Каква форма за кекс?

• 12 060
  • 15
  •   1
Отговори
  • на последния етаж
Старата ми форма за кекс трябва да се подмени. Но не мога да преценя каква нова да си взема - силиконова, тефлонова или някаква друга? Какви са вашите предпочитания? Какво да избера?

# 1
Аз имам 2 форми, купувани от големи хранителни магазини. Едната е на Факелман и след 2-3 печения се обели т.нар. тефлоново покритие. Обели се точно както станиол от шоколад!  #Cussing out Нямам думи просто!  #2gunfire

По-добре ако имате възможност дайте двойно повече пари, но ще си ползвате формата за дълго и с радост.
Вчера разглеждах една форма за кекс на Тефал /в Техномаркет/ - струваше 23 лв. и изглеждаше читава. Ще се надявам на вашите мнения и аз.
Ще следя темата и аз за коментари.

# 2
  • Sofia
Аз бих казла силконова. И това, защото аз съм решила нищо тефлоново/ с незалепващо покритие повече да не взлиза в кухнята ми.  Връщам се, ако не не към някакви скъпи нови що годе читави съдове, поне към едновремешните емайлирани.

# 3
   Каня се да си взема форма с керамично покритие .  Peace

Тефлонът отдавна съм го отписала.
   Силиконът ..... не мога да уцеля качествен ,а и се чудя ,дали след време няма и него да го обявят за отделящ токсини ,подобно на тефлона ... Thinking

# 4
   Каня се да си взема форма с керамично покритие .  Peace

Тефлонът отдавна съм го отписала.
   Силиконът ..... не мога да уцеля качествен ,а и се чудя ,дали след време няма и него да го обявят за отделящ токсини ,подобно на тефлона ... Thinking
нали преди време керамичните ги отхвърлиха.  Joy

# 5
 кога ? кой? къде? защо ?  Laughing

# 6
Имах силиконови /уж качествени-италиански/,но след време силикона взе да лепи.Изхвьрлих ги.
Сега ползвам  алуминиева и сьм доволна!Ако мога да си намеря и откопчаващи тортени алуминиеви ще е супер че тези,които продават са от "бял метал" и потьмняват...

# 7
  • Sofia
Аз и бял метал не смятам да купувам повече, не се пекат хубаво нещата, не че остават сурови, но няма загар.

# 8
  • Sofia
Силикона си е токсичен - има много изследвания за това. Аз силиконова форма не бих взела изобщо.

# 9
А защо не стъклени? Това е възможно най-безвредният вариант. Всички посуда съм заменила със стъклени (без тенджерите). Втората форма е подобна, без това по средата, но е пак  така "къдрава". Ето ги и тях:

# 10
Твърдо ЗА стъклени съдове съм. Аз също каквото можах подмених от посудата със стъкло. Силикон и тефал/тефлон - за мен са вредни, мое мнение, разбира се.
Имам подобна на показаната на втората снимка от Dund1chk4 , доволна съм.

# 11
  • Sofia
Я кажете, моля, всичко стъклено ли слагате в загрята фурна?

# 12
Я кажете, моля, всичко стъклено ли слагате в загрята фурна?
Аз да. Ако трябва да пека на 180 градуса например, загрявам на 120-130, слагам съда и после усилвам до 180. До сега никога не съм имала счупена тава. Само че никога не слагам горещо върху студена повърхност.

# 13
   На мен стъклените не са удобни ,защото са тежки и хлъзгави ..... Confused
   Иначе няма спор , безвредни са си .  Peace

# 14
  • Варна
Аз имам тефлонови на фирма "Одесос "Варна. много са хубави.
Силиконовите не ги харесвам,  стъклените също наистина са тежки.

Общи условия

Активация на акаунт