Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 588
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
През 21 век има жени, които осъждат кърмещите извън дома други жени...  #Crazy Уау, ще следя темата, обещаваща е. Наистина тези постове са съвсем, съвсем по темата и са вероятно най-абсурдните, наистина!

# 511
Никъде не съм казала че кърмещата майка не общува с детето си, не играе с него и т.н.  Ако част от Вас са припознали себе си в поста ми, жалко за тях. На останалите се извинявам, не съм визирала кърмещите жени.
Въпрос на личен избор на всяка жена е дали ще кърми или не. На мен не ми пречи и не намирам нищо смущаващо в това жена да кърми детето си, на някоя пейка. /Няма на три часа да тича в дома си за да нахрани малкото си човече/ Хората са различни едни мами го правят по прикрито, други явно и демонстративно въпрос на мироглед. Не разбирам защо гола женска гръд и прашки на пажа са о.к. а кърмеща жена в парка възмутително. Също не разбирам защо кърмещите да са повече майки от не кърмещите ? Личното ми мнение и впечатление е че не раждането и кърменото правят жената майка, а грижите и любовта които дарява на децата. Имам познати без биологични деца, и им се възхищавам всеки път, когато ги срещна с децата им. Виждам ежедневно при това и такива с биологични деца без да са способни да се грижат за тях и тормозейки ги психически, че даже и физически. И си казвам тези хора не заслужават тези прекрасни дечица, те не осъзнават с какво богатство са дарени.
Макар и не кърмени, децата ми не са болнави, и дано да е все така. За честото боледуване на малките съкровища причината е по скоро в ОДЗ-то но това е друга тема.
Желая здрави и щастлива дечица на всички Ви, независимо колко и дали са кърмени.

# 512
  • София
През 21 век има жени, които осъждат кърмещите извън дома други жени...  #Crazy Уау, ще следя темата, обещаваща е. Наистина тези постове са съвсем, съвсем по темата и са вероятно най-абсурдните, наистина!
То май тъкмо защото е 21ви век се появяват такива индивиди. Иначе брат ми казва, че има съвсем ясен спомен, че на гарите често е имало жени, които кърмят бебетата си в чакалнята, както и в чакалнята в автогарата(представете си, непокрити с чаршафи, слингове и паравани).
 Бабите от моето село казват, че при тях е било съвсем нормално жената да си кърми сред 10-15-30 души или колкото са там на нивата или седнали на масата цялата рода... Единствено загърбват леко мъжете (но представете си какво "загърбване" след като майката продължавала да си яде от масата). А да се съобразяват с кой да е човек от женски пол, това на никого не му е идвало наум. Но и това доживяхме ние  Rolling Eyes (Не че аз имам намерение да се съобразявам с нечии скрупули де).

# 513
skrech на малкото човече не му ли се излиза вече  Laughing?
Леко раждане ти пожелавам и много щастливи мигове.

# 514
  • Cyprus, Пловдив
Благодаря на майките, допълнили темата с няколко абсурдни реплики, свързани с кърменето  newsm20

# 515
Никъде не съм казала че кърмещата майка не общува с детето си, не играе с него и т.н.  Ако част от Вас са припознали себе си в поста ми, жалко за тях. На останалите се извинявам, не съм визирала кърмещите жени.

Като се хвалиш в тема за кърменето колко им е добре на децата ти, въпреки че не са кърмени, понеже майка им, за разлика от други родители, им обръща много внимание и си играе с тях, как точно очакваш да бъдеш разбрана?

Избрала си да не кърмиш, добре, не си единствена, никой нищо не ти казва, гърдите и децата са си твои. Темата е за това колко дезинформирани и сугестирани могат да са хората дори в наши дни, независимо от целия достъп до информация. Защото да отричаш физическите и емоционални ползи от кърменето на биологичното си дете, си е чиста проба незнание и/или незаинтересованост. Но до там сме го докарали, че е направо късмет една млада майка да различи глупостите по темата кърмене от реалната информация. Затова от добронамерени роднини и некомпетентни, ДА, НЕКОМНЕТЕНТНИ, лекари се саботира кърменето на много майки, които иначе БИХА кърмили с малко адекватна помощ и познания.

# 516
Хайде малко да загърбим конфликта  Peace
Ще ви върна в темата с моя опит за най-безумна реплика, от моята АГ, седмица след като родих и получих запушване на канал, граничещо с опасения за мастит:

"Дай да ти бием една инжекцийка и да ти спрем кърмата, че може много лошо да стане иначе".

Честна дума, това ми каза.

Познайте дали не беше последният път, когато ще видя тази жена.

Слава Богу, всичко - мастит, запушване и проблеми минаха бързо и лесно за няма и седмица и вече три месеца сме окей с малката - кърмим се на воля, и така, надявам се, още дълго.

Но репликата е от лекар, направо не е истина какви хора има  ooooh!
Добре, че проявих неподчинение, информирана вироглавост и не се поддадох на подобен съвет.

# 517
Абсолютно същия съвет получих и аз само 6 месеца след като родих, точно от моята АГ. Реагирах и аз като теб  Flutter
И, разбира се, след този случай не съм стъпвала в кабинета на въпросната докторка  Crossing Arms

# 518
  • София
Наскоро и във форума за недоносени деца го постнах, сега и тук да ви разсмея  Simple Smile
Хиляди глупости съм чувала из градинки и паркове относно моето недоносено дете, но най-голямата идиотщина беше от една загрижена и много компетентна мама, която ме убеждаваше, че щом съм родила преждевременно, кърмата ми е некачествена и не трябва да си кърмя бебето щото ще му стане лошо и няма да наддава нормално  Shocked  Shocked

Ако има номинации, мисля че тази реплика трябва да влезне поне в челната тройка  Joy

Напук на тази госпожа, си кърмих недоносчето доскоро, и то по много...явно и да и е ставало лошо, не съм забелязвала. Отбих по принуда, заради мои здравословни проблеми. Дребната иначе сигурно щеше да суче до първи клас  Mr. Green

# 519
Позната, родила секцио, имала капчици коластра и после кърма и бързо решила, че щом няма кърма, няма да кърми. След седмица усетила, че от гърдите й капе кърма, но мъжът й я посъветвал да не започва да кърми, защото това е стара, застояла кърма, как ще я дава на детето. А и не бива да се кърми отбито дете, защото щяло да урочасва после.

# 520
  • Варна
Позната, родила секцио, имала капчици коластра и после кърма и бързо решила, че щом няма кърма, няма да кърми. След седмица усетила, че от гърдите й капе кърма, но мъжът й я посъветвал да не започва да кърми, защото това е стара, застояла кърма, как ще я дава на детето. А и не бива да се кърми отбито дете, защото щяло да урочасва после.

rotfImbo rotfImbo  това наистина ме срази!  Shocked
Направо не мога да повярвам какви глупости може да роди човешката глава....

# 521
Непонятно ми е защо се приемат за меродавни съветите на неуспешно или кратко кърмили. Или от мъже (за абсурдните съвети става дума - някои татковци са си съвсем наясно). Не схващам логиката. Не бих отишла при майстор, на който не му се случват ремонтите... Не бих си и помислила да давам акъл на някого за нещо, от което не разбирам...

# 522
  • Плевен
Leonarons-Вярно  PeaceМоята педиатърка като я попитах колко е кърмила каза  3 дена.И точно тя си позволява да ми дава съвети за кърменето. ooooh!Консултантката ми по кърмене има 3 деца и трите кърмени до 2 и повече годинки.Е,питам аз на кой да вярвам?И педката е пристрастна понеже получава % от всяка изписана добавка....

# 523
винаги са ми били жалки жените, които считат, че света се върти около тяхното дете и то е Детето с главна буква.
Като нахраниш едно пеленаче в 10 - близко е до акъла, че до към 12 не би трябвало да огладнее и съответно да си разпределиш времето така, щото към 12 да си на подходящото място за кърмене.
Това е цитат на майка, която осъжда кърменето навеън като грозно и неприятно нещо.
Ето ви още един бисер:Веднъж обаче бяхме с наши приятели на заведение и госпожата с бебе, както си ядяхме сача, извади гърдата и взе да си храни бебето  някак хич ама хич не го приех нормално. Имаше свободни близки маси, можеше да се отдалечи или да се извърне с гръб към нас, варианти много, но да пльоснеш една... на масата докато хората се хранят е направо ужасно.

та да знаете, колко много сме жалки!!!  doh rotfImao
Аз също кърмя детето си, но не бих си развявала ...  по улици и градинки, още повече по заведения. И мен, пак повтарям, като кърмеща жена би ме възмутила подобна ситуация!!! Не би ми било приятно и в градинката и на пейката да гледам кърмещата гръд на друга жена, нито пък да показвам моята!!! Кърменето е интимен процес, нещо между мен и бебето ми и не бих го правила достояние на обществото. А и не съм крава, нито пък бебето ми е теле, че да ми дърпа бозките където свари! А иначе ако имам възможност бих кърмила до 3 години, като в народните песни... Нооо без демонстрация на интимни органи!!!   bouquet

Хех, тия бебета - ще ми търсят те "интимния орган"Grinning Как не ги е срам, че и на публично място! Веднага да се засрамят и марш вкъщи на заточение:)))

Мило майче, има много неприятни гледки (за мен и не само),  на които можеш да попаднеш като си, да речем, в заведение. За мен лично това е човек с цигара на масата - било то в градина (на открито) - призлява ми , отвращава ме и ми се повдига. Иде ми да ... Не е много хуманно, та ще спра.  Но какво ми е НА МЕН неприятно и неприемливо, не е задължително да е такова и на по-голямата част от обществото. Затова и на последната почивка просто спрях да ходя с детето вечер късн ов ресторанта, в който цялата градина "димеше". На твое място бих си тръгнала или аз бих се "извърнала" или там каквото и да е, за да не гледам "ужасяващата" кърмачка. И това според мен е правилният начин, когато имаш някакви лични виждания, но несподелени от болшинството (и закона;-))))

ПС: винаги съм била срамежлива и направо скрупульозна по отношение на половите белези, докато не станах майка - по отношение на гърдите ми: толкова естествено и "на място" си изпълняваха те основната си функция, когато малкият огладнееше по пътя/на разходка/в автобус или заведение! Нямам думи да опиша спокойствието и безразличието, което ме обхващаше като си вадих "интимния" атрибут - разбира се не фрапантно, а доколкото е възможно, но не прекаелно дискретно, за да си храня бебето. Но така е - разни хора, разни идеали. Да не се съдим обаче предлагам, по отношение на най-природното нещо - майчиното мляко!

ПС2: аз, а явно и много майки тук, сме "крави" и си имаме "теленца", които искат не на 3 часа да цокат, ами и на по-малко от един често;-))) Да са ни живи и здрави, и сестричета/братчета да имат, да сучат колкото и където могат;_)))

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 23:45 от alen mak

# 524
.....изобщо да не те тревожи отбиването...
... нямам нищо против кърменето,
ама направо ще се родиш, ако сте на адаптирано мляко... и ти, и бебо...

Общи условия

Активация на акаунт