Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 640
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Айде и от мен една баба, за съжаление моята:
Бременна съм в момента и се налага да правим амниоцентеза. Баба ми : "Ето, аз като ти казвах да спреш да кърмиш веднага след като забременя, ти не чуваш!!! Ако беше ме послушала, сега нищо нямаше да му има на бебето!!!"  Twisted Evil

# 451
Милата бабка Simple Smile И те толкова разбират, как да им се сърдиш. Виж, младите хора, които  щрапат като коне с капаци, са друго нещо.

# 452
Милата бабка Simple Smile И те толкова разбират, как да им се сърдиш. Виж, младите хора, които  щрапат като коне с капаци, са друго нещо.
Да, защото една майка от конете с капаци би започнала да се обвинява при тия думи на бабата.  Confused

# 453
Хахаха, яко, по тази логика конят, телето, агнето и т.н. изобщо не трябва да се кърмят, а направо да ходят да си търсят храната.  Laughing
поне е ЗА кърмене докато проходи детето,което ме радва,просто не разбирам странните сравнения или научни факти измислени от  някъде...

# 454
"Oткъде тръгва модата на кърменето на поискване?И каква е целта му?
Защото скоро чух, че твърде е вероятно емоционалното преяждане може да се дължи и на това постоянно кърмене.Т.е., заплаче бебока, щото му е самотно, и хоп-на гърдата.Заплаче, щото му е мокро на дупето, и хоп-на гърдата.Заплаче, щото се е уплашило, и хоп-на гърдата.И то подсъзнателно донякъде свиква, че когато му е тъжно, самотно, уплашено, неудобно, щом се наяде, винаги ще се почувства добре."

# 455
"Oткъде тръгва модата на кърменето на поискване?И каква е целта му?
Защото скоро чух, че твърде е вероятно емоционалното преяждане може да се дължи и на това постоянно кърмене.Т.е., заплаче бебока, щото му е самотно, и хоп-на гърдата.Заплаче, щото му е мокро на дупето, и хоп-на гърдата.Заплаче, щото се е уплашило, и хоп-на гърдата.И то подсъзнателно донякъде свиква, че когато му е тъжно, самотно, уплашено, неудобно, щом се наяде, винаги ще се почувства добре."

Не думай!Каква варварщина  Joy
Какво ще рече : "емоционалното преяждане"?

# 456
Емоционалното преяждане е да ядеш, но да не си гладен.
Правиш го, защото си разстроен, скучаещ, самотен, депресиран.
Запълваш емоционални празноти с храна.
Казват, че е една от причините за напълняване и затлъстяване в днешно време.

# 457
Стига бе, то и алкохолизма скоро ще обясняват с кърменето, чувствал се нещастно от пеленаче и си посръбвал hahaha
Това за запълването на емоционални празноти с храната съм го чела в малко по-друг вариант, а именно, когато не се реагира на емоционалната нужда на бебето от близост: примерно то си реве в креватчето и никой не се отзовава или пък му се дава шишето с мляко, без да се гушне.
А щом бебето се кърми, то има емоционална близост с майка си, така че не може да става дума за емоционална празнота. Освен това, кърменето не е само храна, то може да си суче и без да се храни.

# 458
Така е, но това може да знае и усеща само жена, минала през процеса кърмене. Simple Smile

# 459
  • Cyprus, Пловдив
По повод кърменето на поискване:

Топлина, сигурност и утеха могат да се даряват и с гушкане, с ласки, с визуален контакт и много, много приказки и песнички!
Изградете  режим за хранене и спане, за да се чувствате добре и вие и бебето! Режимът е спокойствие, вдъхва сигурност. Много лесно се гледа дете с режим, защо не можете да проумеете това... newsm78 Защо трябва да сте модерни и да се хранете на "поискване"!? Да, детето иска, но не всеки път храна! Понякога иска просто гушкане, внимание, жадно е, топло му е, студено му е, играе му се... И ще се успокои временно от порция кърма, но после пак ще продължи...
sugar baby, много добре си им отговорила   bouquet

# 460
  • София
Как изобщо може специалист в областта, да нарича тази практика "модерна" или "нова"? Това е толкова абсурдно!

# 461
  • София
Вчера видях една - седнала на кафе на Славейков, точно на ъгъла, да се вижда от всички страни. Извадила цицата на масата, детето на около година мачка , дъвче .  Та си придърпах кафето да не ми цръкне погрешка.

Това е изказване на Трещерица. А жената, която е видяла на Славейков бях аз! Светът е малък!  Laughing

# 462
Вчера видях една - седнала на кафе на Славейков, точно на ъгъла, да се вижда от всички страни. Извадила цицата на масата, детето на около година мачка , дъвче .  Та си придърпах кафето да не ми цръкне погрешка.

Това е изказване на Трещерица. А жената, която е видяла на Славейков бях аз! Светът е малък!  Laughing

Joy

Не те е срам!
И аз да се включа с един цитат:
Цитат
Zdravejte na vsichki. Moeto momchence e na pochti godinka i uspeshno si go kyrmq do momenta.Naloji mi se obache da go prispivam s kyrmene zashtoto otkaza da vliza v kolichkata za spane i ne iskah da svikva s ljuleene na kraka ili ryce i tam podobni. Moqta pediatyrka ni posyvetva do okolo 1 godina i polovina da go otkaja ot kyrmeneto no ne znam kak shte se sluchi tova sled kato toi e privyrzan tolkova kum kyrmeneto. Lekarkata kaza che trqbva da stane izvednyj no se pritesnqvam ot reakciqta mu.Spodelete vie kak ste se spravili s tazi sutuaciq, Blagodarq predvaritelno

# 463

Ама внимавай де, на жената кафето зян ще отиде  hahaha

# 464
  • Cyprus, Пловдив
Какво падение-вече и по форумите ни пишат  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт