Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 663
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
В родилния център сме, пристига свекървата с двете ми зълви (или етърви, не съм сигурна как беше  Rolling Eyes) и става дума, че ще си кърмя детето. И тя започна да ме инструктира:

"Аз не знам днешните лекари как си представят едно дете да живее само на кърма! Виж сега, тук няма да ти позволят, но като се прибереш сипи малко оризова каша в шише с кърма и така му давай да се засища и да спи! Много е важно вечер преди лягане, за да спи поцяла нощ и да не ти смущава съня и да не се буди, иначе ще ставаш да го храниш! Х (едната ми зълва...или етърва) така направи още първата вечер като се прибраха (само дето тя дори не се е и опитала да кърми, а направо с АМ) и У  спеше по цяла нощ"

Не го направих, но известно време ме подпитваше буди ли се малкият и ми пробутваше тази велика идея. Ама после като видя детето колко добре расте и колко е силно и активно, постепенно ме остави намира, че дори я спечелих за ЗВБ  Mr. Green Не е лоша.

Имам още изцепки ама като се сетя ще се допълвам.

# 691
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Да,и изборът на бебето е важен,ама майката на кучетатат ли да я хвърлим,а?Тя ако не се чувства добре,неприятно и е,кърми с нежелание,реве докато кърми,това дали се отразява добре на бебето?!

Ами приятно е, но не всеки. Аз кърмя, но не ми е приятно, а адски досадно.

Важно е и майката да се чувства добре за да кърми, ако тя има някакви психически бариери и акта на кърмене ѝ е неприятен би могла да се изцежда и така да дава кърма, има майки, за които само мисълта, че излиза нещо от гърдите им е отвратителна и изпитват ужас от това, за тях понякога е по-добре изобщо да не кърмят.  Хората са различни и имат различни усещания, хубаво е да проявяваме разбиране.

А за саклета - ми и мен ме хваща, не виждам нищо странно, понякога ме умиляват и ми е много приятно, друг път просто искам да ме оставят на мира поне за 2 минути. Най-досадно е ако искам нещо да си свърша или ми се доходи до вц.  Mr. Green

# 692
И мен ме хваща саклета, особено като започне да суче от едната гърда и да си играе с другата...и така един час примерно  Crazy

# 693
На който му се чете, ето тук има повече инфо за разните цветове на кърмата, какво означават и на какво се дължат.

Ох, с тая ръждива кърма, дето акушерката ми я докара от стискане на гърдите, пък после ме караше да я хвърлям, а новороденото на АМ, пък то после естествено не искаше да засуче. Ако не бях толкова твърдоглава, сигурно щях да съм с прецакано кърмене...

# 694
  • Плевен
Поредната абсурдна реплика!
Връщам се от Световна седмица на кърменето в Плевен.Една от майките с която се заварваме редовно по градинките вижда калабалъка и идва да види.Понеже само мен познаваше ме пита какво е това.Казвам и че се провежда световна седмица на кърменето и 3 години НАПК.А тя:"Аааа,от онези ФАНАТИЧКИ,ДЕТО КЕРМЯТ ДЕЦАТА СИ ДО 7 ГОДИНИ,И ГИ РАЗВРАЩАВАТ.За мен всяка която кърми след 4 месец детето си е фанатичка" Crazy ooooh!
Аз и казвам че моето е на 1,7 и ОЩЕ го кърмя,а тя ме погледна така  #Crazy и рече тихичко:"Ми щом имаш мляко...."Не смя да каже нищо повече,то пък и да беше казала щях да я отсвиря.
Но иначе яде от безплатните  развращаващи пици и пи от безплатното фанатично кафе  Mr. Green

# 695
Най-новото,което чух:
"Майките,кърмещи на поискване са просто мързелани,които си намират причини да не вършат домакинска работа и прехвърлят всичко на роднините си и мъжа си. "

# 696
мдааа, дано повече деца се "оборудват' с такива майки "мързеланки"Wink)
Момичета, видяхте ли конкурса на НАПК? Аз участвах!

# 697
Най-новото,което чух:
"Майките,кърмещи на поискване са просто мързелани,които си намират причини да не вършат домакинска работа и прехвърлят всичко на роднините си и мъжа си. "

Де да беше така Sad( Моите наблюдения пък са, че именно некърмещите жени много обичат да прехвърлят грижата дори за новородените си бебета на други хора. И това е една от причините им да не кърмят - "за да мога да го оставям"...

Но аз на чуждата глупост отдавна не се ядосвам - все пак, кърмя, за да дам най-доброто, което мога, на детето ми - ако някой не го прави за своето дете, проблемът е негов и на неговото дете, а не мой. Все пак, не виждам защо трябва да има толкова антагонизъм в отношенията - аз на никого досега не съм обяснила, че е, примерно, мързелив, безотговорен и необразован кукумицин, защото не се възползва от прекрасния шанс да кърми детето си, а пък ей на, в тази тема, колко много фанатици против кърменето са разписани. И те наричат кърмещите жени "фанатички"... Странен свят!

# 698
  • София
Най-новото,което чух:
Това и аз го слушах... и че не готвя за детето  Joy защото ми е по-лесно да му дам да цока и да яде по ЗВБ  Mr. Green то си беше частично вярно, де, голямо улеснение. Сега баща й се чуди как да я изхрани, яде за две, нищо не отказва. А преди - дам й ..., и готова работата. Но вече НЯМА  hahaha най-официално!

# 699
tani80s, кога и какво е имало в Плевен? Аз съм тук, чета и се интересувам постоянно, във Фейсбука си имам ЛЛЛ групата и вися във форума доста и не съм разбрала. Може би има нужда от малко повече гласност.... Жалко, щях да се включа...

Извинявам се за спама... Confused

# 700
Колд, https://www.facebook.com/podkrepa.za.karmene?fref=ts това е страничката.
Но иначе яде от безплатните  развращаващи пици и пи от безплатното фанатично кафе  Mr. Green
Мнооо ясно, нали е на аванта Mr. Green.

# 701
  • Плевен
ColdAsIce-Инициативата е организирана от Другата асоциация подкрепяща кърменето-Национална Асоциация подкрепа за кърмене или "НАПК".Затова не си го видяла Simple SmileИначе ЛЛЛ и те организират в Плевен мероприятия.Нали имат консултанти тук.Даже тяхната консултантка Мария ходи и на тези срещи организирани от НАПК.Извинявайте за спама Simple Smile

# 702
Момичета, видяхте ли конкурса на НАПК? Аз участвах!
Видях. Simple Smile
Ще ми се да напиша нещо просто ей така; наградата не ми трябва, а и съм далече.

# 703
Вери, пиши, то това е идеята - да се "тръби" ЗА кърменето, че иначе - моята история е показателна; добре, че детето ми беше по-умно от майка си и не искаше да се дохранва, иначе да е "отекло" кърменето ни още в първите месеци, както ставаше с много други мои познати майки - под "вещото" ръководство на роднини и "специалисти" (но не и по кърмене очевАдно)-педиатри... Sad

# 704
  • Плевен
http://infopleven.com/%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B … 0%B0%D0%BD%D0%B8/
Момичета,ето и нас  Hug
http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/zdrave/42853-i-plev … itza-na-karmeneto
и тук...

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 13:30 от tani80s

Общи условия

Активация на акаунт