Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 786
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
В интерес на истината много хора смятат, че да направиш АМ е по-лесно отколкото да си надигнеш блузата и да накърмиш за 5мин.  Crazy Моя приятелка ми сподели, че е доволна, че не кърми, защото не си представяла да го прави на всеки 2ч., а адаптираното засищало повече.  Rolling Eyes

# 196
Дафи,аз мисля,че правенето на АМ е супер досадно.Първо да измиеш шишета и биберони,да ги стерилизираш,да стоплиш водичка,да броиш лъжички АМ ,да го разбиеш добре и след известно време процедурата се повтаря.А през нощта.... Не е за мен това.Вдигнеш си нощницата,гушнеш бебчо и готова работа.Аз съм мързелива в това отношение-през деня иди дойди,ще го правя.Но през нощта няма шанс,неадекватна съм за подобни сложни операции. Embarassed

# 197
Да, в началото, ако имаш проблеми с кърменето и кърмиш буквално почти непрекъснато, шишето наистина изглежда изкушващо като възможност поне да поспиш. Като че ли много жени се отказват точно тогава, особено ако нямат подкрепа от близките си. 

# 198
Алексче, много си права  Peace Сега като се върна назад честно казано в родилното и на мен ми се струваше по-лесно да направя АМ. Но благодарение на форума бях достатъчно информирана и просто чаках да дойде момента, когато нещата ще се наредят и кърменето ще се превърне в удоволствие  Laughing А и аз съм упорито магаре, бях решила, че ще кърмя на всяка цена  Crossing Arms
За съжаление нямах подкрепа от близките, цялата рода ми повтаряше как скоро няма да ми стига кърмата, бебето плаче, значи сигурно не му стига,  дали е хранителна, може да е по-воднистна и да не се наяжда и всякакви такива, които повечето от нас са чували  #2gunfire

# 199
  • Плевен
Не ми е писнало изобщо даже,сега отказва на обед да яде манджа и сме само на кърма+банан или кисело мляко.Само сутрин и вечер яде твърда храна.Кърмим се по 7 или 8 пъти на ден,даже и не се замислям вече,превърнало се е в рутина като миене на зъбите,или храненето  Mr. GreenКато гледам скоро няма да отбивам,аз и не искам де.Докато има нужда ще му давам,после като спра ми се струва че ще ми е мъчно че съм приключила...

# 200
Тани, благородно ти завиждам  Laughing При нас е обраното, вече само сутрин и вечер се кърмим  Cry И през нощта веднъж. Както си сучеше по 7 пъти на ден изведнъж отказа, мислих, че е временно, но не, вече 3-та седмица. Още не мога да го преживея, мъчно ми е, че не суче както преди като новородено. А ако вземе да се отбие не знам, сигурно ще се чувствам виновна, че нещо не съм направила както трябва.

# 201
Да, в началото, ако имаш проблеми с кърменето и кърмиш буквално почти непрекъснато, шишето наистина изглежда изкушващо като възможност поне да поспиш. Като че ли много жени се отказват точно тогава, особено ако нямат подкрепа от близките си. 
Много е важно наистина! И аз поздравявам сама себе си, че точно тогава не се предадох! Имах подкрепата на майка ми и на една приятелка, но атаките на свекърва ми, бяха ужасни - имала съм рядка и нехранителна кърма, на бебето не му стигало, да му дам АМ, подлуди ме тази жена тогава. Аз или не и обръщах внимание или я режех и тогава тя ходеше при мъжа ми да му обяснява как едва ли не бебето ни гладува. После идваше и той да ме моли да дам АМ. И в интерес на истината веднъж дадох АМ, бебо засмука жадно, свеки ми каза " видя ли, гладен е" и мамината душичка изплю всичко и отказа повече, всичко на всичко беше изпил 15 милилитра. Тогава тя се кротна за малко, а милото вече не се съмнява в моята преценка, даже много се гордее, че все още кърмя

# 202
Dafi, може да е период. Моята дъщеря на вашата възраст също беше разредила кърменията,но в последно време започна пак да суче много често.
Алексче, много точно казно. Peace Аз също имам такива впечатления. В родилното и на мен АМ в вдин момент започна да ми се струва като по-лесен изход. Едната нощ бебето ми плачеше, не искаше да засуче, т.е. искаше, но не се получаваше нищо. Реших,че пуска гърдата,защото нямам мляко и аз в паника отидох при сестрите да се моля за АМ. Евала на завеждащата, която от съседната стая чула, че бебето плаче и излезе да види какво става.Каза да не ми дават никакво АМ,вместо  това ми показа как правилно да кърмя. До изписването всеки ден идваше в нашата стая да ме пита как се справям.
mmilityy, хубава история. Чудесен пример е за това, че няма нищо невъзможно за майката, която обича детето си и иска най-доброто за него. Знам истории за кърмещи осиновителки, а наскоро четох и статия,в която се твърди, че и мъжете могат да кърмят.Даже имало няколко такива случаи. Звучи наистина невероятно... Shocked

# 203
Бебешка, дано наистина да е период  Praynig
На 4-ия ден, когато ми слезе кърмата бебето не можеше да засуче, цял ден рева, аз толкова се молих за АМ, а те не ми даваха. И аз ревах цял ден. Тогава една сестра ми каза "Не ми пречи да ти дам АМ, но ако искаш да кърмиш, аз АМ няма да ти дам! Ще видиш, че ще си ми благодарна, че не съм ти дала." Тогава и бях бясна, а сега съм и благодарна. Много мои приятелки и познати веднага започнаха да дават, да дохранват с АМ и съм се убедила, че това е най-лесния начин да приключиш с кърменето.
От няколко седмици Ина като не искаше да суче аз и купих АМ, не го искаше, купих друга марка. Започнах да я дохранвам, една вечер въобще не искаше кърма, дадох и АМ и спа цяла нощ. Кърмата ми намаля страшно много. Тогава се замислих, абе аз какво правя  ooooh! Спрях да дохранвам и вече 3-ти ден не е пила от шише, кърмата ми леко се увеличи, до вечерта гърдите са ми доста напрегнати.  Беше спряла да суче сутрин, сега си суче. Е, през деня не иска, но тогава и слагам АМ в пюрето, за да не свиква с шишето. А всички около мен започнаха "ето, видяла ли, като даде АМ и как е спала цяла нощ, а с твоята кърма остава гладна, как няма да се буди". Сякаш това ме провокира да се стегна и да не се отказвам.
Май малко разводних темата, извинявайте  Blush

# 204
  • Плевен
По-лесно им се струва храненето с АМ на тези които не са кърмили.Кое му е лесното,да мислиш по 100 неща преди да излезеш на разходка ли?Дали водата е преварена,дали шишетата са изварени,дали дозите са на мястото си,ми ако се наложи да останеш по-дълго из града а си взела само една доза която вече е изпита?И всичко това умножено по 2 ако имаш близнаци  #Crazy.Колко шишета трябва да мъкнеш със себе си?Много често се сменят АМ на едно дете,едното не му понасяло,от едното повръщало,от друго запек хванало,когато има разстройство му сменят млякото с лечебно.А да сте чували за алергия и непоносимост от кърмата на собствената му майка?Много рядко се случва и обикновено се оправя когато майката мине на диета изключваща това към което е алергично детето.А пък много ме дразнят "лекарите",защото за мен не са лекари това че за решението на всеки проблем използват АМ  #2gunfireЕ тук в кърмене скоро четох история че едно бебе на 6 месеца получило разстройство,повръщане и доктора веднага изписал лечебна хумана макар че детето е кърмаче и не е опитвало АМ досега.То добре че е отказало да го пие,иначе още една майка да се е отказала от кърменето.Доктора и казал че диарията не може да мине с кърма.А на нас ни е лесно,мятам "цицата"през рамо и цял ден на разходка  Mr. Green

Dafi,обади се на деси бетова,консултант по кърмене е,на мен много ми помогна  HugАко искаш ще ти дам телефона й на лични,а ако пък си свободна утре в 10 в градската в кафето до оркестрината ще има неформална среща на тема "кърмене,захранване и отбиване".Деси Бетова е консултанта,тя ще води лекцията,и ще отговаря на въпросите.Ние сме се разбрали с приятелки да ходим на кафе с децата и после ги пускаме из градската понеже ходят и не могат да стоят на едно място.Видях че си от Плевен.Заповядай!

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 03:26 от Botten Mary

# 205
Днес ми стана едно странно.... много интелигентни, образовани родители отбиват 6 месечно бебе, защото според бабата /лекар!/ след 6-я месец кърмата нямала такъв състав както в началото и била ненужна ...  ooooh!.

# 206
Толкова са интелигентни значи...

# 207
Интелигентни са, да. Но в случая ми е странно, би било хубаво да се информират и от други източници. Може пък и да не искат да кажат, да има други фактори за да стигнат до това решение. Да са здрави децата, пък кой както си реши...

# 208
Да се запиша и аз с бисери: преди малко казвам на свеки,че ще кърмя на поискване беба като се роди,а тя ме застреля с: ами то може през час да иска,ще го прехраниш и ще стане много дебело!  Shocked
А моя приятелка,неуспяла в кърменето (но иначе дава съвети) ми обясни,че кърмата и спряла,защото при самото раждане си видяла плацентата и се стреснала  Tired (времевата разлика между раждането и слизането на кърмата така и не успя да ми я обясни  newsm78 ) после пробвала да се цеди,но имало по много малко (е нали уж е спряла от уплахата!?) и се принудила да я спре с хапчета..... Така и не успях да и схвана логиката.....

# 209
По повод кърменето на поискване, още като родих една баба пред блока ме разпитва, вика "аз съм забравила, на 3 часа ли се кърмиха бебетата?" Казвам "не, кърмя я, когато тя си поиска". Бабата ей така  #Crazy "ооо, ама как така когато си иска, ми ако иска на всеки час ще се натовари стомахчето, ако иска на 4 часа ще е умряла от глад, то стомахчето се е свило и като се нахрани много и ще и стане тежко"  ooooh! Пита ме нощем спи ли. Отговарям "Да, става само да яде." Бабата: "ооооо не трябва да яде нощем, педиатъра не ти ли е казал, не е хубаво нощем да яде, отказвай я, че така ще свикне, ще и разшириш стомахчето".

Общи условия

Активация на акаунт