Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 775
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
tani80s, имаш голям късмет,че си заобиколена от хора,които те разбират и подкрепят. Моята майка никога не е кърмила, по независеща от нея причина (осиновена съм), не ми се меси, но от време на време ме пита кога ще я отбивам. Омръзна ми да повтарям, че няма да я отбивам. А пък свекървата не може да обясни защо изобщо не е кърмила нито едното от двете си деца. Нямала била мляко. Затова като почне да ми се меси и да ме съветва, ми иде да и извия врата. За мен началото на кърменето беше изключително трудно, първия месец бебето ми изглеждаше постоянно гладно, живееше на гърдата и въпреки това наддаде само 300 грама. Тогава тя ми излезе с номера, че ми била водниста кърмата, не била хранителна.  hahaha Втория месец започнах да дохранвам с АМ, по настояване на педиатъра и натиск от страна на всички близки. Естествено кърмата ми намаля още повече и беше ясно,че скоро ще приключим с кърменето. А аз толкова исках да кърмя, чувствах се ужасно всеки път като и пъхах в устата шишето с АМ,чувствах се непълноценна.Тогава се прибрах в България за лятото и първата ми работа беше да се обърна за помощ към ЛЛЛ. Много ми помогнаха,дадоха ми съвети, вдъхнаха ми увереност. Изключително съм им благодарна. Кърмата ми бавно започна да се увеличава, но пак не беше достатъчна, за да се нахрани бебето и я дохранвах с изцедена кърма на моята приятелка или направо тя я кърмеше понякога.   Чак към 4-5 месец ми се стори,че имам достатъчно количество кърма.
Та за тия месеци усилия и упорство от моя страна съм чувала какви ли не изказвания от близките. "Кърмата ти е рядка и водниста", "Стига си я мъчила, не разбра ли вече,че не можеш да кърмиш?", "Бебето не си дояжда,затова плаче" (това,когато имаше колики), "Аз моите ги храних с АМ и са живи и здрави", "Кърменето не е модерно" и много други.
Най-новото от днес. Бабата (свекървата)говори по скайп с нейни роднини. Питат я защо още кърмя, не ме ли хапело вече детето? Тя вика: "Ами хапе я разбира се, как да не я хапе?" А пък то не ме е хапало никога миличкото, веднъж само ме беше стиснало с венци .
Бебешка, направо се просълзих...  Просто... smile3501

# 286
Повечето ми се радват,но ми се е случвало да попадам на бременни млади майки,които ме гледат със съжаление,което не мога да го разбера  newsm78.

Е, спокойно, редица от тях след раждането може да запеят друга песен - и аз преди да родя, си мислех, че кърменето не е за "бели хора"  Blush. Пък на 180 градуса се обърнах.

# 287
  • Варна
Повечето ми се радват,но ми се е случвало да попадам на бременни млади майки,които ме гледат със съжаление,което не мога да го разбера  newsm78.

Е, спокойно, редица от тях след раждането може да запеят друга песен - и аз преди да родя, си мислех, че кърменето не е за "бели хора"  Blush. Пък на 180 градуса се обърнах.
А аз пък бях от майките, дето си мислеха, че ще кърмят ако имат кърма Laughing Най-много 1-2м.  Laughing

# 288
  • София
А пък аз се бях психясала че може изобщо да нямам  Joy като родих и ме откараха в стаята помолих акушерката да ме стисне, защото аз като се стисках и нищо не излизаше (Ама го правих неправилно, хващах цялата гърда и стисках с все сила  doh ) а тя ме стисна за ареолата и бликна като фонтан Simple Smile Та и до сега Simple Smile

# 289
Аз ви чета от известно време и се хиля/ядосвам на хорската простотия, но сега мога и да се включа вече. Доста ми е газирана госпожицата и се буди нощем от газовете, кака и беше същата на АМ, явно си е до ген... та ме уведомиха наскоро, че детето има газове, понеже го кърмя много често, а за през нощта да не говорим. Какво е това ядене на два-три часа на шест месеца! И да бях почнала да го тъпча с пюре на четири месеца, сега щях да съм рахатясала вече, ама като не му давам нормална храна на детето, да ми реве. На, каква лоша майка съм, засрамих се чак  Laughing

# 290
Ами да, всичко е от кърмата, вие не вярвате  Laughing Моето нали за това по-бавно се развива от останалите, още няма нито един зъб, чак на 9м. започна да пълзи и да се изправя, а другите ехееееее, вече ходят  Mr. Green. Точно на 9м. за първи път опита АМ (вечер дохранвам) и вижте сега как бързо започна да се развива  hahaha

# 291
  • Cyprus, Пловдив
Аз ви чета от известно време и се хиля/ядосвам на хорската простотия, но сега мога и да се включа вече. Доста ми е газирана госпожицата и се буди нощем от газовете, кака и беше същата на АМ, явно си е до ген... та ме уведомиха наскоро, че детето има газове, понеже го кърмя много често, а за през нощта да не говорим. Какво е това ядене на два-три часа на шест месеца! И да бях почнала да го тъпча с пюре на четири месеца, сега щях да съм рахатясала вече, ама като не му давам нормална храна на детето, да ми реве. На, каква лоша майка съм, засрамих се чак  Laughing
Да, бе  Tired
Точно, като започнах да го захранвам, ела да видиш какво беше, горкия, чак жал ми ставаше за детето  Laughing

# 292
  • София
Преди малко на площадката една мама ме попита как сме с храненето. Отговорих, че имаме три твърди не заместени хранения и всичко останало е кърма колкото и когато поиска включително и през нощта. А майката  Shocked как и през нощта, ами стомахчето? Е какво му е на стомахчето? питам  аз. Ами така не може, ще се претовари, то постоянно работи и трябва да си почива! Отговорих, че кърмата е най-леката храна за бебешкото стомахче и то няма от какво да си почива. Не съм дала на детето пържоли, я!  Laughing Сигурно тази майка си е помислила колко много вредя на детето си!
Интересно ми в какво толкова са се захванали всички с тоя стомах? Ами белите дробове, сърцето? Те работят денонощно без да спират и не се изморяват!

# 293
Четях темата още преди да родя и очаквах момента, в който ще се разпиша  Sunglasses
Преди време си пишем с една позната, която роди малко след мен как са децата, спят ли, не спят ли и т.н. Та си идваме на въпроса с кърменето. Пита ме кърмим ли се, съответно и аз същото питам и отговорът беше" "О аз вчера приключих, не мога да се занимавам. А и другата седмица отиваме на Велинград на почивка с приятели, не мога само с детето да се занимавам", при което аз  Shocked А май още нямаха и три месеца.
Майка беше дълбоко възмутена от недаването ми на вода. Предложих няколко пъти. ама като не иска не съм настоявала. И разбира се това било защото няма захар. Доста ми е ревлива момата, та то било точно заради това, че не давам захар. По този случай доста съвети получавам да боцна един биберон в рекичето (разбирайте ракията) и да приключим въпроса  Laughing А пък това. че не давам биберон е... срам и позор  Crazy
Един съсед, на който жена му е акушерка ме среща когато малката тъкмо беше навършила 4 месеца и ме пита дали съм я захранила. Казах, че ще чакам 6-ти месец. Малии, какво възмущение предизвиках. На внучка му на 4 месеца вече баничка с боза давали, аз какво съм чакала. Едната му дъщеря учи за педиатър и на тях постоянно им повтарят, че това с недаването на вода и изключителното кърмене до 6-ти месец са някакви нови американски моди и са много вредни за децата, само са се мъчели така (това е коментирано по повод това, че не давам вода).
Иначе малко извън темата - това, че се закърмихме ми е една огромна гордост. Имахме страшно много проблеми ама се заинатих, че това дете ще е на кърма та ако ще и на челна стойка да стоя. А това, че по-бавно се развиват децата на кърма от вас го научавам. Тия два зъба на моята мома откъде ли са се взели? newsm78

# 294
Попитах моята АГ  дали в родилния дом поощряват кърменето,за да се ориентирам в избора на болница. Тя ми отговори утвърдително,но ме предупреди да си поръчам от вкъщи преварена вода,защото не давали. На въпроса ми защо ми е вода и двете с акушерката бяха  Shocked Ами как без вода със захар,как ще преборите жълтеницата?! С коластра не можело,малко била,това били грешни американски моди,които вече се отричали от световните специалисти... Десет минути слушах и кимах учтиво  Rolling Eyes не ми се занимаваше да се разправям,а и всеки има право на мнение  Peace Но се изкушавах да попитам как така всички бозайници карат само на кърма без проблем,но човешките бебета от утробата знаят за съществуването на сладката вода и още с раждането си реват за нея  newsm78

# 295
bubu_123 радвам се,че се кърмите успешно,браво  Hug, изчакай да захраниш и тогава натискът ще е още по-голям  Joy.Голяма досада са ми като ми излязат с довода,че това било по американския модел и ако съм искала дъщеря ми да заприлича на хипопотам да продължавам  ooooh!.Нищо,че над 30% от децата в България вече имат проблем със затлъстяването.Трикси,ако можеш избери болница,където бебето ще е с теб постоянно и ще можеш рано да го поставиш на гърда.

# 296
  • София
аз тук да се оплача от моите родители, понеже отслабнах доста след раждането, сега ми надуват гайда, че видиш ли ще се затрия с това кърмене, нямало съм да мога да се оправя с години, и да ходя да си изследвам костите  Rolling Eyes

# 297
Костите си ги изследвай за калций(ако държиш), че остеопорозата е гадно нещо. Не знам обаче какво е виновно кърменето за тая работа.
Simple Smile

# 298
  • в сърцата на децата <3
Ааааа, това и на мен са ми го казвали - че ще оплешивея, ще развия рахит (?!?), ще ми изпопадат зъбите и ред такива "красоти" - това, защото кърменето "изтощава" организЪМА и извлича калция от костните структури  Peace

Абе жулѝ сладка вода и попара и това е! Вчера една баба на пазара ме попита кърмя ли и каза, че тя нейните деца ги захранвала на 4 месеца с попара и изкарвали по цял ден на една попара само... Че и по три зъба наведнъж им избивали!!! Само дето не са проходили на няма и 5 месеца (и то за да избягат с писъци от такава майка...  Laughing )

# 299
аз тук да се оплача от моите родители, понеже отслабнах доста след раждането, сега ми надуват гайда, че видиш ли ще се затрия с това кърмене, нямало съм да мога да се оправя с години, и да ходя да си изследвам костите  Rolling Eyes
На мен баща ми даже ми взе направление, за да отида на изследвания  hahaha Е, ходих, нищо ми няма  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт