Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 803
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Плевен
Dafi,то не е нужно да е захранено рано за да стигнат до мусаката на 5-ти месец.Като я гледам майката,кво и пречи днес да му даде кисело мляко за обед,а за вечерята мусака.Не е необходимо да спазва заветните 4 или 5 дни между различните храни. ooooh!Бе,разни хора,разни идеали.

# 226
Този цитат е от друг форум,където обяснявах на една мама,защо не е хубаво да дава сок "Теди" на 6 месечната си дъщеричка и тази жена се включи и ми написа,колко съм се престаравала с тези нещаи как децата трябва от всичко да си опитат  ooooh!.

# 227
  • Cyprus, Пловдив
Не знам за вас, но аз се почуствах Богопомазана, че близо 2 години „имам кърма”, ей късметлийки сме ние  Laughing Mr. Green
Бебето на 5 месеца хич няма да коментирам  Tired

# 228
Не знам за вас, но аз се почуствах Богопомазана, че близо 2 години „имам кърма”, ей късметлийки сме ние  Laughing Mr. Green
Бебето на 5 месеца хич няма да коментирам  Tired

Мен предимно ме съжаляват,че кърмя още.Цъкат с език и клатят многозначително глава.

# 229
Sylvana, когато кажа, че Ина не яде еди си какво и ми казват "еее ти пък голямо пазене, нали все някога и такова ще яде". Ми тя все някога и ракия ще опита, що пък да не взема да и дам от сега  ooooh! Наскоро една колежка на свъкрва ми искаше да я почерпи с нещо от типа на зрънчо, беше толкова изумена, че детето не яде такива неща Crazy
Lucky_luck, 2 години, то чак срамота  hahaha

# 230
Вчера видях майка дето капеше на езика на бебето си от колата, която пиеше, вие Сок Теди .... Whistling Whistling Whistling

# 231
Ненормална работа, добре, че не съм виждала майки да хранят децата си с боклуци, че както не мога да си трая, ще си кажем разни неприятни неща. Не е моя работа де, но жалко за дечицата.
Дафи, абсолютно същото ми казваха и на мен, колко много я пазя. ooooh! Млъкнаха като направи  една алергия, от 7 до 11 месец беше все обрината и така и не се разбра от какво точно. Тогава се почна: "Ами ти,защото толкова много я пазиш,нищо не и даваш "нормална храна" и тя затова е алергична."  hahaha Къде е логиката, не знам.
Като заговорихте за кисело мляко, да ви попитам. Според вас на каква възраст може да се дава кисело мляко и нужно ли е изобщо да се дава? Ние в края на седмицата се прибираме в България и майка ми още отсега ми мрънка за това кисело мляко. Аз в никакъв случай нямам  намерение да замествам кърмене с кисело мляко, но според вас може ли да се използва за дохранване? Thinking Или все пак е по-добре дохранването да става с АМ? Моята кукла вечер пие малко АМ: 40-50 мл, не и достига явно кърма.Мога ли тези 40-50 мл АМ да ги заместя с толкова кисело мляко? Или киселото мляко се дава през деня? Например за следобедна закуска с разтворими бисквити? Вие използвате ли го и как?

# 232
Момичета, как хубаво ми става като ви чета   bouquet

И на мен ми се подиграват, че много го пазя, даже ме питат къде ги чета тия "глупости", в интернет ли, ха ха ха / колко смешно, колко съм тъпа/. Разни мами с бебета колкото моето ми казват " ооооо ние ядем вече всичко и бисквитена торта и пълнени чушки", бебетата тогава бяха на по  7 месеца

# 233
  • Плевен
Бебешка,киселото мляко се въвежда на 10 месеца,именно затова ДК е от тази възраст  PeaceМожеш разбира се да даваш кисело мляко,ако си го въвела вече.Ако не си,знаеш как става въвеждането.Давам го и аз някой път чисто,някой път с бисквити,понякога и с банан(много подхожда на вкуса на киселото мляко).Онзи ден когато отказа да яде на обед,опитах да му дам кис. мляко с овесени ядки(предварително накиснати за да омекнат),можеш да добавиш и плод към това за да е вкусно(банан върви),хареса му така.Ако правилно виждам подписа ти детето е на 1 годинка,може,да.

# 234
"Ами ти,защото толкова много я пазиш,нищо не и даваш "нормална храна" и тя затова е алергична."  hahaha
Същата работа  Mr. Green Дъщеря ми е с атопичен дерматит и причината е "ами ти като не и даваш "човешка" храна, тя за това го получи, само просо, овес и разни такива глупости и даваш. Пък и ти това не ядеш, онова не ядеш, как няма да получи детето". В началото не ядях "забранените" храни за кърмачки. Така че аз съм си виновна, разболях детето  hahaha

Бебешка, вие сте големи вече, можеш да даваш кисело мляко.

А да питам и аз, малко извън темата, какво количество кисело мляко мога да давам? Мисля към 10тия месец да го въведа за разнообразие с бисквитки или овесени ядки.

# 235
Някои хора не си дават сметка колко са жалки ...

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 22:38 от Аз! Lady N

# 236
Здравейте момичета. И аз да се запиша в тази толкова забавна темичка (макар че малко се ядосвам като чета какво може да сътвори човешкия мозък). И аз като всички вас съм чувала за "нехранителната" кърма, за "отровна" кърма. А сега майка ми на всеки разговор пита кога ще отбивам, че нали малката септември тръгва на ясла. Като и кажа, че не искам да отбивам ми вика " Ми и в яслата ли ще ходиш да я кърмиш" ooooh! (Много си я обичам ама относно кърмене хич я няма).
Друго което е - издирвам майка кърмачка на 3 годишно момченце , която има баба живееща в Ямбол. Бабата е силно притеснена ,че детето ще суче до 1 клас и ще стане Крали Марко  hahaha.

# 237
Те и по селата имат интернет вече и ми е много чудно за какво го използват  newsm78
Някои го използват, за да спорят в бг-мамма колко по-полезно е киселото мляко от АМ за бебетата.  hahaha

Това с киселото мляко ми е дошло до гуша,но мили момичета,в това далеч не е истината:

Цитат
az mu davam i zahar i sokove i piureta i vsi4ko koeto qdem toi si iska neka da opita vse pak e mom4ence i si e mnogo dobre i med sam davala i musaka i agne6ko ni6to 4e sme na 5 meseca neka da probva

Joy Joy Joy

Бебешка, ние към 10 месец въведохме киселото мляко и за нула време й стана любимо. Това моето дете може по цял ден да се налива с айриан. А като захапе шишето не пуска, докато не види дъното. Киселото мляко си е хубаво и полезно, но аз не го ползвам да заместя хранене. Правя айриани и ги третирам като напитка, а не като храна.

Само ме е яд, че не мога да намеря читаво кисело мляко тук, но ще си купя машина и ще си заквасвам сама скоро. В БГ купувах био кисело мляко на хармоника. Супер ми е вкусно.

# 238
Бебешка, не се притеснявай за киселото мляко. Аз давам на сина ми, и има дни, в които само това яде - ако е горещо примерно, или му никнат зъбки....Малко е трудно да намериш хубаво мляко по магазините, наистина. Ние взимаме от едни приятели прясно мляко и баба ми кваси, идеално е, а малкия как го хапва, ммммммм  Peace Чак на мен ми се прияде  Simple Smile

# 239
Нова реплика от свекито,обичам я тази жена,но някой път ме изумява  Laughing
Днес си купих " Книга за кърменето ", съответно веднага се хваля с покупката,тя ме погледна и каза" е,че то това няма да ти трябва! " аз съответно  Shocked на въпроса ми защо отговора беше " ми то просто си захапва и толкова,какво му е сложното,че и книга.... "  А само преди седмица ми обясняваше като млада булка какъв сериозен мастит била направила,та свекър и половин месец я водил на процедури в майчин дом,че и рагади после си докарала...

Общи условия

Активация на акаунт