Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 027
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте,
Днес сутринта се събудих с късмет, но целия ден ми беше много изнервен... Нещо ВиК-то ни се прецакало у дома и съм спряла тотално водата... само като ми е необходима пускам и си върша работата светкавично, защото иначе има шанс да се наводним. За това казах, че и с късмет се събудих, че запръска сутринта, а не е почнало през нощта... щяхме да се събудим в гьолче  ooooh!  Утре вече ще я оправим най-накрая  Tired

Айчето преди малко как ме шокира пък.. лапнала една пластмасова клечка и взела една декоративна запалка (която не работи и не прилича на такава) и "пали" клечката със запалката. После я хваща между показалеца и средния и се прави , че пуши   smokeuu  Тръска си цигарката, припалва я...  ooooh! То хем ми беше смешно, хем се шокирах и още ме държи ... Никой у дома не пуши и не позволявам да се пуши около нея... ама ей го нА... видяла някъде и копира  Blush  Ще кача клипче скоро и ще ви я покажа... моята пушачка  hahaha

На разходката пък се лепна на машинките за левче, оставям я аз да си играе на тях, но паричка рядко давам, че после няма слизане... играе си тя и по едно време ми вре едно левче в лицето.. намерила го... доволна и щастлива си го пусна да играе  Mr. Green  опасна става с всеки изминал ден  Crazy Crazy

Тони, представям си как си се изплашила... аз съм голямо шубе от улични кучета, защото като малка два пъти са ме гонили... от домашни нямам страх, Ая обожава кучета и я оставям на воля да играе с тях.. обаче така без каишка да дойде "да играе" сигурно бих реагирала подобно на теб... Щом и алеята не е за кучета... тия направо са за бой  Crossing Arms

Ех, Флучия, много хубаво сте си направили... Ние също живеем в комплекс, има деца, ама нещо не сме така сплотени... имаме една площадка , но тя е на такова течение, че я избягвам и ходя от другата страна на булеварда..  Whistling

Анбибиан, аз десерти на Ая рядко правя, веднъж правих мляко с ориз и мед, вместо захар  Peace Иначе й давам сладко от домашните, със захар според рецептата, при положение, че не е ежедневие, не смятам, че е проблем. Качамака пък ни е любимата закуска, докато го сервирам и е изяден  Party

# 226
Ая с "цигарата" ме развесели посред нощите  Grinning
Яна днес също ме разби. Шетам си в кухнята, ама си затварям вратата и не я пускам вътре, че е такъв хаос, 100 бели може да направи. Тя вместо да мрънка пред вратата си бърбори нещо весело. Излизам аз и я гледам седнала в количката и даже си закопчала борда и разговаря с огледалото и чака да ходи на разходка  Joy
Смъкнах я и докато грабна фотоапарата, вече се беше нагазурчила в количката, но успях да я снимам как поставя борда, че да имам доказателства за пред ММ  Joy
Децата доста разбират вече, ама се правят на дръж ми шапката  Crossing Arms Тая сутрин пак й викам дай ми чорапите, тя отиде до тях, погледна ги, после погледна мен, ухили се и се фръцна - демек вземи си ги сама  Crazy
На пързалката също ме лъгото. Тя е двойна в парка и отива от едната страна да се пързаля, аз тъкмо завардя да я хвана долу и тя победоносно се изхилва, става и хуква в другата посока.
Друг скорошен хит е, че като чуе че принтера принтира и се зарежда отпред и чака да излезе листа. Подава листа на мен или на ММ и затваря капака  Mr. Green

# 227
Здравейте и от нас  Grinning
Пак ми се гъбарка кирлицата и ще трябва да пиша на фонетична та пак ще съм малко телеграфна, и верочтно не ососбено грамотно пишеща.  Grinning
Много благодаря за поздравите за нашия тати!   bouquet
Оли, дно да не остане белег. До колкото разбирам изгарянето е лекичко, така че имате шанс след 2-3 години да не си личи.
Хариелка, има еднократна помощ от 50 лв за осигурените майки в отпуск по маъчинство за втоарата годинка на детето, гласувана от слъжебния кабинет. Иаче БЦП въртят разни слухове, че смятат да увеличат маъчинството от 1 юли на 310 лж и да увеличат парите за първолаче, ама за сега са само слухове. Не вярвам в бюджета да има финансови резерви за това.  Grinning
Флучия, браво, че сте организирали такъв хубав кът за игра. Да ти е жива и здрава именничката!  Hug За съжаление телефона на брокера не го пазя.  Confused Но нека да провери офертите в интернет и тогава да се свърже на някой от телефоните. Много е възможно да намери брокер, който да й съдейства. Проблемът е, че предпочитат дългосрочно наемане и за 1 месец е трудно, но пък явно с малко късмет може да се намери не лоша оферта.
Тони, аз имам сравнително кнтролиан страх от кучета, в никакъв случай не е патологичен и много насърчавам дребните да ги приемат добре. За съжаление след едно лошо излайване на едно приятелско куче Зори се сдоби с отвратителен страх от кучета и ми коства направо нечовешки усилия да я подтикна да го преодолее. Напредъкът е доста минимален. Прави ми впечатление, че повечето стопани на кучета са склонни да помогнат като видят, че я е страх, говорят й, предлага да погали кучето. Но има и много безотговорни тъпанари, които смятат, че са в правото си да притесняват другите колкото си искат. Ако там има табела забраняваща кучета си в правото си търсиш съдействието на полицията....не че ще го плучиш...това с кучетата, екскрементите им, разхождането им без повод и намордник е една много дълга тема с различни гледни точки и вероятно всеки в някаква степен е прав....но ако стопанинът види, че човек го е страх следва мигновено да си разкара животинката и да се извини. Още повече, ако разходката е извън специално обозначени за целта места.
Ставам сега, че ме чакат задачки. После пак ще дописва.

# 228
Честит празник , момичета !!!

Минавам да ви почерпя , за нашия НЕимен ден  Mr. Green    Много хора свързват името на Ая с азбуката (защо ли?!?!  Joy ) та решихме, че на този ден ще й празнуваме имен ден ... Аз също нямам официален такъв, но родителите ми бяха нарекли един , все пак кой не се радва на празници?
Хубав ден от нас

# 229
  • Пловдив
Момичета,почерпете се за мое здраве  Hug Днес пораствам с още една годинка  Blush
И честит празник на всички   bouquet

Днес сме на абитуриентска,утре на сватба и програмата е много натоварена...много ми липсвате и се надявам скоро да се разпиша по темичките  Hug Целувки на всички дечица  Hug

Честит имен ден на Айчето! Да е жива и здрава и мноого послушна! :*  Hug Hug

# 230
Здравейте, момичета!
ЧЕСТИТ 24 МАЙ-ЕДИН ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАЗАНИЦИ!!!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА АЙЧЕТО ИНА СИЙН  bouquet Hug
Повреди ни се компа и сега пиша от лаптома, никак не ми е удобно.
Оли-дано не ви остане белег Hug
Аз съм записала час на Кали за профилактичен офталмологичен преглед по Касата в клиника Вижън. Записах го преди един месец, дано всичко е наред, ще ходим във вторник Praynig Praynig Praynig
Кали днес се движи по ръба на белята, сутринта, бутна панера за хялб и изля кафето на баща си, сега преди малко се катери по дивана, дърпа разни неща, само гледам да не докопа нещо, очите ми са на 1234556 направо Shocked
Флучия=наистина има бум на розеола, на Кали едно приятелче и то е болно.
Звездичке, Марси=благодаря за идеите за палатка, ще навивам ММ да си купим някакъя вид/
Хубав ден на всички от нас Hug

# 231
Сийн, честит рожден ден, мила  Hug Пожелавам ти за бъдеш здрава! Всичко друго се постига по един или друг начин  Wink Тия дни си ми в главата, разписвай се по-често, макар и с 2 изречения  Hug

Тони, по ръба на белята сме постоянно. Като се изправи на стола за хранене, ми се изпратя и косата. За секунди е от земята на масата... Разливките са ми забавни в повечето случаи, защото ходи и носи стирката да попива  hahaha

Оли, педиатърката каза същото като Деси, най-вероятно се чупят ноктите от обувките и на този етап не предприемам нищо, освен да взема по-големи обувки  Laughing

Иначе вчерашната консултация беше малък цирк. За първи път Ая плаче в кабинета и то защото й махнах роклята  ooooh! Рева, глезондри се, до момента, в който не й облякох роклята и всичко отново беше розово.. голяма ми е актриса. Иначе сме пораснали добре 4см и 500 грама - доволни сме всички  Mr. Green

Мисля да я записвам на занималня, защото се усещам как в един момент нервичките ми стигат предела си   Confused Поне по няколко часа в седмицата тя да е сред деца, а аз дори да домакинствам, да го правя на спокойствие...

Хубава вечер, момичета..

# 232
  • Варна
3дравейте момичета! Сийн честит рожден ден на патерица! Честит имен ден и на Ая! Шанти благодаря, че сподели за чупенето на ноктите. И аз забелязах, че откакто ходи със сандали на вън и с чехли на двора, по малко се чупят. Пък и аз не и ги режа много плътно. Флучия чудесно е това което сте направили за децата. За съжаление там където аз живея няма не само детски площадки, но дори и парк. за кучетата- аз не се страхувам. Опитвам се да науча и Ванеса да им се радва. Въпреки това когато видя някой с куче на площадката се дразня, но от опит знам, че полза от забележка няма. за боклуците- научила съм я да ги настъпва с крак и да не ги пипа, а и тя знае, че който не слуша мама се вози в количката...тебешири аз купувам съвсем обикновени -10 цвята за 70ст. Иска да рисува само ако и други деца го правят, иначе не проявява интерес. машинките за левче и ние много ги харесвахме преди да открием колко по-интересни са въртележките и влакчетата. Аз я возя само по веднъж на една люлка на ден- искам да я науча да си тръгва доволна от детския кът, а не с тръшкане. Но когато е с дядо си просто няма край...          За първи юни още нищо не съм и купила, но няма да е и нещо голямо. Просто в момента няма нужда от нищо.  И един въпрос: колко дена не излизахте когато махнахте памперсите? В това хубаво време как ще си стоим в къщи не знам. Ние и в дъжда излизаме, не само на двора, но и на разходка и се крием под стрехите докато вали силно. Тя много се радва на дъжда.    Лек ден момичета!

# 233
Привет, момичета,
много ветровито навън и се чудя какво да правя децата. Онзи ден ги водихме в Икеа, каката игра в детския кът на 1 етаж, а Джоджи вилня с играчките в ресторанта, после бяхме на РД на едната баба. Вчера обикаляхме парковете, щяхме да ходим и за риба, но тати се успа.
Оли, ние не сме седели у дома, Просто взимам с мен 1 чифт резервни панталонки и гащи и ако го изтърва го преобличам навън. Да ви се похваля, че и нощният памперс махнахме, много съм щастлива, дано да е за постоянно. Елинка махна дневния на годинка и 11 месеца, но до 3 годинки спеше с нощен памперс. Та всяко дете си е различно явно.
Почивните дни взимах кухня от Вълшебник, но нещо май са развалили качеството. Мисля другия уикенд да пробвам с Българче, че съседките много ми я хвалят.
Извадих летните дрехи и се оказа, че Джоджи има сумарно повече дрехи от всички останали членове на семейството  Laughing Та за 1 юни ще му вземем игрушка. В ХИТ всички играчки са с 20 % намаление. В Хиполенд също доста неща са намалени и то с цели 66%.
Хубава неделя на всички!

# 234
Здравейте и от мен  Hug
Отдавна не съм се разписвала! Миа още не ходи сама, държи за 1 пръст и това е...направо вече се побърках. Ясно ми е, че трябва търпение, ама нещо не ми се получава. Иначе финната дама е 7 кг, 71 см. Другата седмица трябва да й пуснат разни изследвания и се надявам всичко да е наред. След малко ставам да направя малко сладки и соленки за един благотворителен базар на нашата фондация за недоносените деца. Та, по този повод, да поканя майките от Варна и околностите на 1 юни, в Морската градина, до слънчевия часовник на благотворителния базар на фондацията.
За ясла нямахме никакъв шанс, но поне и бабата ни е свободна, че ще се гледат. А и вчера една позната като ми каза, че за 2.5 м детето й реално само 10 дена е посещавала яслата, в другото време било болно и на 2-3 антибиотика.
Това е засега от мен, отивам да готвя, а за варненските майки моите сладки ще са здравословни - овесени ядки, сушени плодове и мед и солени крекери...ако си купите да споделите мнение.

# 235
  • Куциндрел
Привет.
Шанти, добре е наддала и праснала Ая. Hug

В момента Йоан яде сладолед от фунийка. От онзи ден откри тази вкусотия. Голямо тръш беше, за да му дам сам да си държи фунийката, не иска аз да му давам.
Голям помагач е станал в простирането, само мъкне дрехи от легена дето свари, подава щипки и закачалки. hahaha
За памперса още нямаме никакъв напредък, стои сутрин и следобед на гърне, ама явно още не се усеща, че там трябва да върши работата. Ние ще сме от късно махналите памперс.
За кучетата - Йоан много се радва на животни, но аз му казвам, че външните животни не се пипат.
Вече рисува с тебешири и се опитва да общува с децата.

Смуси, дано добре да върви базара. Hug

# 236
за боклуците- научила съм я да ги настъпва с крак и да не ги пипа, а и тя знае, че който не слуша мама се вози в количката...
hahaha Това много ме развесели. Просто си се представих как Яна посяга към някой боклук, а аз го настъпвам (което е редовна практика), тя посяга към втори - настъпвам и него и като почне да тича по боклуците аз почвам да играя брейк  hahaha Много е чевръста!
Оли, сподели как обясни, че който не слуша се вози в количката, щото това го обеснявам вече цяла година и тя се прави, че не вдява  Crazy А те всичко разбират вече, ама моята е мушморок голям и се прави на дръж ми шапката  Mr. Green Днес ми набара сутиените, забранени вещи, понеже ги яде и ми пълни подплънките с лиги  Mr. Green и като викнах, веднага дофтаса и го предаде в мое владение  Mr. Green После я гледам отворила гардероба и се заредила пред моите дрехи и с две пръсчета ми дърпа тениската да я пусне на земята, ама не бърза, седи и ме гледа- изучава миреакиите, знае че е забранено да ми разхвърля дрехите. Дърпа тениската - аз се карам, тя се гушна в мен, остави ми тениските намира, пуснахме си Бон Джоуви да си се кефим и аз се заблеях и като се обръща половината ми гардероб на земята, а тя подскача щастливо на леглото в такт с музиката  hahaha

Яна имаше големи преживявания тези почивни дни.
В петък ходихме в пещера Леденика. Бяхме се заредили 3ма човека на два пъти да влизаме, че да я гледаме навън, ама момчетата ни убедиха, че вътре не било страшно и хлъзгаво и ММ се намъкна с нея в пещерата  Mr. Green Жалко, че фотоапарата ми не е достатъчно добър да запечата тези безценни мигове без светкавица (вътре има защитен вид животно и не дават да се снима със светкавица). На няколко места в пещерата става много тясно или много ниско и да гледам как ММ пълзи тип патешко ходене с Яна на ръце - е много беше забавно  hahaha А на нея й забравихме якето на тръгване и я уви в неговото и гледаш само една топка сива вълна и една руса глава стърчи, ММ лази на два крака, а Яна се залива от смях докато той се чуди как да се промъкне през дупката  hahaha а тя се хили през цялото време.
На други ден ходихме в Магурата, ама там съм ходила преди месец, абсурд да се влезе с нея. Оставихме я на моята приятелка да я гледа и влязохме двамата с ММ.
Приключенията на Яна не стигат до тук.
След Леденика, отидохме във Враца и я пуснахме в музея и тя милата, стояла цял ден в колата и количката като хукна да бяха в музея и като почна да вика, направо се попикахме от смях  Joy Както каза моята приятелка - като някое зомби беше, бяга и вика АААхахаАААААааахаххахах  hahaha
Набяга се в музея и после му дръпна един голям сън чак до Белоградчик.
Там я разходихме на т.н. Алея на здравето.
Аз, като знам какви приходи правят от крепостта всяка година, не мога да си обясня окаяното състояние на тези алеи. Не се изискват чак толкова средства да се ремонтират и поддържат, ама те са в трагично състояние, на места асфалта беше направо изритан  ooooh! Ама ние сме упорити и там се разходихме.
Накрая спахме в хан Мадона, ама отидохме много късно там, Яна вече беше уморена. Хората направили един голям пясъчник с много играчки, поигра там и като се тропяса, спа непробудно и без да мърда даже до другия ден. А тя спи като шило, слагаш я да легне до теб, а нощно време я усещаш как ти пълзи в краката на сън  Crazy
На следващия ден ходихме до крепостта в Белоградчик, но понеже скоро бях ходила, само ММ влезе. След това се замъкнахме до Магурата ,както казах Яна не влезе, там е доста хлъзгаво на места, дори предния път моята приятелка така запецна от страх, че трябваше да я избутваме по баира.
След това отидохме и до Видин.
Яна беше възхитена от Баба Вида, а аз бях възхитена от Яна  Laughing
Ми там едни камънаци, едни стъпала едно чудо, а моето дете дето проходи преди 3 месеца бяга по камънаците, качва и слиза стъпала и въобще аз направо се опулих какви неподозирано способности са развили тия хилави крачка  Mr. Green
Новия хит в нашия репертоар е, че в мига в който усетим земята с 2 крака, почваме да събираме не боклуци ами камъни. Ама много обичаме камъчета  Mr. Green На баба Вида много събрахме. И там си ги оставихме.
Тя събира събир, ама с две ръце колко да събере и ми ги носи да ги прибера, пък аз ги мятам по земята  Mr. Green Не Леденика ММ ми вика - Не я пускай на земята, че ще награби някоя кал. А там има огромна строителна площадка по някакъв проект, така и не разбрахме точно какво строят, но имаше няколко започнати сгради и няколко детски площадки, та кал колкото искаш. Пуснах я за 5 секунди и веднага награби една буца с кал  Crazy

И след като тотално се олях  Embarassed ... продължавам  Joy
След малко ще сваля снимките да ви покажа сандалите на Яна.
Бях ви писала, че в една борса в нашия блок има сандали от естествена кожа по 20 лв, при това моделите са почти същите като на Суперфит, висока, твърда пета и лепенки на глезена и отпред на ходилото, ама нямаше нашия номер. Разрових се и ги намерих в Продавалника - нови. Оказа се, че това е някаква румънска марка. 21 лв. ги взехме, перфектни са, единствения недостатък е, че много миришат на лепило, но се надявам да се отмиришат. Ако някой се интересува ще му дам размерите на 22ри номер, но според мен са доста качествени, пък знаете аз съм капризна, даже ако не ги бях видяла на живо и мерила на Яна преди това, никога нямаше да ги поръчам. Щях да си кажа 21 лв естествена кожа - има нещо гнило в Дания  Crazy

# 237
https://www.dropbox.com/s/sbka96fexw4nz6y/20130522_205228.mp4

Пускам клипчето с моята пушачка, скоро ще попиша.. Wink

# 238
https://www.dropbox.com/s/sbka96fexw4nz6y/20130522_205228.mp4

Пускам клипчето с моята пушачка, скоро ще попиша.. Wink
smile3532 ама тя и мадамски го раздава  Laughing Ама и аз се чудя като не пушите от де го е видяла пък тази запалка металната от къде я взе?

# 239

smile3532 ама тя и мадамски го раздава  Laughing Ама и аз се чудя като не пушите от де го е видяла пък тази запалка металната от къде я взе?

Tя е останала от баща й, когато е пушел.. но нито пали, ни нищо и аз се чудя от къде я свърза, че това е запалка.. иначе от къде е видяла... от майките на площадката  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт