Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 982
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Sunny_Girl, потресена съм направо! Ако имах опит с такива реакции на деца, бих казала да оставиш инстинкта за самосъхранение на Алина да си свърши работата и тя да продиша. От друга страна, обаче, си мисля,че тя ви проверява дали още я обичате и я искате и е готова да изчезне, ако това не е така. В този случай игнорирането не  е добра идея. Знам за случаи на бебета, съвсем малки, кито вследствие на изоставяне развиват анорексия, защото са решили да умрат. Сигурно съм ви го споменавала преди, но е друго, когато имаме реален случай. Не и понася на Алина тази ситуация с новите бебета вкъщи и това,че трябва да споделя мама,докато тя самата има едва ли не жизненоважна нужда от нейната близост. Нещата са стигнали до крайност! Вярно е, че връщане назад няма-не можем да върнем бебетата! Мжем,обаче, да говорим на Алина за нейните чувства и за вашите чувства към нея....
Бих ти писала ЛС, но гледам,че се увеличават мамите  в темичката ни, които ще имат деца с малка разлика, та....иска ми се да съм полезна на повече хора. Пък и не съм наясно точно със ситуацията ви вкъщи!
Дано да попаднете на добър психолог в Плевен Praynig

# 421
Деси, благодаря.
Още откакто ми стана ясно, че Алина ревнува от близнаците започнах да обръщам още повече внимание. Говоря й, гушкам я постоянно, постоянно й казвам, че я обичаме, че нищо не се е променило, не знам до колко ме разбира, но аз си й ги говоря тези неща.... Старая се постоянно да съм около нея, да й говоря, да имам някакъв допир с нея, но.... ето, че явно и това не помага.
В чудо се видях.

Стана ми криво онази вечер, че до нас в парка имаше една майка с две момиченца - близначки, които постоянно се караха... и нещо накрая едно от двете момиченца се разсърди и явно е казало нещо на майка си, та и тя горката им обясняваше, че ги обича по равно, че не ги дели, че няма как да обича едното дете повече от другото и т.н., та си представих, че и Алина може да изпитва такива чувства и направо сърцето ми се сви Sad Очевидно доста дечица приемат нещата по този начин Sad
Аз все си мисля, че този психолог утре е по- скоро за нас, отколкото за Алина.. и честно казано, не бих отказала да поговоря с такъв, именно за да знам къде греша аз...

# 422
  • Варна
Охх, Съни, мила..  Hug Много деликатна ситуация. Представям си как се чувстваш. И кой знае дали някой и могъл да се постави напълно на твое място. Моя скромен опит е със захласванията, които прави Даниел и при които се е стигало до посиняване, припадък, дори гърч, именно защото не диша. Все е имало нещо, което е помагало да го разсеем и предотвратим подобна ситуация - духане в лицето, пръскане с вода, възклицания от рода "я виж, самолета", "яяя къде е бръмъра" , обаче някой път нищо не ни помага... За съжаление продължава да ги прави и виждам как първоначално се набира точно на инат, а в един момент ми се струва, че и той не контролира ситуацията.  Confused Пробвали сме да не обръщаме внимание, не става.. Забелязала съм, че има периоди на седмици, дори месец без да го прави и да кажем като вземе да го мъчи някой зъб, или нещо друго и е по-изнервен, неспокоен, може и по 3 пъти на ден да ни се случи.
Дано психологът макар и да няма как да поговори с Али, да ви даде адекватни съвети.  Hug

Смуси охх, аман.. ама как може така да говорят на една майка за диагноза, която е изключително плашеща и сериозна.. Тия доктори...  #2gunfire Спомням си как още Ноември като правихме изследвания и изследваха Даниел, които включваха и за муковисцидоза ми се сви всичко.. Факт обаче, че ми казаха, че това е заболяване съпровождано с мазни, зловонни изхождания(нашите май отговаряха на това описание) и "за да изключим подобна вероятност, трябва да направим този тест. По-скоро рутинно. Но да не се приберете сега в къщи и да влезете да четете по интернет и утре да дойдете смазани и разплакани, спокойно. "   Радвам се, че поне Миа се повлиява в някаква степен от диетата. Потресе ме! Как така 40-50 деца?!  Shocked

Ние у дома всички сме на диета...  ooooh! От два дни сме с вирус. Първо бях аз, ама две не виждах - разстройство, повръщане, виене на свят, Т, болки в мускулите, ставите, корема, главата, абе навсякъде, някакъв кошмар.  Sad Последваха ме и Даниел, и ММ. Добре, че първия ден ми беше критичен, че после да мога да се грижа за малкия. Ама ей на 2ч е и ям препечени филийки. Добре поне, че детенце тази нощ вече не вдига Т. От пустата му Т пак му излезе уртикарията и педи заключи вчера като го видя нагледно, че се касае за топлинна уртикария. Каза също, че вируса изобщо не я притеснява на фона на обрива. И ако не можем да го овладеем, ни изпрати в болница. А той обрива както е супер страшен, като свалим Т и изчезва. Следа няма, все едно не е било.  Confused Не се свършиха гадостите при нас.

# 423
Мира, бързо оздравяване на всички ви! Много добре те разбирам как тъкмо си мислиш, че си отправила нещата и излиза нещо ново и пак по лекари. При нас е по същия начин.

Съни, аз също имам опит със захласването и както е казала Мира или духам в устата или пръскам вода, но не знам дали би помогнало при вас.

Дайте идеи за бански и басейни? Бански от тези с дългите крачоли и ръкави и с uv защита ли взимате или обикновени?

# 424
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте,

ние днес имахме каскада и сега стоя на тръни. Ая седнала на една пейка, пейката има облегалка, ама висока и Ая реши да се облегне и тупна по глава  Cry То и аз съм за бой, хем знам, че така става по някога, хем я оставих да седи...  Confused Падна, ревна, рева една минута сигурно (това за нас е много, обикновено на 10-15 секунда спира), после игра по-спокойно, седя в количката, разхожда се, абе имаше настроение. Заспа в колата веднага щом седна и още спи...вече 2 часа... много се надявам да си останем само с моята уплаха, че само като се сетя за звука от главата, който се чу... настръхвам  Tired

Съни, Алина обаче много зверски метод е измислила за постигане на целта си... ужас! Подкрепям обаче мнението на Деси , сега трябва да им говорим за техните чувства, за нашите чувства и изобщо да им рисуваме с думи емоционалния свят. Дано психолога помогне.

Смуси, вчера мислих за вас, как е Миа? За лекарите предпочитам да замълча, че повечето са за лудница и затвори  Crossing Arms Нашия бански е такъв.

От Carnival Kids е, исках да е с крачолчета и ръкави, но в крайна сметка купих този  Wink

# 425
Леле Съни хич не е лесна твоята  Sad Дано психолога да е добър и да помогне, на този етап не мисля, че единственото, което може да направи психолога за вас е да сподели опит ако има такъв с подобни случаи. Ти Алина пускаш ли я на занималня? Може би ако я пуснеш на ясла ще ти поолекне.
Дано като пораснат близнаците и така да се каже - стават за игра, на Али да й дойдат други идеи в главата - колко е забавно да имаш братя и сестри да си играеш с тях  Heart Eyes

За банския нищо не сме купували. Оня дето го купих миналато лято го облякохме един път и после карахме по голо дупе и памперс. Тази година ми се иска да взема 2-3 долнища (гащи, пликчета) и нещо с ръкави. Имаше на Некст сън-сейф ама докато се начудя и те май вече свършиха. Не съм търсила тук. В амазон има ама са скъпи. Няма да купя от там. Нещо подобно на това искам с UV
Скрит текст:

# 426
Много са атрактивни тези бански, но бая плат има по тях, та докато изсъхне  Rolling Eyes Ние Юлия така я разболяхме май на морето-беше с бански-долнище и под него памперс. Заливаше се тя с вода, която попиваше по банския и памперса и докато се усетим, устата и посиня от студ  ooooh! Май за второто ни море това лято, ще купя едни памперс-суимърс, които ще събувам и хвърлям при всяко по-сериозно намокряне, а дргото лято ще се кокончим с бански  Flutter

Съни, абсолютно съм сигурна,че правиш всичко, както трябва, но ние не сме супер жени. Аз с 2 деца вкъщи, и то със сериозна разлика, понякога едва издържам, та си представям с 4 как е. Ето, днес напримр, Юлия не иска да спи. Бяхме навън, скараха се за едни камъни-коя какъв камък намерила, колко намерила и т.н. Прибрахме се. Искат да ядат-Лили е винаги готова да изтеричоса защо първо съм сервирала на Юлия, първо на Юлия съм наляла сок и т.н Пускам им музика-едната иска да слуша детски песнички, другата-песни за по-големи. Не мога да ги изхраня,понеже огладняват по различно време и все нещо трябва да им измислям. сготвих им супа и седнаха да ядат-мажат, цапат, реват да им почистя, реват,че искат допълнително.....Абе, повече от 3 минути седнала на едно място не мога да остана. Нямам баба да ми помогне, пък и те баби не искат,понеже все са нащрек да не забегна и да ги оставя на съответната баба. Ако ги заведа в някой детски център, реват за мен и не искат да останат там. Постоянно някой ми е на главата или в ръцете. Вечер заспиват късно и трудно, та с ММ не можем 1 секундичка да останем насаме. Винаги са край нас и често ушите им чуват неща, които не трябва-наример, когато обссъждаме семейния бюджет или някакви проблеми,които са ни актуални. На това отогре, Лили е винаги компетентна и се намесва в разговорите. С приятелки също не мога да се видя, защото докато им направя закуска, среша им косите и ги облека, другите мами вече се прибират. Пък и дори да успея да се видя с някого, трябва да внимавам какво споделям, защото Лили винаги наостря уши и слухари или се меси в разговора.Тя много трудно се заиграва с други деца,а пък с Юлия е събитие, ако се заиграят. Не ми помага-ако Юлия се разреве,докато пазарувам, Лили просто ще ме осведоми за този факт, вместо да направи някоя смешка на сестра си, та да млъкне. Снощи така се опияних от самотата, когато всички засаха,че гледах филм и си легнах към 3ч. ии днес ми се спи Blush

Обаче, в такива моменти си спомням думите на козметичкта ми, чиито деца са точно с 1 година разлика и вече са големи хора. Та тя ми каза,че някой ден ще ми е толкова спокойно без деца, та чак ще ми е самотно, така че да не бързам! Това си повтарям и си вадя резервната торба с нерви, молейки се да не съм се изгубила в грижите за децата ии да не се окажа в безтегловност един ден, когато те няма да имат нужда от мен  Peace а що се отнася до ММ, той работи като луд напоследък, много е изнервен и вкъщи го играе лошото ченге. Така,че аз трябва да съм добра и мила с децата, просто за баланс....дори когато ми се иска да ги заключа в банята и да избягам Mr. Green

# 427
Ами те банските затова ги правят от матирии, които съхнат бързо и затова е хубаво да имаш поне два да ги сменяш. Аз затова предпочитам и тениската да е такава, а не обикновена, освен че ги правят с ув филтър, самата материя е бързосъхнеща, мяташ го на чадъра и като изсъхне пак го нахлузваш и поне няма да се притеснявам, че ще й влиза пясък в дупето или че ще й изгорят рамецата  Laughing
Миналата година беше лесно, тя си седеше на хавлията под чадъра, ама сегааааа
На мен шапката ми е проблема - шапка на главата не търпи и какво ще я правя не знам  ooooh!

# 428
  • Нейде из лудите гори...
Анбибиан, как мислиш, че ще опазиш дупето на Яна от пясък, при положение, че е на плажа - мисия невъзможна  Peace  Шапка и Ая не носи по принцип, но от време на време склонява , като й пече в очите. Нашата е от този тип

# 429
За пазенето на дупето - ясно, колкото-толкова, но по-добре с гащи отколкото по нищо, макар че съм убедена, че в даден момент ще се окаже дибидюс  Mr. Green
Миналата година й купихме хавлийка пончо и с нея си седеше, но вече може да съблича по-широки блузи и тениски и сигурно и хавлийката ще я маха постоянно.
Шапката ни миналата година беше с ластик. Не можеше да я маха и след няколко опита се отказваше.
Тази година й купих с връзки и я връзвам, но тя пак си я маха.

# 430
Здравейте, момичета!
Кали спи и аз влизам да се разпиша.
Съни= стискам ви палци бързо да преборите проблема с Али. Сигурна съм, че ти полагаш огромни усилия да го преодолеете. Когато имаш време, пиши как е минала консултацията ви с психолог в Плевен и как е Али.

# 431
  • София
Съни, първо да ти дам кураж, че и това ще отмине  Hug който каквото и да говори, разликата под две години на децата е изключително трудна... Защото са си все още бебета. Аз съм ходила на психолог, заради Мишо, първо ходят само родителите (аз ходих сама), после се ходи заедно с детето. Психоложката тогава ме посъветва, така да си структурирам деня, че възможно най-много да прилича на дните ни преди бебето. Задължително да имам поне час на ден, само за Миши, и не да му говоря колко много обичам и двете си деца, а да вижда, че и двамата получават еднакво от мама. Децата са способни на неподозирани неща, детронирането в повечето случаи се приема доста тежко. Дано бързо минете през този период.

Смуси, отдавна подозирах, че при вас проблемът е хранителна алергия или непоносимост, но не смеех да споделя мнението си, защото твърде често ме нападат, че що моите деца са имали подобни проблеми, се опитвам да изкарам всички с такива...Важното е, че вече знаете какъв е проблема, и ще го "борите"! Мишо също е бил със съмнения за муковисцидоза, знам какво е усещането  Tired А за отношението на лекарите, даже не искам да го коментирам....

За бройката на децата в яслите, не съм съгласна. Може в ОДЗ да е така, но в чистите ясли са по 15-18 деца в група. В групата на Самуил цяла зима се събираха по 5-8 деца. Просто идеално, по-добре и от частна ясла  Simple Smile

За шапките, имаме обикновени, тип рибарски. И двете ми момчета не излизат без шапка, и ме подсещат, ако съм забравила  Heart Eyes За банските, и за двамата съм взела с УВ филтър, но имат и обикновени. Зависи колко време ще са изложени на слънце.

Мира, бързо оздравяване!

Марси, дано да няма сериозни последствия след падането на Ая!

Толкова от мен, като първо включване след 100 години  Mr. Green

# 432
Здравейте!
Ако купувате сп. Бърборино и на последните 2 странички с рисунките видите една с надпис Лили, да знаете, че е нашата  Heart Eyes

Endira, а ти как успяваше да се справиш с препоръките на психолога? Аз не бих могла-опитвах първите месеци след раждането на Юлия да си структурирам ежедневието така,че да има време за Лили точно толкова, колкото и преди, но бебето порасна и все повече изисква, а спи много по-малко. Сега обяснявам на Лили, че това е положението-сестра и е по-малка и по-безпомощна. Тя не е съгласна и скоро пак ми каза, че добре би било да подарим Юлия на някого. В отговор на това я попитах как би се чувствала Юлия при друга майка. Тя каза,че ще и е добре, понеже другата майка ще прави еди какви си неща, изброявайки точно нещата, които правя аз. Накрая стигна до извода,че всъщнст аз съм майката, при която Юлия ще се чувства добре  Wink

Тони, отказахте ли се от морето в Гърция?  newsm78

Ние май сме се насочили към Обзор! Много ми го хвалят и ме съветват да се настаним в квартира ти къща с двор. Май така и ще нпаравим-хотелите са удобни с инклузивите и забавленията, но има и бая шум в тях, а и след Гърция ми се виждат безсрамно скъпи Naughty

Вчера започна Международния фолклорен фестивал-очертава се голям купон с песни, танци, хапване и биричка до късно вечерта  Party

# 433
Здравейте момичета
Аз ще съм в телеграфен стил, че пиша от телефона. Ние бяхме за 3 дни на вилата на едни приятели. Върнахме се за 1 ден колкото да врътна 2 перални и багажът отново е готов. Утре отново отиваме на палатки за 5 дни, та пак ще се позагубим.
Съни, миличка, не знам как да ти помогна, хич ме няма в психологията, но ще стискам палци Али скоро да превъзмогне ревността. сигурна съм, че пилагаш абсолютно всички усилия и си прекарсна майка. Дано скоро този труден за вас период да отмине и да се радвате на безиблачно щастие.
Деси, малееееее и на теб не ти е лесно с тези две слади принцеси. Аз явно трябва да благодаря на Господ за прекрасното държание на Зори. Тя за съжаление си има други големи кусури в пиведението, но по отношение на дребния е прости прекасна. Дано скоро се похвалиш, че двете са намерили общ език.
Ендира, радвам се, ме се разписа. Пиши пи-честимко.
Мира, бързо оздравяване и успех в борбата с уртикарията.
Марси, и Зори е имала такива каскади. Дано само с твоята уплаха да се разминете.
Смуси, много ми стана мъчно, че и вие сте в кюпа с алвргиите. Дано диетата да даде желания резултат. И аз като Ендира, се бях зачудила, особено покрай ненаддаването. Но, нали при вас и недносеността е фактир, та се надявах, че щом неонатолозите нищо неказват да не си правя свободни съчинения. А то какво итлезе. Хайде дано скоро се похвалиш, че се подобрява ситуацията.
толкова от мен, милички, че през телефона е тегаво да се пише.
Хубава седмица ви желаем с Грахчолан и Зори.

# 434
Здравейте, моми4ета!
Не можах да си допиша преди6ния пост навреме и дан осега успея.
Звезди4ке= дано ме про4етеш преди да отидете на палатки?ДИнята дава резултат, много, много ти благодаря за съвета, има какво да се желая оше, но определено помага Hug Hug Hug
Кали тази сутрин докъто я усетим с ММ ми отворила дамскат Hugа 4анта, извадила от там документите, парите и се за Hug Hugанила с бадеми, аз не исках да и давам ядки преди две годин Hug, ама тя сама си взе, дано не и стане нещо, и преди малко като ги дъв4еше, явно ги хареса и оникаля из стаята и вика> бонбони ам=ам Mr. Green Сеа се оптива да пъхне енда книга в кофи4ка и не става номерът, та я реве, ей так за разкош Laughing
Марси= много ми харесввва банския, който си показала от Карнивал кидс, коко струва. ooooh!
Деси= отказахме се от море в Гъриця, другата седмица във вторник, живот и здраве отиваме в Рим за 7 нощувки. Ако финансите ни позволят през септември може да мръднем до нашето Черномориде на гостие. Хубаво да си изкарате на Обзор, кога иза колко време ще ходите ooooh!
Ендира= разписвай се по=4есто. Много ме радва това, което пишеш за яслата, нали Кали и Самуил4о ще са в една и съща ясла, дано имаме късемт на есен и през зимата Praynig
Смуси= как е Миа, с диетата по=добре ли е, наддава ли Praynig Дано скоро имате голямо подобрение Hug
Надявам се  след обед една приятелка с дете на възрастта на Кали да ни дойде на гости.
Хубав ден на вси4ки от мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт