Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 972
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Nuriii честито мила! Това е толкова голямо щастие! Пожелавам ти да се радваш на бременността си и да се сдобиеш с едно здраво бебе на Коледа. Hug Hug Hug Знаете ли вече пола?

И аз не мога да отбележа, че много ви се радвам и възхищавам, обаче както ми е мила мисълта за бебе, така бързо се свестявам. Смятам, че ще ми се отрази добре малко да поработя, да се разсея от памперси, колики, алергии, Т, сополи, доколкото е възможно. Отделно чисто финансово предпочитам първата година поне да ми е добре заплатена, за което трябва или породени дечица, или да се чака.

Честно да ви кажа, страх ме хваща за бъдещето на България.
И мен. Както коментирахме с Марси днес, аз съм си наред, ама не за тая географска ширина.  Laughing Ние принципно ходим всеки ден на едно и също място, с Ая и Кико. От седмица две към нас се присъедини и една немска мама(еее типично по български всички искат да "играят" с нея и детето , та затова се осмелиха да дойдат при мръсни, боси, мокри деца).  Laughing
Благодаря на всички, откликнали с мили думи на неволите ми.  Hug

# 481
Здравейте, момичета! Hug Не съм ви забравила, но наистина не ми остава почти никакво време Sad
Понякога имам чувството, че съм на ръба на нервна криза, но засега успявам някак си да удържам фронта Confused Имам нужда от време за себе си, от почивка, от малко глезене... Липсват ми толкова неща, на които преди не бях обръщала внимание, а сега нямам време за тях... И изобщо... Толкова съм се депресирала напоследък, че думи нямам Sad Но няма да мрънкам... Стискам зъби и продължавам, нямам избор. Ще търпя, няма да си доспивам още дълго, няма да имам време за себе си... Но.... Вярвам, че с времето всичко ще се нареди... Мисля позитивно и с трепет чакам да дойдат по- щастливи дни...

Иначе, като цяло ние сме добре. Децата растат, времето лети неусетно... Алина и Боян ходят в сборни групи сега на ясла и градина. Няма почивка почти за тях, защото не мога да се справям просто Sad Бяха малко на море с баба и дядо, но за много кратко... А пък след това Алина доста си почина вкъщи заради онзи проблем... Другата седмица си заминавам с децата на село, хем аз малко да си почина, хем те да се надивеят, хем майка да помогне малко.... Просто не издържам тук повече... Алина е страшна беладжийка. Онзи номер дето правеше със спирането на дишането като че ли го позабрави вече... Скоро не го е правила, а и от яслата не са ми се оплаквали, явно проблема е бил само вкъщи Sad Много говоря с нея, старая се да общувам много и с нея, и с Боян. Измислям по нещо всяка събота и неделя, отделям им специално внимание и на двамата заедно, и по отделно... Старая се много... Надявам се да има ефект. Всяка вечер аз ги прибирам от ясла и градина, а близнаците са с бабите по разходки, аз с Бо и Али... Вкъщи ги включвам във всичко... Обаче адски ми е трудно, ще излъжа, ако кажа, че е лесно... Много по- различно е от това, което аз си представях... И наистина съм на ръба.... и на физическите си сили, и на психическите... и на всичко...

Алина много говори, не мога да й затворя устата Laughing И постоянно пита, задава въпроси, много е любопитна, както всяко дете, де... Но понякога на някои въпроси, които ми задава, дори аз не знам как да отговоря, та ме хвърля често в тъча Laughing Опитва се да прибере всички бездомни котета дето види вкъщи Laughing Аз се обърна за 5 минути... и тя вече ми носи някакво бъхлясало коте ooooh!

Близнаците и те са добре. Растат. Спокойни са. Изключително рядко имат ревливи нощи и неспокойни дни. Скучно им е... иска им се да са на ръце, да се занимава някой с тях... и само тогава малко мрънкат. Трудно ми е през деня сама с тях, ама се справям някак. Искат все повече и повече внимание... и напоследък наистина става още по- трудно.

Нури, Тони - изключително много се радвам за вас, момичета! Hug Пожелавам ви лека бременност и здрави бебчета на финала! Heart Eyes Hug

Мира, честито приемане в яслата. То не останало... Дано Дани не плачка много и дано бързо да свикне с новата обстановка! Hug

Марси, успех с местенето. Знам какъв ужас е, особено с деца Laughing Ама като видиш крайния резултат... Много готино чувство! Mr. Green Ама у дома вече не личи, че скоро сме се преместили... Всичко е с краката нагоре, като че сега ще се изнасяме Stop

За старите бебешки дрехи и играчки не знам има ли нужда да казвам аз Mr. Green Ами на Алина някои дрешки, които са захабени, износени и т.н. ги давам на майка ми, а тя ги дава на едно семейство роми на село, с които пък тя се разбира... Да се оправя, аз с тях не искам да се занимавам. А хубавите и запазени дрешки ги износва Лилия. Играчките с стоят вкъщи, щото още се играе с тях. Играчки не изхвърлям, всичките ги пазя... след време като ги забравят ги вадя пак... На Боян дрехите отдавна са раздадени на приятели, друга час е изхвърлена, а трета част пак майка ми се е оправяла с тях... Количките продадени на приятели. Триколки- подарени. Това е общо взето.

За бъдещето в България не ми се мисли... Напоследък все по- често си казвам, че не искам децата ми да растат тук... и че ако имаме възможност, веднага бих се навила да заминем някъде. И много ме е яд, че ММ се отказа заради мен, когато имаше възможност да иде на Германия... Сега щяхме и ние да се преместим там, а не да се мъчим тук... Никога преди не съм го искала това, но просто.... живота тук ме принуждава... Няма оправия и това е.... Как да искаме да се раждат деца тук, да създават семейства тук, да растат тук?! Ами нямам как, като не ни се предлагат условия...
Излезе ли ни възможност - заминаваме без да се замисля Peace

# 482
  • София
Съни мила, все едно вчера беше, като сподели тук в темата, че съпругът ти иска да заминава да работи в чужбина. Много добре си спомням, че тогава го беше убедила да не заминава, защото не искаше да оставаш сама с двете деца. Близнаците даже не бяха в проект тогава. Дано да имате възможност пак, защото сега всички искат да бягат и отчаяно търсят начин за това, а и естествено всички затягат режима за българи, благодарение на англичаните и милата им стратегия и кампания срещу българите. А и с четири деца не е като с две....Дано ви се наредят нещата така, че да успееш да намираш време за себе си, чудесно те разбирам, и знам как човек сам изненадва себе си с неподозирани сили и възможности, когато става въпрос за децата му  Hug Затова и не бързам за трето, с две породени, сама, ще съм не на ръба на оцеляването, а направо за институция  Wink Ти поне имаш кой да помага! Ще пораснат още малко децата и ще видиш как ще дойдат по-щастливи дни.

Мира, забравих да ви честитя приемането в ясла  Hug

Успешен и усмихнат ден на всички  Hug

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 12:42 от Еndira

# 483
Нуриииии= 4естита бременност и здраво беб4е на финала, с три породени деца ти се възхищаваам=4естно!!!Каква ще им е разликата, сама ли ги гледаш, или има кой да помоага? newsm20
Съни= много пъти съм си казвала мнението и ти го знаеш=за мен си герой newsm20 Пожелавам ти по=бързи4ко да се наредят нещата, Али и Бо боледували ли са ти в яслата и градината, даваш ли имуностимулатори? Питам, 4е Кали тръгва на ясла от края на септмеври и се 4удя при нас как ще са нещата ooooh! Пиши, когато имаш възможност Hug 4акаме снимки на цялото семейство заедно!!! Hug

# 484
Привет момичета   bouquet

Мираи аз да кажа,че тази ми ти Х не е реагирала мн възпитано.не се коси шарен свят,макар,че и на мен би ми било станало кофти Sad  Hug макар,че скоро имах голям скандаУ с комшиите под нас.толкова ми накипя,че чак неможах да се позная-вече 3то лято сме тука в таз квартира,и все си трая че си правят скарата на терасата дето всички др простират,и съптветно омирисват не само дрехите на простора ами и цялата ми къща.в 22ч една вече се прибираме-унас мирише на скара ама все едно в хола я правят,мм слезе да им напрай забележка и оня му каза; "аааа като не ти харесва викни полиция" и му плясна вратата под носа...
от там аз подпалих,ама много се ядосах, а знам,че като си мия терасата им капе на тях щото е напукана,и си измих терасата в 22ч да им погасявам скарата-с техните камъни по тяхната глава.от там се заформи як скандал ама наистина як,много виках и може би не постъпих правилно,ама ми писна да търпя и да са толкова нагли.ако правят скаара,пак ще си мия терасата и точко.
но за сметка на скандала,с мм най-сетне решихме ,че искаме собствено жилище и сега ходим на огледи,надявам се зимата да сме си в наш дом,и всичко да мине леко лесно и да попаднем на нашето си местенце!  bowuu
нурииибраво на теб,много се радвам.и аз ви се възхищавам на мамите които се престрашават да имат повече от едно дете,аз май още не съм готова.пожелавам ти един синеок момък за цвят на мадамките ти stork-boy

Сега и аз да ви се пооплача,че вече ми стяга на душата.бях казала ,че на 15.08 ще правим кръщене...добре ама ивайло ми е с конюктивит от днес,окомплектован с температура ,кашлица и сополи.вирус,ама крсив красив,чак думи нямам,а кръщенето е в четвъртък.всичко е готово,незнам да отлагаме ли ,да ходим ли,че няма да е в града ами надалечко....ще полудея
освен всиччко аз от началото на юли се влача със бронхит и синузит,а сега съм с вируса на иви ама дано поне нямам конюктивит..иначе съм с 37.7 тем/и аз и иви сме/.
много ми е криво,винаги плануваме ли нещо се проваля с болест-на рд на иви беше болен,на моя беше,на баща си на рд също,на именния си ден пак,а сега и за кръщенето #Cussing out Sad

хайде да не товаря темата повече,извинете ме  bouquet
хубава вечер момичета!

# 485
Нури, честито и от мен, пожелавам ти лека бременност и леко раждане  Hug

# 486
Nuriii, на това му се казва изненада. Много смела, красива и усмихната изненада. Съжалявам, че не можах да я зърна в очите ти, още ме е яд за разминаването. Всичко ще мине леко и неусетно, както тези пет месеца за нас  Mr. Green Не се притеснявай излишно.  Hug

Ще пиша повече друг път  Mr. Green Имаме много скапан нет е не ми издържат нервите докато се зареди страницата.

# 487
Я кажете кой къде ходи или ще ходи на море и как се държаха децата?
Яна понякога е толкова послушна, че си мечтая за едно спокойно море, обаче като й прещрака нещо и почвам да мърморя на ММ, че точно затова не ща да ходя с нея на море  Mr. Green

А мислили ли сте какво ще им вземате за рождените дни?

И още един въпрос, които са от София и не са приети на държавна градина - ще пускате ли децата на частна ясла и в коя?

# 488
Здравейте момичета , ако все още ме помните  Mr. Green
Първо да кажа и аз едно голяма ЧЕСТИТО на Нури  smile3501
Съни радвам се ,че горе -долу нещата се нареждат при вас , ли ще свикне явно и трябва време  Hug
Тони пропуснала съм ,че си ходила в Рим сигурна съм ,че сте си прекарали чудесно  Hug
Аз идвам въпрос към тези които вече са ходили на море . Дайте ми съвет за неща от първа необходимост , колко чифта бански е нужно да взема , тези от вас които са ходили на хотел с басейни -как се държат децата искат ли постоянно да влизат във водата и т.н. общо взето ми е голяма мъка това море понеже ми се струва ,че Дарето е още много малка и така както всичко разбира само бели прави и не слуша изобщо особено на ново место .За това ще бъда благодарна за всеки съвет .

# 489
  • Нейде из лудите гори...
Привет.

Съни, Hug Hug Hug сигурна съм, че не ти е лесно, но вярвам, че всичкото напрежение и нанагорнище в един момент ще ти липсва, когато пиленцата излетят от гнездото. Представям си колко е трудно с кажи речи 4 породени деца... пожелавам ти в скоро време да ти остава малко и за теб  Hug Hug

Блекче, как сте? Възстановявате ли се? Дано всичко е наред и утре си изкарате супер  Hug

Анбибиан, ние сме си на морето, но бяхме през майските празници в Обзор Бийч Резорт - много ми хареса. Има детски басейни, страхотни аниматори, плажа ти е под носа и само за комплекса  Peace
Ая как се държи на морето... ами страхува се от водата и стой само на плажа, последния път даже си стоя на чаршафа  Mr. Green Но аз по принцип нямам особени ядове с нея...  Peace

Цвети, ние караме с един бански, тъй като тя не се мокри  Mr. Green  Определено обаче тази година плажовете са ми по-приятни , в сравнение  с миналата  Peace

Днес ще ни е голямото изнасяне на нас  Tired Май не мога да осъзная още какво се случва, в смисъл, някак си наясно съм, ама отказвам да го приема на сериозно... но щом стигнах до тук - няма връщане назад. Много ще ми липсват тукашните майчета и знам, че други такива никъде няма да намеря (сигурно има, но ние създадохме приятелство, а то само по себе си не се повтаря). Благодаря на бг-мамата, че ни събра, радвам се, че бяхте и ще сте, макар и виртуално, част от живота ни  Hug Hug Hug

И като за последно, бяхме преди малко на консутация , може би и тя последна при този лекар, но Ая добре е порастнала. 9160гр (+760) и 80см (+2) Simple Smile Та всички сме доволни Simple Smile

Хубав ден   bouquet

# 490
И аз се чудя, колко чифта бански ще ни трябват. Купили сме 1 и сме решили ако трябват още, намясто да купваме.
Ще ходим в Синеморец.
Аз хем исках - хем не. Искам там - никога не съм ходила, обаче искам да обиколим всички плажове, в същото време не знам какво да очаквам от Яна там. Точно за това ме влечеше повече към някой  ол инклузив на плажа, само че ММ не е свободен когато трябва, а сега цените са много високи, аз чаках чаках някой ласт минет, ама нямаааааа, така че реших да рискувам с Яна и да я замъкна сред природата  Mr. Green
Миналата година се кефеше много във водата и в басейнчето си и седеше на хавлията, ама тя беше малка тогава. Сега си мисля, че ще я е шубе от водата да тича сама там, но пък ако я накиснем с пояса и с дюшека, може дълго време да не иска да излезе от водата. Сега като се къпем и не ще да излиза от коритото я оставям докато не реши сама, че е време за излизане, а то е когато почне да си изхвърля играчките от коритото. Това означава, че е готова да илиза. После ми е много смешна като си разглежда сбабчосаните пръстчета  Joy
В крайна сметка каквото и да стане - ММ ще я гони, не аз, с моята слънчева алергия ще си стоя под чадъра и той да се оправя  Naughty Аз дори и добре намазана ако не се пазя се изприщвам яко  Sad
Ако ходите на Синеморец и видите на плажа някоя жена с шапка, очила, под чадъра с тениска или завита до ушите с хавлия - това съм аз  Mr. Green

# 491
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Извинете, че се появявам изведнъж. От много време (от раждането на детето - октомври 2011 ) ви следя темите и като имам време ви чета, но съм писала само 2-3 пъти, защото все не можех да се добера до компютъра, заради малкия. Сега започнах работа, на компютър съм и ми е по-лесно да следя темите, поне имам време. У нас нямаше как - да сготвя, да изчистя, детето ... няма да ви обяснявам, всички знаете добре.
Надявам се да ме приемете и мен в "клуба".
Честито на всички за хубавите новини.
Съни, не се отчайвай. Представям си какво ти е с 4 деца. Но все пак мисли, че те са смисълът на живота ни и ние майките буквално живеем за тях. И аз искам още едно детенце, осъзнавам, че няма да е лесно, но ако не сега - кога. Времето си върви, като се обърнем и ще сме минали възрастта за раждане и гледане на деца. Да са живи и здрави и да се надяваме, че като порастват, ще ни става по-лесно.

И като за финал: Честит празник! Днес е светъл ден и трябва да сме позитивни!

# 492
Стасита= добре завърнала се в отбора Hug
Цвети= готино беше в Рим и Кали се държа чудесно!Определено това е град, който трябва да се види. За моерто не го мисли толкова, не се притеснявай. Кали е ходила в Москва, Рим и на море тук в България, сега септември мислим пак да мръднем до морето за някой ден. За лекарствата=нашата педиатърка казва, 4е при смяна на климата е добре на детето да се дава профилактично пробиотик, аз използвам Биогайа, много съм доволна от него, но понеже той трудно се съхранява, трябва винаги да е в хладилник, тя ми препоръ4а да имам в себе си и по време на пътуването да давам на Кали Линекс бейби, бих те посъветвала и ти да го направиш. Нося винаги Панадол, Стеримар, помпичката за нос, Рекомфорт, ако случайно има разстройство, Инфлуцид и Ангинхил , който е за гърло , а Инфлуцид е за имунитет, темература, вирус, грип, ей такива неща, ама как ти обясинх само, дано ме разбра Mr. Green, имам в себе си също и Фенистил гел, ако я ухапе някойнахален комар, слънцезащитен крем 50 фактор, Пантенол=това е. Пожелавам ви хубаво да си изкарате Hug Hug HugВие къде ще ходите?
Дайте идеи за готино и нескъпо местенце Mr. Green за море септември месец, благодаря ви рпедваритлено Hug

# 493
  • Пловдив
Тони77, благодаря ти за посрещането  bouquet
Септември на морето почти навсякъде е сравнително евтино. Не знам какво точно търсите. Ние в неделя заминаваме за Ахтопол - хотел Ескада бийч. Оттам ще дам отзиви как е, но досега в темата за Ахтопол има доста добри отзиви. Като цена е доста прилично.

# 494
Тони за септември има добри оферти за ол инклузиви, ние бихме отишли тогава, но няма как.

Затова другата неделя заминаваме за Синеморец - 60 лв- двойна стая с включена закуска.
Ако искаш подробности ще ти дам линк на хотела, има и по-евтини, но този има градинка с люлки, реших, че е по-подходящ за Яна.

Общи условия

Активация на акаунт