Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 22

• 56 189
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета, помагайте, моля! Детенце е със спазъм от десетина дни- правим инхалации 4 пъти дневно с вентолин. Текат едни зелени сополи, като диша мирише на гной, подуха му се и клепачите. Казаха инфекция в носоглътката (от която се обостря и астмата) и изписаха антибиотик. Кажете какъв имуностимулатор да даваме да не му се срине имунната система- почти на 6 години е.
Зимата изкара скарлатина- имаше голямо количество стрептококи (или там каквито "коки" са), пи 3 пъти антибиотик и щом тръгне на градина всичко започва отначало. В групата не са вземали никакви мерки защото за 5- 6 месеца само 3 деца са се разболели от скарлатина.
Не знам дали да не даваме и сребърна вода за инфекцията.
Споделете опит, моля.

# 661
  • Страната на чудесата
Моята дъщеря се повлиява добре от Имуносъпорт, освен това е колоиден разтвор и се усвоява най-лесно.
Ние сме в Трявна от седмица, целият катун-каката, бебето, че и кучката с нас. Цветка я пуснах да плува в студен басейн и веднага засумтя с пълен сополив нос, но за момента поне друго няма.
Пожелавам бързо оздравяване на болничните!

# 662
Моята дъщеря се повлиява добре от Имуносъпорт, освен това е колоиден разтвор и се усвоява най-лесно.
Ние сме в Трявна от седмица, целият катун-каката, бебето, че и кучката с нас. Цветка я пуснах да плува в студен басейн и веднага засумтя с пълен сополив нос, но за момента поне друго няма.
Пожелавам бързо оздравяване на болничните!
И ние сме в Трявна  ,ако искаш да си чукнем среща.
И ние от днес сме със сополи за сега прозрачни и гъсти и кихаме яко.

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 14:36 от klem4e

# 663
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета,може ли някоя от вас да ми каже хотел в Сандански,в който правят и процедури?Не ми се иска да го водя в санаториума.Благодаря ви предварително

# 664
  • Страната на чудесата
Klem4e, правят лечебна криза, според мен. Ние сме отседнали в Аджи Генчовата къща и всяка вечер ходим до батута-ще ни познаете, кака, бебе и куче мини йоркшир в бебешката количка Laughing

# 665
  • Страната на чудесата
Момичета,може ли някоя от вас да ми каже хотел в Сандански,в който правят и процедури?Не ми се иска да го водя в санаториума.Благодаря ви предварително
В Свети Никола правят Peace За по-сигурно можеш да питаш на рецепцията за конкретната процедура.

# 666
Привет!
Отадвна не съм писала.
Гледам коментирате Пулмикорта.
А в каква доза го инхалирате? На щерката, която е на 5,6г. и е изписан по две инхалации на ден, една сутрин и една вечер, като капсулката се разделя на две, с по един мл. физ. разтвор. Първоначално и беше изписан само при криза, но сега остава като съпътстващо лечение, незнайно докога. Давам сингулер.
Въпрос-колко най дълго сте инхалирали Пулмикорт и с какъв резултат? Обясниха ми , че тази доза, една капсула дневно е минимална доза, почти незначителна, във връзка с притеснението ми от самото лекарство.

Вторият ми въпрос касае лекарството Новфелин. Беше изписан на щерката при един спазъм, три пъти на ден по половин хапче. Имаше чудотворен ефект. За около един ден и половина втечни ужасната свиреща суха, лаеща кънтяща кашлица, която нямаше край. Втечни я, после тотално я спря. Но дори и тогава трябва да продължим с Пулмикорта.
Тогава Новфелина беше изписан от лекар, след слушалка. Вторият път бе изписан по телефона, тъй като бяхме на море. Кашлицата беше като гореописаната. Тогава само пулмикорта не помогна, все едно не го давах. И чудо. След новфелина, за около 2 дни всичко се повтори-втечняване на кашлицата, отхрачване на гърсти гнойни храчки и спиране на кашлицата.

И сега дилемата. Ползвали ли сте Новфелин, при какви случаи и каква доза.
Притеснението ми е че е изписан от частната ни лекарка, която наблюдава децата от 3 години вече, но тотално не отрича от Пулмоложката ни, което ме поставя в много трудна ситуация. Как и на кого да се доверя. Пулмоложката ни е Вулова, от Плевен. Единствена в Северна България.
Знам че новфелинът е остарял и отречен, но само той пресича кашлицата мигновено.

Обмислям консултация в София!
Ще съм благодарна на мнения!

# 667
  • Обетованата земя
Ние сме пили Новфилин, когато бяхме в Сандански, взех го като заместител на Вентолин, защото е по-удобен за носене. Тогава една лекарка там (по мое мнение не беше много добра) го отрече и каза, че е много остаряло и не се ползва. ЛЛ го е изписвала доколкото си спомням веднъж, след като доста време бяхме давали Вентолин, около две седмици, и с цел да продължим същия ефект, но с друго лекарство изписа Новфилин. Чудодейни ефекти не съм забелязвала, но нямам много опит с него. И ние го взимахме по половинка, 1-2 пъти максимум на ден беше, синът ми беше на 2 години.

# 668
На големия ми син (на 7 и половина години)му изписаха новфилин когато беше на 5.Изписан ни е при пристъп на задух или кашлица,която не се облекчи след 2-3 инхалации с вентолин да го включим.Давам го като тежка артилерия един вид,понякога в комбинация с преднизолон.Схемата ни е първи ден 3 пъти по половин таблетка,втори ден 2 пъти по половин и трети ден веднъж.Аз съм забелязала,че когато го включа още със започването на свиренето в гърдите и бързо пресича нещата(за ден два най-много).Ако не го дам и останем само на вентолин отиват 3 и повече дни докато овладеем ситуацията.Но казват ,че вентолина инхалаторно е по безвреден,затова обикновено изчаквам,преди да дам и новфилин.

# 669
Klem4e, правят лечебна криза, според мен. Ние сме отседнали в Аджи Генчовата къща и всяка вечер ходим до батута-ще ни познаете, кака, бебе и куче мини йоркшир в бебешката количка Laughing
Виждала съм ви на малкият батут бяхте се спрели една вечер . Ние утре си тръгваме , а довечера сигурно няма да се видим че нали вали и едва ли ще са сухи пързалките .
Дано да е лечебна криза че ми писна от лекарства и болести. Нали уж за хубаво идваме , а се прибираме болни. Взех мерки аз . Капя физиологичен р-р , от днес прибавих и Бактеробан , че сутринта първите сополи бяха зелени . Пръскам Тантум Верде и прибавих и Дактарин , че трети ден има една афта - не минава и го боли много .

Ние сме в х-л Рай , зад хотел Трявна.

За Новфилина не мога да кажа нищо , защото не съм го давала на детето , но аз съм го пила и само ми помага да дишам по- хубаво при пристъп  , за отхрачване и втечняване ни помагат сиропи за кашлица - Флуидитек , Проспан капки.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 14:30 от klem4e

# 670
Момичета, имам излишни лекарства:
Сингулер 4мл. - сашета
Пулмикорт - 0,25мг. - респули за инхалатор
Фликсотид

# 671
Ние също пием Кларитин и Сингулар ,но днес детенце когато игра в парка на гоненица и криеница започна да кашля много и се зачерви като имам в предвид , че сме здрави  .След като изпи огромно количество вода и спря бягането се оправи , но тъй като досега не и сее случвало много ме уплаши . Въпроса ми е към мамите с по-големите дечица дали при вас се е случвало и как постъпвате.

# 672
  • sf
Моят е на 6 годинки. При тичане започва да диша учестено и хрипаво, вече рядко кашля. Карам го да седне и да си почине. След няколко минути се успокоява и пак започва да търчи като луд  ooooh!

# 673
Извинявам се за глупавият въпрос това   в следствие на астмата ли е и винаги ли като бяга така се получава . А  щом е детенце на 6г  в училище ще бъде ли освободено от физическо.

# 674
Моя е освободен от физическо,често при бягане прави пристъп.

Общи условия

Активация на акаунт