ШЕСТИ КЛАС привършвам аз - тема № 35

• 44 794
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Ще се наложи да те коригирам, защото темата за онова училище е 1 (една) основна.
В друга една актуална съм написала 1 (един) коментар и се отписах.  Peace
А ти имаш явно някаква причина да ги следиш. И помниш кой какво е писал преди години.  Rolling Eyes
Това, че помниш какво съм писала, при това в тема, външна за децата ти, направо ме ласкае.
Началният курс отдавна е в историята.
Коментарът не е бил злостен.

И другите хора едва ли ги интересува.
За което им се извинявамbouquet

Далече съм обаче от месомелачки и кал, да ти кажа честно.

# 91
  • София
Момичета, PEACE  Peace please  Hug

# 92
  • София
Мили момичета, тук сме за да си помагаме както е казала Tropical Paradise. Все пак всички желаем най-доброто за децата си така, че без излишни нерви. Достатъчно си ги имаме в ежедневието newsm10.

# 93
Tropical Paradise, мисля, че много майки мечтаят да имат дъщеря като твоята и спокойно може да се гордееш и хвалиш с нея колкото искаш. Не разбирам как може това да дразни някого. Аз й се възхищавам  Hug
На нас темата с школите също ни е основна в момента и съм много объркана от всички мнения, които чета и слушам. Факт е, че децата са различни и дори и да избера най-прехвалената школа, ако дъщеря ми не полага никакви усилия (което се притеснявам, че ще се случи  Sad  ), никой няма да може да й помогне. От друга страна гледам на дребния колко много му помагат курсовете по математика в СМГ ( на практика само на тях разчитаме за подготовка за състезания без никакви допълнителни занимания вкъщи и в училище), за които често се чуват негативни отзиви в друга тема, и стигам до извода, че основна и най-важна роля в подготовката си играе самото дете. Накрая май ще тегля чоп и каквото се падне, записваме се на коя да е школа, че да ми отпадне един проблем. До края на месеца ми се иска това да стане.
Който има преки впечатления от школи, много ще съм благодарна да сподели   bouquet.

# 94
  • София
Mиши- Тети всяка майка има с какво да се гордее покрай детето си. Когато съм споделяла нещо обаче , то е било не за да се фукам с нея (който внимателно е чел темите, трябва да е забелязал по- скоро обратното, аз съм твърде критична и често недооценяваща постигнатото от децата). Било е със съвсем друга цел. Помня  в нейния 6-7 клас колко бях неориентирана и каква огромна помощ се оказаха мненията на майки на по-големи деца. Толкова ни помогнаха, помниш ли Саш..  Grinning Бяха и ценен информатор, и приятел в нужда , и подкрепа покрай изпитите и чакането след тях.  Та наистина не виждам нищо нередно в това на този етап да се говори за школи, да се споделят имена, да се дискутират плюсове и минуси. Това, че аз съм доволна от дадена школа, не принуждава никого   по никакъв начин да приеме  това мое мнение. Това , че друг е доволен пък от друга школа, също не обвързва никого. Но пък наборът от информация е полезно нещо, особено събран на едно място във форум.  Прочиташ, добиваш идея, поразпитваш сам  и ти сред близки и познати, след което взимаш собственото си решение. Водена от този принцип съм писала назад във времето. Но спрях, тъй като такова споделяне ми донесе предимно  негативи. Един те обвинява в скрита реклама, друг в опит да наложиш на някого позицията си, а трети стига до там  едва ли не да  вижда в твое лице виновника за несправянето на детето му заради избора на едикоя си школа. Имам какво да споделя по темата и вероятно бих била полезна на някого, но по упоменатите горе  причини ще се въздържа. Направих го и вчера, никъде не написах за коя школа става дума. Peace

# 95
  • София
Който иска да се информира най-добре трябва задължително да чете БГ-МАММА  smile3521

Сега ви подсещам за няколко места във форума, откъдето можем да почерпим, пък и да дадем, ценна информация:
Добри школи за подготовка на кандидат-гимназист
Цени на частни уроци
Кандидатстване след 7 клас в София - училища с немски и информатика
Може и да има и други полезни теми и дискусии, разровете се малко, полезно е.

# 96
Ще добавя, че в " Библиотека - правила" темите са добре сортирани и е доста лесно да се ориентираш по заглавията.

# 97
  • Дива Индия
Пък да ви кажа - мисля аз да подготвя сина си за изпита по български език. Ако има и други с подобни намерения - може да си помагаме.  Grinning Peace

# 98
  • София
Пък да ви кажа - мисля аз да подготвя сина си за изпита по български език. Ако има и други с подобни намерения - може да си помагаме.  Grinning Peace

Инди, нямам никакво доверие в себе си   по БЕЛ, че да предприема подобна стъпка. EmbarassedНо ти май беше филолог ( ако не бъркам), а това променя нещата.  Най-условно бих го направила по математика. Но казвам бих, тъй като то не е само да им обясня задачата. Забелязала съм, че  е хубаво срещу децата да стои авторитет, какъвто е  един учител. А не всяка втора тяхна дума да е : " Не е така,мамо, не ни  обърквай,  учителката ни го показа другояче".   То това си е зле прикрит опит да се освободят от натиска от моя страна. Но не са познали. През седмицата редовно ще ги натискам да решават, а там, където не мога да пробия, ще го направи  учител веднъж седмично. Mr. Green Да видим само дали сметките ми са с кръчмар или без.

# 99
Който иска да се информира най-добре трябва задължително да чете БГ-МАММА  smile3521

Сега ви подсещам за няколко места във форума, откъдето можем да почерпим, пък и да дадем, ценна информация:
Добри школи за подготовка на кандидат-гимназист
Цени на частни уроци
Кандидатстване след 7 клас в София - училища с немски и информатика

Sash, чета ги тези теми и кашата ми стана още по-пълна. Особено последните страници от първата тема - от обвинения в некоректност и подозрения в конспирация не успях да изкопча никаква ценна информация. Вдигнала съм ръце и мисля да стрелям на посоки, пък каквото стане. На мой колега дъщерята ходи в школа, за която малко се говори като че ли, пък той  е много доволен. Единствено се притеснява дали държат достатъчно високо ниво на усвоените знания спрямо това, което ще е заложено на матурата. Според мен би трябвало всички да се придържат към някаква общо установена програма и ниво на знания  newsm78 Вие как смятате?

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 15:32 от Миши-Тети

# 100
  • София
На мен ми е безкрайно полезно (и донякъде успокояващо  Grinning) всяко споделяне на опит  Hug
Хем аз самата имам опит от миналата година, но децата са доста различни.
По математика ще разчитам на училище и на себе си като домашен инквизитор,
въпреки че и на мен ми възразява, че в училище им обяснявали по-различно.
Планирам обаче да не се предам и да го ръчкам да решава много задачи,
защото му куца концентрацията. Ще ходи на пробни основно в СМГ и Междучасие,
да се стряска  Mr. Green
По БЕЛ съм в чуденка - удобна школа (Регалия), препоръчан преподавател в школа
(например Весела Михайлова) или частен учител (идея си нямам къде и как)  newsm78

------------

И встрани от темата за седми клас - от вчера младежът е с грипоподобни оплаквания
(температура - до 38.5, болки в мускулите), записах час за личния лекар за утре, но
се чудя дали да не започна с Хюмексгрип от днес  Thinking Според листовката
е за деца над 15 години, а човекът е на 13. Изписвали ли са ви Хюмексгрип за децата?
(Пробвах да звънна на личната ни лекарка, но е приключила смяната си днес и
не си вдига телефона  Crossing Arms.)

Edit: Свързах се с лекарката и вече дадох едното хапче, дано подейства.

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 15:47 от Carmela Biscuit

# 101
  • София
Carmela Biscuit, бързо оправяне на младежа!
Миши –Тети, ами то погледната реално е така. Няма съществена разлика между школите, даже никаква що се отнася до обхванат материал по програма. Разликите изскачат от другаде - например продължителност на заниманията, брой деца в група,  количество давано  домашно и най-вече проверка на последното.  Защото всичките тези фактори си оказват влияние - не е все едно дали ще си  с час повече на математика  и с още толкова на  БЕЛ от другаде, дали ще си с още 4-5 деца  в група или с още  минимум 10-11,  дали за домашно имаш 5 или 50 задачи, дали  това домашно  ще бъде старателно проверено и редактирано или не. Laughing Такива неща разни, поне при мен са водещи те.. А като се добави и утвърденото име на преподавател заедно с успешното представяне на много негови ученици, везните натежават в правилната конкретно  за моите деца посока. След което всичко е в техните ръце - учат ли, има шанс нещо да стане. Моткат ли се като свободни електрони - нещата минават в мои ръце... hahaha

# 102
  • Дива Индия
Tropical Paradise,  Laughing вярно е, че на дипломата ми пише филолог, но понеже и не си вярвам много-много, ще започна да чета, да си припомням, за да бъда в помощ.
Моткат ли се като свободни електрони - нещата минават в мои ръце... hahaha
Joy Joy

# 103
Carmela Biscuit, бързо оправяне на младежа!
Миши –Тети, ами то погледната реално е така. Няма съществена разлика между школите, даже никаква що се отнася до обхванат материал по програма. Разликите изскачат от другаде - например продължителност на заниманията, брой деца в група,  количество давано  домашно и най-вече проверка на последното.  Защото всичките тези фактори си оказват влияние - не е все едно дали ще си  с час повече на математика  и с още толкова на  БЕЛ от другаде, дали ще си с още 4-5 деца  в група или с още  минимум 10-11,  дали за домашно имаш 5 или 50 задачи, дали  това домашно  ще бъде старателно проверено и редактирано или не. Laughing Такива неща разни, поне при мен са водещи те.. А като се добави и утвърденото име на преподавател заедно с успешното представяне на много негови ученици, везните натежават в правилната конкретно  за моите деца посока. След което всичко е в техните ръце - учат ли, има шанс нещо да стане. Моткат ли се като свободни електрони - нещата минават в мои ръце... hahaha

В тази връзка да ви кажа една тайна Laughing Наистина в по-големите групи формално се записват повече деца, но реално не всички, да не кажа повечето, не пишат дадените им домашни, отсъстват по разни причини и в един момент огромната група се оказва доста намалена. Учителят е дал домашни на 20 ученици, но му дават за проверка само петима от тях. Е, за тези пет деца курсът се оказва наистина пълноценен, а цената - повече от приемлива. Освен това, казвала съм го и друг път, на курсовете не трябва да се гледа като на нещо повече от сверяване на часовника - основното е работата вкъщи. Относно БЕЛ, за мен по принцип е излишно да се ходи на курс по този предмет, но не знам доколко новите правила ги има вече в учебниците и изобщо как е забъркана кашата на ниво изпити. Добре е да се произнесе човек, който е наясно по кой правописен речник се работи и кои правила са верни. Не знам обаче дали преподавателите по курсове и школи са по-информирани по този въпрос от учителите в училище  Thinking

# 104
Аз да попитам школите от кога стартират уроците от началото на уч. година (септември) или са и през цялото лято?
Че чета за записване през май  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт