ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 4

• 129 183
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Привет, привет!!!

Надин, благодаря за четивото за Вангелия от webcafe. Беше ми любопитно да го изчета, но в крайна сметка – цялото писание е една заигравка с рейтинга на сериала и неговото движение от началото на излъчването до сега. Очаквах нещо по-различно.

Предстои да бъде излъчена последната 12 серия по Украинската и 11 и 12 по Първи канал, така че мога да си кажа личното мнение от изгледаните 11 епизода.

1. Най-напред да започна с малко „звезди в косите и сълзи в очите” - Приятно ми беше да гледам руски филмов проект на българска тематика, и не за кого да е, а за феномена Ванга; да видя в него български актьори, макар и във второстепенни или епизодични роли; да видя чудни кътчета от българската природа, да чуя българска музика. Е, няма как след това да не усетя буцата в гърлото.... Вярно е, че руснаците много тачат Баба Ванга, правили са документално кино за нея, но това си е друго. И тук се промъква онова гадничко въпросче – Защо те, а не ние?
Има да си се мъчим още години наред преди да намерим отговора...

2. А сега по същество. Като цяло, много добър сериал, но не добре балансиран – 9 серии посветени на живота й от 1918 (когато е на 7 год) до 1952г. и три серии за всичко останало –до 1996. Оставам с впечатлението, че първоначалният проект е бил най-малко за 16 серии и по някаква причина последната част е събрана набързо, набързо, в 3 епизода, които са много претупани. Даже и имаше грешки във времевите отпратки. В 11 серия, епизодът пред къщата на Ванга, непосредствено след погребението на Димитър, беше съпроводен с надпис „Петрич, 1996 г.”...

3. Поне от това, което съм чела за нея, мисля че житието и е предадено сравнително достоверно. При нея са ходили много известни хора. Знае се, че и Цар Борис се е срещал с нея, но нямам спомен някъде да съм чела за среща с Хитлер.
Но не в това е акцентът на филма. Хареса ми, че се опитаха да представят жената Вангелия, а не някаква мистична личност. Съвсем точно казах, опитаха, но успяха само частично. Дадоха как девойката Вангелия жертва личното си щтастие, за да изгледа братята и сестра си, но въобще не показаха майката Вангелия, нито когато Любка й доведе Виолета, нито когато дойде Митко. А Виолета тя осинови след обвинението на Димитър, че дори дете не му е родила. Трябваше нейната поява да се отрази по някакъв начин на живота им...Тя не протегна ръка, да ги приласкае, да ги погали по главиците – сцената беше на някакво сиво битово равнище „Любке,измий го и го нахрани” и толкоз. Тези деца се появяват ей така във филма (респ. живота й), и изчезват от него без следа и значение. А в действителност не е било така и отношенията им са били доста сложни.  
Вярно, че има още една серия...

4. Беше ми много интересна частта от сериала, посветена на „руската връзка”. Не зная, каква част от този разказ е истина и каква  измислица, но като история е поднесена интересно и изиграна перфектно от Карина Андоленко и Анатолий Белый.
Показана беше дълбоката душевна връзка между Ванга и Олга. Двете се чувстваха, дори на хиляди километри, сякаш са свързани с невидима нишка. В линията Ванга-Олга и двата образа са пълнокръвни, истински, живи. Всеки подкрепя и допълва другия.  Вярваш им.  След 11 серия, личното ми откритие беше възрастта на Карина Андоленко. Че тя е само на 26, а така прекрасно изигра и възрастната Олга!

5. Актьорският състав е блестящ. За Елена Яковлева и Ирина Рахманова, писах достатъчно. Но за Евгений Князев, не съм. До сега Евгений Князев и Волф Месинг за мен бяха едно. Образът на Пандо го извади от тази рамка, в която си го бях поставила. Такъв типичен българин направи, че просто нямам думи.
И Антон Макарский беше на висота, малословен и с тъга в очите,  играещ с поглед, мимика, ръце...

Въпреки, че на места останах неудовлетворена, сериалът е чудесен и благодаря на неговите създатели.

Едно любопитно четиво «Сериал "Вангелия" объявил Сталина предателем»  http://piter.tv/event/Vangeliya_0/

И още нещо от Комсомольская правда за сериала Вангелия http://www.kp.ru/daily/26138/3028116
Скрит текст:
Колкото до рояка оси, каква ти тук мистика  . Мен цяло лято ме нападаха рояци от стършели  Joy Joy Joy

А тук са събрани до 11 серия , включително

Он-лайн на руски http://bigcinema.tv/series/vangeliya.html

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 00:28 от nataly_gr

# 601
Скрит текст:

РАЗВЕДЧИЦЫ. Трейлер 2013

Докладвам, че тръгвам отново на война в 12 епизода с този сериал Wink Нещо ми подсказва, че ще ми хареса Peace

И този обещава да е интересен. Премиерата ще в понеделник 30 септември по първи канал.

Ох, от тези сриали,ти оставаш без обяд, а аз без сън  #Crazy #Crazy #Crazy

# 602
Скрит текст:

РАЗВЕДЧИЦЫ. Трейлер 2013

Докладвам, че тръгвам отново на война в 12 епизода с този сериал Wink Нещо ми подсказва, че ще ми хареса Peace

И този обещава да е интересен. Премиерата ще в понеделник 30 септември по първи канал.

Ох, от тези сриали,ти оставаш без обяд, а аз без сън  #Crazy #Crazy #Crazy
Вече изгледах първа серия, страхотия!!! Нямам търпение да продължавам...ох, беее! Joy

http://www.youtube.com/watch?v=xqdvs3SLXOM  -  1- ви епизод / останалите следват/

# 603
  • Атлантис, Галактика Пегас
Разведчицы е супер.
А ако не сте гледали Истребители, Ночные ласточки също.  Peace

Истребители
http://www.youtube.com/watch?v=iAX-LeiULIA

# 604
Ночные ласточки, Истребители, Небо в огне  и съветския филм, някъде от 80-те, В небе ночные ведьмы  са newsm10 newsm10 супер фрилми  

Между сериите на Вангелия започнах да гледам Сын отца народов (2013 - 12 серии) за Василий Сталин, и вече го преполових

Филмът е страхотен. Първите серии, когато Василий е в авиационното училище много ми напомниха Небо в огне

Он-лайн на руски http://bigcinema.tv/series/syn-otca-narodov-serial.html

А и Гела Месхи игрещ ролята на Василий за мен е едно откритие. Интересна личност. Ще напиша и за него няколко думички, но по-нататък.

Сега в графика ще вмъкна и РАЗВЕДЧИЦЫ. То мойта стана като в онзи виц "Пешо, Гошо, Пешо, Гошо. Бомбата остана в Гошо"  Joy Joy Joy Пък се чудя после, защо качвам диоптрите.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 23:15 от nataly_gr

# 605

Дыши со мной Ты не одна, он не один

Петр и Лана - самые любимые моменты сериала "Дыши со мной" . В главных ролях Антон Макарский и Наталья Павлова

Аз продължавам да се правя на жена разузнавачка, защото снощи заспах върху компютъра на пети епизод Embarassed  Като го свърша, най- вероятно ще се кача на изтребител Joy Нямам си обяснение, защо упорито си оставям "Вангелия" във времето.  Sad Даже ми се струва, че и синът на Сталин е с едни гърди пред нея Grinning
Хубав ден! Grinning

# 606
И аз започнах да гледам РАЗВЕДЧИЦЫ - хареса ми. Гледах до полунощ и спрях, защото знам, днес ще бъде тежък ден.......Отново са подбрали добри актьори, но Пронин е на ниво.

# 607
И аз започнах да гледам РАЗВЕДЧИЦЫ - хареса ми. Гледах до полунощ и спрях, защото знам, днес ще бъде тежък ден.......Отново са подбрали добри актьори, но Пронин е на ниво.

Ама вярно Пронин си е на място! Grinning Има актьори, които трудно се справят да изиграят едно състояние, а той до любимата разузнавачка си е най- малко 2 в 1  Joy Лед в лицето, огън в очите... Wink Вече съм на десети епизод и само се моля да не ги убият Praynig Едвам се възпирам да не погледна края Mr. Green

Покрай сериала научих, че жената до него е, Екатерина Кузнецова, която следя в момента като любимото ми "блонди" в сериала Кухня

http://www.eg.ru/daily/cadr/38404/

Екатерина Кузнецова: Хочу дочку, как у Тани Арнтгольц! - интервю от май, 2013 г.

# 608
Бихте ли ми казали от кой филм е тази песен?

# 609
http://www.youtube.com/watch?v=Djt7VnTTUSA

Бедная Liz.  Романтическая Комедия

Сержант канадской полиции Джо Соколофф едет в далекую Россию выполнить последнюю просьбу своей любимой бабушки . Но с первых шагов на исторической родине все планы Джо рушатся -- его грабят в поезде «милые соседи».
Отстав от поезда, 30-летний любитель родео и кантри --музыки, глядящий на мир радостными широко открытыми глазами, оказывается в маленькой кубанской станице без денег и документов. Смешной чудак в белой ковбойской шляпе (а именно так его поначалу воспринимают станичники) попадает в «странный мир странных русских». Тут топят новорожденных щенков, едят пойманную в реке рыбу, шлепают детей! Но всего несколько дней понадобилось Джо, чтобы понять этих людей, принять их всем сердцем и влюбиться в красавицу-казачку Лизу. Но есть ли будущее у этой любви?..

# 610
Цитат на: bazinga! [spoiler
link=topic=714261.msg26252736#msg26252736 date=1380292831][/spoiler]
Бихте ли ми казали от кой филм е тази песен?

Скрит текст:

Кадрите са от "Долгая дорога в дюнах" . Гледала съм го преди много години, даже си беше хит и по Българската телевизия. За песента на Игор Николаев, не си спомням дали има нещо общо със сериала.  newsm78

# 611
nadine1111, много ти благодаря. Трябва да има връзка, защото Игор Николаев е композитор на музиката на филма. Ще го потърся и като го изгледам, ще споделя Simple Smile

# 612

Стас Михайлов - ТЫ ОДНА.

Хубава събота желая! Grinning Аз поемам през този уикенд към  Штурмовики / Изтребители, за нова среща с Катето Вилкова и Дмитрий Дюжев   Wink

Плейлиста с всички 12 епизода  http://www.youtube.com/watch?v=iAX-LeiULIA&list=PLNKb3xBkT8U … 1otEh56oUh35KARaE

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 10:23 от nadine1111

# 613
# 614

МИХАИЛ ШУФУТИНСКИЙ - МАМА

С двамата ми любимци Шуфутински и Бероев, желая хубава неделя! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт