Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 024
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
  • Нейде из лудите гори...
хайде добър ден..  Mr. Green

Днес сме "режимни" , та си допивам сутрешното кафе  Crazy

За готвенето - споделих, че в топлото никак не ми се готви, ама напоследък все има готвено у дома... май се мобилизирах  Crazy Но пък се изчерпвам от идеи... за днес имаме грах , миналата седмица правих ориз с коприва, картофени запеканки, леща, зеленчукови кюфтенца... оня ден картофена яхния...

Всички бацили да напускат сладките дечица... и да не се връщат повече  Hug

Звездичке, представям си колко се вълнувате всички, от предстоящото училище...  Party Чак аз се развълнувах като те чета  Blush  Дано, нямаш пророчески умения и не се случи бъркотията, която си представяш за местата в училище, че само това му липсва ...  ooooh!
Да ви е здрав таткото   bouquet

Оли, ужасна случка, сигурно много ти тежи, но станалото - станало. Дано бързо й мине изгореното  Hug  Ще споделя мнението на педи за ноктите (при една и съща педи сме  Wink )

Деси, странно защо кашля Юлето. Пробвали ли сте да отворите прозорец в друга стая, от където да идва хлад вечер, да не е прозореца на спалнята? Аз така правя за сега, че все се притеснявам да не я простудя...  Embarassed Не знам дали от обувките й се чупят, тя ходи с отворени обувки, а кецките й със сигурност не са й малки  Rolling Eyes

Хариелка, евала! Отново! Надявам се до края на лятото и аз да успея да се похваля с твоите резултати (без памп и сукане)  Crazy Mr. Green Не съм правила изследвания  Embarassed от преди да ни навести тая твар мислех да й пускам кръвна картина, за да видя как е хемоглобина (тя много рядко яде месо), но така и още не съм пуснала. Може би в четвъртък като ще ходя така или иначе до педи, ще мина и през лабораторията, но най-вече, заради хемоглобина. Минаха повече от 30дни след кърлежа... В момента, в който го махнаха нямаше и следа , че е имало нещо на клепача  Peace СЛедете я, дано няма зачервявания  Praynig

# 211
Някой ако търси чаршафи ето тук има оферта
http://www.dalavera.bg/index/offer/new/1/slug_id/detski-spalni-k … data1=&data2=
Hariela аз имах кърлеж миналата година и толкова се панирах, че по нощите ходи в Пирогов да ми го вадят. Бият и инжекция против тетанус. Тогава рових по темата и прочетох, че най-добрия вариант е да се запази кърлежа и да се занесе в Центъра по паразитни болести да се изследва за лаймска болест, вместо да чакаш и да тръпнеш  Sad Те нашия парк го пръскаха против кърлежи, ама.... както влиза в тревата и рови къде ли не...  ooooh!
Новото ни хоби е да събираме боклуци от земята, всичко прибира направо в чудо съм се видяла. Как се справяте с това, пясъчника и люлките не ги признава, ама боклуцитееее  ooooh! А днес диването му с диване скочи с главата надолу да се пързаля  Shocked
Сутринта пък ме измъкна към 8 часа от леглото и аз сънена й викам, я ми донеси чорапите и тя отиде взе ги и ги донесе  Shocked

# 212
  • Куциндрел
Анбибиан, боклуците и на нас са ни страст. Но аз съм дресирала Йоан, вадя мокри или сухи кърпички и му викам - "боклук", а той ги взема и ги хвърля в кошчетата за боклук.

# 213
Анбибиан, боклуците и на нас са ни страст. Но аз съм дресирала Йоан, вадя мокри или сухи кърпички и му викам - "боклук", а той ги взема и ги хвърля в кошчетата за боклук.
не върши работа при нас  Sad
аз мъкна от в къщи пластмасова чашка, чинийка, вилица, бъркалки и какви не още домашни боклуци, ама тя си играе с тях 2-3 минути и после хвърля и хуква да дири нови  ooooh!
и като не може да награби всички боклуци в две ръце, понякога ми носи да й ги държа  ooooh!

# 214
  • Куциндрел
не върши работа при нас  Sad
аз мъкна от в къщи пластмасова чашка, чинийка, вилица, бъркалки и какви не още домашни боклуци, ама тя си играе с тях 2-3 минути и после хвърля и хуква да дири нови  ooooh!
и като не може да награби всички боклуци в две ръце, понякога ми носи да й ги държа  ooooh!
Пробвай да хвърляте боклуци в някое кошче на площадката. Носи си салфетки и всякакви такива неща, които става за боклука.
Йоан се научи от Дънкин Донътса. Като отидем там е пръв боклукчар, аз му давам хартийки, той ги хвърля. Вкъщи също ходи и хвърля салфетки в торбата за боклук, като 1000 пъти се обясняваме, че не се рови в боклука, а само се хвърля.

# 215
Яна мокрите кърпички ги лапа, а сухите ги прави на малки парченца, в кухнята не влиза, за да не рови в боклука и по шкафовете, а пък кошовете в парка още не ги стига. Мен най-много ме дразнят хората - почти всички си хвърлят боклуците навсякъде, под коша, зад коша, пред коша, ама не и вътре в коша.
Днес отиваме в парка под всеки кош кочина, кошовете празни, Яна във възторг  #Cussing out

# 216
Анбибиан и ние събираме боклуци и ги хвърляме в кошчетата. Ама тя и у дома това прави, като има нещо за боклука й го давам и тя отива и го хвърля... Навън е същата, даже има едно заведение на плажа, което посещаваме често и там като се юрне събира какво ли не от плажа и носи до кошчето с боклука  hahaha Радвам се, че не лапа  Whistling

# 217
  • Sofia
Хайде пак аз.  Grinning Няма ме дни наред и ей ме на сега с два поста за няколко часа.

Оли, съжалявам че така се е получило с ютията.  spoko Аз си изгорих четирите пръста на дясната ръка, като бях на 6г. Ама направо си ги залепих на ютията и не можех да ги отлепя, черни бяха. Спомням си че ми налагаха изгореното с листа от кисело зеле и за друго не помня с какво са ме мазали. Сега нямам дори точица от изгореното. Дано нищо да му няма на детенце.  Praynig

Звездичке, големи емоции ви очакват. Наистина колко бързо минава времето и децата ни неусетно порастват... Манастира наистина е превъзходен, много красиво място. Не съм ходила там. Коколинчо и кака Зори са страхотни!  Hug

Анбибян, и аз четох че трябва да го нося в ХЕИ, но ММ ме разубеди. А четох също, че ако кърлежът се извади достатъчно бързо (да не стои дълго време по кожата на човек), дори и да има лаймска болест, не е задължително да я пренесе. Ох, не знам, сега ще следя 30 дни мястото и ще стискам палци да няма нищо.  Praynig  Praynig Яна е невероятен сладур! Все същата хитра физиономийка си е.  Laughing Аз днес давах на Лизи супа от тиква, картоф и просо, наскоро й правих заешко с картоф и зелен фасул, елда с телешко, коприва с булгур.

Деси, много странна тази кашлица.  Rolling Eyes Много готино описваш страстите в градината на Лили, чак на мене ми се дотанцува...  Grinning  Grinning

Флучия, бързо оздравяване на Джоджи!  Hug

Шанти, давай, давай, скоро ще имате пълен успех. Ще се научи Айчето, няма къде да ходи. Важното е да не се отказваш.

Кака Алина-Хубавина е все така страхотна. Ама много й отива да е кака.  Laughing Ивайло на Блекчето е с по-дълга косичка и така русият й цвят още повече се вижда.  Grinning Йоан мамино златно яйчице, как се е омазало само...  hahaha Ая и Дидко са малки сладки Пижамчета. Мнооого са готини.  Heart Eyes  Hug Благовест и мама са много хубави, както винаги.

# 218
аз четох че трябва да го нося в ХЕИ, но ММ ме разубеди. А четох също, че ако кърлежът се извади достатъчно бързо (да не стои дълго време по кожата на човек), дори и да има лаймска болест, не е задължително да я пренесе.

Правилно си чела, Хариелка  Wink И добре, че е мъжо ти. Аз ходих до ХЕИ и там се радвам , че случих на човек. Той ми обясни, че ще ми вземат парите, ще изследват кърлежа и крайния резултат , който могат да ми дадат е пола и вида на гадината, Но не и дали е заразен или не  ooooh! Това, което е важно , те не могат да кажат... Другото , което ми каза чичкото е, че ако се извади в първите 24 часа , дори и да е заразен шанса да разболее е малък  Wink Нищо няма да й има на Елиза, сигурна съм  Hug

Влязох аз да ви питам, какво мислите да правите на 01.06 ???
С какво ще изненадате децата? Подаръци мислили ли сте?  Rolling Eyes

А и друго се сетих..
Анбибиан, какви са тебеширите на Яна?

# 219
ॐShantiॐ обикновени, от Икеа ги взех, но тя освен да ги мисли за боклуци, които да разнася на ред с другите - не ги ползва по предназначение. Аз й рисувам понякога, тя се мъчи да драска, но явно силите не й стигат и се отказва бързо.

Ей сега направих първото си мляко с грис. Не знам само дали трябва да го оставя на котлона след като кипне докато го бъркам - слагах, махах, ама стана  Grinning Накрая пасирах половин буркан сливи от компот и ги смесих. Вкусно стана. Сложих и малко захар. Не знам колко захар е редно да сложа на 300 мл. мляко, но сливите ми бяха от компот без захар и не ми се вижда много сладко.
Колко захар слагате горе-долу - който прави?
Скоро ще пробвам и качамак да направя за Яна. От кухнята го яде, а той все мирише на загоряло, дано моя й се услади повече  Sunglasses
Утре ще й спретна и една крем супа от тиквички. Мисля в нея да добавя и звездички или буквички  Grinning

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 00:28 от anbibian

# 220
Привет, момичета,
вчерашният ми пост беше много неграмотен , но Джоджи ме дърпаше да ставам и не можах да си го редактирам  Crazy
Анбибиан, и Джоджи много обича да изхвърля разни неща в кошчетата, но засега не събира от земята боклуци, стигат му нашите собствени. Вечер често ходим в Макдоналдс Ели да си играе на съоръженията  отвън и да яде сладолед и той много иска да хвърля после хартийките в коша, но кошът там е с прихлупващ капак и е доста висок, та само се ядосва  Laughing А за боклуците около кошовете сутрин - доколкото знам бездомните кучета са виновни затова, просто през нощта ровят вътре за храна и изваждат всичко отвън Sad
Да ви се похваля, че купихме пясъчниците за комплекса. Имаше промоция в Хиполенд с 66% намаление и взех и 2 пейки с маса за децата. Сега събрах още 160 лв и ще вземем или пързалка или къщичка. Много съм доволна, децата са толкова щастливи, играят си на воля на тервата, пред очите са ни, всички се познаваме, няма болни деца като в парка, дори мога да оставя Джоджи на някоя майка да го наглежда, а аз примерно да се кача да простра дрехите и да го шпионирам от терасата как вилнее Simple Smile И той е любител на тебеширите покрай кака си. На нея й рисуваме дама и тя скача ли скача, а той след нея се мъчи на едно  краче, но без успех  Laughing
За памперса - и ние махнехма дневния, остава нощния. Лошото е, че това е у дома, в градината лелите му слагат Sad
Снощи ходихме до клиника Вела при любимия ни д-р Янчев. И той потвърди диагнозата на педи. Няма му нищо, само тази мистериозна темп. Та с 2 ръце пак препоръчвам клиниката, винаги са толкова внимателни, прегледът трае поне 20 минути, всичко се обяснява подробно и се търси най-щадящото медикаментозно лечение.
Звездичкова, да ви е жив и здрав таткото! Исках да те попитам можеш ло да ми дадеш координати от миналогодишното ти проучване за квартирите във Варна? Една приятелка с 2 породени деца иска да отиде за 1 месец. Не държи да е близо до Морската, защото е с кола. Моля те, ако пазиш телефони или нещо друго да ми ги пуснеш на лични  Hug
И аз да ви почерпя за моята именичка вчера Simple Smile

# 221
Здравейте, момичета!

В неделя много добре с иизкарахме на Бистрица, Кали много ходи в планината, събира си шишарки  и после от емоции чак в 16 часа за слсед обед заспа, обаче вчера в парка щях да откача, сериозно ви казвам. Не съм казвала на ММ и не мисля да го правя. Както си играеха с детето на една колежка, декемврийче 2011 и Кали си шъка по поляната  и едно куче се доближи до нея и я подуши. Аз имам фобиля от животни и какви ли не картини за части от секундата ми минаха през главата. Изкарах си акъла. Тя беше седнала на тревата и просто се разтреперих и така се развиках, че сигурно за луда ме сметнаха. Куето се махна от нея, после пак дойде, аз вече бях стигнала до Кали, а собственичката му съвсем с бавна крачка се донесе да си го прибере, никой в парка не реагира, нищо че става въпрос за бебе и по принцип има табела, че в парка е забранено разхождането на кучета. Един образ дет осе беше излегнал на поляната ми вика, ама  госпожо то кучето просто искаше да си поиграе с детето ,аз както бях набрала го отрязах и му казах кучето да с ииграе с неговото детеАз и казах на тая овца с кучето, че не е нормална, и тя ми каза същото, абе луда работа, още треперя като ви го пиша, добре, че на детето нищо му няма, даже не се и разрева, но аз просто имам фобия от всякакви животни и щях да откача. Това се случи в парка до Техническия Университет и повече там Кали няма да разхождам!!!
Флучия- много готино звучи това с пясъчниците, а ако аз трябва да избирам между парзалка и къщичка бих избрала къщичка Wink, ама вие с ирешавате. Дай най-после да вземем да се видим, когато си свободна, аз и без това имам да те черпя за доктор Соколова Grinning
Спирам да пиша, после ще дописвам, че компа ми прави мизерии, аз и вчера седнах да пиша и всичко изчезна.

# 222
  • Sofia
Някой може ли да ми каже защо от ДСП Сердика (детските) са ми превели веднъж 70лв. и втори път 50лв. за месец април, 2013г.? Някакво увеличение ли има (да не повярваш) или аз нещо не съм разбрала?? Пада се по 60лв. на дете.  Rolling Eyes

Да са живи и здрави вчерашните именници на Звездичкова и Флучия!   bouquet   bouquet

# 223
И аз се цопнах в албумчето Simple Smile Елиза е голяма красавица! Пу Пу! Калимного е пораснала, а очичките на Алина сякаш са станали още по-сини! Simple Smile А плажните снимки на Даниел и Ая ме карат все повече да мечтая за лятото. Нямам търпение да видя как ще е тази година с Джоджи на плажа, дали ще го е страх от водата, дали ще правим замъци като миналата година Simple Smile
Хариелка, аз невзимам детски и не знам. Ако искаш попитай тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719815.60

# 224
  • Варна
Hariela това би трябвало да са заветните 50лв бонус, които правителството отпусна, за да помогне еднократно майките в отпуск по майчинство с деца между 1 и 2г. Получават се от всеки, получаващ детски надбавки.  Peace Аз ни едното получавам, ни другото. Язък!  Как е Елиза? Дано няма последствия от гадния кърлеж!  Praynig
Флучия всичко с пясъчника ви, къщичката и прочие звучи повече от страхотно. Как ми липсва една хубава свястна площадка, откъдето детето не може за секунди да изскочи на улицата... Сега нещо са се активирали от общината ли, откъде ли и спретнаха от една смотана, стара и счупена площадка нова, на 10мин. от нас е, но пък с две люлки(една бебешка и една обикновена), стига толкова и две пързалки(една права и една завъртяна)..  Laughing Сега тая надежди за другата площадка, която правят на през два блока от нашия. Изглежда да бъде голяма, но ще видим. Те първа копаят още.
Toni77 охх изтръпвам с тия ми ти кучета, та дори и котки. Особено бездомните и тези без каишки. Моя малчуган хич не се страхува от тях и като види някое тлъсто улични куче, разплуло се да се пече на някоя алея и се втурва към него и вика "бау"...  ooooh!  Crazy Косата ми се изправя направо. А той, ако има едно лесно отгоре му ще скочи.  Confused
anbibian ние боклуците не просто ги събираме, но и лапаме, оглеждаме.. Е сега последно, преди  малко, намери едно празно и смачкано шише от мин.вода и го взе, надига и лапа да пие, като вика "дай да"(дай вода в превод)...  #Crazy  Sick Да ти кажа в чудо се виждам. Дано скоро му мине този мерак.
Zvezdichkova на патерички да те поздравя - жив и здрав да ти половинът! Много да се обичате!   bouquet
Отивам да готвя, че вечеря нямам.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт