Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 789
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте момичета. И аз да се запиша в тази толкова забавна темичка (макар че малко се ядосвам като чета какво може да сътвори човешкия мозък). И аз като всички вас съм чувала за "нехранителната" кърма, за "отровна" кърма. А сега майка ми на всеки разговор пита кога ще отбивам, че нали малката септември тръгва на ясла. Като и кажа, че не искам да отбивам ми вика " Ми и в яслата ли ще ходиш да я кърмиш" ooooh! (Много си я обичам ама относно кърмене хич я няма).
Друго което е - издирвам майка кърмачка на 3 годишно момченце , която има баба живееща в Ямбол. Бабата е силно притеснена ,че детето ще суче до 1 клас и ще стане Крали Марко  hahaha.

Ами да, в обедната почивка ще ходиш да кърмиш, колко му е  Joy и моето тръгна на ясла, пък цокането не й се отрази (е, да, по-голяма е от твоето детенце).

Аз съм майка кърмачка, ама на 3 годишно момиченце, което има прадядо (дядо на татко й) в Ямбол (ама той май не знае, че още суче правнучка му  Joy) - досмеша ме като прочетох тази част на поста ти и реших да се включа и тук  Joy

Трикси, аз си купих на ЛЛЛ книгата след година и кусур кърмачески стаж  Peace (макар целта да беше да уча..). Да са живи и здрави бабите, ама все ще се изцепят с някое безумие. Мен как ме притискаха за пустата вода, и двете баби, че и таткото. Ама сами се убедиха. Та за всичко си трябва време.
Ей сега, почивните дни бяхме в Ямбол, прадядото супер впечатлен колко е самостоятелно детето, как добре се храни само (благодарение на ЗВБ) - добре че съм инатлива и не се поддадох на провокациите им. Имат опит, да, отгледали са децата си, но не значи, че това е било най-правилното. И ето сега имам и доказателство за това!

# 241
И за водата ми казаха" ама как няма да и даваш,ми тя кърмата е мазна,трябва водичка,да я прокара"  Rolling Eyesа като предупредих,че биберон в къщи няма да влиза беше   #Crazy
Та май избистрихме храненето още преди бебка да се е появила  Rolling Eyes  притеснява ме да не си развалим отношенията,многоя обичам и уважавам,дано успеем да запазим добрия тон  Praynig

# 242
Явно няма да има съгласие по въпроса "мазна" ли е кърмата, или е "цвик".  Mr. Green

# 243
Тя кърмата или е мазна или е нехранителна, средно положение няма.  Mr. Green

Трикси, очаквай като се роди бебето да има напрежение. И аз много обичам и уважавам моята свекърва, но на моменти такова напрежение се усеща  Mr. Green За кърменето си мълчах, съгласявах се просто, а си правих каквото си знам, но покрай захранването... "Съветите" не спират  Crazy

# 244
  • София

Трикси, очаквай като се роди бебето да има напрежение. И аз много обичам и уважавам моята свекърва, но на моменти такова напрежение се усеща  Mr. Green За кърменето си мълчах, съгласявах се просто, а си правих каквото си знам, но покрай захранването... "Съветите" не спират  Crazy

Особено ако решиш да захраниш на навършени 6 месеца на бебето и то не с пюрета  Simple Smile е тогава гледай какво става  Joy но се оцелява!  Peace

# 245
Ооо да, и всеки ден чуваш "ще умориш детето от глад", "горкото дете, как го мъчиш с това мляко", "другите деца на тази възраст вече всичко ядат, твоето само на една кърма кара" и т.н...  Crazy

# 246

Особено ако решиш да захраниш на навършени 6 месеца на бебето и то не с пюрета  Simple Smile е тогава гледай какво става  Joy но се оцелява!  Peace

Хубаво е ако може да "вербуваш" таткото за каузата.Бащите могат не само да помагат с гледането,но и да те пазят от прекалено много "загрижени" роднини и приятели.С моя мъж имахме големи разправии за кърменето и захранването,а сега той разправя на колегите си :"Почти десет месеца е,а още не иска да пие вода " и след това им гледа шашнатите физиономии  Joy (много обича да ошашква хората и после да гледа сейр ).

# 247
Трикси дано не се изнервиш като родиш,ще видиш как ще те гледат  като объл камък Laughing
като има кажеш,че ще си гледате детето както си знаеш...малее много е изнервящо хем аз съм акушерка и пак акъ Laughingли ми дават от сорта:"и захарчица да сложиш във водичката"

# 248
  • София
Вчера обяснявам на девер ми че кърмата не става нехранителна след годинката на детето. А той ми каза, че това било само на теория. И постоянно ме съветва нощно време като се буди за мляко да съм давала вода. Е, пробвах аз на себе си и изпих една чаша вода на гладно и....  Sick стана ми лошо и няколко часа ми беше гадно! А какво остава за детето, което още не може да си каже!  Tired

# 249
Да ви развеселя с една история от днес. Седим си на пейка в парка с моя приятелка, и тя кърми сина си, който е на година и половина. Към нас се приближава едно по - голямо хлапенце, ококорва ей такива очи  Shocked и изцепва "Абе, лельо, що му даваш на ТОЯ да ти целува БОБМИТЕ?"
Е няма такъв смях, казвам ви Laughing

# 250
Да ви развеселя с една история от днес. Седим си на пейка в парка с моя приятелка, и тя кърми сина си, който е на година и половина. Към нас се приближава едно по - голямо хлапенце, ококорва ей такива очи  Shocked и изцепва "Абе, лельо, що му даваш на ТОЯ да ти целува БОБМИТЕ?"
Е няма такъв смях, казвам ви Laughing

Joy Joy  Joy Опасни са тези малките.И аз да разкажа нещо,което не е бисер,но много драго ми стана.Синът ми,който е на 4 години (първото дете на съпругът ми от предишния му брак,аз се грижа за малкия откакто е на година и половина-не питайте ) си играе с едно момиче на площадката на мама и тати.Имат една кукла,която,следователно е бебето.Момичето взема куклата и една бутилка от минерална вода и казва:
"А сега трябва да нахраним бебето!" и почва да го храни с бутилка.
Моя се ядосва и взема куклата:
"Офф,че си  ooooh!!Така не се хранят бебетата.Бебетата се хранят с мляко от гърдите.Мамо на нахрани бебето, че тая не разбира" И ми носи куклата.Аз бях много щастлива  Heart Eyes

# 251
 Mr. Green  Joy Mr. Green Joy
интересна интерпретация Naughty

# 252
Момичета, благодаря за съветите относно киселото мляко.   bouquet Ще го пробваме.
Sylvana, много ме развесели с тази история.  Joy Браво на сина ти, знае как се хранят правилно бебетата.
Днес срещнах една позната, детенцето й на 6 месеца е тежало 10 кг (моето дете на 1г тежи 9.800),  сега е на 8 и е поотслабнало малко. Т.е. откакто е въвела твърда храна е започнало да поотслабва  newsm78, дотогава е било изключително кърмено , на поискване. Това по повод на "нехранителната" кърма, не знам каква кърма има това момиче, но толкова дебеличко бебенце (при 2-ма слаби родители)не съм виждала.

# 253
  • София
Момичета, благодаря за съветите относно киселото мляко.   bouquet Ще го пробваме.
Sylvana, много ме развесели с тази история.  Joy Браво на сина ти, знае как се хранят правилно бебетата.
Днес срещнах една позната, детенцето й на 6 месеца е тежало 10 кг (моето дете на 1г тежи 9.800),  сега е на 8 и е поотслабнало малко. Т.е. откакто е въвела твърда храна е започнало да поотслабва  newsm78, дотогава е било изключително кърмено , на поискване. Това по повод на "нехранителната" кърма, не знам каква кърма има това момиче, но толкова дебеличко бебенце (при 2-ма слаби родители)не съм виждала.

Ооо, и моя приятелка си имаше такова бебе. Аз си мислех, че моето е голямо бебе, на 6м. беше 9.300кг, а нейното по спомен беше над 11 кг  Joy и това от едната гола кърма   Laughing
Минахме доволно през - "ще разшириш стомахчето като кърмиш на поискване" (а моето дете само искаше  Joy), до "гладна я държиш, виж как непрекъснато иска да яде"  Mr. Green
Поне знам, че ако ми се случи да имам второ бебе, ще ми е доста по-лесно да режа този и онзи с безумните си и отживели коментари. В началото и аз берях страх, ама пусто неопитно.

Sylvana, много мило ми стана като прочетох поста ти! Браво на детенцето ти! Дано повече дечица знаят как всъщност се хранят бебетата Simple Smile

# 254
...детенцето й на 6 месеца е тежало 10 кг (моето дете на 1г тежи 9.800),  сега е на 8 и е поотслабнало малко. Т.е. откакто е въвела твърда храна е започнало да поотслабва  newsm78, дотогава е било изключително кърмено , на поискване. Това по повод на "нехранителната" кърма, не знам каква кърма има това момиче, но толкова дебеличко бебенце (при 2-ма слаби родители)не съм виждала.

Синът ми на 6 м. беше малко над 10кг. Аз се храня добре, в смисъл на здравословно. В п-ката като ходех да го мерят сестрата казваше, че имам не мляко, а сметана.
Обаче миналият месец попадам на не толкова дружелюбна сестра, която подскочи до тавана като чу, че кърмя нощем. А и както беше качил малко, ми заяви, напълно убедено, че това дете гладува...

Общи условия

Активация на акаунт