Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 022
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро, момичета!

Сядам да се разпиша и да си изпия с вас кафенцето преди да излезем на разходка. Мислим да водим Кали до Бистрица, или до Железница. Водили сме я на Бистрица вече и много и хареса, едвам си тръгнахме.
Разгледах албумчето, мнооого са хубави дечицата, всички!!! Peace Grinning
Звездичке- не мога да си представя, че Коколинчо тежи 10 кг с дрехите,по-голям изглежда определено!!!, Аз ти вярвам, че е толкова, освен това съм го виждала и на живо, ама пак ми се струва невероятно Shocked Не съм забравила за снимките от срещата, ще гледам да се организирам най-после и да ги кача в албумчето. То ще стане време и друга срещичка да си спретнем, на мен много добре ми се отрази, на Кали също Peace Палатката ви е супееер, вярно на къщичка прилича с дюшеците вътре, показах я на ММ и му казах: " виж, как хората са инвестирали в палатка Simple Smile, и той я хареса. Ама вие по-честичко я ползвате, пък за такива пишман-планинари като нас, трябва да е нещо по-ефтинко, че я ще я ползваме един-два пъти на година, я не. Ще мислим по въпроса.
Анбибиан - и Кали спи така. И тя е голяма фенка на миенето на ръцете, като види мивката и казва- мий-мий и протяга ръчички Simple Smile
Оли- и при нас първата лъжица е най-труда, върти се на всичк истрани, мърмори си нещо и след първата лъжица си яде нормално. Аз също я храня само на столчето и за хранене и само в кухнята, или навън. Не яде в другите стаи Peace
Приятен ден на всички от нас Hug

# 196
  • Варна
Здравейтеее! Даниел спи, пак по никое време. Ама така е като снощи не спа спокойно, днес се събуди рано и кисел и като за капак много го мъчат един ли, два ли, няколко ли кучешки. Кой ти дава да видиш?! Знам само, че през седмицата се сдобихме с нов кътник и вече имаме цели 12 зъба.  Mr. Green
Toni77 хайде приятна разходка.  Hug
anbibian ее не, не мога да повярвам, че не ви приеха. Аз като те слушах останах с впечатлението, че ви е в кърпа вързано приемането. Ама то тая ми софийска система много сложна..  ooooh! То схеми, то точки, то чудеса... 100% има  хора, които хал хабер си нямат.  newsm78 Пожелавам ти все пак на някое следващо класиране да ви вземат, че хич не е идейно да плащаш частна градина или пък да не работиш. Отделно в един момент децата вече имат нужда от повече контакти с други дечица. Впрочем Яна е голяма чаровница!  Heart Eyes А ти интересувала ли си се за програмата "Отново на работа"? По принцип е до септември, но всяка година до сега са я удължавали. Все е някакъв вариант. Аз го имам предвид в случай, че по една или друга причина не ни приемат или пък се налага да спазваме някаква диета заради алергиите(не си представям в ясли и градини как ги пазят какво да не ядат).
Ия* дано скоро сте си напълно здрави!  fingerscrossed
olly не се сещам кърмите ли се, или сте с АМ, но аз от гастрото знам, че в кърмата има много лактоза(въпреки това си ми каза кърмиш го и така) и определено откакто намалихме сученето при нас нещата се подобриха много. А в тази плодово-млечна каша какво е млякото? Дали има съдържание на лактоза? При нас може и по леко да е, макар че никак не беше - на лактазния тест преди няколко месеца резултата му беше нещо от рода на 5.5 5.6 5.4. Вие тест правили ли сте? Ама какъв разпит ти дръпнах..  Blush Извинявай, може да не отговаряш.  bouquet  Пък дано скоро се похвалиш, че хапвате всякакви млечни.  Wink
Zvezdichkova как за 1 място 69 деца?! Е това вече на нищо не прилича!  #Cussing out Браво на Коколин за мерките, пък ако ще да са точни!  Laughing Много е пораснал. Кога ще ни посетите с кака Зори?
Аз похвалих ли се, че като звъннах, след като ни изтекоха 6м диета, за да попитам кога ще ни приемат за изследвания и ни дадоха час за 18-ти ЮНИ.  Shocked  Rolling Eyes Та сега ще си диетстваме още месец.  Whistling

# 197
Здравейте!
реших да седна да пиша най-накрая, че все се каня тези дни, ама после си викам "к'во ли да ги занимавам хората?", понеже обсъждате разни теми, пък на нас нещо не са ни актуални вече Peace
ама да кажа все пак, за проткола:
1. Храненето ни не знам как върви, т.е. какви са количествата-понякога са повече, понякога са по-малко. Яде вече всико, дори и ядки и пуканки. Много обича плодове и зеленчуци, а месото е за предпочитане да не е в манджа. Храни се сама-не я гоня, не я моля и не позволявам да използва храненето, за да ме прави на маймуна и в този смисъл не разрешавам мазане и бъркотене по чиниите просто за игра Naughty Храни се много чисто и въобще като се изцапа или нацапа около себе си, веднага настоява да бъде почистено-горката аз Tired
2. Яслите-подали сме документи само в една ясал,ама сме такъв номер,че дори всички деца да изпишат пак няма да ни приемат. Казаха ми, че директорката на конкретната ясла обичала да си иска пари. Знам,че и в София е така-на моята кума и бяха искали 2 000лв.,за да приемат детето и в една ясла, след като бе отпаднало на класиранята. Не е плащала, но на следващите класирания имаха късмет. Сега, вие си преценете-ако трябва да плащате частна забавачка, 2 000лв. сигурно ще хвръкнат само за 2-3 месеца, та аако искате, ги давайте накуп и си решете проблемите с местата. Съжалявам,че ви подавам тази идея, но знам колко семейства, които живеят в София, са принудени да си пратят децата в бабин дом в т.нар. провинция и да си ги виждат само през почивните дни. За мен това е тъжно и бих платила,за да не се налага да деля детето от семейното гнездо Confused
Понеже Търново е малък град, имам добри познанства и ми предлагат да ми съдействат за яслата Blush Аз обаче в момента работя почасово на 2 места и верятно наесен ще продължа в същия дух, та не бих искала да взимам мястото на някой по-нуждаещ се-все още има съвест Peace Вероятно пак така ще си поработвам и ще си гледкам Юлката, а иначе да ми е жива и здрава бавачката, че е съгласна да ми помага на символична цена Praynig
3. Зъби-Юлия има 12  и първият кучешки мисля,че е пробил Peace
4. Наддаването върви нормално, нищо, че сме 300 грама под средната норма за възрастта. Важното е,че расте и хбавее Heart Eyes
5. Сандали днес се опитах да и купя-една румънска, доказала се при Лили марка......но Юлия не ги хареса никак и не ги взех, въпреки хипер изгодната цена. Тя си искаше да бъде с обувките си, които са малко по-мадамски, изрязани отгоре, та ги мушка и на бос крак Crazy

Много се зарадвах на Ая и Дани, че са такива приятелчета Heart Eyes

Много се зардвах и на Лизи, на Хариелка за гърнето Hug Ние още не сме се вкарали в този филм, но като цяло очаквам да се раздвижи темичката, когато масово мамите тук почнат да сменят наакани гащи и напишани чаршафи Mr. Green И ние ще се отчитаме по-редовно, макар че, ако уцелим момента, както стана с Лили, цялата сага ще приключи бързо, надявам се Praynig

Съни, радвам се, че цялото семейство сте вкъщи вече Hug Един съвет от мен, по отношение на Алинка-не я карайте да се преструва,че харесва бебетата-което ще се получи, ако настоявате да е мила с тях Peace Нагледала съм се на породени дечица, които имат емоционални дефицити, защото рано-рано са били лишени от интензивния контакт с майката. Обяснете и, че бебетата са малки, безпомощни и имат нужда от повечко грижи, но любовта ви е поравно за всички и вие много се гордеете с Али и Бо, че са станали големи и самостоятелни деца Peace  Hug

Нашата сага с варицелата продължава, но този път вече сме били контактни-групата на Лили имаше точно 1 месец без карантина и сега пак се почна ooooh! Едно детеце само е болно този път и може да ни се размине разболяването, но се налга да отложим ходенето до Пловдив за 24ти май, когато брат ми има абитуриентска, а сестра ми беше решила да прави курбан. Всичко това ще се случи без нас, понеже всичко може да се очаква или пък не Confused

Сега ви оставям, понеже днес имам порив да чистя прозорци Mr. Green

# 198
Водихме Яна в зоопарка, не беше впечатлена, като че ли още не я вълнуват тези работи даже взе че заспа  Mr. Green Обърна малко внимание на мечката и една маймуна и това беше  Simple Smile

# 199
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан е страшен ревльо, за всичко се тръшка, понякога го оставяме да си пореве, за да разбере, че не винаги става на неговото. Реве и като му се скараш. Нали още не говори и само сочи и мрънка, ако не разберем какво иска - реве. Crazy Дано да е период и скоро да му мине.
Сега иска да се вози на бебешкото колело. Онзи ден му го изкарахме и сега само там иска да стои.
Вече излизаме с много играчки навън, че да имаме за размяна. Около неговата възраст има доста деца и се започва едно мрънчене за играчките....
Анбибиан, Яна още е малка, за да вдене за зоопарка. Догодина съвсем по-различно ще се държи там.
Мира, честит кътник. Докато ги докарат до 20 зъба ще ни побъркат. Crazy Йоан се конкурира в сукането доста добре с Даниел. Ама да са ни живи и здрави малките цицльовци. Hug

Учим Йоан да пие сам от чаша, голям майтап. Иска да му налея и тръгва с чашата. Пие от нея, но забравя, че има вода вътре и започва да мята чашата нагоре надолу и всичко става във вода. Или пък се навежда да види нещо на земята и обръща настрани чашата. Като свърши водата идва за още.
Вчера го оставихме вечерта по слипове. За 30-40 минути 3 пъти се изпишка. Хич не му направи впечетление, че е мокър.

# 200
  • Нейде из лудите гори...
Добро утро  Sunglasses
Да си изпия второто кафенце с вас, тъй като станахме в 5и30  Tired Палечка усети татко си, като тръгваше и реши да го изпрати, да закуси, поиграе и сега спи  Whistling Откачена работа..
Тия дни много емоции събра в джобчетата си... В събота нещо се ядосах на ММ, палнах колата и ги оставих да се гледат. Да ама той имал работа до едно село на близо... Не ми звъни, защото ме знае, че съм сърдита, сложил Ая на предната седалка, закопчал я с колана и така ходили (аз взех колата със стола й, не предполагах, че има работа някъде  Blush ). Като разбрах изтръпнах, но пък те бая са се забавлявали. Пуснал й музика, а тя стояла седнала под колана и "танцувала" с ръчички... Повече колата със стола няма да взема  Naughty
Вчера пък се разхождахме в университетската ботаническа градина... Много хубаво беше, розите цъфнали и се носеше аромата им на всякъде  Heart Eyes Айка - папАйка опитваше да имитира жонглиращия татко с шишарки и беше голяма забава...

От известно време й се чупят ноктите на палчетата на крачетата  Thinking В чуденка съм каква е причината, след 3 дни сме на консулт да видим какво ще каже педи.. някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?

Ние също сме с гащи у дома, понякога прави локви, по някога носи гърнето...Все по-често обаче имаме попадение ... още малко да се стопли и навън ще я изкарвам с пликчета, когато е само по рокли..  Mr. Green

Тони, ако искате палатка, мога да ви препоръчам нашата най-обикновена палатка от Практикер. Много спешно ни се наложи да си купим (бяхме на един фестивал с една дадена палатка, която прогизна и беше повече басейн, от колкото подслон), взехме я за 80 лева някъде - триместна. Ползвахме я нон стоп в продължение на 3 години, дъжд и сняг са ни валяли, слънце е пекло, абе видя тая палатка, ама я дадохме на един приятел, който ни я върна със счупени рейки. Иначе плата й още е здрав  Mr. Green Сега се оглеждах за палатки, ама като гледам пак такава ще си купим... В предвид , че не палаткуваме зимата, мисля ще ни свърши чудна работа отново  Peace

Анбибиан, дано да се отпише някой и да освободи вашето място, че то голяма лудница с тия ДГ..  Cry  Яна верно е голяма кокона, а шапката й е от HM нали? Много ги харесвам, ама все нямат нашия размер...  Водила съм Ая и в софийската, и във варненската зоологическа градина - впечатлява се от животните и определено й харесва  Peace Радвам се, че нямате драми вече в парка  Wink

Деси, от къде пак тая варицела... ей , само ви развали плановете хубави  Tired

Хубав ден , момичета http://www.youtube.com/watch?v=R7ynLf8D0yg   Sunglasses

# 201
Да, от HM e. Имаме и от тези, които се връзват с голямата козирка, взех я нея за морето, но дори не успявам да я вържа, веднага я маха и я мята на земята.
И Яна се тръшка като Йоан, обаче аз съм закоравяла вече. Днес набарала тебеширите и драска ли драска по дивана. Взех ги и ги прибрах в чантата за излизане, а тя като се тръшна по очи на земята и реве ли реве, ама вече съм й свикнала.
Седнах си да си пия чая и я зарязах в коридора. Ама не се отказва! Накрая пуснах Бон Джоуви и веднага довтаса да се гушка и да слуша музика  Laughing

Който готви на децата - какво готвите?
Миналата седмица бях доста заета и цяла седмица беше на кухня. Ама сега съм сготвила една зеленчукова супа, за закуска й дадох мляко с бисквити, щях и качамак да правя, но установих, че е минал срока на годност на царевичния грис и ще ходим днес за друг. Мисля и грис с мляко да й направя, до сега прясно мляко не съм давала и мисля да почна с Верея на кремчета, а основното за пиене да й остане АМ до навършване на 2 г. После ще видим  Thinking

# 202
Здравейте и от нас  Grinning Очертава се хубав ден като гледам
Готвя спанак с ориз за Коколинчо-Гушколинчо и после изчезваме нвън.
Нашата кака тази седмица приключва с детската градина. В сряда им е финалното тържество, а в четвъртък ще й е може би последния ден. Плановете ни са да я вземем на обяд с удостоверението за завършена предучилищна подготовка и заедно четиримата да отидем и да я запишем в училището. Там имат една страхотна жена с малка книжаричка, пълна с какви ли не дреболийки и джунджурийка на доста сносни цени. Та ще я запознаем с една от възможностите да си харчи джобните наесен, може още сега да намаже нещо.  Grinning Та такива ълнения "у наше село" както се казва. Все еднов чера си я донесохме от болницата - едно малко, сладко оранжево пашкулче, а ето че днес вече е голямото ми момиче, което тръгва на училище. Grinning
Кокилнчо също надобрява в игрите и белите.  Grinning Кога проходи, че вече и подтичва, катери се навсякъде, пързалките са му голяма страст. В пясъчника се завира направо до уши, абе веселбата е пълна.  Grinning
Ия, бързо оздравяване на вас.
анбибан, ходихме в Искърското дефила, близо да монастир "Седемте престола" - много любимо наше място, аи на децата също.  Grinning
Тони, ами тя и Зори изглеждаше уж нормална, ама кантарът друго показваше.  Grinning Преди 3 месеца беше 8.700 (мерен гол на електронна везна) та сега по никакъв начин няма как да е 10 кг, па а ко ще и с дрехите. По-скоро да е малко над 9-те (преко сили). Ама той и кантарът изначално си покзаваше +1 кг, та смятай колко точно е било меренето.  Grinning За палатката Шанти добра идея ти дава. Предишната я взехме от едно намаление на Практикер за 35 лв - 3+1 места (пак двупластова) и да ти кажа чудесна работа върши за лятото. Но е по-малка, пък и с времето материалите остаряват, та затова инвестирахме в по-толяма. Вие спокойно можете да се огледате по големите хипермаркети за нещо по-сносно. Ако сте мераклии като ходим другия път мога да ти кажа да се включите с нас.  Grinning Снимки и аз ще гледам да кача от срещата. Не успях и албумчето да разгледам, само кацих нашите и на две на три хвърлих по един поглед.
Мира, браво за зъбките. Скоро ще ни догоните. Дано на следващия преглед резултатите да са ви мноооооого по-добри. А за местата в детските градини - те това е положението. В София има общо около 250-260 целодневни градини и обединени такива с ясли. Те могат да приемат предполагам около 8000 деца, дори и да са по 30 в група, което е над норматива. Наборът на Коколинчо са 13306 деца, а 2009, който е най-големият от последните години са 15309 деца. Смятай колко остават навън. Но пък за набор 2012 предучилищната става задължителна от 4 годинки, като наборът им е 13597 деца за София. Предполагам като не могат да ги приемат градините ще трябва да ги натикат децата по училищата. Само дето и там вече не достигат места  Mr. Green защото големите набори от 2004 насам вече влизат в училище, пък има изискване на децата до 4-ти клас да им се осигури занималня и така се блокират класни стаи за целия ден, което пък ограничава двусменния режим. Имам много неприятното опасение, че в следващите гдонии картинката с училищата ще придобие грозна окраска и необходимостта да се натикат там още 3000-4000 деца извън първокласниците ще доведе пак до абсурди като с градините. Искрено се надявам да не съм права. В София няма закривани училища както се случи с не малко градини, та дано да се организират нещата, но имам някои опасения.  Confused
Деси, радвам се, че се разписа. Браво за хубавото ви хранене. Пу-пу! Варицелата не я мисли. Може и да ви подмине. Миналата гдоина в нашата градина имаха почти целогодишна карантина от ноември до юни с около месец прекъсване. Зори не се разболя, въреки че половината й група пламна.
Цеца, и Коколинчо е ревльо и сръдльо. Само посмей да му вземеш нещо - такъв рев му удря, и такава физиономия прави, че ние направо прихваме да се смеем, а той още повече се ядосва.  hahaha
Шанти, не знам на какво може да се дължи чупенето на ноктите.  newsm78 Преди на Зори й се белеше кожата на дланите и ходилата. На предположението ми за витаминен дефицит лекарката посмя доста и ни прати да вземем секрет за бетахемолитичен стрептокок, който пък се оказа отрицателен. Та може личната лекарка да има предположение.
Ставам, милички, че на Коколинчо му свърши търпението. Хубан ден от нас!

# 203
  • Варна
Zvezdichkova не го подценявай човека! Нямало как да е 10кг.  Laughing Пък знаеш ли от какво можеш да надебелееш?!  Joy Ние на 1г.3м. бяхме 9980гр., а сега на 1г.6м. - 11кг.  Mr. Green И понеже съм го теглила и на кантарите в офисите на Еконт, смея да твърдя, че си е баш толкова. Много ми стана хубаво като разбрах, че качил едно кило.
Друг е въпроса, че последните дни не се храни и поже да го свали. С тия зъбиии, тъй де аз поне тях обвинявам. И от снощи ми поддържа Т 37-38 и ако продължава ще посетим педи. Много ми е странна тази Т 37.5-38-37.8 и не повече, обаче и рядко под 37. А пустия му кучешки е като лешник подут и като домат червен...  #Cussing out Милото, кой знае как го боли.  Confused
anbibian вчера правих пиле фрикасе. Днес мисля или картофени кюфтета, или киноа.
Ceca и ние се сърдим, ама много лошо и тежко. Толкова чувствителен, че за най-малкото обръща джуките и като за зареве съм щастлива, за жалост обаче често не реве, ами се захласва...  Confused
ॐShantiॐ аа такааа.. В какво приключение си вкарала ТМ(не че не си го заслужават някой път). Ама и той бива ли да не се обади, поне да мине да си вземе стола. Тц, тц.  ooooh! Сега върви и обяснявай на Айче къде е нейното място в колата. Поне, ако беше Даниел, мога да се обзаложа, че щеше да стане голям проблем возенето в колата. Добре поне, че тя ти е мирна душа.  Wink

# 204
Здравейте  Hug,
Минавам само да ви кажа, че в групата във ФБ качих 2 файла за Шуслеровите соли, ако някой се интересува.
Опитвам се да ви следя, но не успявам да пиша. Ежедневието ми е доста забързано и като че ли 24-те часа не ми стигат за нищо. Ще гледам да се разпиша поне през почивните дни.

# 205
  • Варна
Здр авейте момичета! Да споделя с вас, че днес място не мога да си намеря от нерви. По обяд, преди да тръгнем за разходка, реших да поизгладя малко гащеризончето на моето момиче върху дивана, оставих ютията на земята и отидох да видя дали и тениската има нужда от гладене. В това време чух страхотен писък, кога е минала зад мен не съм я видяла, но от коляното и до глезена има дълга черта, веднага я намазах с мед, а сега през час-два я мажа с Бепантен. Не се обели и не стана на мехури, хвана коричка и само в единия край леко просълзи след банята. Много се страхувам да не и остане белег заради моята небрежност. Според баща ми от изгореното почти винаги остава белег и затова животните ги жигосват с нагорещено желязо. Тези му думи не ми излизат от главата......Мира за лактозната непоносимост тест не сме правили, защо когато и я откриха беше много малка, а сега защото все се надявам да я надрасне и все отлагам. Не съм кърмила въобще, по здравословни причини. Хранех я с обикновено АМ и си мислех, че има много колики докато в един момент не стигнахме до спешното, защото въобще не можеше да поема мляко. На другия ден д-р Георгиева я гледа на ехограф, сменихме млякото с безлактозно и нещата се оправиха. С такова мляко правя и кашата. Анбибиан може би животните не са впечатлили Яна, защото е била уморена. А за готвенето- ние днес ядохме просо с тиквички, а утре ще правя картофена крем-супа с пилешко. Шанти на Ванеска също и се чупят така ноктите на палците на краката, но дори не съм се замисляла, че може да е някакъв проблем. Сподели, моля те, каквото ти каже педи.      Лека нощ, момичета!

# 206
Добро утро!

Звездичкова, напълно те разбирамс вълненията покрай Зори Hug При нас също е така, понеже наесен ще караме подгответо в едно училище и сега всичко ни е за последно. То пък са едни купони и фестивали всеки ден, понеже нашата ДГ навършва 50 години. Днес пак има парти и Лили ще се изявява със спортните танци. На 31-ви май е Голямото тържество и кипи усилена подготовка. постоянно ги водят някъде, мерят костюми, репетират и въобще не им пука за варицелата-мешат групите най-спокойно. То вярно,че беше пламнала цялата ДГ по едно време, но все още има неизкарали дечица. Най-накрая ще имаме тържество под карантина, която наистина свършва точно на 31ви Laughing Междувременно през 2-3 дни измисляме тоалети, правим прически и въобще-мног е забавно в нашата ДГ Flutter

Оли, това с ютията е ужасно Sad Аз бях на 5 годиники, когато сестра ми си изгори ръката-тя беше на 1 годинка тогава-и то пред очите на майка ми и баба ми ooooh! Не се самообвинявай и винаги си имай едно наум-мен до сега ми е пред очите този случай, всеки път щом включа ютията. На сестра ми не и остана белег Peace

Шанти, да не би на Айчето ноктите да се чупят, понеже са и омалелни обувките или като се спъва, си наранява ноктите newsm78

Момичета, нашето Юле кашля, когато стане студен въздухът нощем ooooh! Спим на творен прозорец, топло ни е на всички и не се завиваме изобщо. Юлето кашля, ама чак се дави. И като затворим прозореца, спира веднага Confused Тази сутрин беше толкова задушно в стаята,че Лили се беше загряла и и мерих Т, докато ММ се шегуваше,че щял да и даде вино, за да избият по-бързо обривите Crazy

Оставям ви,че отиваме да гледаме кака (явно няма Т) как танцува и другите там забавления, които трябва да започнат всеки момент Grinning

# 207
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Прочетох ви донякъде, още няколко поста ми остават, но реших да пиша, че после пак ще напредне времето и аз пак няма да съм се разписала. Та....

Страшно много се радвам за Съни и семейство! Милата, сега й е доста трудно и напрегнато, но поне всичките й пиленца са у дома, здрави и кога пърхащи, кога мрънкащи, важното е че са в пълен състав. Съни, когато имаш време, мила, ще се радваме на два реда от теб.  Hug

Деска, силно впечатление ми направи, че Юлката сама се храни и то чисто. Браво на момиченцето! И Елиза вечер, когато всички сме на масата за хранене, иска сама да се храни, сутрин и на обяд иначе аз й давам супата. Понякога и сутрин я оставям сама да се храни, тя е много доволна, че й гласувам такова доверие. А всичко останало държи абсолютно сама да прави - да си донася гърнето, да събува гащи, да сяда, да се бърше после, да изкачва стълби сама, да се катери по опасните пързалки и катерушки сама, хич не ми дава да я прихващам или помагам. Само вика "Нееее, ма, ма (сама)."  Grinning И с лъжицата сме така понякога.

Анбибиян, съжалявам че не са ви приели. Дано намерите вариант.
За храненето - не мога да кажа с точност какви количества изяжда, но се храни добре, все мели нещо, нищо че не може да направи още 10кг.   Grinning Мъжа ми все й вика "Ти за прасе не ставаш. Само ядеш и не дебелееш."  Joy  Joy Яде сутрин, обед и вечер, следобедното й хранене почти винаги са плодове и помежду другото от време на време хапва солетки или бисквитки.

Зелда, Зелда, ти ще ме умориш...  Joy  Joy  Joy За първи път чувам някой, който не иска да отиде в Париж и не харесва, а така "ласкаво" се изказва за Айфеловата кула.  Joy При положение, че всички се прехласват по тази страна и архитектурните й ценности... Определено си доста странна личност, но много ме кефиш. Абсолютно!  Hug  Hug

Не знам дали ви се похвалих, че след като се научихме да сме без памперс, махнахме и последното вечерно кърмене и сега вече не се кърмим. И това стана много лесно, да не повярваш.  Simple Smile
Снощи обаче имахме инцидент. Мъжа ми след като я изкъпа (той къпе децата, аз приготвям дрехите и ги обличам, всеки си има задача  Simple Smile), ми я носи и казва "Виж какво й открих." Почти бях сигурна, че е намерил кърлеж и бях права. Едно малко същество се беше забило в едното й рамо. Извадихме го с пинсета  и го изхвърлих в салфетка в тоалетната. Сега наблюдавам мястото, четох че трябва да я следя 30 дни след изваждането. Шанти, вие ли бяхте вадили кърлеж? Прави ли някакви изследвания на Ая и след колко време?

Това е за сега от нас. Ставам да се оправяме за разходка. Скоро пак ще се включа, като разгледам албумчето  с хубавите деца.  Grinning  Hug

# 208
Привет, момичета,
аз съм у дома и имам време да ви прочета и да се включа по темите Simple Smile
Джоджи в събота вечер вдигна темп. и оттогава до понеделник на обяд на всеки 7 часа качваше. Иначе няма кашлица, няма хрема, гърлото е ОК, гърдите са чисти, та бяхме при педи и тями каза, че сега има някакъв бум на шестата шарка, не е розеола, но много прилича на нея. Протича по сходен начин - няколко дни висока темп и накрая избива ситен обрив. Но при Джоджи мисля, че не е това, от вчера си е добре, не е вдигал темп., но педи каза да го следя и ми даде болничен. Не мога да го пусна на ясла и оттам примерно да ми звъннат на обяд, че е вдигнал темп. Sad Та се гледаме у дома тази седмица. Понеделник си бях взела отпуска, че в Германия е национален празник и не се работи, за петък също съм си пуснала отпуска, че там не е празник и работим  Laughing Абе пълна каша, мисълта ми е, че си взех само 3 дни болничен и ще ми го изплати работодателят, т.е няма да чакам на НОИ и да проверявам нон стоп на сайта им, както правя сега Sad
За чупенето на ноктите на големите пръстчета на крачетата - и Джоджи беше така, при него причината бяха ританките, махнахме ги по съвет на педи и проблемът изчезна.
Хариелка, аз никога не бих изваила кърлеж сама, толкова ме е страх, браво за смелостта ти. На същата възраст Елинка имаше такова чудо и ходихме в спешното. казах ми че на малки деца до 3 години не се бие тетенус, защото заради ваксините те си имат защита, но непомня ти слагаше ли ваксини? Иначе се правеше някакво излседване, акос е зачерви, На едно майче от форума на дъщеря ми се лсучи за жалост и маше положителен резултат за лаймска болест Sad Но засега детето е добре, следят го постоянно и нчма прявления на болестта.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 11:23 от Флучия

# 209
Здравейте момичета  Grinning
Минавам само на бързичко да ви почерпя, макар и виртуално, че днес нашия тати има имен ден.  Grinning
 beer Popcorn cook
По-късно се надявам, че ще имам време да ви прочета ид а пиша повечко.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт