Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 942
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Тони,
Безмлечна каша май звучи добре, но по-малко, опитайте днес повече на сухоежби. Много е трудно, но по-добре да стабилизирате положението 2-3 дни. По отношение на лечебната Хумана - много е популярна и масова. Вие сте в Китен, нали? Предполагам, че все в някоя аптека или хранителен магазин ще я има:

http://apteka.framar.bg/30008079/%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD% … D1%82%D0%B8%D0%BA

А другият продукт е този:
http://apteka.framar.bg/30010123/%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BB% … 400-%D0%B3%D1%80-

И другото, което е, приемайте по малко храна, може по на често. Вие с мъжа ти ще се контролирате лесно, но Кали вероятно е гладна и е трудно да й се обясни.

# 586
  • Пловдив
Тони, аз в подобни случаи давам сиренце или кашкавалче на моето дете, в малки количества естествено.

# 587
  • Нейде из лудите гори...
Тони, съжалявам, че сте пипнали и вие тази гадост, нас ни тръшна преди 2 седмици. Ая не искаше да яде, пиеше само вода и спеше - оставих я да прави каквото иска, в смисъл първия ден предлагах храна и се притесних, че не яде, ама като го лепна и ММ и сестра ми, разбрах какво му било на детенце и я оставих. Момичетата са ти казали, какво да предлагаш, но ако няма апетит не я насилвай, тя най-добре си усеща стомахчето  Peace Дано скоро оздравеете  Hug

# 588
Тони, много съжалявам да прочета какво ви се случва. И ние с ММ не сме големи фенове на нашето черноморие заради липсата на хигиена и пречиствателни станци. Но от друга страна летните вируси могат да се пипнат навсякъде, особено където има струпване на хора, та не се кахъри, станалото станало. Момичетата вече са ти писали за сухари, солети, обинковени бисквити. В такива случаи наистина се вадят млечните за няколко дни от менюто. Хипп имат едни сокчета от моркови с добавени електролити, специално при разстройство, те са малко по-скъпи от обикновените и аз съм ги виждала само по аптеките. При възрастните знам, че и сурови оризови зрънца помагат. А от баща ми знам един изпробван и действащ метод, който не знам дали е здравословен, подозирам, че дразни лигавицата на стомаха, но на няколко пъти е спирал разстройство - една супена лъжица оцет, в която се слага да шупне 1 чаена лъжичка сода за хляб. Обикновено на втория прием (примерно сутрин и на обяд) и затяга. В аптеките се продават и прахчета с електролити, които се разреждат с вода. За деца спецално мисля, че Смекта имат такива. Гледай ти да не се обезводниш, че си в деликатно положение. Пий чиста вода, без сокове и други такива. Аааа, сетих се, че и чай от джоджен май се вари за разстройство, но не знам имаш ли изобщо някаква възможност да подгрееш вода. При всички случаи в следащите няколко дни карайте основно на картофи, ориз, сухари, солети...от този сорт. Стискам палци бързо да се оправяте. Hug
Таралежче, ти съвсем се загуби. Не трябваше ли август месец да раждаш? Надявам, се че всичко при вас е ОК.

# 589
Тони, много кофти се е получило при вас  Sad Ти как се чувстваш, сега най-много трябва да се пазиш? Някакви хомеопатични няма ли да ви помогнат?
И ние се разболяхме на морето, но последната нощ - Яна вдигна 39 градуса, естествено нямаше денонощни аптеки, в хотела нямаше никакви лекарства на разположение и се наложи да й стриваме парацетамол с малко сокче да я облекчим до сутринта. Събрахме на бързо багажа и бързо в аптеката за Панадол - сега има само сополки. ММ също подсмърча, пък аз съм чудна просто и хрема и гърло и кашлица и едвам гледам, а температура нямам, пък се чувствам все едно са ме били с мокър парцал  Tired

Относно дрешките, които коментирахме по-рано - купих за Яна две блузки и две клинчета от Лидъл - различни размери и един чифт дънки, малко по-голям размер. Клинчетата са по 10 лв., но много ми харесаха, материята им е супер и са по-плътнички. 86 й заспа и има аванс, а последно я мериха 88 см., даже аз имах съмнения, че е повече.
От Кауфланд не успахме да купим чорпогащници, явно бързо са свършила на тази цена 2 бр за 5 лв., но пък поръчах от Ларедут чорпогащници и клинчета, дано дойдат безпроблемно.
За рождения ден й купихме скутерче, евтино от Амазон, май 13 паунда беше. Ако го кара и й е интересно догодина ще получи Микро, че ми втръсна вече да давам пари за скъпи играчки, а тя само обикаля и събира боклуци по парковете.
Искам да й купя и дъска за рисуване, обаче само ако тоя писец е напълно безопасен за околните мебели дрехи и лицето й. Само върху дъските ли се рисува с тях.
Нещо подобно имам в предвид, само че по-малка, че тази доста голяма ми се струва.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00005LWJ6/ref=ord_cart_shr?i … id=A3P5ROKL5A1OLE

# 590
  • Варна
Искам да й купя и дъска за рисуване, обаче само ако тоя писец е напълно безопасен за околните мебели дрехи и лицето й. Само върху дъските ли се рисува с тях.
Нещо подобно имам в предвид, само че по-малка, че тази доста голяма ми се струва.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00005LWJ6/ref=ord_cart_shr?i … id=A3P5ROKL5A1OLE

Давай смело, безопасен е писеца.  Laughing Това по-скоро в магнитна дъска. Има ги в Хиполенд, Джъмбо, по левчетата - с две думи навсякъде за по 5-10-20лв, в зависимост от големината.

Тони лоша работа мила.  Hug Hug Hug Звездичкова, и другите мами са ти дали много точни препоръки и съвети. От мен стиснати палчета и дано скоро се похвалиш, че сте оздравели.
 Hug Hug Hug

Ия* чудесно, че така леко и безпроблемно сте се отбили. И аз мисля, че на нас сега ни е момента и най-много да изчезна за няколко дни, че и без друго ме ядосват само.  Blush  Laughing Ние обаче все още се кърмим между 1 и 3 пъти за 24 часа, най-често 2 и не вярвам да ни е толкова лесно. Но пък таткото ни е отпуска и ще се пробваме. Вие голям ремонт, голямо чудо правите.  Crazy Дано скоро приключите окончателно.  Peace

Hariela скорошно оздравяване и на вас.  Hug Hug Hug

# 591
  • Пловдив
Ох, момичета, да ви се оплача и аз. Моят малчо се е научил, като не му стане номерът, да пищи до полуда. Оглася целия квартал, много е гръмогласен. Баща му полудява, но не смее да го удари, само се заканва. Говорим му постоянно, че това не е хубаво, че го правят само лошите деца, че няма да получи подаръци от Дядо Мраз (Коледа не може да казва още). Но ефектът е временен.
Освен това каквото и да му кажем, той отговаря все с "НЕ". Не иска да ни гушка, да ни целува, въобще каквото и да искаме от него, отговорът е един.
От два дни пък забелявам, че не иска да му свалям дрехите, с които е облякан. Снощи се разплака, че му свалям блузката и си я искаше да му я сложа пак. Обясних, че ще се изпоти и разболее, но това не помогна. Тази сутрин пък същото беше с пижамата.
Надявам се това да е временно явление и да отмине бързо.

# 592
Тези деца  Crazy
Яна беше на село 2 дни с баща си и се върна с едната баба. Сега се е лепнала за мен като ваденка, ай мръдна без нея, моменнтално се мята по очи на земята и почва да реве истерично  ooooh!
Сутринта като видя баба си го направи същото, после се кордиса върху мен и отказа да стане и как ще ходим на ясла след 2-3 семици  ooooh! ooooh! ooooh!
В парка стоя с баба си 2 часа и като се прибра ме побърка - хапна малко, нададе вой до небесата, едва сварих да й направя мляко и зсапа отгоре ми. Нощно време пък яхва баща си и спи върху него, пък някой път иска и да я люлее така и ако не се клати го смушва с колена в хълбуците баш като конче го третира  ooooh!
И тия сополи си ги влачи вече втора седмица - цяла нощ подсмърча и мрънка  Sick А мен ме боли глава нон-стоп и аз упорита - не ходя на лекар, ама не ми минава и ако до ден-два не се подобрим и двете в комплект при чичо доктор  Sad
Сега сърцето ми е свито какво ще правим ако Яна не може да се адаптира в яслата. Аз трябва да се връщам на работа, баба си много много не я ще, но би свикнала с нея, ама пък ММ не иска тя да остава по-дълго от 2 седмици у нас и ми вика да пращаме Яна на село, аз не съм съгласна - не си я давам. За седмица-две може ама за повече и тя в яслата като не се адаптира и на село няма да може без нас  Sad

# 593
Привет!
От пътуване и хайманосване не съм писала, но сега сме на една вълна-сякаш използваме до дупка последните дни на лятната ваканция:ходихме на море, после имахме гости с деца, после заминахме за Пловдив, където бяхме на сватба с децата-т'ва последното не беше много добра идея, но оцеляхме Laughing Сега се стягаме за Русе в края на седмицата, а следващият уикенд по план сме на гости и два рожденни дни в Плевен! Естествено, още влачим едни ваксини, за които нашите връстници забравиха вече, но доки не смее да боде Юлия, когато и предстои смяна на обстановката или срещи с много хора. Умна жена  Mr. Green

anbibian, яслата си е за притеснение-няма какво да те лъжа! Детенцето, с което движим заедно, изкара 4 дни и от миналия петък е със сополи и висока Т. Майката каза, че в лекарския кабинет хич не са били изненадани като са ги видели толкова скоро след началото на яслата. Така че, смятай за к'во иде реч ooooh! И аз не бих си дала децата далече от мен, нито бих изтърпяла някоя баба да ми се мандахерца дълго време вкъщи Naughty Замисляли ли сте се за бавачка?  Peace

Гледам,че всикчи са настигнали Юлия по пубертетски магарии Twisted Evil
На нея коронния номер в момента и е вечер да не иска да си ляга и да заспива с мен в хола. Този номер го псретна и в Пловдив Crazy Не помагат нито опитите ни да въведем режими и ритуали, нито с добро става, нито с лошо #Cussing out

Стасита
, ако може да се вярва на литературата-този период скоро няма да отмине. Очаква се да се укротят малките около 2 годинки и половина. Мога да го потвърдя от опита си с първото дете, макар че при нея такова чудо не съм виждала Rolling Eyes

# 594
Аз не се притеснявам само от това, че ще боледува по-често. Притеснявам се, че няма да яде, ще плаче по цял ден, вечер ще стои само върху мен, а сутрин ще има истерии на излизане  ooooh!

# 595
Напълно те разбирам, понеже с Лили съм преживяла това, което всички мои колеги и приятели определяха като "болезнена привързаност". Затова предложих бавачка. При нас първо се изредиха да я гледат бабите-свекърва майка ми, втората жена на баща ми, баба ми-, за да може тя да свикне аз да излизам сутрин, а тя да остава с познат човек вкъщи. После намерихме бавачка, така поне детето не сменя обстановката, стои си в позната среда с любимите играчки, яде позната храна, която в събота и неделя готвех и я запечатвах в буркани, докато беше още гореща. Половината ми заплата отиваше за бавачката, но си заслужаваше Peace

# 596
Здравейте!

Доста често ми се случва да си започвам поста с нещо от сорта: спят ми сладки дечки, а аз ползвам паузата, за да се социализирам виртуално. Grinning Пфу...
Аз като чета и се убеждавам, че въпреки съмненията си май успявам да намеря език с моите дечица. Те са ми киселунки само като са гладни или жадни. Или съм претръпнала от Сузи, но не се впечатлявам чак толкова на тръшкане и крещене, а и май те не ми ги правят тия номера... само понякога се магареят, но им минава мерака.

Стасита Наскоро ми попадна една книжка на Джон Кехоу. Мъжът ми, скептик по природа, веднага го нарече... нещо от сорта на "чиклит психолог" Grinning  Ама пък мен лично ме впечатли с идеите си за общуване с децата. И положителния подход най-вече. Та една от линиите в книжката е: когато детето прави нещо, дето не ни се нрави, директно да отправим молба/заповед на направи обратното, с избягване на фразата "не прави това". Просто команда с положителен привкус. Примерно ако детето обича да налага: "по добре ми се усмихни или най-добре ела ме прегърни, помилвай ме".

Сега съм с много заспала мисъл и направо не мога да измисля примери, но ефекта при моите дечица е доста добър. Често по улиците не се водим за ръка и като ми хукнат в другата посока  ( с усилие се възпирам да не побягна след тях, но знам, че ако го направя просто с весели писъци ще продължат да бягат с идеята за игра на гоненица) обикновено им извиквам само "Наобратно сме", за да ме последват.
А също така избягвам да казвам "това го правят лошите деца". Направо ми е извадено от речника... Предпочитам  - "на мен не ми харесва да правиш така".

Зелда много ми липсват постовете ти тук. Разпиши се...

# 597
Ох, сега Яна стана от следобеден сън - видя баба си и се просна по очи на пода да реве  ooooh!
Иначе няма проблем да си стои сама в хола, ама с баба - не може  ooooh!
Тя баба си не ще, пък камоли бавачка, а пък и не знам къде ще я търся тази бавачка и как ще пусна някой непознат у нас  Tired иначе и този вариант ни е минавал през главите.

# 598
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за куража!
Нури, и аз много се старая да не подхождам с лошо. Подобно на теб съм чела такива психологически мнения. Но напоследък ми е много трудно да не говоря за "лошите деца". Моето дете си играе в двора при баба си, а в другия двор има едно невъзпитано дете, което влияе на моето. Само за 10 минути да се засекат и промяната у сина ни е видима. Та на тази възраст той копира всички, без да осъзнава кое е добро и кое не.

# 599
Здравейте, момичета!
 Много ви благодаря на всички още веднъж за загрижеността и съветите. Кали определено е по-добре, но не е на 100 процента възстановена. Ние от понеделник сме в София. Аз мислех да я пускам на ясла на 23 септември,ама няма да стане, ще я задържа поне още една седмциа. Не ми се рискува, пък и изследванията няма да ни излезят в норма сигурно , ако ги направя толкова скоро след боледуване.
Деси - много, много си права като казваш, че през втората бременност човек не може да се глези така както през първата, просто няма време, пък като се има пред вид, че никой не ми помага за детето.... само ММ като се прибере от работа.
За дрехите- не съм ходила да пазарувам още, ама трябва да отида, че почти всичко и е умаляло на мойта кокона. Аз предпочитам памука като материя.
Маги- честита бременност , възхищавам ти се за решението за трето дете Hug Hug Hug
Звездичке- стегнахте ли първокласничката, избрахте ли тоалет, непременно снимки да качиш от събитието на цялото семейство Praynig Hug
Стасита, Нури- и аз съм привърженик на подхода с добро Peace
Анбибиан- избрахте ли ясла ooooh! Може би Яна ще свикне преди теб, не се тревожи толкова Hug
За мен- качила съм 2 килограма само до сега. Все още не знаем със сигурност пола на бебето, но за нас няма абсолютно никакво значение, важното е да е живо и здраво. На 24 септември съм на ФМ и тогава трябва да ми акжат пола. Покрай Кали понякога имам чувството, че не ми остава време да се сетя, че съм бременна ooooh! Днес например като станахме приготвих закуска, ММ я облече и доведе в кухнята, закусихме, той замина наработа, пък аз готвих за нас пълнени патладжани с ориз, картофена супичка с повечко фиде за Кали и и изпекох ябълки, мисля да и ги смеся със ухарче за следбоедна закуска. В момента записвма едни дискове на компютъра, че да помогна на ММ за работата и докът оте се въртят, довърших  един превод от френски на български и го изпратих по мейла. Ей такива ги върша сега. Иначе Кали вече се смята за " ляма"-( голяма), иска да пие от " ляма"чаша, да стои на стол за "леми " (големи), бърбори много, имам чувството ,че вски ден чувам по няколко нови думи, радва ме фактът, че произнася правилно, но аз и говоря не на бебеши, а като на голям човек и много и говоря, например докъто готвя и обяснявам всичко, каквото правя, а на нея и е мнооого интересно в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт