Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 769
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
изтощително е не кърменето, а грижите покрай детето, всичката домакинска работа и недоспиването, мен така ме успокоява кърменето, че вечер на лягане аз заспивам преди малката  Laughing

# 301
Една позната роди преди 10 дена,да и е живо и здраво малкото човече и днес се чуваме-как си,що си?На въпросът ми как върви кърменето тя ми казва "Ами още в болницата лекарите ми разбраха,че съм с тесни канали и той като суче,не може да ме изсуква и преди два дена пих хапчета за спиране на кърма,защото ми казаха,че ако не я спра ще трябва да ми оперират гърдите.Много жени имало като мен,които от тесни канали не могат да кърмят"  newsm78.Аз ,съответно :"О,да!Напълно те разбирам,но защо не пробва да го кърмиш на поискване?"
"И да стана като теб?Ходещ биберон-никога!Я се виж 10 месеца никъде не можеш да излезеш без нея."

# 302
Една позната роди преди 10 дена,да и е живо и здраво малкото човече и днес се чуваме-как си,що си?На въпросът ми как върви кърменето тя ми казва "Ами още в болницата лекарите ми разбраха,че съм с тесни канали и той като суче,не може да ме изсуква и преди два дена пих хапчета за спиране на кърма,защото ми казаха,че ако не я спра ще трябва да ми оперират гърдите.Много жени имало като мен,които от тесни канали не могат да кърмят"  newsm78.Аз ,съответно :"О,да!Напълно те разбирам,но защо не пробва да го кърмиш на поискване?"
"И да стана като теб?Ходещ биберон-никога!Я се виж 10 месеца никъде не можеш да излезеш без нея."
Shocked ooooh! а с Ам какво ще е? Ходеща лаборатория.... Луда работа...

# 303
Трикси аз затова вече се съгласявам и съвети непоискани не давам.Имам си едно наум,кимам с глава и толкова.Иначе ще те изядат с парцалите  Grinning

# 304
Като слушам всички баби и лели, някаква епидемия от тесни канали гони жените от край време, всички с това се оправдават. Нищо общо няма, моите са като Ниагарския водопад, от шести месец бременна ми течеше коластра и двата пъти, като цедя хвърчат едни дебели струи... ама първия път като слушах педито да храня под час и с все широките канали ми пресъхна кърмата на първия месец  Close И като обяснявах как ще кърмя втората щерка, всичи ме гледаха едно съжалително, "ти нали нямаше първия път, сега как ще кърмиш?" Натрих им носа на всичките!  Mr. Green Шест месеца вече АМ не е опитала.

# 305
Енергията, която едномесечно кърмаче хаби, за да суче, е повече от тази, която може да си достави от кърмата.

От неонатолог

# 306
  • София
Енергията, която едномесечно кърмаче хаби, за да суче, е повече от тази, която може да си достави от кърмата.

От неонатолог

Е този ще да е някой гений на мисълта  ooooh!
(на моето му се изливаше в устата в началото  Mr. Green та тя почти не си даваше зор да цока, сигурно за това така наддаваше Joy а нали си падаше и мързелива...)

# 307
Аз,ето това гледах  наскоро и всичко беше много хубаво,докато не се стигна до репликата,че  СЗО подвежда за изключителното кърмене...

http://novanews.bg/news/view/2013/06/06/51600/%D0%BA%D1%8A%D1%80 … m_campaign=latest

# 308
  • София

От неонатолог

Явно се споделя и от някои педиатри, защото като заведох моето юначе на неотложен преглед при случайно подбрана лекарка (вирус по Великден при бабите в Пловдив), тя се учуди колко добре наддавал само от кърма  Shocked. Слава богу постоянната му лекарка не е от тази порода  Simple Smile

Мамолозите защо ли пък предписват кърменето като най-доброто за жената  Mr. Green. Моят що юркане ми удари "да не съм се мотала, ами дете, което хуубаво да кърмя" да сме правили с мм Crazy

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 00:56 от Harpalike

# 309
Аз,ето това гледах  наскоро и всичко беше много хубаво,докато не се стигна до репликата,че  СЗО подвежда за изключителното кърмене...

Ох, леле, и това доцент... и на студенти преподава... пази Боже.

# 310
Явно децата в по-бедните държави нямат анемия и могат да бъдат изключително на кърма за разлика от нашите  newsm78.

# 311
Аз,ето това гледах  наскоро и всичко беше много хубаво,докато не се стигна до репликата,че  СЗО подвежда за изключителното кърмене...

http://novanews.bg/news/view/2013/06/06/51600/%D0%BA%D1%8A%D1%80 … m_campaign=latest

интересно как да накараш бебе, което е изцяло на кърма да пие вода newsm78 - явно насила, иска -  не иска Трябва да пие Crossing Arms

а относно

Цитат
Лекарите напомнят още, че при трудности с кърменето родилките трябва да се обръщат към специалист, защото най-често проблемът не е здравословен, а става дума за липса на умения.

именно към специалист - ЛЛЛ консултант, а не педиатър / към него са здравословните проблеми..../

# 312
  • София (Възраждане)
Темата е уникална, записвам се за вдъхновение и съживяване на стари спомени Hug
Сещам се за нещо, тук във форума четох че млада майка се притеснила, че кърмата й е с цвят на фанта портокал а педиатърът я посъветвал възмутено да не дава това нещо на новороденото.

# 313
"Това нещо", о йе  Laughing

# 314
Според въпросното предаване излиза, че СЗО, с препоръката си за недаване на вода, е предизвикала бум от анемии. Не знаех, че водата съдържа толкова желязо...?

Общи условия

Активация на акаунт