Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 810
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И в моята рода има такива странности. Така им спряла кърмата, че нищо нямало... и за това били принудени да пият хапчета за спиране на кърмата  newsm78
 Същата сама реши да иска инфо как да се справи. От идеите нищо не приложи, защото "забравих" и "той(бебето) нали беше при майка", което изобщо не бих и помислила да коментирам, ако още на първата ни обща бременна позната не беше заявила :"Аз се убедих от опит - който си има кърма, има. Който няма, няма".

# 211
И в моята рода има такива странности. Така им спряла кърмата, че нищо нямало... и за това били принудени да пият хапчета за спиране на кърмата  newsm78
 Същата сама реши да иска инфо как да се справи. От идеите нищо не приложи, защото "забравих" и "той(бебето) нали беше при майка", което изобщо не бих и помислила да коментирам, ако още на първата ни обща бременна позната не беше заявила :"Аз се убедих от опит - който си има кърма, има. Който няма, няма".

Ти какво повече искаш  Joy .Логиката е желязна..А да питам аз една друга работа-защо тези жени не търсят някаква адекватна информация,а болшинството млади майки робуват на някакви такива предразсъдъци."Ако имам-имам,ако не-здраве да е"!?!Нито майка ми,нито баба ми са кърмили и сега са много учудени,че аз го правя вече почти година,защото в нашата рода кърмата  никога не стигала и спирала изведнъж  Shocked

# 212
Значи да нямаш кърма е и генетично заложено.  Joy Joy

# 213
  • Пловдив
И на моята етърва кърмата и спря "ей така - отведнъж" и затова пи хапчетата... Но пък в деня, в който ми каза, че кърмата и спряла, вече беше налапала цигарата Rolling Eyes (малчо беше на 3 месеца ooooh! )

# 214
Значи да нямаш кърма е и генетично заложено.  Joy Joy
Ами да  Mr. Green Майка ми само чакаше да изляза от родилното и постоянно ми говорише как съвсем скоро няма да ми стига кърмата, защото и тя не е имала. Колко се опитвах да и обясня, че до голяма степен зависи от мен дали ще имам кърма, но нееее... то ако имаш-имаш, ако нямаш-нямаш. Месеци наред ме питаше "ти още ли имаш кърма, тя скоро ще спре"  ooooh! Сега не смее да ме пита, свеки също  Mr. Green
Свеки пък колко заничаше каква ми е кърмата като се цедях, защото нейната била синкава и са и казали, че това означава, че не е хранителна и за това спряла да кърми  ooooh! И така както кърмата ми беше нехранителна, като казах, че вода нямам давам, обясних, че голям процент от кърмата е вода и не е необходимо, тогава ми каза "ааа да ама ако кърмата ти е много хранителна и гъста няма да може да си получи необходимата вода"  Joy

# 215
как така постоянно извъртат нещата, като кърмиш е нехранителна, ако кажеш, че не даваш вода веднага кърмата се превръща в супер хранителна...  hahaha

# 216
От споделените ви случки личи едно нещо много ясно - няма кърма, който не е искал да кърми. По принцип не обичам да давам оценки, защото има един малък процент жени, които по медицински причини наистина не са имали кърма и ако на такава жена и кажеш как "не се е постарала достатъчно" много ще я нараниш. Затова подминавам реплики и съвети непоискани никога не давам. Най - много да кажа, че аз получих подкрепа от ЛЛЛ и до там, който се интересува, ще си ги потърси.

Пък като видите, че някой не иска да кърми, не се ядосвайте. Поне има АМ вече, а не се хранят децата с кисело мляко. Какво да се прави, бебетата са си техни. Къде къде по - страшни неща можеш да причиниш на детето си.

Моят кърмачески стаж приключи преди 3 дни, а вече ми липсва. Да са ви живи и здрави големите кърмачета.

# 217
О, хранят се с кисело мляко, и още как. Sad Особено по малките градове и селата. Не поради безпаричие, а понеже било домашно, а АМ било "пълно с химии".

# 218
О, хранят се с кисело мляко, и още как. Sad Особено по малките градове и селата. Не поради безпаричие, а понеже било домашно, а АМ било "пълно с химии".
smile3555 no

Ох ще припадна.

Те и по селата имат интернет вече и ми е много чудно за какво го използват  newsm78

# 219
Мдам, аз лично познавам едно такова бебе, хранено с кисело мляко от 2-рия месец (тогава и "свърши" кърмата)  Confused Причината е точно тази, че АМ е химия, а киселото мляко истинско. Майката не живее на село, но от там и носят истинско мляко, тя е отгледана с такова и смята за добре и своето дете да отгледа така. Не обичам да се меся, но като го чух това се опитах да и обясня какво може да докара на детето с това мляко, а тя ми каза "Ооо я стига глупости, едно време всички така са ни хранили и не сме умрели, нали? Били сме по-здрави, а я виж сега всеки болен". Какво да говоря повече...  ooooh!

# 220
Наскоро излязох с една януарска мама... Детето яде кисело мляко от магазина с няколко захарчета,от заведението,в което  бяхме седнали  Confused Кърмила малко,после на АМ,но не и излизала сметката,защото малчо ядял много,затоваминала на този вариант.

# 221
Е как без захарчица  hahaha Нали трябва да му е вкусничко  Mr. Green Така казва свеки, като ме упреква, че не давам "човешка храна" на детето, като я питам какво полезно има в захарта или солта тя казва, че трябва да е вкусничко  ooooh!

Много пъти съм се чудила тези майки въобще ли не се замислят какво дават на децата си  ooooh!

# 222
Има и педиатри, които препоръчват кисело мляко със захар, което е по-лошото.

Те и по селата имат интернет вече и ми е много чудно за какво го използват  newsm78

Някои го използват, за да спорят в бг-мамма колко по-полезно е киселото мляко от АМ за бебетата.  hahaha

# 223
Това с киселото мляко ми е дошло до гуша,но мили момичета,в това далеч не е истината:

Цитат
az mu davam i zahar i sokove i piureta i vsi4ko koeto qdem toi si iska neka da opita vse pak e mom4ence i si e mnogo dobre i med sam davala i musaka i agne6ko ni6to 4e sme na 5 meseca neka da probva

# 224
 #Shocked #Shocked #Shocked
А вие ще ми говорите за късно захранване  Mr. Green Това бебе сигурно е захранено на 1 месец, за да се стигне до мусака на 5м., а може и направо с манджите да са го почнали  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт