Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 932
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, благодаря ви за куража!
Нури, и аз много се старая да не подхождам с лошо. Подобно на теб съм чела такива психологически мнения. Но напоследък ми е много трудно да не говоря за "лошите деца". Моето дете си играе в двора при баба си, а в другия двор има едно невъзпитано дете, което влияе на моето. Само за 10 минути да се засекат и промяната у сина ни е видима. Та на тази възраст той копира всички, без да осъзнава кое е добро и кое не.
Абсолютно! Аз също установих, че всичко си зависи от детето! Някои деца много лесно поддават на уговорки и обяснения и за тях Кехоу, Додсън и останалите проповедници на позитивното родителство са писали своите книги Twisted Evil На други, обаче, като им покажеш посоката, в която ще се движите, те поглеждат дяволито и най-съзнателно хукват наобратно, когато им дадеш алтернативно действие на белята, която са намислили, те казва "мамо, иж (виж)!" и най-безцеремонно си напъхват камък в устата, докато те гледат в очите. На такива хлапета по-твърдо би било добре да им се поставят границите и да се следва методът на естествените последици-когато тръгне да пресича шосето тичешком, естествена последица би била да го блъсне кола. Затова, по-добре го удари по дупето-от това поне не се умира Naughty

Днес Юлия ми е подпалила главата от сутринта с "Истам, истам, истам...истам, истам, истам"-искам! Най-интересното е,че май не всеки път знае какво иска и започва едно мрънкане, преминаващо в набиващи се в главта ми писъци. Аз, обаче, имам стратегия-не разговарям с нея, докато е афектирана. Като мине кризата, може да се гушнем, да си поговорим, да се опитам да налучкам какво иска, да и разкажа как се е чувствала. Усещам,че в противен случай, ще си отгледам малък тиранин Crossing Arms

Тони, пази се! Точно заради всичката тази реалност, която ни е на главите, повечето лекари определят вторите бременности като по-рискови! То е ясно,че не можеш да не готвиш и да не си работиш преводите, но поне не вдигай тежко, не бързай и си почивай при всеки удобен случай! Peace

П.П. Сега ми хрумна, че вместо "лошите деца-добрите деца"  може да се каже: "лошо е да постъпваш така, натъжаваш ме, когато....И да хвалим, много да хвалим за доброто поведение "Браво на детето,че веднага тръгна с мама"!

# 601
  • Нейде из лудите гори...
Подкрепям мнението на Деси, че трябва да окуражаваме добрите постъпки и да показваме, че лошите ни натъжават, разочароват и тн. На мен ми е много странно, когато чуя "Виж колко си лоша", или "Х, много е лоша" и подобни изречения от устите на майки, относно децата им. Няма лошо дете, има палави, непослушни, нeпокорни, но лоши?!?!?! What the fuck?

Май не мога да се включа много адекватно по темите... Уча за държавен, сега вече съм в почивка за днес, защото главата ми прегря. Май освен за материала и за друго не мога да мисля, а трябва, къщата я почнахме, но още сме на разрушителния етап, надявам се да успеем преди зимата да си имаме спалня, кухня, баня, тоалетна и всекидневна, а детската стая бих оставила и за пролетта  Mr. Green та и това го мисля, освен ученето, обзавеждане, цветове, варианти... ММ помага материално и силово, но както казва "Ти решаваш кое къде и как, аз само изпълнявам"... та не е една беля  Tired
Малката яко я тресе пубертета, спи с обувки, грейки, ходи гола , повтаря "може ли?, моето е! и АЗШ! " непрестанно... Яде като замаяна, обикновено с 2 закуски поне преди обед и около 3-4 хранения допълнително (не включвам солетки, гризинки и плодове)  Crazy Малка лудница.

Спирам, че се канех да пиша, все отлагах, сега се разписах, ама малко егоистично  Blush

Пожелавам здраве на всички ви!

# 602
  • София
Най-рискова е третата бременност. От АГ гледна точка. Защото матката е загубила тонуса си и стават куп бели, докато майката се опитва да жонглира с двете деца+съпруг+работа и всичко останало. Так твърди поне моята лекарка. И и вярвам.

# 603
  • Пловдив
Деси, много си права за добрите думи и хвалбите. Аз не преставам да хваля детето си и за най-малките неща. Но при нас положението е малко по-различно. Като кажа, че мама или татко се натъжава и ще плаче, ако Пепчо прави или не прави нещо, както ние искаме, той това и чака: започва да ни имитира как плачем и ни кара да се преструваме, че плачем, а той се радва.  Twisted Evil  Понякога наистина няма друг вариант освен да го хвана за ръката и да променя посоката му.
Не съм си и помисляла да му говоря, че е лош, а още по-малко да се оплаквам пред хората колко е лош. Той изобщо не е лошо дете, той е нашето щастие.

Марси, пожелавам ти успех на изпита и късмет с къщата, дано стане бързо. Не искам да съм на твое място. Не мога да си представя как ще се съсредоточа с този тайфун у нас. Поне за мен вече като семейна е много по-трудно да уча, все пак имам куп нови ангажименти, които при мама ми се спестяваха.

# 604
Здравейте, момичета!
Аз след малко ще ходя да говоря с директорката на яслата, в която сме записали Кали. А да видим как ще минат нещата, мисля от началото на октомври да я пускам. Като я записвах май месец ( в държавна ясла е приета и добре, че е така, че иначе ще фалираме Embarassed) директорката ми се видя много разбран човек и с опит, дано сега впечатлението ми се потвърди Praynig Praynig Praynig После ще ви пиша как е минало.
Марси- успех на държавния изпит, сигурна съм, че ще се справиш отлично Hug Peace Пък това с обзавеждането са хубави емоции, аз например много обичам да гледам списания за интериор и да обикалям магазини за мебели. Ние няма какви толкова мебели да купуваме де, у дома е обзавведено, ама аз пак обичам да се мотам по такива магазини. Сега, мисля, че заради новия член на семейството, ще си купим нов гардероб, ама може и по поръчка да е. Не сме го измислили още ooooh! ooooh! ooooh! Трябва да ни пасне и на цвета на другите мебели в стаята, където искаме да го сложим.

# 605
  • Варна
Отдавна не съм се разписвала и сега ще използвам глътката въздух, която ми отпуснаха. И без друго така ме боли корема..  #2gunfire че нищо не ми се подхваща. 2 месеца го чакам прословутия му цикъл и ми дойде точно днес, когато вече бях решила да отида на гинеколог.  ooooh! Откакто се появи за сефте след раждането(този април) никакъв го няма - веднъж на 40 дни, веднъж на 35, после пак на 45, а сега 53 дни след последния..  #Crazy После се чудя защо съм като пубер. Както и да е, той прегледа не се губи, остава за другата седмица, че така не бива.
Иначе новото при нас е, че почти се отбихме - 3 денонощия не беше сукал и се тръшна с повръщане и разстройство...  ooooh! Познайте дали не изкарахме вируса 2 дни на гърда.  Crazy Ама явно след тридневната пауза си е имало бая срив на лактацията и нямаше и кой знае какви количества за сукане. Тридневния успех го постигнахме с едно куфарче за инструменти. Малкия обожава такива неща. Купихме въпросния куфар и обясних, че го купуваме, понеже е батко, само батковците имат инструменти, защото са големи и не сучат.  Blush Като се сещаше напомнях тази история и без драма, само с 3 минутен протест се отказваше. Като се появи вируса пропях нова песен "сучат само бебетата и батковците, когато са болни". На 10-ти вечерта сука последно. Oбясних, че щом иска да суче да заповяда, да изпие всичкото мляко като голям батко и да каже "чао-чао" на цицито.  Laughing Сука, сука.. сука човека, питам има ли - "да, имам"  Laughing , след малко пак, пак "да имам"...  hahaha Викам да дам ли другата, веднага се намести, значи толкова е и имало. И там повися прилично количество време, през което му напомнях да изпие всичкото мляко и да каже чао, понеже вече е батко. Та нацелува ме, нагушка ме и накрая имаше "тао, тао".  Heart Eyes Оттогава като се сети, напомням, че снощи/онзи ден е изпил всичкото мляко, питам го какво сме казали/направили снощи, а той - "тао, тао, тити"  Heart Eyes
Toni вярвам, че няма да е проблем да тръгнете седмица - десет дни по-късно. Така е най-добре. Ние също тръгваме на 1ви Октомври. Да видим как ще се справим с адаптацията. Аз много му говоря, той има голямо желание да ходи при децата, обаче като кажа, че ще играе с децата, а мама ще е на работа следва "неее". Ако само питам дали иска да ходи на детска градина да играе с децата, отговаря с "айде" и очаква да стане на момента.  hahaha  Crazy
anbibian и Даниел имаше един момент, в който видеше ли мама, го асоцираше с това, че аз ще излизам без него и хич не я искаше. Буташе я, мрънкаше "мама, мама" . Не знам какво да го правя това мамино синче. Дано в яслите запеят друга песен.  Praynig
Стасита и ние се инатим много. Не се разсейваме как да е, често не чуваме обяснения и не сме никак сговорчиви. Понякога пък сме на другия полюс супер спокойни и послушни.. Точно пубертетски истории - на всеки 5 минути с ново мнение. Сега при нас е най-забележимо, че като иска нещо го иска точно от някого. Като каже мама да му даде вода, значи трябва мама, като каже тати да го сложи на гърне, значи трябва тати.  Crazy Отделно беше почнал много да налага децата, което малко от малко премина - може би след хилядите обяснения, че децата ги боли и ще плачат, няма да играят с него(тук не се трогваше), че мама също е тъжна и ще плаче(тук ме целува и си мисли, че всичко е на 6 вече..  Laughing ). Отделно може би смяната на средата(откакто Марси я няма, разходките ни протичат най-често на друго място) също оказа влияние. И аз наблягам на това, че това(действието, постъпката) е лошо и се старая да правя похвали по същия начин - не характеризирам него, а постъпката. Факт обаче, че понякога(като вчера) просто не ми издържат нервите и го мятам в количката, закопчавам коланите/ излизам от стаята за минута-две и игнор..  Blush
Попрекалих, така че спирам. Хубав ден, момичета!  Hug

# 606
  • Пловдив
Ох, Мира, все едно описваш моя син и ситуацията у нас. Явно не съм сама  Laughing
Относно отбиването и желанието на детето, аз забелязвам следното: Ние се отбихме още в началото на годината заради един гаден вирус, който ни натършка с ММ. Но и до днес си пипа гърдите. Даже от време на време го прихваща желание да иска да суче. Аз му казвам, че е изпил всичкото мляко и вече му давам мляко от шише. Той се съгласява, но иска да ги "цунк" - целува. Един ден дори си легна в мен и се настани като да суче, което за мен беше изненада  Rolling Eyes
Не съм очаквала, че още ще помни този период и дори мога да кажа, че изпитва носталгия.

Момичета, имате ли идея дали за нашите деца набор 2011 стана задължително посещаването на детска градина от 4-годишна възраст?

Хубав ден на всички мами! Hug

# 607
Здравейте момичета, както можете да се досетите ние сме изцяло в предучилищна треска. Аз бързичко накупих нужните неа, но Зори няма търпение "да дойде есента за да ходи на училилище". Предстои да видим колко ще й трае ентусиазма.  hahaha
Хариелка, Нури, глезанка си е мамината принцеса. Аз пък не й троша хатъра. И без това до пубертета остава малко и после ще се врътне, че не иска да я гушкам, целувам, храня....та поне сега да й се нарадвам.  Grinning
Ия, безпроблемно отбиване и адаптация на яслата ви пожелавам.
Марси, викаш че Айчето те вкарва в приключение. Ще мине и това, само здрави нервички да имаш. Зори чак към третата годинка някъде се очовечи. Тя още на 2.5 си гоореше екстра, но като беше кисела така или иначе не ни ставаше ясно каква е драмата. След 3 вече стават и емоционално по-стабилни, и могат по-смислено да сик ажат какво им е, абе друго си е. Успех на държавния изпит! Сигурна съм, че ще се справиш. Ехааа, вас ви чакат сега приятни емоции по обзавеждането. Данос  майсторите всичко да е наред и да се вместите в планираните срокове.
Стасита, и Коколин се пробва с рев да му мине номера. За сега обаче не му се получава.  Mr. Green
анбибан, преборихте ли се със сополите? Дано и при вас адаптацията с яслата да е лека и безпроблемна Току виж Яна те изненада.  Hug
Деси, браво на вас за пътуванията. Ние тази година сме по-скромни, но поне сколасахме с ремонта и дребните ще си имат детска стая. От догодина се надявам и ние пак да се разпътешестваме.  Grinning А за детските тръшканици....май поне още 1 година ни чака зор. Ава ние с ММ сме дверове и не им се ръзваме много на тръшканиците.  Mr. Green Кокич пък като види, че не му минава номера и не си хаби силите излишно. Но очаквам тепърва да се запъне като магаре на мост де.  Rolling Eyes
Тони, стегнахме я девойката. Има си тоалет от кръстницата от миналата година. Поличка със сакенце, което по необясними за мен причини тя не хареса и си носи само поличката. Но сега пък реши, че искала да е с цялото костюмче на първия учебен ден та купихме само чорапогащник, блузка и обувки. Ще кача снимки. Само дано времето да е хубаво, че не ми се мисли, ако вали дъжд какво приключение ще е с чадърите.  hahaha
Мира, щом сте стигнали до тоз момент с кърменето значи ще се отбиете безпроблемно. Само да мине гадния вирус, че това си е наистина неприятно. Като знам колко много сучеше Дидко направо не мога да повярвам, че вече почти сте се отбили.

# 608
Скромна почерпка за рождения ми ден  Grinning

Да, сополите ги преборихме и Яна и аз, с баба почти свикнахме, ама още мрънкоти като надуши, че ще остане сама с баба. След малко това предстои с тати ще си излезем сами, да се поразходим и да полеем празника  Grinning
Търся рокля за рождения ден на Яна. Хареса ми едно сукманче в Зара ама 60-70 лв. В Бенетон още по-скъпи, май трябва пак да поровя в ибей.

Честит рожден ден на Миа  newsm59, пожелавам бързо да догони връстниците и много да радва мама и тати, доката расте здрава и безгрижна  Hug

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 00:26 от anbibian

# 609
Смуси, ЧРД на Миа! Много да ви радва, да расте здрава и щастлива! И скоро да се похвалиш, че е започнала да наддава по-добре и догонво останалите октомврийчета по умения и бели!  Hug
Оххх, съвсем изкуфях последните дни.  Embarassed
анбибан, зло да те забрави, миличка! Само здраве и радост да те съпътстват! Hug

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 17:53 от Zvezdichkova

# 610
Смуси-Честит Рожден Ден на Миа и тук! Да ви е жива и здрава, да прави много бели и много радост да носи на всички вкъщи!!! newsm59 newsm59 newsm59
Анбибиан-Честит Рожден Ден и на теб! Пожелавам ти мног оздраве, щастливи мигове с любимите хора и скоро да зарадвате Яна с братче, или сестриче Heart Eyes Wink newsm59 newsm59 newsm59

# 611
  • Sofia
Здравейте, мамета и дечица!  Hug

Честити 2 годинки на Миа! Да е весела, жизнена, здрава и прекрасна!
Честит празник и на теб, Смуси!   Hug   bouquet  Hug Малко на патерици, ама няма да пропусна да го отразя.

Анбибиян, честит рожден ден и на теб!   bouquet   bouquet   bouquet Желая ти всичко най-хубаво в живота...!  Hug На твоя празник бяхме на рожден ден на моя племенник, който е роден в същия ден преди 7 години.

Мира, вие много тържествено сте се сбогували с циците и с млякото на мама.  Laughing Много сладко го описваш.  Grinning

Марси, успех на държавния изпит! Ще успееш, то се знае, само трябва да залегнеш над книгите.  Grinning А пък и обзавеждането е много приятна част от живота, но и много отговорна, та когато сама трябва да решаваш кое, къде и как става сложно.

Моята малка Приказка Елиза я приеха най-после в яслата. И сега започвам да я стягам. Няма кой знае какво толкова да купуваме, дрешки си имаме от кака, само ще добавя още няколко клинчета, бельо и пижамки. Пантофки имаме много запазени от Софи, които й стават, но може би след 2-3 месеца ще трябват нови, че ще й омалеят. Та така, подозирам че ще има много да плаче, докато свикне. Софи изобщо не е плакала, държеше се геройски и беше тъжна около 2-3 седмици на моменти, но само толкова. Елиза обаче като цяло е по-привързана към мен и ще е чудо със сигурност. Не се притеснявам много, знам че ще свикне, няма къде да ходи, но ще й трябва повече време със сигурност.
Това са новините при нас.
Сега отивам да купувам шоколадови бонбони, че утре си имам именничка, която вече е приготвила тоалет за празника и с нетърпение чака да почерпи другарчетата си в детската градина. Тя нали празнува рожден ден в средата на лятото и много тъгуваше от факта, че почти никога няма да почерпи децата в ДГ, та сега й е паднало.  Grinning

Тони, покрай Кали, по-бързо ще ти мине не само бременността, но и по-неусетно ще порасте после второто детенце. Но все пак се пази, доколкото можеш, отговаряш за още едно човече в теб.  Hug

# 612
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Пожелавам на всички успешна седмица! Честита нова учебна година и на всички ученици! Да им върви по вода, да се учат, за да сполучат!
Аз днес се включвам с леко притеснение. Cry От няколко дни гледам, че едното предно зъбче на Пепчо е счупено откъм ръбчето. Виси му парченце, но не е от падане или ударено, а счупването е от вътрешния (задния) край на зъбчето. Вчера се връщахме от село и детето ми спеше в ръцете, та успях да видя, че и другото предно зъбче има счупено. Майка ми го води на семейната зъболекарка, но тя само успяла да я уплаши. Първо детето не искало да си отвори устата, че го разплакали. После казала "Край на сладките неща", макар че аз не прекалявам изобщо със сладкото, а и Пепчо предпочита солено. Не трябвало да му даваме чай с мед, трябвало след него да си изплакнел устата с вода. Кажете ми как да накарам дете на 2 г. да си плакне устата, още повече насън?!?
Моля ви да споделите опит или поне да ме насочите към добър детско зъболекар в Пловдив.
Не мисля, че е липса на калции, защото яде много кисело мляко и кашкавал. Все пак съм притеснена.  Confused

# 613
  • Варна
Здравейте момичета!
Честит първи учевен ден на всички мами, които имат деца ученици! Нека ви носят само положителни емоции и поводи за гордост!
Честит рожден ден и на всички дечица, които съм пропуснала! Да растат здрави и щастливи и много да ви радват
[/color]
Прочетох само последната страничка и няма да се включа по темите (довечера, ако успея да ви прочета...) Стасита да не би да си скърца зъбчетата? На моето момиче зъбчетата са малко накриво, питах моя зъболекар (от който съм много доволна) да я заведа ли да я види и той ми каза, че тъй като не е детски стоматолог и няма нужния подход това само ще я уплаши и травмира. Каза ми, че е много малка все още и съветите и прегледите при педиатъра са напълно достатъчни. Може би е добре наистина първо да попиташ твоя педиатър и ако той (или тя) прецени да се консултираш с детски стоматолог. Във Варна има детска стоматологична клиника, във Пловдив няма ли?

# 614
  • Пловдив
Олли, да, от време на време скърца със зъбки. Със сигурност ще се конултирам с педиатъра, но сега при него е лудница заради началото на учебната година и реших да му го спестя. А и така или иначе другия месец сме на консултация, та това е едното, което ще го питам. Ако се налага да давам калций на таблетки.
Определено му е рано за стоматологичен преглед. Ще проверя дали няма детска клиника, както казваш, но не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт