Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 603
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
За щастие има и болници, в които кърменето/даването на кърма на недоносените бебета се насърчава  Peace

# 496
Жалко е, че все още в болниците не окуражават майките и не им дават правилни съвети (основно говоря за случаите с недоносени дечица).
Така е, за съжаление. В родилното бях в една стая с майка, която роди доста по-рано и бебето трябваше да бъде около месец в кувиоз. Вместо да я окуражат дойдоха да я питат дали иска да и спрат кърмата с хапчета, защото няма как да кърми. Момичето отказа, цедеше се постоянно и държеше да хранят бебето с кърмата.
И каква е гаранцията, че са го хранели с кърма? Нямам им доверие аз.

# 497
Има такива болници,но в повечето не е така,за съжаление.
За две раждания и един престой като бременна в болницата се наслушах на какви ли не изказвания.
Второто ми детенце беше с по изразена жълтеница и ни задържаха малко повече,защото го вземаха  на фототерапия.Когато беше при мен го кърмех постоянно.Много ми се караха акушерките.
Една от тях ме попита:Ти сега за кога кърмиш?Ни в туй,ни в онуй време?
Часа беше 17ч.
Изобщо не я отразих. Grinning
И до сега кърмя без час,изобщо не се затормозявам с часове и т.п.
Бебо е вече на 6м и се надявам да натрупам мноооооого кърмачески стаж.

# 498
Не съм си кърмила децата и са живи и здрави. Въпреки дългият ми стаж в детския сектор на парка не виждам разлика между кърмени 2+ години, кърмени месец +, и не близвали кърма деца. Всички са еднакво сладки, палави и радващи очите и сърцата. Не намирам разлика и по отношение на раждането им. Виж съществена разлика обаче има в начина на общуване родител - дете. Определено по -щастливи, уверени и спокойни са децата, чийто родители играят с тях в пясъчника напр. сравнени с другите чийто родители седят от страни и обсъждат трескаво как, с какво ги хранят, в колко ги слагат да спят, какво им забраняват, как педиатрите в  България са с остарели разбирания и т.н. и от време на време крещят от разстояние с пълно гърло по хлапетата си..

Хубав ден, мами! Приемайте различните от Вас, ако искате и Вас да Ви приемат.

# 499
Объркахте темата? Всъщност, не, съвсем сте на място.

# 500
Всичко е важно и е от значение по един или друг начин. Разбира се, че отношенията са най-важните. Да, доста повече теми има за хранене/кърмене/болести, отколкото за отношенията между родителите и децата. Сега и аз го осъзнах. Разсъждаваме на доста физическо ниво.  Confused

# 501
Объркахте темата? Всъщност, не, съвсем сте на място.
 Peace

nedabi ,  в повечето случаи тук не става дума за неприемане, а за възмущение от чистото невежество  Peace
И да, има разлика между кърмени(дълго или не) и некърмени - това и самите майки го споделят - когато са кърмили едното повече от другото примерно - по отношение на имунитета им.

И кърмещите също си играем с децата си в пясъчника, не седим само по пейките  Laughing

# 502
Има разлика голяма между кърмени и некърмени. И аз съм го забелязала от личния си опит. Но моят личен опит няма никакво значение, а значение имат изследванията (не едно и две) правени сред децата които са кърмени, хранени изкуствено и на смесено хранене, и доказват съвсем научно ползите от кърменето. Със същия успех можем да спорим и по темата вредни ли са цигарите.  Какво мисли еди кой си няма значение, един са му вредни, друг може да ме убеждава как пуфти нон-стоп и нищо му няма, въпроса обаче е какво говори науката и медицината по въпроса.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18458209

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 19:03 от mimimi_k

# 503
  • Пловдив
Абе и мен роднините ме натискаха да отбивам като дреб стана на годинка, но след тръгването му на ясла и О!Чудо!!! - той не боледува, спряха да ме тормозят Peace
За 9 месеца в ясла, изкара единствено една Варицела (и беше последното разболяло се детенце в групата - 4 дни, преди да махната карантината Mr. Green) Peace След 9тия месец взе, че се отби - ами от януари до сега нямаме платен пълен месец Crossing Arms
...Пък после кърменето не създавало имунитет - разправяйте го, ама не на мен и роднините ми smile3534

# 504
  • София
Не съм си кърмила децата и са живи и здрави. Въпреки дългият ми стаж в детския сектор на парка не виждам разлика между кърмени 2+ години, кърмени месец +, и не близвали кърма деца. Всички са еднакво сладки, палави и радващи очите и сърцата. Не намирам разлика и по отношение на раждането им. Виж съществена разлика обаче има в начина на общуване родител - дете. Определено по -щастливи, уверени и спокойни са децата, чийто родители играят с тях в пясъчника напр. сравнени с другите чийто родители седят от страни и обсъждат трескаво как, с какво ги хранят, в колко ги слагат да спят, какво им забраняват, как педиатрите в  България са с остарели разбирания и т.н. и от време на време крещят от разстояние с пълно гърло по хлапетата си..

Мило майче, не знам защо си останала с впечатлението, че кърмещите мами не приемаме некърмещите.  newsm78 Нас не ни интересува кой кърми и кой не. Който има желание се интересува и успява. Който няма желание си намира глупави оправдания от типа на "Ми тя кърмата не ми е хранителна" или "Нямам кърма" или куп подобни щуротии  Stop
А иначе за имунитета на кърмените и не кърмените деца можем мнооого да поспорим - както майките по-горе са ти писали има разлика и то голяма. И тук не става въпрос само за настинки, запушени носове и зачервено гърло  Peace Кърмените бебета са предпазени от редица заболявания като диабет, наднормено тегло, инфаркти и инсулти в зряла възраст. И да, ние си играем с децата си, не ги оставяме без контрол, не пушим на детските площадки докато дечурлигата се пребиват по между си  Peace

# 505
  • Дълбоката провинция
Кърмих първото си дете 2год.и 4мес.В момента в който се отбихме стана най-болнавото и злоядо дете.Може би не е това причината,не знам,близките ми и до ден днешен обвиняват мен и дългото кърмене,но това няма такова значение,важен е контакта между бебето и майката,връзката между тях и това не могат да го разберат некърмещите или малко кърмили майки,така че да не ми разправят някои,че нямало значение. ooooh!

# 506
винаги са ми били жалки жените, които считат, че света се върти около тяхното дете и то е Детето с главна буква.
Като нахраниш едно пеленаче в 10 - близко е до акъла, че до към 12 не би трябвало да огладнее и съответно да си разпределиш времето така, щото към 12 да си на подходящото място за кърмене.
Това е цитат на майка, която осъжда кърменето навеън като грозно и неприятно нещо.
Ето ви още един бисер:Веднъж обаче бяхме с наши приятели на заведение и госпожата с бебе, както си ядяхме сача, извади гърдата и взе да си храни бебето  някак хич ама хич не го приех нормално. Имаше свободни близки маси, можеше да се отдалечи или да се извърне с гръб към нас, варианти много, но да пльоснеш една... на масата докато хората се хранят е направо ужасно.

та да знаете, колко много сме жалки!!!  doh rotfImao
Аз също кърмя детето си, но не бих си развявала ...  по улици и градинки, още повече по заведения. И мен, пак повтарям, като кърмеща жена би ме възмутила подобна ситуация!!! Не би ми било приятно и в градинката и на пейката да гледам кърмещата гръд на друга жена, нито пък да показвам моята!!! Кърменето е интимен процес, нещо между мен и бебето ми и не бих го правила достояние на обществото. А и не съм крава, нито пък бебето ми е теле, че да ми дърпа бозките където свари! А иначе ако имам възможност бих кърмила до 3 години, като в народните песни... Нооо без демонстрация на интимни органи!!!   bouquet

# 507
  • Пловдив
...Не би ми било приятно и в градинката и на пейката да гледам кърмещата гръд на друга жена, нито пък да показвам моята!!!...
Ми то никой насила няма да те кара да гледаш smile3534

# 508

Да са ти живи и здрави дечицата, и с частта за отношенията с детето съм напълно съгласна. Но смесваш нещата малко погрешно - това, че една жена кърми, не значи, че не е и в пясъчника и си прекарва времето да обсъжда нон стоп с какво храни и как и що прави. Аз например, освен във форума, не обсъждам - хората ако кърмят, си знаят за кърменето, пък които не кърмят, не ги интересува. И на мен не ми е приятно да дискутирам до безкрай цици и пюрета с приятелите си. Колкото до ползите от кърменето, ами да, права си - те явно са сииииилно надценени, както и вредата от пушенето...

# 509
  • София
И моите деца са болнави и злояди, кърменето не помогна, особено на големия.

Общи условия

Активация на акаунт