кръщене

• 21 069
  • 128
  •   1
Отговори
# 90
Дрешките са бели, защото символизират чистотата на новопокръстения.
Дрешките за малкия бяха в бяло и бледосиньо, защото не можах да намеря чисто бели. Или трябваше да е по тениска и слипове Crazy . Голяма мъка е да пазаруваш за момченце, никакъв избор Rolling Eyes

# 91
Stanislava_ това което казваш,за бялата кърпа,поне ще го спазя и до някъде ме успокоява по въпроса с бялото.
stefane исках,да е нещо различно,а роклите с ту-ту за мен са различни а и момиченцата с тях изглеждат като принцеси.Въпрос на вкус.
диетичната има малко бяло в долната час на рокля,осен да взема и бели обувки(мислех да са розови,но...)и бяла кърпа.
hailie благодаря за обяснението,защо трябва да е в бяло.Да за момченцата изборът е много по-ограничен Rolling Eyes
Благодаря на всички които се включиха със съвет.
Ще сме с тази рокля,пък кърпата и обувките ще гледам да са бели.Само попа да не реши да ни върне с тази рокля  Rolling Eyes

# 92
  • Плевен
Ще сме с тази рокля,пък кърпата и обувките ще гледам да са бели.Само попа да не реши да ни върне с тази рокля  Rolling Eyes

Спокойно няма да ви върне. Това с белите дрехи е народен фолклор и някаква традиция и интерпретация сред хората, което няма нищо общо с канона.
В България хората много бъркат Християнството с ритуали от други религии. Например това с белите дрехи го има при момичетата в католицизма и се изпълнява, когато се взема причастие. На места хората казват, че детето трябва да има червен конец, което пък е чисто езически обичай. Даването на златни накити пък е ислямска традиция.

# 93
Само не мога да си обясня защо обръщате толкова голямо внимание на модела на дрехите, на цвета им, на златната верижка, на ресторанта за след това и куп излишни неща. Синът ми беше облечен в зелена риза с къс ръкав, тънък панталон и бели сандали-но те са с този цвят, не защото така трябва, а защото влезнах в един магазин и те ми харесаха най-много. Не съм чакала кръстницата му да купува каквото и да било, нищо не съм и искала. Кърпата, която беше от нея дори беше резидава. Нищо от тези неща няма абсолютно никакво значение. По-важното е хората, които го правят, е да знаят защо го правят и да са уверени, че кръщават детето си, защото така го чувстват, а не защото така трябва.

# 94
  • ВАРНА
Обещавам да прочета цялата тема, но в момента нямам време  Blush

Кръстихме дъщеря ни на 1 май. Имам една питанка - какво се прави с букетчето от кръщенето?

Извинявам се ако вече сте го обсъждали  Simple Smile

# 95
  • Плевен
Имам една питанка - какво се прави с букетчето от кръщенето?

Какво е това букетче  newsm78

# 96
Най- вероятно става въпрос за китката от здравец! Когато кръщавахме дребното отеца го даде на кръсника и каза, когато изсъхне да вземе кръщрлника и да го хвърлят в течаща вода/река/! На другото дребно на кръщенето китката остана в църквата! Така, че и аз не знам кое е правилно! Попитай отеца и каквото каже той!

# 97
Ние си го държахме докато увехне и го хвърлихме. Хвърля се в течаща вода.

Какво е това букетче  newsm78
Прави се букет от червено цвете и листа здравец около него. Дръжката на цветето се реже да се подравни с дръжките на здравеца. С това букетче се пръска със светена вода, това попа си го прави в църквата.
Харесах една хризантема, цветарката ми го направи, гледа си здравец пред магазина специално за такива букети.

# 98
На първо място кръщенето е да заявиш, че това дете
не е просто парче месо, а е възможно да живее живота
си все едно има и друга страна, нематериална. Дори да
не вярваш, самата идея, че имаш такава страна, лекичко
ще измести действията ти, желанията ти. Няма да се
държиш като животно, или поне това се очаква.

А иначе върху тази простичка истина са насложени сто
благочествиви ритуала, като например три дни некъпане
на бебето, специално събиране на водата от първата баня след
кръщенето и тем подобни, които според мен отвличат от
централната идея. Човек след като знае как трябва да действа,
върху какви принципи, едва ли има нужда от засукани ритуали.

# 99
  • Плевен
Ние си го държахме докато увехне и го хвърлихме. Хвърля се в течаща вода.

Какво е това букетче  newsm78
Прави се букет от червено цвете и листа здравец около него. Дръжката на цветето се реже да се подравни с дръжките на здравеца. С това букетче се пръска със светена вода, това попа си го прави в църквата.
Харесах една хризантема, цветарката ми го направи, гледа си здравец пред магазина специално за такива букети.

Мерси за разяснението, че се има предвид китката здравец, с която се пръска водата. Аз като прочетох си представих нещо като сватбен букет и ми беше ясно, че нещо не съм разбрала. Но за здравеца не се сетих, признавам.

# 100
Привет.И аз се записвам да следя темата и се връщам да чета назад.Имам един въпрос,извинявам се,ако сте го обсъждали-родител може ли да стане кръстник на детето?Благодаря предварително  Hug

# 101
  • където мечтите се сбъдват
Привет.И аз се записвам да следя темата и се връщам да чета назад.Имам един въпрос,извинявам се,ако сте го обсъждали-родител може ли да стане кръстник на детето?Благодаря предварително  Hug
Не,не може.

# 102
Не,не може.

Благодаря   bouquet

# 103
  • София
А на кръщенето на дъщеря ми попа каза да палим свещта, ама забравих : На РДто на детето всяка година или на датата на кръщенето? Някой сеща ли се?
Благодаря!

# 104
А на кръщенето на дъщеря ми попа каза да палим свещта, ама забравих : На РДто на детето всяка година или на датата на кръщенето? Някой сеща ли се?
Благодаря!

Нашия поп ни каза да я палим винаги, когато е важен (голям) ден за детето.

Общи условия

Активация на акаунт