане към вас, понеже си изхвърлих по погрешка брошурата.Как точно се инхалира Флексотида?Предполагам се отваря капачката и се пръска в устата, а в същото време се поема дълбоко дъх.Сега все още съм със Симбикорт и просто се зачудих как става работата с другото.Симбикортът ми понася добре и се чудя дали да не помоля лекаря за рецепта и то да ми остане окончателно по рецептурна книжка.Според вас кой от двата препарата е по-добър.В епикризата ми е изписал същия този лекар Флексотид да се чудя на него ли да оставам или не?Благодаря предварително за всички отговори.

# 362
  • София,
Йоанка значи от социалните изплащат  185лв. това е сумата по чл. 8д мисля,и двойни детски т.е. 70 лв., отделно подаваш молба за социална оценка и според това, което ти излезе имаш право на различни неща - на транспортни - 10лв, на сума за интеграция или каквото се води там - нещо като за интернет, абе някакви сметки да си платиш, за обучение - ние преди получавахме по 13,40 лв. и за обучение - т.е. поне ми поемаха половината сума за логопеда, ама още есента министерството реши, че децата с увреждания нямат нужда от обучение Twisted Evil, ей как да не се ядосваш в нашата правова държава. Вярно е, че нашите деца не са инвалиди в истинския смисъл на думата, но са си чисти инвалиди според мен в социална гледна точка, като са нон стоп болни и не посещават редовно училище и детска градина сериозно си изостават в развитието и в социалната интеграция! А имаш право и на сума за лекарства и диета, но точно тази сума мисля, че никога не я отпускат специално на нашите деца.
За пулмикорта и фликсотида според мен е редно да даваш само едното, и двете са идентични препарати и да не му стане много на детенце, все пак са си кортикостероиди! Според мен едното си е напълно излишно, но ако питаш мен пулмикорта е по доброто средство, може да си останете само на него! Тая вашата педиатърка според мен нищо не разбира - консултирай се с пулмолога, който Ви е предписал лечението!
За лекарствата откъде се взимат в Младост и аз ще се поинтересувам, скоро ни предстои месетене и на нас - в Младост 1- около пазара та и мен живо ме интересува къде има добре заредена денонощна аптека в района. Иначе за момента Пулмикорта мисля, че в повечето аптеки е с поръчка, но това не би трябвало да те тревожи - поръчваш си го и на следващия ден си го получаваш. При нас тук в Ст. град аз си тго поръчвам на аптека Витания, която се намира пред Ст. поликлиника, тя само работи по ЗК в района и аз засега все още от там си взимам и сингулера и пулмикорта. Зимата покрай нова година в голяма криза за Пулмикорт - пак така беше изчезнал и по складове и по аптеки - си го купувах от една аптека - денонощна, намира се под бл. 60 в Ст. град - при Зимния дворец. Там го има почти винаги, но се купува - те не работят по ЗК.

# 363
Здравейте ,решили сме да заведем децата на Сандански,но до сега никога не сме ходили.Бихте ли ми препоръчали къде да отседнем,не че съм с големи претенции,но все пак малкия ми син няма 2 и искам да е чисто и спокойно място,ако има басеин още по добре.И ориентировъчно колко ще ми струва.

# 364
  • София
eli_vulkova, ние сме много доволни от х-л Свети Врач. Скъпо е, но е на невероятно красиво място, имат огромен басейн с минерална вода и един по-малък с 40оС вода, огромна градина-парк. Виж в интернет за инфо. Ние ходим там, когато имаме възможност (тази година, за съжаление не можахме).

За ТЕЛКА- мисля че вече по някаква заповед пишат винаги дата на инвалидизация, тази от ТЕЛКА, тъй като ние сме с вродена аномалия, но ТЕЛКа беше в сила от датата на издаване, а не на раждането.

Сигурно за ромите има други закони (:

# 365
А като ходите на Сандански процедури на децата правите ли,или просто заради въздуха?Има ли официален санаториум като в Трявна?Ние там спим на х-л а в санаториума ходим само на процедури.

# 366
  • София
Не сме правили в самия хотел. Четох, че някои ходят в санаториума (на другия хълм е) да им правят процедури. В самия хотел има някакви, но не ползвахме. Аз  слагах от минералната вода в приставката на инхалатора и му правех инхалации.

# 367

За ТЕЛКА- мисля че вече по някаква заповед пишат винаги дата на инвалидизация, тази от ТЕЛКА, тъй като ние сме с вродена аномалия, но ТЕЛКа беше в сила от датата на издаване, а не на раждането.

Сигурно за ромите има други закони (:

е). MMM да май има нещо такова, защото и Михаил беше с вродена аномалия, за която се дават 50 %, но аз не знаех и подадох документи едва след като вече беше с астма. Дадоха ни по висок процент първата година, но за дата на инвалидизация на писаха датата на ТЕЛК а и не ни изплатиха сумата назад от раждането. Доста по-късно разбрах, че съм имала възможност да подам документи поне година по-рано.

# 368
<eiffel tower>   bouquet Тук в младост денонощна аптека мога да препоръчам с две ръце в младост3 - като идваш от мл.1,откъм Кауфланд,на светофара на поликлиниката продължаваш още 500-600метра,и малко преди следващия светофар....от страната а поликлиниката по едни стълбички нагоре.Има си светещи табели Simple Smile как го обясних,чак аз се замислих къде е хахаха като дойдете може да си направим една среща да те заведа.В младост1 на бул.Йерусалим също има някаква,но само веднъж съм я ползвала и нямам конкретно мнение.За обичайните ежедневни неща и от ЗК ползвам аптеката зад 25та поликлиника(преди беше на пазара) Много точни и съвестни момичета работят там и винаги ми обясняват като на олигофрен и ми поръчват всичко от всякъде,включае и Синагиса от 2бона дето никъде не ми вземаха поръчката,защото била скъпа хахаха смешни истории много.
Да,така е!Ромчетата наши защо да работят...ей ти ги 5 чааавета по 250лв и какво да работиш за повече пари....пък и някоя енергийна помощ,нещо още от БЧК и готово!Исках аз на преброяването ромка да се пиша,че да не плащам ток,ама не ми даде системата  Cry
Слънчеви почивни дни  Hug

# 369
  • тук и там
Ние още не можем да се оправим от вируса Sad.Една седмица беше с разстройство ,температура-4 дни,кашлица,после и сополи,не се и храни добре.Тази седмица пак ще се гледаме в къщи,заради кашлицата-влажна и дълбока .Като пипнем вирус и ни трябват минимум две седмици да се оправим,направо ми писна вече!В петък сме на пулмолог-да видим и той какво ще каже!Лека седмица на всички!  bouquet

# 370
Нашия ТЕЛК мина, но казаха че сега трябва да чакам писмо от от ТЕЛК кожни болести заради дерматита, защото никой не си е направил труда да погледне документите от предния ТЕЛК, за да ни направят оценка за двете заедно. Питането ми е: има ли няко, който да са го пратили от една комисия на друга? Какъв е срока за получаване на второто писмо и явяване, че то ще станат 6 месеца с ТЕЛК да се разправям. И ще бъде ли втория ТЕЛК продължение на първия?

# 371
mimi, нас са ни препращали на обща комисия. Това което ми казаха от първата комисия беше - ние си даваме нашият процент,останалата оценка трябва да я направи обща комисия. Дъщеря ми беше с урологични проблеми. Нещата при нас се случиха сравнително бързо, за около 10 тина дена.
И само в допълнене - и Мария и Михаил са кашлящи. Влагата и смяната на времето веднага се отрази на дребният. Мария пък вчера цял ден тича и игра на вилата по един потник, и вечерта я боляха гърдите и започна да кашля.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 16:16 от marychery

# 372
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте.Синът ми този месец мина ТЕЛК и му дадоха 50% и през юни ще започне изплащането на тези 189лв.Някой знае ли на коя дата ги превеждат?

# 373
Здравейте.Синът ми този месец мина ТЕЛК и му дадоха 50% и през юни ще започне изплащането на тези 189лв.Някой знае ли на коя дата ги превеждат?

Здравей, и аз ще подавам документи за ТЕЛК за дъщеря ми с астма е. Искам да те попитам имахте ли епикризи от болничен престой и колко?

# 374
  • Plovdiv, Bulgaria
Имахме един болничен престой с диагноза бронхопневмония.Лежахме около седмица.

Общи условия

Активация на акаунт