Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 783
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Моята майка също много ме подкрепя за кърменето, но за сметка на това свеки е.............. Вчера и се хваля, че бебо най-накрая започна да пие и вода, при което тя с грейнал поглед и много надежда в гласа ми казва " и кърменето намаля нали", а аз със цялата проклетия на лоша снаха  Embarassed "нееее даже има дни, в които основно е на кърма, защото не си яде пюретата", което си е и самата истина. Не знам защо така и бърка в здравето кърменето  newsm78

# 181
  • Плевен
male male,то и моя син някои дни е само на кърма,макар че е на 1,5...като не иска да яде друго какво да го правя.Някои дават солети и зрънчовци поне да хапне нещо детето като не иска друго.Моя кара на кърма,разни хора,разни идеали...

# 182
tani80s, имаш голям късмет,че си заобиколена от хора,които те разбират и подкрепят. Моята майка никога не е кърмила, по независеща от нея причина (осиновена съм), не ми се меси, но от време на време ме пита кога ще я отбивам. Омръзна ми да повтарям, че няма да я отбивам. А пък свекървата не може да обясни защо изобщо не е кърмила нито едното от двете си деца. Нямала била мляко. Затова като почне да ми се меси и да ме съветва, ми иде да и извия врата. За мен началото на кърменето беше изключително трудно, първия месец бебето ми изглеждаше постоянно гладно, живееше на гърдата и въпреки това наддаде само 300 грама. Тогава тя ми излезе с номера, че ми била водниста кърмата, не била хранителна.  hahaha Втория месец започнах да дохранвам с АМ, по настояване на педиатъра и натиск от страна на всички близки. Естествено кърмата ми намаля още повече и беше ясно,че скоро ще приключим с кърменето. А аз толкова исках да кърмя, чувствах се ужасно всеки път като и пъхах в устата шишето с АМ,чувствах се непълноценна.Тогава се прибрах в България за лятото и първата ми работа беше да се обърна за помощ към ЛЛЛ. Много ми помогнаха,дадоха ми съвети, вдъхнаха ми увереност. Изключително съм им благодарна. Кърмата ми бавно започна да се увеличава, но пак не беше достатъчна, за да се нахрани бебето и я дохранвах с изцедена кърма на моята приятелка или направо тя я кърмеше понякога.   Чак към 4-5 месец ми се стори,че имам достатъчно количество кърма.
Та за тия месеци усилия и упорство от моя страна съм чувала какви ли не изказвания от близките. "Кърмата ти е рядка и водниста", "Стига си я мъчила, не разбра ли вече,че не можеш да кърмиш?", "Бебето не си дояжда,затова плаче" (това,когато имаше колики), "Аз моите ги храних с АМ и са живи и здрави", "Кърменето не е модерно" и много други.
Най-новото от днес. Бабата (свекървата)говори по скайп с нейни роднини. Питат я защо още кърмя, не ме ли хапело вече детето? Тя вика: "Ами хапе я разбира се, как да не я хапе?" А пък то не ме е хапало никога миличкото, веднъж само ме беше стиснало с венци .

# 183
  • Плевен
Бебешка  HugБраво за усилията,според мен така трябва да постъпва всяка майка,да направи ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО за да кърми детето си.няма нищо по-естествено от това,нищо по-добро за детето,създадена е по негова мярка.Пък е и толкова лесно,спестяващо финанси и излишни ревове докато разджуркаш сухото мляко.Кажи на тези които са ти казали че не е модерно,че в ЦЯЛ СВЯТ е на почит кърменето,само тук ние българите се противим и отричаме.Модерно е да се кърми,само модерните жени го правим  BlushДругите явно не са много модерни дето насила си спират кърмата макар че имали много такава.
А нали уж нямали били кърма повечето жени,но споделят че използвали хапове за да я спрат,НАЛИ НЯМАТ УЖ  ooooh!

# 184
Бебешка, имаш моите адмирации за това, през което си минала и през което продължаваш да минаваш в името на кърменето на детето си! Браво   bouquet

# 185
Благодаря ви, момичета за хубавите думи!  bouquet
Усилията определено си струваха, толкова много ми помага кърменето в това да отглеждам едно щастливо момиченце, пък и за мен също е удоволствие, обичам тези моменти на близост с детето.
tani80s,аз също съм на мнение,че всяка майка, която иска най-доброто за детето си, трябва да направи всичко възможно да кърми. Пък и при повечето началото не е така трудно, както беше при мен. На тези, които пият хапчета, за да си спрат кърмата най-ме е яд. Разбира се, всеки сам решава какви са му приоритетите, но според мен е грях да вървиш срещу природата.

# 186
бебешка Браво!Аз минах по твоя път и знам какво си преживяла..И аз изпитвах необходимост да правя най-доброто за дъщеричката си Heart Eyes преживах много сериозна лактогенна криза и се убедих,че няма жена която да няма кърма има такива които не са го поискали..но нека не бъда съвсем категорична ,та да не ме линчува някоя мама Grinning

# 187
  • Варна
Аз бях в болница с дъщеря ми, когато още нямаше и месец.С мен лежа майка, чието бебе беше на АМ и беше направило някаква реакция след смяната на едно АМ с друго.Докторката ѝ предложи или да си възстанови лактацията или да минат на ХА формула.
Пред очите ми в рамките на седмица на жената лека-полека започна пак да ѝ тръгва кърмата.Бебето беше на 2м. и не беше кърмено от родилното/ няколко дни/ до тогава.Когато ни изписваха, нея също я изписваха и все още дохранваше, но определено имаше вече кърма и тя много се радваше.
Не е реплика, но е пример, че може да се кърми и при спряла лактация.За мен беше много стимулиращо да видя това.Моите уважения и на д-р Панчева, която и на мен ми е помагала много.Ако не беше тя и това бебе щеше да си кара на АМ./ в което няма лошо, ама пък като има по-добра храна, защо да яде боклуци?/.

# 188
  • Плевен
А HA формулата е и по-скъпа от обикновената с около 5 лева...луда пара хвърлена на вятъра при положение че има на разположение  кърма в изобилие ,най-добият старт който  можем да дадем на децата си.Добре е направила докторката,много малко са тези които знаят точно какво може да се направи в този случай.И наистина много малко са жените при които има хормонални проблеми неразрешаващи кърменето.

# 189
Ама ти защо искаш да кърмиш?Вече и циганките не кърмят.То няма смисъл,в магазините вече има всичко-и шишета и мляко и биберони,не е като едно време.Ние сме поръчвали от чужбина да ни носят биберони и всички ни завиждаха!
Щях да припадна.Кърменето е показател колко сме напред с материала ли,какво??  Shocked

# 190
Като спомена за циганките се сетих за една реплика... Когато казах, че кърмя на поискване, ако ще и това да значи 10 пъти на ден ми отговориха "е да бе, като циганките, като ревне бебето и дават цицата".
Старомодна съм, какво да направя  hahaha

# 191
  • Плевен
Неееееееееееее кърмят само бедните,богатите хранят с АМ,не заради друго ами защото е по-скъпо и съответно по-добро от кърмата.В днешно време се слагат етикети с цена на абсолютно всичко,и колкото е по-висока толкова съответното нещо е по-добро.Но не винаги е така защото кърмата не е по-евтина от АМ,тя е  БЕЗПЛАТНА.

# 192
  • Cyprus, Пловдив
Не само това, тя е БЕЗЦЕННА  Grinning Hug

# 193
И кое и е безценното? Водниста, нехранителна течност, с която само си мъчим бебета, особено след 6-тия месец, тогава въобще нямат нужда от кърма  hahaha И само се тормозим, колко пъти са ме питали "не ти ли писна вече да кърмиш"  ooooh!

# 194
На въпроса "не ти ли писна да кърмиш" бих отговорила "не ти ли писна да правиш адаптирано мляко" .. егати хората!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт