Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 645
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • Плевен
Ха ха,много умни постове...Нехранителна кърма,мастит от стрес  ooooh!.Що да си мъчим детето с тази нехранителната кърма като има измислено АМ за всичко.То си има етикет със инградиентите в него,пък ти като ядеш бъканите с нитрати зеленчуци от пазара каква хранителна кърма произвеждаш?Ох много се ядосвам на такива мислени-недоизмислени причини да храниш с АМ.Като не искаш недей кърми,но си кажи точно и ясно не ми е приятно,не е за мен това.Не ми вади от 10 кладенеца вода защо АМ е по-полезно от кърмата.

# 436
"Харана" и "изфилософствах се"  Joy

Мале, Алексче къде ги намираш тези неща.За колата нямам какво да коментирам въобще.Уфф хем мие смешно,хем ми е малко тъжно.Защо не се интересуват тези жени малко,ами като коне с капаци слушат само роднини,приятели и педиатри?

# 437
  • София
Алексче, с каквото и да се включиш, все твоите цитати са първенци в номинациите. Ако са от едно място всичките ти предложения, то ще да е златна мина направо  Laughing

# 438
Хаха, просто от време на време гледам какво се пише по разните форуми за кърменето. И ей-такива неща изскачат.  Laughing

# 439
  • София
Алексче, с глас се смях....И най-лошото е, че тези хора си вярват  ooooh!

# 440
  • Cyprus, Пловдив
По-лошото е, че някои други ще им повярват на писаниците  ooooh!
Бих ви разказала през какъв стрес и ужас минах, когато малчо беше на 4 месеца, но ще оспамя яко  Whistling

# 441
  • Sofia
Хм, в моя случай не е абсурдна... но пък ще ви споделя де.  Wink
Само ще поясня, че не съм коментирала пред детето (и изобщо), че кърменето е панацея и освен него друго няма, напротив.

Останах без пр. мляко за кафето си и понеже наскоро свекърва ми ми даде една кутия НАН (от някое роднинско бебе), та ми хрумва да го пробвам за кафето. Щерката (кърмена 5години) пита:
 - Какво е това?
 - Сухо, бебешко мляко. Нали знаеш, че някои майки с такова хранят бебетата си, вместо да ги кърмят.
Опитва млякото, потриса се впечатляващо и пита:
 - А бебетата харесват ли това мляко?!
 - Предполагам, че да.
 - Горките (съжали ги заради вкуса на млякото Simple Smile)... А на майките им защо са им гърди тогава?

# 442
  • Пловдив
Ха-ха, Алекс, с глас си се смея  Laughing.

# 443
  • София
Ето един бисер и от мен, копнат от съседна тема тук, в кърмаческия форум  Laughing

Отидох с моя приятелка да вземем 2 годишния й син от ясла, не се виждаме често от както роди и се радваме на всеки миг заедно. Взехме хлапето и с изненада разбрах, че тя все още кърми. Разходката и виждането ни пропаднаха естествено защото младежа се оказа гладен. Малкия непрекъснато й бъркаше в пазвата и настояваше да бъде нахранен. Аз направо онемях. Беше ме и адски срам. И най- голямото ми очудване , неприятно естествено беше, че нарича приятелката ми "мам-ам". Тя за него е най - вече "ам" явно. Нищо не казах, тръгнах си и я оставих да се прибира да кърми , обачеее не знам, това е гадно хора. Тя ми каза, че вечер след детската детето сучело с часове. Може така да тушира стреса, може да е гаден навик- не знам , но не е естествено. Моля се тя да се вразуми и да започне да го храни нормално за възрастта му... Не знам, това не нормално..Шокирана съм.

# 444
  • Варна
  Много искам да споделя с вас шокираща реплика, макар и само косвено свързана с кърменето.

Разговор между мен и жената "х"
Аз: Още не ми е дошъл цикъла след раждането, вероятно защото продължавам да кърмя. Но не се оплаквам, добре ми е така, ако ще да ми идва.
Тя: Е, ми хубаво. Да, ама къде отива всичката тая кръв??? А?
Аз: Каква кръв, бе? Като нямаш овулация, няма отде да дойде кръв.
Тя: Тъй ли? Ааааа
 smile3544

rotfImbo rotfImbo

# 445
Една философска реплика от 1 майка на площадката: детето трябва да се кърми докато проходи,след това само трябва да си търси храната,както е и при другите животни. .Интересно ми стана какво чух,но реших да не питам. какво томни е имала в предвид

# 446
Хахаха, яко, по тази логика конят, телето, агнето и т.н. изобщо не трябва да се кърмят, а направо да ходят да си търсят храната.  Laughing

# 447
  • София
Съжалявам, ако някой си разпознае свекървата/майката, но не мога да се сдържа да не споделя. Вчера с една мама стоим на детската площадка и си говорим за това как педиатрите са ни съветвали още при първото посещение да спираме нощното кърмене и да даваме вода. Това, естествено, нито аз, нито тя сме правили. Споделихме и за това как, ако преценят, че не достига кърмата препоръчват АМ, вместо да дадат адекватни съвети за кърмене.
Гореспоменатата по-възрастна дама се намесва в разговора:
- Е, защо да не давате вода през нощта? То кърмата нали е вода?
Аз:
- Да, кърмата е И вода. По тази причина моята беба вода допълнително не пие. Не желае. Но това няма общо с нощните кърмения.
Дамата:
- То трябва да е сладка. Но никой не знае в какъв процент точно трябва да се разтвори и вари, затова много бебета не искат да пият вода.
Аз:
- Не бих дала захарен разтвор, колкото и слаб да е.
Дамата:
- То вие сега всичко отричате. Ние като сме ви гледали така, какво и има сега...........
И т.н. познати "бисери" заваляха отгоре ни. Предпочетох да прекратим разговора.  Много интересно ми стана защо се намесва в чужд разговор и то с цел да ни натрие сол на главите? Много нагла беше цялата тирада!
А тя беше баба на един невероятен сладур около годинка Heart

# 448
Абе едно "здраво" поколение сме ние, отгледаните със сладка вода.   Tired Дълга тема.

# 449
Не сме много здрави, за съжаление. Всъщност здравето е толкова влошено, че казват, че децата ще живеят по-кратко от родителите си... Това май и за нашите родители се отнася - че живеят по-кратко от своите родители - предимно дълголетници. Като гледам, така си е. И родителите ни често са гледани по доста "особени" начини - моята баба например си е кърмила детето в седмиците след раждането, но то "много плачело" и  в един момент "разбрали, че няма кърма!". О, ужас! А представяте ли си го това бебе, което е сукало...седмици... на празна гърда? Че то е било лудо, бре! Да не се усети.

А бабата се е намесила по обичайни човешки причини - да оправдае своето и на дъщеря си поведение - дори само пред себе си, не толкова пред вас. Човещинка. За съжаление има и млади хора, които не искат да видят по-далече от носа си, не са само бабите.

Общи условия

Активация на акаунт