Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 675
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=215294-момичета,чуйте това интервю с д-р Анета Попиванова-детски лекар.Много вярно казано,всичките проблеми при кърменето.

що всички педиатри не са като нея......

# 661
тани80, повечето жени, които не искат да кърмят си търсят оправдание, не разбирам защо.  Rolling Eyes

Защото не искат да бъдат осъждани от някакви като нас.

# 662
  • София
И защото някой все ги пита: "Кърмиш ли..., а защо...ти знаеш ли, че кърмените деца...., а кърмата, тя....". Точно както се случва и с кърмещите, т.е. всеки смята за необходимо да задава въпроси и да се бърка в избора в другите.

# 663
Знаете ли защо повечето жени,които не са кърмили си измислят нелепи оправдания-защото вие много обичате да ги съдите.Както вие не искате вас да ви съдят защо кърмите дълго,така и вие не съдете другите.Ей тогава ще спрат ненужните нелепи оправдания.Преди време тук срещнах пост на една майка,че щом еди си коя не искала да кърми,тогава що си е родила детето!Айде по-полека с такива изказвания,че Оня горе чува всичко.Аз НЕ съм кърмила,защото не съм искала,ужасно неприятно ми беше и ме докарваше до дълбокодепресивно състояние.Бъдете сигурни,че не се чувствам по-малко достойна майка от някоя от вас.А сега де!Да се появи пак онази моята любимка да ми каже що съм си родила детето като не искам да го кърмя! Laughing

# 664
ок не си искала не си кърмила, но когато някой като теб ми каже "оооо спирай да кърмиш, кърменето е ужасно"  ей това ми е проблема на мен. Заради такива коментари някои жени се отказват да правят това, което природата или
са сътворили за бебоците

# 665
Аз някъде в поста си да съм казала нещо против кърменето?А?Кърменето трябва да продължи дотогава,докато и на двете страни им е приятно,пък било то и до 3-4-5 години.А съм от некърмещите...Така че,не обобщавайте!Тя и баба ми е кърмила 1 година,ама и от нея могат да се чуят бисери като от "черните,зли и лоши" майки,които не са кърмили.Когато спрете да съдите некърмилите,тогава и те ще спрат да измислят нелепи оправдания от страх да не бъдат заклеймени като незаслужаващи децата си майки.

# 666
Валентина, аз нямам нищо против майките, които не са кърмили. Дразня се от това, че повечето си измислят оправдания, вместо да си кажат, че не им е приятно, не желаят и т.н., но може би си права защо се получава така.  И в никакъв случай не се чувствам повече майка от тези, които не са кърмили. Всеки има право сам да решава кое е по-добро за него и детето.

# 667
Дафи,аз точно това исках да кажа-жените,които избират да не кърмят си измислят оправдания точно,за да не бъдат съдени заради избора си.Ама на мен не ми пука кой какво казва заради това,че не кърмя.И на вас да не ви пука какви глупости плещят другите за кърменето!

# 668
Дафи,аз точно това исках да кажа-жените,които избират да не кърмят си измислят оправдания точно,за да не бъдат съдени заради избора си.Ама на мен не ми пука кой какво казва заради това,че не кърмя.И на вас да не ви пука какви глупости плещят другите за кърменето!
А къде остава избора на бебето  Rolling Eyes Или 'щото няма 18 не е важно  Mr. Green

# 669
Има и друга страна на монетата,където некърмещите по ред причини смятат,че майката която кърми е мекошава,неорганизирана и не е в състояние да кърми и да върти домакинство,защото много пъти са ме укорявали за това,че съм избрала да кърмя на поискване.Не веднъж са ми казвали да ходя да кърмя в тоалетната или са опитвали да ми обяснят как не съм можела,да си подредя къщата,защото,виждаш ли,детето ми нямало режим.
Кой каквито оправдания иска да си измисля,но истината е,че и некърмещите майки са толкова толерантни,колкото сме и ние...

# 670

Най-абсурдното което чух днес :като съм кърмила толкова дълго ( 1г и 5 м ) защо второто ми дете било толкова болнаво, едва ли не ако не кърмех нямаше да боледува .

# 671
А къде остава избора на бебето  Rolling Eyes Или 'щото няма 18 не е важно  Mr. Green
Никога не можеш да вникнеш достатъчно дълбоко в душата на един човек,за да разбереш защо е направил това или онова.И дори и да ти бъдат изтъкнати някакви причини,ако не искаш а ги приемеш,ще си продължиш да съдиш...Да,и изборът на бебето е важен,ама майката на кучетатат ли да я хвърлим,а?Тя ако не се чувства добре,неприятно и е,кърми с нежелание,реве докато кърми,това дали се отразява добре на бебето?!
Така,аз влязох да обясня защо някои майки измислят абсурдни оправдания защо не са кърмили,а не да влизам в спорове.На който му се иска пикантерийка или скандалче да си разведри скучната неделя да ходи в клюкарника Wink
Sylvana,всички тези неща само от некърмещи ли са ти говорени?Щото аз пък не смятам,че кърмещите са неорганизирани.До човек си е.Аз не кърмя и пак съм неорганизирана и често не успявам да се справя с домакинската работа.
Нетолерантните хора са си такива без значение дали са кърмили или не.

# 672
valentina0577 около мен няма кърмещи майки.От всички,които познавам,най-дълго кърменото бебе беше на 6 месеца,когато майка му го отби.Не съм се заяждала с тях.Това е въпрос на личен избор и не ме засяга.Да,може да споделям по някоя тяхна реплика тук,но само това.Не се събирам вече с тях,защото цъкането с език и погледа тип "оле пак ще я кърми" нещо ми идва в повече.
Всеки минава през трудности,някои се справят,други не.Някои не искат дори да пробват-всичко това е въпрос на вътрешно усещане за нещата.Но наистина,понякога няма толерантност нито от едната,нито от другата страна.

# 673
  • София, Младост 2
ами щото моята /предна/ е по-прозрачна, по-светло бяла на цвят , та затова ми е интересно на какво се дължи това "синеене"  newsm78

На това, че преобладаващият белтък в кърмата е суроватъчният, а не казеинът, както е при кравето мляко Grinning На който му се чете, ето тук има повече инфо за разните цветове на кърмата, какво означават и на какво се дължат.

# 674
  • където мечтите се сбъдват

[/quote]
Да,и изборът на бебето е важен,ама майката на кучетатат ли да я хвърлим,а?Тя ако не се чувства добре,неприятно и е,кърми с нежелание,реве докато кърми,това дали се отразява добре на бебето?!

[/quote]
Това е само в началото.После вече не боли,даже е приятно и става все по-приятно и за майката,обаче мъничко търпение се иска и жертвоготовност за най-скъпото ти...

Общи условия

Активация на акаунт