Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 990
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
  • Нейде из лудите гори...
Привет, привет!
На вън е пролет... ама дъждовна, малката спи, манджичката къкри на котлона, а аз допивам сутрешното кафе..
Най-накрая се прибрахме и мога да кажа уверено, че по-хубаво от вкъщи няма.... ни хотели, ни роден дом... Настоящето ни семейно гнездо ми е най-най-приятно  Heart Eyes Mr. Green Whistling

Относно разделените родители... никак не е лесно, ние живеем на 150км разстояние, таткото всеки уикенд е при нас... ама вече стана страшно... до сега Ая не отбелязваше липсата му... но от вчера обикаля къщата, повтаря "тата" и ввдига рамене , че го няма  Confused Вади негови снимки и ми носи телефона с "тата" , за да му се обадим... Търпение нямам вече да почваме къщата и да си ходим при таткото.
Варианта да ми гледат бабите детето ми е чужд.. никому не пожелавам да стига до такъв единствен вариант..  Confused

Оли, ние още сме с биберон.. Сега като се прибрахме, установих, че сме забравили хаБиб у майка ми, реших, че е идеалния момент да се откажем от силиконката, ама бързо се отказах аз от опитите ми  Peace Изкарахме една нощ без биба, през цялото време бях дърпана за заместител (кърмим се, но тогава не пиеше мляко, а само бибосваше), 1 час игра с татко си през нощта, в търсене на биба... На следващия ден на обед заспа без проблем, НО след 30минути като си потърси бибата на сън , хвана пак мен и така 40минути не мога да мръдна от леглото... Отидох и й купих нов биберон, както е на година и половина... Нямам търпението и не смятам,че е по-добре да махнем бибата, за сметка на заспиване на гърда и не пускане на тази гърда, още повече, че бибата се ползва само за сън, нито я търси през деня, нито я иска  Peace Та така с нашето бибосване, чудя се кой е по-пристрастен, тя или аз  Mr. Green

Отдавна се храни сама... така де , от самото начало, но вече се справя добре и с прибори... и течни храни яде без проблем  Peace

# 166
Здравейте, момичета!

Вчера едно приятелче на Кали ни беше на гости. Гостенката е с три месеца и половина по-малка от нея, но мног одобре си играха, чак по едно време се прегръщаха Grinning Днес след обед ние ще им ходим на гости.
Моята кокона днес скочи в 7 часа, което е мног оран оза нея, тя става най-рано около 8 по прицнип и в резултат на това в дванадесет без десет заспа, така първо се наспа, после обядва Laughing Да видим довечера кога ще легне ooooh!
Анбибиан- стискам ви палци за второто класиране Praynig
Шанти- ние си живеем с таткото, той е на работа през деня и Кали от време на време ( както направи и току-що) казва -Мамо, тата Wink Аз и казвам, че е на работа и така се разбираме.
Флучия- какво значи дебела според теб ooooh! И аз искам да сваля килца, имам чувство, че все ми се яде обаче Mr. Green, например не мога да не закусвам, а и покрай Кали изразходвам доста енергия, дано като се стопли времето позаслабна, че ми се иска да си скрия корема Mr. Green Simple Smile
Цеца- бързо оттърваване на Йоан от сополите пожелавам Simple Smile Когато чистим носа на Кали със Стеримар и помпичка после, тя ревееееее силноооооооооооо, как е при вас ooooh!
Приятен ден на всички от нас

# 167
  • Варна
Здравейте! Как са вашите дечица със зъбките? Моята дъщеричка има само 9 и започвам да се тревожа.

Здрави дечица на всички!   bouquet

# 168
  • Куциндрел
Цеца- бързо оттърваване на Йоан от сополите пожелавам Simple Smile Когато чистим носа на Кали със Стеримар и помпичка после, тя ревееееее силноооооооооооо, как е при вас ooooh!
Реве като магаре, че се и рита, бие, дърпа, ама никой не го взема насериозно. Като свърши процедурата спира да реве отведнъж.

Благомира, ще ви пораснат зъбките, няма да остане без зъби. Peace

# 169
Днес никой не е писал... да взема да ви кажа "Hi"  Mr. Green

Днес успях да си изгоря раменете, сега са червени като репички и ме болят... утре с тениска  Crossing Arms

От няколко дни се случва нещо на моята калпазанка..В 19ч очите й се зачервяват... (така се случва винаги, когато й се спи), става супер раздразнителна, ОБАЧЕ не иска да спи... ляга.. върти се и става, започва да обикаля къщата... така до 21... това се случва последователно , последните 3 дни... Вярно, че на обед спи по малко, ама преди това не й беше проблем... дано да отмине скоро това, защото става толкова кисела, че вкисва и мен ...  Confused

Да ви питам нещо за слънцезащитните кремове... Ние сега сме с Биодерма, която има минерален филтър, да обаче то това чудо миене няма, след баня се наплъстява тук таме и като изсъхне много гадно изглежда. Как се мие????? То с търкане пада, ама много кофти това търкане... не става лесно и се чудя аз ли съм с грешка..  Rolling Eyes

Цеца, Йоан оправи ли се?

Тони, и аз отговарям, че е на работа, ама нашия татко като отиде в понеделник сутрин на работа се прибира петък вече и е по-кофти, щото тя си го чака всяка вечер..  Cry

Благомира, кое те тревожи??? Както е казала Цеца, няма да останете без зъби...  Peace

# 170
Момичета, Яна се очертава не само фен на Бон Джуви, ами и голяма кокона  Joy
Като си види четката за коса и се строява пред огледалото да я реша, после се гали по главата и се любува на отражението в огледалото  hahaha Новият хит е, както не искаше да носи шапки, сега ми носи една от нейните да й я слагам и си стои с шапката у дома, освен това ми краде чехлите. Обува ги и почва да шляпа с тях из апартамента  Shocked  hahaha
Ама с тая шапка ще ме побърка, сега се кълчи пред огледалото, сваля я и после ми я носи да й я сложа и така безкрай  Crazy

# 171
Гутен таг  Simple Smile
Само да кажа, че сме добре, не ми остава време да пиша, ходим си и на село и времето ми май минава само в чистене тук и там  Crazy

Радвам се на хубавите новини, които прочетох един ден като имах време  Mr. Green На село нямаме нет, но се надявам да си пуснем скоро. Оф, то пък компютър няма  Mr. Green Е, ще го измислим. Надявам се  Praynig Mr. Green

Флучия, преди няколко месеца мъжът ми се прибра от работа и щастлив ми казва - отварят клон на фирмата в Париж, ако искаш можем да отидем там, условията са супер, няма да се налага да работиш. И аз - ама как така Париж - аз френски не знам, как така няма да работя, аз искам да работя, няколко дена не бях на себе си, ужасена от мисълта за  Париж и от онова грозно сдание - Айфеловата кула  Mr. Green. Добре че на този етап само тестват с маркетингов отдел. Честно, не знам какво искам  Mr. Green Но знам, че в момента, в който опитам другото, започвам да си мисля, че и първото никак не е било зле. Всичко си има предимства и недостатъци, важното е да не съжаляваш за пропуснатите възможности. И невъзможности.
Един поздрав за всички работещи
http://www.youtube.com/watch?v=AeCXhAIaq20

Скоро се надявам да се включа по- подробно.  Simple Smile

# 172
Здравейте, момичета!

Кали си и грае около мен с конструктора, аз пия кафенце и хоп-да ви нагледам и да се разпиша Grinning
Благомира- не се притеснявай, ще ви поникнат зъбките, Кали в момента има 14 и 15-то почти избило, по този повод през нощта се скъъса от рев, чак панадол давахме.
Цеца- много е гадно това с чистенето на сополи Mr. Green
Зелда- скоро си мислех за теб и ти се появи Hug
Шанти- пожелавам ви скоро таткото всяка вечер да си е при вас, по-хубаво е Grinning
Кали оня ден и вчера пак си игра със същото момиченце, много съм доволна, много хубаво си играят, вчера бяхме в парка, те бягаха по тревата, ние си говорихме с майката на детенцето.
Приятен ден на всички от нас Hug

# 173
Здравейте!!!

няма да се включвам по темите,влизам само да кажа,че имам вести от Съни
каза,че няма никакво време за нищо,милата.сега във вторник са си взели и Лили вкъщи и сега вече купона е на макс Simple Smile иначе са добре!
това е мами,по-после като заспи Ивко ще ви пиша повечко!!!
Хубав слънчев ден!  bouquet

# 174
Съни- чудесни новини Hug Сега вече сте си вкъщи цялто голямо и задружно семейство! Пожелавам ви лека адаптация с новите условия у дома и повече спокойствие. Много целувки от нас с Кали Hug Hug HugСега вече чакаме снимката на цялото семейство заедно Hug Hug Hug

# 175
Здравейте момичета, аз най-сетне стигнах до компютъра. Да видим колко ще ми отпуснат диваненцеата, че тати е дежурен и сме самички.  Grinning
Миналата седмица бяхме на преглед. Направо нищо не свършихме. Коколинчо е станал 80 см, ама ние си го бяхме измерили у нас. Там нещо се претупа работат аи излезе, че тежи 10 кг с дрехите, но го мерихме на един ужасно разтропан кантар дето изначално си показва +1 кг та идея си нямам колко тежи.
Шанти, предвполагам, че наистина повечето деца биха харесали палатките. ама колко багаж се мъкнееее, като катун сме направо.  Joy
Мира, успех с лотарията за ясла!
анбибиан, не се къхъри за ортопеда. Ако имаш притеснения я заведи Яна, но не се връзвай на някаква си непозната.И Зори и Коко стабилизираха походката може би около 2 месеца след като се пуснаха. Имам предвид да не падат при неравности, да могат да се задържат и ходят и по лек наклон, не само по равно. И ние с Коколинчо ще се борим за второ класиране. Като гледам в района само в две ясли е отпуснато по 1 място, и дори не влизаме в граничната група защото има неприети дечица с повече от 8.1 точки.  Sick
Тони, палатката ни е Ванго "Аполо" 500. Ей това чудо:
http://shopix.bg/Vango-Apollo-500-petmestna-palatka
Води се 5 местна, има голямо предверие и 2 входа според това, ако вали откъде духа вятъра да можеш да реагираш. За семейство с деца е предостатъчна, а с надуваем дюшек си е направо чудесна къщичка.
Хариелка, като гледам голямо приключение сте имали с температурата. Добре, че вече са здрави. На море и ние няма да ходим най-вероятно.  Sad Браво за успеха с памперса. Аз имма чуството, че или ние с ММ сме много нехайни, или са ни се паднали някакви странни деца. Започнах редовно да предлаам гърнето на Грахчолан, но той го яхва на обратно и язди като конче.  Joy Да свърши нещо вътре и дума не може да става.
Мира, ще се регулира цикълът, не го мисли. Пък дано, ако имате желание за бързо забременяване да се похвалиш скоро с две чертички.  Grinning
olly, направо си герой щом се справяш с работещ в чужбина татко. За безмлечни сандвичи си е почти мисията невъзможна. Можеш да пробваш като се поозъбите малко с маслинов пастет и доматчета. Но пастетът е леко възсолен та трябва много малко да се маже от него. Аз след втората годинка ще пробвам с мед или домашно сладко. То комбинацията сладко или мед върху хляб не е най-добрата, но пък е някакъв вариант в случай на нужда.
залъгалка и ние все още ползваме. Само за спане. Няма никакъв шанс да минем без нея, освен, ако не сме в кола или с количката. Със Зори успяхме да я махнем на 1 г. и 10 м., надявам се и с Коколинчо да се справим до тогава.
Зелда, добре завърнала се. Ще чакаме да пишеш повечко като можеш.  Grinning
Цеца, преборихте ли хремата? И Коколинчо много се брани като му промиваме носа, но за сега не му се получава особено.  Grinning
Блекче, мерси за хубавите вести.  Hug
Сънииии, много късмет и бърза адаптация ви пожелавам! Иви е просто невероятен. Пу-пу-пу! Сигурна съм, че и Лили е страхотна. Ще се радвам скоро да се похвалиш, че влизате в ритъм и двамата си сучат на воля. Много  Hug Hug Hug за всичики ви и дано Алинка скоро свикне с новата ситуация.  Hug
Сега тивам да кача някоя и друга снимка от палатките в албумчето.
Хубана вечер от нас!

# 176
Zvezdichkova аз гледам само където може да се включим в граничната група  Sad Сега погледнах местата са ги увеличили - 5 места, в граничната сме 9 деца. Все пак имаме шанс  Praynig Praynig Praynig Дано и вие да имате.  Praynig Praynig Praynig
Говорихме с ММ за вариантите ако не ни приемат, но той иска да я дадем на градина след 2 годинки, дори и частна и наистина така е най-добре, тя трябва да общува с други деца и да свиква с други хора, иначе моята заплата като се плати частната градина ще е все едно не ходя на работа, ама  Sad
От време на време ми се иска да си потърся и нова, по-добре платена работа, но ме хваща шубето, да не загубя тази, която имам  Sad
Иначе Яна почва да свиква с баба си, обаче тя след 2 дни си тръгва  Sad Двете изкарват в парка по 2-3 часа и само ми звънят да ходя да ги прибирам, даже напоследък не се и налага. Тя като се измори и сама се качвала в количката. При мен не го прави това, тормози ме до последно и само да види количката почва да буйства, а иначе едвам гледа и само като помирише мляко и заспива  ooooh! А баба - един вид чужд човек за нея, не си показва магариите пред нея  Mr. Green
Една справка да си направим - кой колко и по колко пъти на ден яде?
Яна хапна 3 пъти на ден по около 220 гр. плюс 2 пъти по 210 мл мляко.
Много рядко се случва, ако й хареса десерта от кухнята да го изяде целия след основното т.е. на едно от храненията яде по 440 гр., обаче борбата е безмилостна. Гоня устата с лъжицата, давам играчки, пускам филмчета и така докато не успея да тикна поне 1 лъжица в устата и после като й хареса почва да лапа, ама зор е първата лъжица да натикам  Tired

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 00:25 от anbibian

# 177
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан вече се пооправя, все още има сополи, но май му отшумява хремата. Ако се задържи така до другата седмица ще го водя на лекар. За чистенето на носа - като му кажа "хайде да чистим нос", той започва да реве, но отива и ляга на леглото. След това се започва една борба и рев... ама за някои негови ревове хич не му се връзвам.

Йоан не ползва залъгалка, но пък суче често. Crazy Радвайте се, че децата заспиват и спят със залъгалка, защото иначе е едно непрекъснато сукане.

Анбибиан, дано да ви приемат. Прав е мъжа ти, че децата трябва да ходят в ДЗ. Така се учат, че на света има и други хора.

За памперса - за сега нямаме шанс да го махнем, но й баба му не прави никакви опити за това.

# 178
~Чудесни новини от Съни  Heart Eyes Разбираемо е, че не пише.. то кой би успявал... От сърце им желая бърза адаптация и здраво семейство  Hug Hug

Анбибиан, вие поне имате режим на хранене, ние почти нямаме. Установени са ни закуска, плод, обяд, плод , вечеря. Помежду тези хранения може да дам ядки или нещо друго за гризане - зависи от ситуацията, в последно време я кърмя рано сутрин, понякога по обед и вечер (не съм вярвала, че ще мога да го напиша  Party ). Но като количество не мога да ти кажа, 2 детски купички юфка изяде вчера, понякога и половин не яде  Mr. Green НЕ я гоня и карам да се храни, като не иска - не иска, после яде плод или ако сме у дома пак предлагам отказаното  Peace

Звездичке, той Коколин бая пораснал, какъв дребунчо беше... браво! Ние сега търсим палатка, че нашата даде фира, иначе беше супер просторна  Mr. Green От към багажа, забелязвам, че с всяко следващо пътуване багажа ми намалява... но в повечето случай е за сметка на моите неща, тъй като забравям какво ли не от моя гардероб  Blush Joy

Хубав ден, момичета  Hug

# 179
Сеса точно така е, ама това е моята реплика  Mr. Green Трябва да ходи на градина, че да разбере, че не е уникална и неповторима и не всеки я харесва  Mr. Green
С тия градини луднах аз, ама съм и за бой. Разбрала - недоразбрала при първо класиране не заявих критерия с работното място т.е. заявих го по адрес на регистрация на фирмата, в която работя, а на практика, аз работя в къщи т.е. работното ми място е в същия кварта, където живея. Е, овца ли съм кажете  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Сега имаме малък шанс, понеже участваме с 8.2 точки  Tired
Шанти ние никакъв режим нямаме, един ден се храни нормално сутри, обед, вечер, на другия ден не ще нищо да яде, но това го отдавам но последния кучешки, зъб, трите избиха почти едновременно, но четвъртия направо я измъчи, дори почна да се буди и нощем с рев и писъци  Sad Всяка сутрин проверявам дали не е избил, но уви  Tired
За пореден път се убеждавам колко е подкупна  ooooh! От сутринта ме терори, не мога да я разбера какво иска, яде, пи, не ще да си играе с баба си, накрая извадих от чантата една играчка, която взех вчера от колата в киното и сега си играе с играчката и хич не се сеща за мен. Тъкмо да си изпия кафето на спокойствие  Party
Някой ще ми прати ли паролата за албума, че съм я затрила някъде?

Общи условия

Активация на акаунт