Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 951
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ще съм съвсем кратка. Понеже точно онзи ден обикалях кварталните магазини да разуча бельото как е що е, та най-много харесах и аз нещата на тази фирма "Венера". Тук комплекта(потник с гащи) от по-хубавото трико(рипс) варираше между 5.70лв и 6.50лв. Направо бе застреляхте с тия 10-12лв.  Naughty Аз ще търся май само потници, че гащи си имаме. Или ако взема и още някой чифт със сигурност не ми трябват толкова колкото потници. Имаме всичко на всичко 2 потника.
Честит рожден ден, на патерици, сладка Кали! Пожелавам ти много здраве и щастливо детство!   bouquet

# 571
Ох, Марси и Яна ми ги прави такива истории за щяло и нещяло - установила съм, че най-често е когато й се спи. Докато ходихме на море, отидохме на разходка с лодка по река Велека и слязохме за разходка на плажа. Яна си седна и почна да рови да събира миди и като я вдигнахме да я носим към лодката като се разпищяяяяя и в лодката на пода се търкаля и пищи, хората се оцъклиха, ама те се младежи, де са виждали такова чудо  hahaha Накрая извадих едни чаени бисквитки и те спасиха положението  ooooh! иначе обърса пода на лодката и ляга по корем и рита с карка и ръце и се влачи като червейче.

Мира, ще взема и аз да огледам кварталните магазини, ама по-добре да изчакам тогава да видя какво ще ни искат в градината, ако се навият на бодита няма да купувам нищо.

# 572
  • София
От потниците най-много харесвам тези с еластан, защото останалите не прилягат добре към тялото и на моите момчета им "висят". Да не говорим, че и трудно се обличат, като е само памук.

Водещото при мен не е цената, а дали е удобно за обличане и носене и колко време ще издържи. Ползвам основно сушилня за сушене на дрехи и голяма част от потниците на баткото 100% памук, се свиха и не стават и за Самуил...Ами благодаря за такива дрехи, ако ще и по 2 лв. да са Rolling Eyes

В Джъмбо има потници с цена около 2,50-3 лв. Има и слипчета, доста прилични. Ние сме чести посетители, заради разните там топчета и чудеса, и асортимента го знам наизуст.

Марси, етап е, ще мине. И Самуил имаше такъв период, но той е лесен, като успееш да го разсееш с нещо, което харесва, забравя и за инат и всичко. На ината с добро.

Анбибиян, ако сте в частна ясла, можете да си ползвате бодитата. Ако сте в държавна, не разрешават. Само потници.

# 573
Здраве желая!
Тони Честита да ти е Кали! И здравичка да расте, да е умна и добра, мила и грижовна кака и да сте щастливи всички!

Ендира, благодаря за идеите. Ще боря петната - сега се заредих с един асортимент и ще пробвам да оправя едни стари лекьосани дрешки. И меглио вече го изпробвах - хубава работа върши и след добро изплакване не мирише.

Деси Аз сутрин спасявам положението с една лъжичка мед. Направила съм си елексир от пчелно млечице и мед и сме си установили направо ритуал. Че цветни лъжички, на кака, на мама, която като съща маймуна прави физиономии на килограм. Отделно правя чай от липа и мащерка (на Косара кашлицата е ужасно упорита) и топлата течност малко усмирява змейовете в нейното тумбаче.

За инатенето и аз съм на същото мнение - с добро. Тогава, когато и аз съм уморена, често не съумявам да я отвлека с нещо, но в тези моменти я грабвам, гушвам и започвам да говоря на ушенце за същината на ограничението, забраната и за всички други неща, които можем да правим. В повечето случаи притихва, а и нейните нервни изблици са главно, когато е гладна, жадна, уморена и носенето помага. Най съм в безизходица когато и двете ми захленчат, тогава мобилизирам цялата си енергия и започвам да приказвам, пoказвам и играя, но има моменти в които просто изкрещявам - "стигааа, проглушиха ми се ушите" Grinning oблещват си очите и двете, и до там - после можем да разговаряме.

Аз днес купих пантофи на Сузи. В магазина Косарче през цялото време дърпаше всякакви обувчици и пантофки, но тъй и не успя да си събуе своите да пробва и тя Grinning Grinning

мечешки прегръдки

# 574
  • Нейде из лудите гори...

Това май го разбрах. И аз днес вече не издържах, стихнах я и извиках  Cry Тя млъкна, но след това последва рев от моя страна, заради постъпката ми, с две думи, по трудния начин го разбрах, ама го разбрах, като я питам - тя уж ми прости, ама мен ще ме гложди известно време... После като разказах на майка ми , тя пък се засмя и ми каза "В същата стая съм била свидетел на твоя инат" (ние в момента сме в апартамента , където съм живяла като малка) ..
та дано е бързоминаващ период, но съм категорична, че за глупостите, за които се инати няма да отстъпя, че ако го направя няма да му се види края...

# 575
Минах през Лидъл и взех 2 комплектчета с бельо - харесха ми - меки, еластични.
Харесаха ми и клинчетата и блузките, май утре пак ще намина.
Има и сутчери - момичешките не ми харесаха, но момчешките са сладки. Имаше и дънки по 13-14 лв., но не ги огледах.

# 576
  • Sofia
Здравейте, момичета!
От разходки и хойкане извън София в почивните дни не ми остава време да пиша. Днес обаче кака е на градина, а за съжаление малката маймунка е с вирус - за сега повръщане и отпадналост, та ще сме си у дома днес. Софи го изкара, зарази се от братовчед си, като беше при майка ми миналата седмица и аз бях 110% сигурна, че на Лизи няма да й се размине.  Sad Сега заспа в ръцете ми, преместих я и малко да попиша.

Магии, добре дошла и от мен и честита бременност!   bouquet  bouquet И аз да кажа, че много ви се радвам на всички мами, решили да имате трето дете. Това си е направо смелост в нашата страна.

Деси, Елиза и тя е на "Аз", само че нейното е "Аш". "Азът" се прояви!  Simple Smile И всичко иска сама да прави, като каже "ма" и не можеш нищо да направиш. Най-много й се ядосвам обаче, когато иска и улицата сама да пресича, понякога й се получава, без да я държа за ръка, но в повечето случаи не, та голямо реване пада, че не е пресякла сама. Иначе сама да се мие, сама да се обува и събува, сама да се облича и съблича, да се бърше, всичко, всичко, пъне се и се мори дълго, но да го направи сама.

Звездичке, и нашата кака София си е глезанка. Отдавна всичко може съвсем сама да прави и то много добре, но когато е вкъщи мама да я нахрани, мама да я облече, мама да я поглези...  Grinning И мама си я глези в повечето случаи.

Анбибиян, на добра цена са комплектите. Аз на Софи съм взимала от Джъмбо, не са лоши, гащички й купувам български и турски на "Донела". Горе-долу купувам гащички между 2 и 3лв. и потничета по 4-6лв. Но намерих едни български комплекти по 6,50лв. със страхотно качество и много сладки. Какато казва Ендирка, с еластан са много хубави, защото прилепват плътно по тялото, а и тези за които говоря са дългички, така че няма как да е гол кръста и да им е студено.

И аз дрешките ги пренасям от Софи на Лизи. Това е най-големия кяр при дечица с малка разлика - могат да си носят дрешките. За Лизи толкова малко неща купувам, само когато нещо се наложи, защото има в изобилие дрешки от сестра си, че понякога ми става съвестно, че все трябва да пренася. Но какво да се прави, свекърва ми все казва "Старата рокля на кака е на мене нова." Та така е и при нас.  Grinning Но дрешките са запазени, почти нови, така че нямам скрупули.

# 577
Здравейте и от мен,
От доста време не съм писала, но все още продължаваме с ремонтните дейности. Е, вече им се вижда края, но после следва и великото чистене, така че...В петък оставихме Дари при баба и дядо й. За първи път откакто се е родила се разделяме за толкова дълго време. Реших, че сега е момента да я отбия, защото в края на септември ще я пускаме на детска ясла, аз на работа, пък и да свършим окончателно ремонта вече, защото се проточи с месеци. Tired Чуваме и се виждаме по няколко пъти на ден по Скайп. Не очаквах, че ще се чувства така добре там, мислих, че ще плаче за мен и особено за ц*ца. Нищо подобно - по цял ден си играе с братовчедчетата, които са на нейната възраст, храни се и заспива без проблеми. Но аз съм в другата крайност, направо се поболях, много ми липсва, толкова е тихо и пусто без нея. Sad Вече нямам търпение в четвъртък да отидем да си я вземем, броя дните и часовете. Crazy
Hariela, много е неприятно това с вируса. Бързо да оздравява малката сладурка. Hug
Магии, Nuriii, Честито и на двете ви!  bouquet Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност и ви свалям шапка за решението да имате по три деца. Дай Боже повече такива майки като вас!  Heart Eyes
Анбибиан, аз днес в Кауфланд видях к-т потник и гащички на промоция за 5,99лв. Бяха с мотиви на Дисни, не изглеждаха зле, но имаше няколко бройки само - става въпрос за Люлинския Кауфланд.
Тони, с голямо закъснение честит празник на Кали! newsm59  И весело изкарване на морето.   grinning039
Марси, и Дари имаше такъв период, след баня с хиляди увещания се обличахме. В нашия случай само ММ помогна. Само на него разрешаваше да я облича. Но той е сравнително по-спокоен от мен и първо я оставаше да се налудува гола, а след това й казваше, че ако иска да излезе на разходка трябва да се облече, как всички деца са облечени, че няма никой гол и че ще й се смеят ако излезе гола и други такива. Накрая тя сама донасяше дрехите и настояваше да бъде облечена, премина за няма и две седмици, така че горе главата.  Simple Smile

И накрая да ви почерпя виртуално за рождения си ден. Днес преди 33 години съм се родила.  Wine Glass  cook

# 578
Здраве желая!

Ия Wink благодаря! И честит рожден ден! Пожелавам ти здраве в тази тъй пословична и мъдра година Simple Smile

Маги, честито и на теб. Забравих да те поздравя предишния пост...

Звездичке, Хариелка Аз леко се бях притеснила за Сузи, защото отказваше да се храни сама. Но сега като чета, че и твоята ученичка си има своите мамини моменти ми олекна малко. Бях си въобразила, че едва ли не е забравила как се държат вилица, лъжица.

Marsy Rose Доста навътре го приемаш. Ая всъщност съвсем съзнателно ти се кара и най-очевадно крещи и се разпорежда за своята персона. И това според мен е най-естествената реакция на едно дете да защити своите права. От друга страна и ти имаш право на своите спонтанни реакции и една от тях те е споходила. Не мисля, че трябва да се обвиняваш толкова. Винаги, след такова сджавкване с моите дечица аз им обяснявам, че бих искала да си разговаряме и обикновено им обяснявам защо тъй съм реагирала, най-вече като признавам, че съм си изтървала нервите...
А начина как примерно да преоблечеш Ая като ти откаже (защото и други откази ще има) трябва да го намериш. Аз лично, когато съм в настроение и имам времето, винаги обръщам всичко на игра - че гоня, че хапвам крачета, ръчички, ръмжа, гъделичкам и в крайна сметка постигам своето.

мечешки прегръдки

# 579
Ендира едно от твоите момчета е посещавало Джани Родари, нали? Може ли инфо на лични за условията в градината и дали добре се грижат за децата. Така ме е свило под лъжичката - моето момиче само не се храни, по половин час и се моля с лъжицата и я баламосвам с филми, не си обажда кога й се ходи до тоалетната и много ме притеснява дали няма да остава гладна, жадна и да плаче много, като нищо не казва, дали ще я разберат какво иска  Sad

# 580
  • Пловдив
Момичета, честито на всички! Бъдете здрави, щастливи и засмени!
Ия*, когато аз отбивам ноя син, бяхме в същата ситуация. Той за един ден ме забрави и се сещаше за мен само когато се чувахме с баба му по телефона. А аз страдах от тишината и липсата му. Все ми се струваше, че ще вляза в кухнята и ще го видя да ми се смее. Но и това мина, сега го оставям спокойна при баба му - те много се разбират, все пак са една зодия  Wink
При нас отбиването стана насилствено, защото с баща му се разболяхме и минахме на антибиотици, та да не се разболее и той го изпратихме при майка ми.
Честно казано оттогава не съм го оставяла да пренощува някъде без нас. Този петък ще спи при баба си, защото с ММ мислим да си дадем почивка. Ще ходим за 2 дни до Девин, малко да поергеннем  Laughing

# 581
Здравайте, момичета!
Аз се включвам само да кажа, че пипнахме и тримата вирус с повръщане на морето и не сме на себе си просто, аз казах, 4е в близките години на нашето море не стъпвам.Говорих вчера с педиатърката на Кали, тя ми даде насоки, днес не е повръщала, ное събуди се сутринта хапна много малко=сухар4е, кисело млекце и ябълка и пак заспа. Та искам да питам мамите с опит, Хариелка= как се справяте в такива ситуации и какво ядат децата, като се има пред вид, че не сме си у дома и не мгоа да готвя, мисля да и купя оризова безмлечна каша и се чудя какво друго мога да и взема, пък и ние с ММ се чудим каквода ядем.
Извинявам се, че не се включвам по другите теми, но просто се чувствам ужасно, изкарахме един нормален ден на плажа, Кали не искаше да излзиа от водата, возихме я в надуваемото и басейнче и сега е болна, за пръв път ни се случва такова нещо, тя до сега от както се е родила само веднъж е имала хрема.

# 582
Toni77,
Съжалявам много за преживяването ви. За диетата ви - само сухари, солети и обикновени бисквити, чай шипка, концентриран, и изцеден лимон (за повръщането).  За диария вие може да глътнете по 2-3 сурови зърна боб.
За храненето - За Кали има лечебна Хумана каша (безлактозна), но стандартните кисели млека и пресни не са подходящи - лактозата дразни стомаха в тези случай. На този етап против обезводняване хидратин алфа, или един микс имаше - сол, захар и още нещо, но не помня. Когато се стабилизирате започвате с леко захранване с варени картофи, моркови, ориз. Плодовете малко по-късно. Сурови зеленчуци също по-внимателно.  Бързо оздравяване.  Hug

Момичета,
Чета ви, но не ми остава грам време да пиша. Поздравления за всички бъдещи мами, възхищавам ви се   bouquet Лека бременност и до термин  Wink Живи и здрави бебе и мама.

# 583
  • София
Тони, диетата при този вирус е безмлечна. Ако ще даваш АМ, трябва да е безлактозно. Кисело мляко и плодове  - абсурд. Само ще раздразниш още повече стомахчето.

Варени картофи, варен ориз, безлактозно мляко, лечебна хумана+рехидратиращи разтвори. Солети и обикновени бисквити. Това е диетата.

Бързо оздравяване!

Анбибиян, ще пиша на лични!

# 584
Ендира= аз мисля да и взема пюрета на основата на ориз, моркови и картофи, защото тук нямам възможност да и приготвям, това удачен вариант ли е? Много ви благодаря и на двете с Фифи за съветите! Hug, мисля да вземеа и оризова безмлечна каша, а за рехидратирашите разтвори и давам стопадин хидра по препоръка на педи.

Общи условия

Активация на акаунт