Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 627
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Вчера видях една - седнала на кафе на Славейков, точно на ъгъла, да се вижда от всички страни. Извадила цицата на масата, детето на около година мачка , дъвче .  Та си придърпах кафето да не ми цръкне погрешка.

rotfImbo

Това с мен и моето дете не може да се случи. То не дава и капчица да стане зян Mr. Green

# 466
  • София
Цитат
  Абсолютни глупости! Майчината кърма е бедна на много неща, затова децата започват да се хранят с плодове, месо, зеленчуци, мед и т. н. след 4 -5 месец. Научно обосновано е, че след 6 месец не е нужно да се кърми детето!

# 467
  • София
Нека да се обоснове научно тогаз, като е научно обосновано. Бе тия хора гаргара си правят с науката.

# 468
  • София
Цитат
Кърменето на бебето е един много личен момент и излагането му на показ под каквато и да е форма е меко казано проява на лош вкус.Човекът все пак е социален индивид и демонстрацията на животинското в него не е желателна.Второто нещо за което се сещам е хигиената - задължителното измиване преди и след кърмене,което на обществено място няма как да се осъществи.Да не забравяме и намазването с крем,лосион или друго против рагади.С две думи казано кърменето на обществено място е нехигиенично и невъзпитано!

Цитат
Съгласна съм с теб за липсата на хигиена при кърменето навън. Това е аспект, който никой не засегна до момента, въпреки че е много важен. Има и нещо друго. Не познавам хора, които биха седнали да ядат обяда си на улицата сред прахоляка, автомобилните изпарения и шума. Защо малкото човече да бъде подложено на това? Не е ли по-добре и за него да бъде нахранено на спокойствие? Поне така виждам нещата. Кърменето на публично място не е в интерес на бебето, а тези кампании се водят от хора, които няма с какво да изпъкнат.

Цитат
Седнете в някое кафене, поръчайте си обяд и нека на масата ви да се настани майка с бебе, да разкопчае блузата си, да извади подутата гърда, от която капе млякото, гърдата да повиси така, докато малкото започне да суче, а като свърши, тя пак нехайно да остави нещото на показ докато накара бебето да се уригне...Е, питай го тогава какво мисли за "прекрасната гледка".

Аз го намирам за отвратително.

Цитат

# 469
  • Дълбоката провинция
Цитат
Кърменето на бебето е един много личен момент и излагането му на показ под каквато и да е форма е меко казано проява на лош вкус.Човекът все пак е социален индивид и демонстрацията на животинското в него не е желателна.Второто нещо за което се сещам е хигиената - задължителното измиване преди и след кърмене,което на обществено място няма как да се осъществи.Да не забравяме и намазването с крем,лосион или друго против рагади.С две думи казано кърменето на обществено място е нехигиенично и невъзпитано!

Цитат
Съгласна съм с теб за липсата на хигиена при кърменето навън. Това е аспект, който никой не засегна до момента, въпреки че е много важен. Има и нещо друго. Не познавам хора, които биха седнали да ядат обяда си на улицата сред прахоляка, автомобилните изпарения и шума. Защо малкото човече да бъде подложено на това? Не е ли по-добре и за него да бъде нахранено на спокойствие? Поне така виждам нещата. Кърменето на публично място не е в интерес на бебето, а тези кампании се водят от хора, които няма с какво да изпъкнат.

Цитат
Седнете в някое кафене, поръчайте си обяд и нека на масата ви да се настани майка с бебе, да разкопчае блузата си, да извади подутата гърда, от която капе млякото, гърдата да повиси така, докато малкото започне да суче, а като свърши, тя пак нехайно да остави нещото на показ докато накара бебето да се уригне...Е, питай го тогава какво мисли за "прекрасната гледка".

Аз го намирам за отвратително.

Цитат

На мен тези цитати не са ми забавни.Много ми е мъчно,че има хора,които мислят така.Много жалко за тях Confused

# 470
Димитрова, то не може всички да мислим еднакво Hug Последният абзац, ако не беше безумно смешен, щеше да е идиотски. Е, добре, че е смешен! Но пък показва колко ни е изопачено мисленето: нещо толкова естествено, преувеличено до гротеска! Такъв ни е манталитетът, к'во да се прави! Не можем да се съсредоточаваме върху собствените си персони, ама на другите тон за песен ще даваме.

# 471
  • Cyprus, Пловдив
Мен ме впечатли това, че има къде къде по-отвратителни неща, а те свързват отвратителното с кърменето, жалко е да...  Rolling Eyes

# 472
Чакам пред кабинета на гинеколога и някаква жена на около 45 се заговаря с една от бременните. На тръгване и пожелава: "Леко раждане и ДАНО да имате кърма."
Така е, ако имаш - имаш, ако не - шанс.

# 473
И на мен всеки ми викаше "дано да имаш кърма", накрая вече и аз си виках "ами дано да имам, ако имам ще кърмя, ако нямам здраве да е". Към края на бременността обаче започнах да се интересувам, колко нещо изчетох за кърменето и вече бях сигурна, че ще кърмя, поне до 1 година!   Crossing Arms

# 474
Думи на доктор: "Кърменето след 1-годишна възраст не е физиологично!"...И до сега се чудя какво точно имаше предвид  Crazy

А една баба (но млада и с претенции): "Бебето ти има колики, защото го кърмиш!"...Без коментар  ooooh!

# 475
Не е много по темата ама да ви ае оплача.... всеки ме кара да си спирам кърмата,минала съм си била нормата и не разбирали защо се инатя.... Sad каквото и да им кажа постоянно ме натискат.Не мога да разбера какво им пречи.

# 476
  • Варна
Не е много по темата ама да ви ае оплача.... всеки ме кара да си спирам кърмата,минала съм си била нормата и не разбирали защо се инатя.... Sad каквото и да им кажа постоянно ме натискат.Не мога да разбера какво им пречи.
Завиждат.
И каква е нормата, много ми е интересно?  rotfImbo И кой я измисли?  ooooh!

# 477
Или излизам на кафе с едни бивши колежки,поглеждат ме жално и викат: 'ех ако не кърмеше,щеше да пушиш с нас по 1цигара,а сега си седиш просто"

# 478
Юлия Стоянова бих те посъветвала да си намериш хора,които те подкрепят,защото този натиск и тези коментари могат да станат много тежки и неприятни и е хубаво човек да има подкрепа.Аз да споделя разсъжденията на една приятелка:
   "Ти, сега,ако и ограничиш суканията тя на 2 години ще бъде 18 килограма,ще видиш"
    Аз:"Няма как да е 18 кг на две,при положение,че сега е едва 9.Синът ми на 4 е 18 килограма..."
   "Той,синът ти,е слаб.Я и давай кисело мляко и нормална храна и намали кърменето да видиш как                   ще дръпне"
    Аз:"Дебело бебе,не означава здраво бебе"
    "Стига с твоите глупости,ей сега след няколко месеца като ти спре кърмата ще видиш за какво става дума"  newsm78

# 479
  • Варна
 Убедена съм, че такива реплики принадлежат на жени, които завиждат по 2 причини:
1. Те нямат дете, а вие имате
2. Те имат дете, но не са успели да го кърмят

Цитат на близка, която не успя да кърми много детето си:
"То вече не е като едно време. Тогава се е смятало, че като кърмиш, детето ще е по-здраво и ще има по-добър имунитет, но сега вече не е така. Кърмените и некърмените боледуват еднакво."   Thinking

и как иначе да обясни нулевите усилия, които е положила да увеличи кърмата си?

Общи условия

Активация на акаунт