Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 734
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моята щерка явно е много , хмммм, объркана, защото тая кърма с вид на хлорирана вода я суче вече почти три години... Че и мърмори "вкууууснооо, сладкооо" с един премрежен поглед...

И моето така  Joy с тая пуста наша разредена кърма само си лъжем децата толкова години  Joy
Днес бяхме на зъболекар, Габи има едно кариесче и второ на път.. зъбарката обясняваше за киселинността в устата и т.н., но не й споделих, че детето още пие мляко (не кисело и от шише Mr. Green ) нощем.. макар да бях на косъм да я попитам ей така, не като за нас, какво й е мнението за кърмене/кариеси.

# 331
  • Cyprus, Пловдив
Отивам веднага да цедя да видя колко ще изкарам, ако не изкарам нищо да спираме с кърменето, чудно как сме изкарали повече от 2 години  Mr. Green Laughing

# 332
  • Варна
Боже в каква заблуда съм тънала Shocked
Аз от 2-ри месец повече от 20мл. не можех да изцедя от двете гърди....И така сухаме цели 2 години Crazy
Това дете оцеля на магия Thinking

# 333
Днес ми е тръгнало...

Цитат
За родилите с операции е нормално да имат намалена и краткотрайна лактация.

Без съмнение и генетичният фактор оказва влияние. Ако майките и бабите Ви не се имали много кърма не очаквайте от Вас чудеса.

Голямият бюст и големите зърна не са гаранция за много кърма.

...

И без това, да си майка в България си е геройство.

Цитат
Аз кърмих до 4-я месец.Тогава много жестоко се скарахме със свеки една вечер и почти ми спря кърмата, затова спрях.

Цитат
Пих бромокриптин, ами да ама не се и пие нищо ще издържиш, аз се настроих и че не искам да кърмя и кърмата ми спря за два дена

А пък това е от статия, посветена на кърменето:

Цитат
Както обикновено, обаче, ние обичаме да прекаляваме. Кърменето не остава по-назад. Несъмнено ползите от кърменето са факт, но някои майки не успяват да го прекратят. Интересно е, че повечето такива жени се увличат и по други странни занимания, отдадени са изцяло и единствено на децата си и често са изолирани от околните и стандартните обществени порядки.[...] Превръщането на кърменето в култ не е нормално и рисуването на гърди, даващи мляко от малките деца, също. Има други занимания, които би трябвало да вълнуват децата на възраст от 4 до 8 години.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 22:40 от Анонимен

# 334
Бях само чувала за такива кърмачета,но сега вече видях  Joy.

Едното е кърмено до 5,а другото се кърми на 8,а вие сте ми били дългокърмещи мами  Grinning

# 335

Цитат
…Има други занимания, които би трябвало да вълнуват децата на възраст от 4 до 8 години.

Е, пак са ни дали 4 години аванс...

# 336
  • София
А защо си мислят, че едно дете, което се кърми на 4 години няма други занимания?  Rolling Eyes  newsm78 Сигурно си мислят, че прекарва едва ли не цял ден на гърдата  Laughing

# 337
Забележете, че "повечето такива жени се увличат и по други странни занимания", демек явно кърменето е странно занимание според авторите.  Mr. Green

# 338
Забележете, че "повечето такива жени се увличат и по други странни занимания", демек явно кърменето е странно занимание според авторите.  Mr. Green

Я си признавайте какви са ви другите странни занимания - магии, левитиране ...?  Grinning

Май съм го срещала тук , но ето и че аз го чух това: Когато казах на баба ми , че малкият суче през един, два, дори 3 дни , тя беше толкова възмутена, че не успя точно да ми обясни кой кога и защо щял да го урочаса него или пък той щял да урочаса някой друг... Абе страшно ставало... Laughing

# 339
  • Ямбол
Днес ми е тръгнало...

Цитат
За родилите с операции е нормално да имат намалена и краткотрайна лактация.

Без съмнение и генетичният фактор оказва влияние. Ако майките и бабите Ви не се имали много кърма не очаквайте от Вас чудеса.

Цитат
Аз кърмих до 4-я месец.Тогава много жестоко се скарахме със свеки една вечер и почти ми спря кърмата, затова спрях.

Цитат
Както обикновено, обаче, ние обичаме да прекаляваме. Кърменето не остава по-назад. Несъмнено ползите от кърменето са факт, но някои майки не успяват да го прекратят. Интересно е, че повечето такива жени се увличат и по други странни занимания, отдадени са изцяло и единствено на децата си и често са изолирани от околните и стандартните обществени порядки .[...] Превръщането на кърменето в култ не е нормално и рисуването на гърди, даващи мляко от малките деца, също. Има други занимания, които би трябвало да вълнуват децата на възраст от 4 до 8 години.

Аз започвам да се чувствам като някакво медицинско чудо - родих със секцио и пълна упойка, закърмих след 24 часа, през първата година ми се случиха неща, далеч по-сериозни от скарване със свекървата, пък кърменето ми се получи, не ми спря или намаля кърмата...
Подчертаното обаче, направо ме обиди - не предполагах, че кърменето е странно занимание; направо да ни сложат по една табела "Опасни за обществото", та да ни заобикалят отдалеч  Crossing Arms

# 340
  • Варна
Между другото не ви ли се струва, че гореспоменатата статия сякаш някой е добавил допълнително последните абзаци? newsm78
Всичко общо взето е хубаво поднесено и накрая ни в клин, ни в ръкав това за "увличането" по странните занимания Thinking

# 341
  • Дълбоката провинция
Аз като обяснявам ,че ни смятат за аборигени   hahaha

# 342
Аз да си призная, че освен по кърменето, се увличам и по следните странни занимания: не давах вода на бебето си (о, не!); кърмих и продължавам да кърмя на поискване (ама как така без режим???) захраних късно, без да давам сокчета и подобни (о, Боже!); в момента съм бременна и нямам намерение да отбивам (ужас!).
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Айде, вие сте - да видим коя ще е с най - странните занимания.

# 343
Аз да си призная, че освен по кърменето, се увличам и по следните странни занимания: не давах вода на бебето си (о, не!); кърмих и продължавам да кърмя на поискване (ама как така без режим???) захраних късно, без да давам сокчета и подобни (о, Боже!);

и аз така  Mr. Green  + "различно" захранване - ЗВБ  Crazy

Докато пишех се сетих за един бисер  Laughing - " я, меки са ти гърдите...не, нямаш кърма, то затова плаче..."

# 344
Цитат
Никой не може да ме убеди, че в кърмата видиш ли си имало всичко. Ама никой. Водата е жизнено важна и аз няма да лиша детето си от нея в чистия и вид, а не от кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт