Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 608
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Чакам пред кабинета на гинеколога и някаква жена на около 45 се заговаря с една от бременните. На тръгване и пожелава: "Леко раждане и ДАНО да имате кърма."
Така е, ако имаш - имаш, ако не - шанс.
Като стане въпрос за кърмене повечето ми познати казват, че май вече болшинството жени нямали кърма и с мъка успявали да стигнат до 1 месец кърмене.  newsm78 За мъката съм съгласна, първият месец е най-труден, но не е нямане на кърма.

# 481
Чакам пред кабинета на гинеколога и някаква жена на около 45 се заговаря с една от бременните. На тръгване и пожелава: "Леко раждане и ДАНО да имате кърма."
Така е, ако имаш - имаш, ако не - шанс.
Като стане въпрос за кърмене повечето ми познати казват, че май вече болшинството жени нямали кърма и с мъка успявали да стигнат до 1 месец кърмене.  newsm78 За мъката съм съгласна, първият месец е най-труден, но не е нямане на кърма.

Аз имам много познати,на които просто не им се занимава и са си го казвали.

# 482
Аз не успях да кърмя и все си мисля, че след първия месец, много по-голямо е занимаването с млека, биберони и шишета, отколкото би било с кърменето. Може би имам прекалено идеалистични представи за кърменето.

# 483
Аз не успях да кърмя и все си мисля, че след първия месец, много по-голямо е занимаването с млека, биберони и шишета, отколкото би било с кърменето. Може би имам прекалено идеалистични представи за кърменето.

След като минат първите един-два месеца наистина става лесно,особено,ако спиш с бебето.Като писах,че не им се занимава,ставаше дума за това,че не искаха да са "прикачени" за детето.При кърменето трябва да си там за всяко хранене,а то е на поискване (макар,че имам и някои които и на режим не им се занимаваше  newsm78) и предполагам,че не им беше приятно,че не могат да разполагат със себе си...
Аз,лично, нямам такива наблюдения.Кърменето ме улеснява неимоверно и да,ходя навсякъде с малката,но определено не ми е неприятно.

# 484
Юлия Стоянова бих те посъветвала да си намериш хора,които те подкрепят,защото този натиск и тези коментари могат да станат много тежки и неприятни и е хубаво човек да има подкрепа.Аз да споделя разсъжденията на една приятелка:
   "Ти, сега,ако и ограничиш суканията тя на 2 години ще бъде 18 килограма,ще видиш"
    Аз:"Няма как да е 18 кг на две,при положение,че сега е едва 9.Синът ми на 4 е 18 килограма..."
   "Той,синът ти,е слаб.Я и давай кисело мляко и нормална храна и намали кърменето да видиш как                   ще дръпне"
    Аз:"Дебело бебе,не означава здраво бебе"
    "Стига с твоите глупости,ей сега след няколко месеца като ти спре кърмата ще видиш за какво става дума"  newsm78

ooooh!
Не мога да разбера защо някои хора се чувстват толкова компетентни и едва ли не длъжни да си раздават препоръките , без изобщо да са искани, било за кърмене , било за нещо друго , свързано с отглеждането на детето... И ако не дай си Боже ги оспориш , те въобще нямат намерение да те изслушат , а веднага решават , че си нещо в грешка . Аз , която се считам за успешно кърмила жена , не си и помислям да давам съвети за кърменето , освен ако изрично не са ми поискани.

# 485
.Като писах,че не им се занимава,ставаше дума за това,че не искаха да са "прикачени" за детето.При кърменето трябва да си там за всяко хранене,а то е на поискване (макар,че имам и някои които и на режим не им се занимаваше  newsm78) и предполагам,че не им беше приятно,че не могат да разполагат със себе си...

Да, не ми мина през акъла, че като не кърмиш, можеш да оставиш детето, когато има на кого, и да те няма за неограничено време.  Confused

# 486
  • Плевен
На която не и се занимава да не го е раждала бе!Детето го раждаш защото го искаш и би загърбила за година или две обичайните си занимания.И не,не ми пречи кърменето на нищо от предишния ми живот.плащаме сметки заедно,пазаруваме заедно,по банки ходя с количката(даже ме пускат да ги прередя като ме видят с количката  Blush)Файда има да си с количка,като им ревне моя с този ми ти глас,знаете ли колко бързо ме пускат  Mr. GreenВярно в началото е трудно с нон-стоп кърмене навсякъде,но пък съм рахат,тръгвам и не мисля кога да се прибера.Не приготвям вода и шишета,не взимам дози,не джуркам нищо.Просто спирам,кърмя и продължавам разходката.На която не и е хубава гледката,да не гледа бе  Crossing ArmsСега ми е сто пъти по-трудно,като е захранен.Като излизам на разходка трябва да имам манджичка за всеки случай ако огладнее.Не купувам , готвя му всичко.

# 487
Изобщо не е задължително да си прикачен непрекъснато за бебето, само защото кърмиш на поискване. Това е един от най-големите митове за кърменето. Омръзнало ми е да споря из форума за ползата от помпата за кърма и да обяснявам, че твърдението "ако кърмиш, изобщо няма да ти трябва помпа" няма нищо общо с истината.

В САЩ, където законово регламентиран отпуск по майчинство няма, и повечето жени трябва да се върнат на работа между 4 и 6 седмици след раждането, също има успешно дългокърмещи майки. За това са измислени електрическите и двойните помпи.

# 488
Еми да, ама тука виждаш какво се коментира, тя ел. помпата била един вид агрегат като за крави и не знам какво си. Като няма друг начин, агрегат или не, действаш с нея.

# 489
Съгласна съм напълно с теб Алексче,но не съм се опитвала да го обяснявам,защото няма много смисъл.Който има желание,винаги ще намери начин.

# 490
  • Плевен
Възмутена съм момичета.Срещам се с позната.която ми разказа за една нейна приятелка на 38 години.Ин витро процедура,рискова бременност,недоносено бебе родено в 7 месец,спира си  в болницата кърмата понеже детето е в кувьоз и няма как да кърми  ooooh!А за недоносено бебе е от особена важност да му се дава кърма,за да расте и наддава.Това че е в кувьоз,не е пречка да се цеди поне коластрата да му дава.Баси  ooooh!

# 491
Възмутена съм момичета.Срещам се с позната.която ми разказа за една нейна приятелка на 38 години.Ин витро процедура,рискова бременност,недоносено бебе родено в 7 месец,спира си  в болницата кърмата понеже детето е в кувьоз и няма как да кърми  ooooh!А за недоносено бебе е от особена важност да му се дава кърма,за да расте и наддава.Това че е в кувьоз,не е пречка да се цеди поне коластрата да му дава.Баси  ooooh!
Не рядко в болницата се случва да приемеш хапчета или инжекции, които не знаеш какви са и за какво са. Ако са и казали "няма да кърмиш, защото бебето е в кувьоз, почваш хапчета за спиране на кърмата" тя какво да направи?

# 492
  • София
Да си отстоява правата, как какво. Те също казват :"Остави си детето, от него човек няма да излезе",  но глупостта и престъпното поведение на лекарите не е последна дума. Друг е въпроса, че в толкова деликатна ситуация, майките така лесно могат да бъдат манипулирани, че на практика и абсурдни неща им се струват съвсем адекватни. Аз с второто дете, уж минала по тоя път, уж имаща не малко знания, и като ми казаха укорително две майки от стаята, че бебето ми сигурно е гладно, щом гърдите ми още са меки, това ме жегна. Веднага се прокрадна съмнение и се притесних. Просто това следродилното състояние е някак... странно.

# 493
  • София
Не рядко в болницата се случва да приемеш хапчета или инжекции, които не знаеш какви са и за какво са. Ако са и казали "няма да кърмиш, защото бебето е в кувьоз, почваш хапчета за спиране на кърмата" тя какво да направи?

Моя близка, която роди близнаци, някъде в 29та седмица май.. успя да ги кърми повече от година. Цедеше, носеше, цедеше, носеше в продължение на доста време, докато бяха мъничетата в болницата. Тя е една истинска майка героиня, минала през ада, и слава Богу, получила две прекрасни дечица. И сега се занимава с благородни каузи за недоносени бебенца, освен, че работи, вкл. говори къде ли не за ползите на това майките да си поддържат лактацията, именно когато са родили преждевременно.
Жалко е, че все още в болниците не окуражават майките и не им дават правилни съвети (основно говоря за случаите с недоносени дечица).

# 494
Жалко е, че все още в болниците не окуражават майките и не им дават правилни съвети (основно говоря за случаите с недоносени дечица).
Така е, за съжаление. В родилното бях в една стая с майка, която роди доста по-рано и бебето трябваше да бъде около месец в кувиоз. Вместо да я окуражат дойдоха да я питат дали иска да и спрат кърмата с хапчета, защото няма как да кърми. Момичето отказа, цедеше се постоянно и държеше да хранят бебето с кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт