Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 650
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да бе,много е лесно няма що!Сега пътувам с един сак шишета,кани,термоси и АМ,а до преди няколко дни ,храната винаги беше с нас,стерилна ,топла и Златна!!!Толков ми е тежко,че се наложи да я отбия,че само като чета темите за кърмене и ми се доплаква.Няма по лесно,полезно и прекрсно нещо от това да гушнеш детенцето си до гърдата си,а погледа с,който те гледа е безценен...
Сори за оффа,ама ми е болка и ,като чуя капацитети да дрънкат глупости ,ме избива на агресия #Cussing out

Миличка, не се ядосвай!  Hug Понякога се случват неща, които не искаме и нямаме контрол над тях! 11 месеца си е кажи-речи годинка, а това не е хич малко! Дала си най-добрия старт на детето си! И нали знаеш, че след годинката АМ спокойно може да се замени с кисело мляко Wink

# 421
Ох,Шугърче,може да се замени млякото,но емоцията,близостта и усещането,че правя най доброто за малката ми душичка,няма кой и какво да ми ги замени...Ще се съвзема аз,малко време ми трябва,устисках до полседно,но трябваше пак да започна да пия лекартсвата,отлагах максимално,но накрая се влоших.И не ,не съм плиткоумна фанатичка,разбира се че осъзнавам ,че на бебето му трябва преди всичко здрава мама.И мохабети от рода на"ми аз нямах кърма ,а и ми беше рядка ,та затва пих хапчета,та да ми спре" ме вадят от релси...Е как ,бе аланколу хем нямаш кърма,хем я спираш с хапчета?!Чак ръси мозък и на други дава акъл,така да направят,че да не им се разли бюста...И това пред аудитория от млади майчета,дето слушат,цъкат и викат ,ми то си шишето по лесно,пък нали и витамини има и пробиотици....

# 422
"От шишето по-лесно" да бе да  Stop Била съм и от двете страни и не бих заменила кърменето за АМ дори и друг да се занимава с цялата галимация по стерилизиране на шишета, преваряване на вода и приготвяне.( Е ако не изникнат изключителни обстоятелства като при теб JACKLIN'S MОM ) Минах веднъж през ада да приготвям АМ като добавка за 1 месец еми няма да се подложа на това отново.

# 423
И на мен са ми смешни тези, дето обясняват, че АМ е по-лесно. Вярно е, че с каката можех да излизам повече без нея, обаче ми се и налагаше, за да ходя на лекции. Сега се случва да ми тежи кърменето, не искам да си кривя душата, на моменти не и достига и мрънка, когато я мъчи корема или зъбките иска да ме джвака нон-стоп, през нощта с часове виси на гърда и ме болят гърдите после... но само като се сетя как ако спра, ще почне едно джуркане на шишета и разнасяне с часове, вместо да си легнем като бели хора, да и дам да суче и да си спим... не, благодаря.  Stop

Вчера бях на гости при свеки с малката и тя почна нещо да говори откога ще и даваме кисело мляко, тя Надето на тази възраст вече пиела, ама най-добре да намерим някоя баба по селата с крава... аз само примигах, посочих се и заявих, "Тази крава още дава мляко, така че няма нужда засега." Тя се засмя само и не повдигна въпроса повече.   Mr. Green

# 424
  • Пловдив
И аз наскоро чух,че да храниш с АМ вместо да кърмиш,е къде по-лесно.Останаха доста очудени от отговора ми,че това са пълни глупости и представа си нямат каква хамалогия е.Сигурно,защото кърмих сина си само 2 месеца и половина,после минахме на АМ.Ама то защото слушах педито и разни други "специалисти",въпреки че доста бях изчела по въпроса!И след като след техните "добри" съвети,кърмата ми съответно намаля,го изживях доста тежко.Наистина го смятам за свой личен провал.Страшно много се радвам на мамчета,които не се отказват и си кърмят децата!Обаче сигурно никога няма да успея да асимилирам,защо гледката на кърмеща майка се смята за отвратителна!На мен пък ми са отвратителни полуголите,китосани мадами,които на дневна светлина са просто плашещи и гнусни!Защо това се приема за нормално?Ама все пак българите сме страшно предубеден  народ и то все към погрешни неща!

# 425
  • София
  coolcool Защото според част от потребителите - аз съм сред тях - кърменето на голямо дете неизменно накърнява психиката му. И в такава ситуация е нормално да те интересува какво причиняват родителите на съседското ти дете - дали го бият, дали го кърмят, все тая...  coolcool

Ей тва е! Направо щях да падна като го прочетох! Да знаете, дългокърмещи майки, вие подлагате децата си на насилие!  Naughty  Joy

# 426
 #CrazyПросто няма какво да кажа.

# 427
  • Cyprus, Пловдив
Брейй, това къде го прочете?  hahaha

# 428
  • Плевен
Цитат
Тия витамини и т.н., които ги има в сока 100% има и в АМ. Като се замислиш - при кърмените бебета не е сигурно дали получават всички необходими вещества в храната си, защото майката може да не се храни правилно, но бебетата на АМ получават със сигурност всички необходими вещества. Прочети само състава на млеката какъв е...
Това е по повод ранното захранване със сок и за "ползата "от него...

# 429
Няма по лесно,полезно и прекрсно нещо от това да гушнеш детенцето си до гърдата си,а погледа с,който те гледа е безценен...
smile3521
Точно този поглед не знам как ще забравя като спра да кърмя. За съжаление никой покрай мен не може да ме разбере какво означава кърменето за мен. Никоя от приятелките ми не кърми, за роднините е просто кърмене, не мога да обясня, че е много повече.
Аз също съм чувала, че с АМ е много по-лесно, дори много пъти са ме питали защо не минем вече изцяло на АМ, нали вече е голяма. И разбира се, че кърмата е полезна до 6-тия месец, после вече за нищо не става  Mr. Green
И да ви призная докато бях в родилното и на мен ми изглеждаше така. Първите дни храних с АМ докато ми слезе кърмата. Ами да, по-лесно беше. Носят ми шишето и бебето изяжда всичко за няколко минутки. Като започнах да кърмя болката беше неописуема, сучеше по 1 час. Добре, че не се отказах тогава, бях решила, че ще кърмя на всяка цена  Crossing Arms Може би много майки се отказват още в началото, когато наистина е трудно, без да се замислят, че това е просто един период, който ще отмине  newsm78
На мен постоянно ми мърмориха, че трябва да захранвам по-рано, защото не се храня особено здравословно и детето нищо не получава от тая кърма  Crazy Под нездравословно имам предвид, че не ям редовно пресни плодове и зеленчуци, сега ям всеки ден се, но зимата не беше така. Всякакви вредни неща - кафе, шоколад, кола до скоро избягвах.

# 430
  • София
Цитат
Тия витамини и т.н., които ги има в сока 100% има и в АМ. Като се замислиш - при кърмените бебета не е сигурно дали получават всички необходими вещества в храната си, защото майката може да не се храни правилно, но бебетата на АМ получават със сигурност всички необходими вещества. Прочети само състава на млеката какъв е...
Това е по повод ранното захранване със сок и за "ползата "от него...

Ми да. Ти виждала ли си гърда с етикет за съдържимото в нея? Все едно да идеш в магазина, да си завържеш очите, да хванеш една консерва и да изядеш съдържимото. Ама какво има вътре, все тая.
 Изобщо кърма с тия плътни опаковки, заблуждаващо големи понякога и особено с липса на етикет с каква да е информация за съдържимото, има как да се сезира Комисията за защита на потребителите.
 Разбира се, че има как и социалните служби да бъдат сезирани. Въпросът е защо не се самосезират, като тук открито пишат всякакви  престъпнички за злодеянията си... българска му работа, държавна при това. Мързелуват, докато вилнеят кърмачки навред- въоръжени с биологични оръжия.

# 431
И разбира се, че кърмата е полезна до 6-тия месец, после вече за нищо не става  Mr. Green

Мда, на мен един колега ми каза направо, че ставала отровна #Crazy По този повод майка ми каза, че навремето се вярвало, че ако прекъснеш кърменето за определен период, после кърмата ставала негодна.
Също така съм чувала, че ако кърмачка си боядиса косата, бебето й нямало да иска да суче от нея, друга простотия.
От свеки, като незнайно защо реши, че кърмата не му стига, да съм давала по едно шише АМ сутрин и вечер. Даже и режим ни направи хаха.
Каква била ползата от кърменето, ето на, бебето Х, кърмено, често боледувало, пък бебето У нито ден на кърма, пък здраво, демек сравняват несравнимото.
От акушерката, която ми помагаше при раждането, много бисери чух и ако й се бях вързала, изобщо нямаше и ден да кърмя. Разрани ми гърдите от стискане в опитите си да ми свали мляко и ме караше да хвърлям коластрата, защото попадаше кръв в нея. Не можехме да намерим подходяща поза с беб (аз съвършено неопитна, но тя беше там да ми помага) и тя реши, че бебето не ме искало!! (За първи път виждала бебе да не иска майка си). На третия ден от раждането не ми беше слязла обилно кърма и тя примиренчески заяви, че не всяка жена имала кърма, пък АМ не било лошо решение (гледам и тук го хвалят хаха).
От свекърва за снахата: кърмела вече година и половина, каква била тази работа (садистка хихи).

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 04:55 от MaryJane

# 432
От свекърва за снахата: кърмела вече година и половина, каква била тази работа (садистка хихи).

И се сетих за едно неспоменавано досега предимство на кърменето - чудесен начин за нервиране на свекърви! Защо се нервират, никой не знае, но е факт, че много се нервират.

# 433
Какво им влиза в работата пък Crossing Arms

# 434
Цитат
Една кола щеше да ни блъсне като бяхме на разходка и от стреса получих мастит. Кърмата стана рядка и не го засищаше. Графика за кърмене се смени от 4пъти дневно на през 2часа. После искаше на всеки час. Педиатърката ме посъветва да спра, защото няма смисъл.
Започнах да го храня изкуствено и увеличавах периода на кърмене. Стана така, че кърмех само вечер.
По този начин организма постепенно спира да произвежда мляко и не се налагаше като някои да се стягам с бинтове. И така си запазих готиния бюст.

Цитат
Това със съхраняването на кърмата си е доста опасно според мен, и не съм го правила

Цитат
И нещо много важно, за което съм благодарна на моя колежка, че ме предупреди: Никога не слагай веднага детето на гърдата си, защото от голямото налягане млякото самО се излива в устата му. Бебо само гълта. После изобщо неиска да се научи да смуче. Тази грешка направи една мама от нашата стая в родилното. След това трябваше да се изцежда и да му дава с биберон.

Цитат
И също не съм съгласна, кърмата може да е нехраниталена, да тя и нехранителна е добра храна за бебето, но когато не му достигат всичко, което му е необходимо е просто безсмислено. В началото разтежа е много важен и това което получава като харана.
Изфилософствах се

Общи условия

Активация на акаунт