Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 961
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Честит Рожден ден на малката кака Алинка!
По малко падания докато играеш и винаги от радост да сияеш!

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 20:52 от olly

# 541
Здравейте, момичета!
Кал спи и аз седнах да попиша.
В неделя ми е рожденничка и аз мисля как да и организирам празника, дано хубаво се получи  Praynig
Кали тръгва на ясла от края на септември та ще трябва и гардеробът и да се поднови. Вие мислите ли да пазарувате есенни дрешки? Някакви идеи от мамите с опит какво е най-подходящо за ясла?
Вчера казахме на свекърите за бебто, ММ им каза, много се зарадваха, но не посмяха да попитат къде си следя бременността и за сега акъл не са ми давали Wink, да видим за по нататък как ще са нещата. Свекър ми каза, че очаквал новината Shocked Grinning Та такива неща при нас от снощи насам Joy
Гледам нещо времето в София е пред разваляне, да видим дали ще можем да излезем след обед ooooh!

# 542
Приветско!
Тони, много се надявам и аз да износиш бебето до термин! Хубаво е,че сте казали на свекърите и дано са си взели поука вече и от тук нататък само да ти помагат, че с втора бременност хич не е лесно да се пазиш и глезиш така, както с първата! За яслата ни е скоро правихме сметка, че ще ни трябват минимум следните неща (за всеки ден от седмицата и за резерва):
-8 блузки
-8 панталонки
-8 потничета
-8 гащички
-8 чифта чорапки
-2 чифта пантофи (като напикае едните, да има резерва)
-поне 2 суитчера или жилетки
-поне 2 памучни елечета или болерца
-поне 1 грейка, че в преходния сезон, докато пуснат отоплението, става студеничко
-поне 1 яке, ако решат да ги изевдат
-лигавници там, където изискват
-гърне там, където изискват
-2 кърпи, ако изискват
-2 пижами, ако изискват
-сапун, салфетки и тоалетна хартия, ако изискват

И ние стягае куфарите за морето,ама нещо го дават да е по-хладничко, та ще видим!  Thinking

Днес най-после си харесах бански! Ами трудно става, като все си мисля, че съм дебела и нищо не ми стои добре  hahaha Напоследък почнах да си намирам неща, които са с 1-2 размера по-малки от този, който носех миналата година и взе да ми просветва Flutter Довечера ще си го закупя този бански и ще се моля да не вали на морето  Praynig

# 543
  • Варна
Който заспива в колата на път за вкъщи и след 10 минути се е наспал(когато го качвам до апартамента) , сега кара следобеден сън. Този номер започна да ми го прави системно и усещам как морската градина ще я вижда през крив макарон. Ами така де..  Crossing Arms Спи 10 минути в колата, после колкото и да се старая да го кача без да ме усети, ме усеща, давам дори да суче, че белким заспи пак, ама няма. И енергия има за 3ма. За сравнение, ако не заспи в колата, напоследък спи по около 3ч. А като спи 10 мин, понякога заспива към 17-18ч, понякога както всеки ден в 22ч.  ooooh!
Тони, относно яслата не мисля да купувам нещо специално, освен ако не ми го изискат. Ще огледам гардероба ни - има ли нещо от пролетта, което ни става и ще му мисля. Чувала съм, че не искат да са с бодита, предпочитат потници, а мое мнение е, че едва ли на детето ще му е супер комфортно винаги с дънки. Нямам предразсъдъци да го пратя на ясла, или да го изкарам в парка с анцуг - та той е на 2г. Пуснах една поръчка от matalan.co.uk с няколко блузки, два анцуга, едни дънки и чорапки. Поръчах слипчета на Marks&Spencer и като огледам гардероба, пак ще му мисля. Сега май ще трябва да търся маратонки, че онзи ден се заинати, че иска да обува тези от пролетта, не искал сандали и като ги обу се размрънка - питам стиска ли, боли ли - да.  Crazy
dessy encheva да се забавлявате на морето. Стискам палци да не вали.

Цирк Балкански са в нашия град, чудя се да рискувам ли на Даниел интереса му да е 5 мин.? Ходи ми се. Последно точно тях гледах преди 3-4 години и направиха много хубаво шоу.  newsm78

# 544
  • Sofia
Тони, от моя опит най-удобно им е на мадамите с клинчета. Пращала съм Софи и с анцузи, но първо - много скоро тя започна да не иска да я обличам с анцузи (нали ми е голяма кокетка) и второ - анцузите са по-плътни, а в детските градини/ясли е супер топло и им е горещо на децата. Аз я обувам с тънки клинчета, тип пролетни, не от тези ватираните, и отгоре й обувам по-дебел панталон или грейка, за да стигне до детската градина. Там само събуваме връхния панталон, обуваме пантофките и е готова. Не ми се занимава със : събуй панталона, събуй чорапогащника, обуй панталона, обуй чорапките и т.н. Говоря ти за зимния сезон. И през всички останали сезони я пращам с клинчета, най-добре се чувства с тях. Иначе да, предпочитат децата да са с потничета, а не с бодита, за да им е по-лесно да ги слагат на гърне.

# 545
Привет от морето Hug

Миа ужасно много я е страх от морето, но поне в басейна си играе и на пясъка. За яслата и дрехите не мога да се включа, тъй като към момента няма да посещава такава. Замислила съм се за почасова занималня към френския институт за разнообразие.
За рождения ден ние ще сме пак в заведението от миналата година, остава да избера торта. И подарък не сме й измисли Thinking Някой може ли да препоръча хубав и лесен за почистване пластелин?
Дрехите за есента и ние малко по малко ще трябва да купуваме, а за обувките грам не ми се мисли, че е 17ти номер и едвам намираме.

# 546
Мацки, много ви благодаря, че се включихте по въпроса с моите терзания за дрешките в детската ясла, знам аз , че може да се разчита на вас.  Hug
Мира- абсолютно си права, и аз мисля, че на децата не им е удобно с дънки в градината, и аз нямам абсолютно никакви скруполи да ходи детето ми с анцуг, или клинче, така, 4е това ще са основните дрешки, пък дънки има, ама за разходка, или по така случаи Wink
Деси- така е да, трябват с ирезвервни дрешки ,всичките ми приятелк ис деца в градина казват, 4е резервни си трябват, 4е се цапат, пере се доста и така.
Хариелка- ще наблегнем и ние на клинчетата. И моята кокона се очертава да ти кажа, знае дрехите как се казват, рови из тях, заглежда се, скица голяма е Joy
Смуси- браво за идеята,, ще си говоря с Миа на френски, дано измислите подарък Hug

# 547
  • София
Тони, аз мисля ти бях казвала, за нашата ясла как е. Без копчета, без ципове, всичко трябва да е на ластик и да е лесно за обличане/събличане. Искат по два резервни комплекта в шкафчето да има (отник, блузка, гащички, чорапи и панталон). Лично аз пращам Самуил с лигавници тип бандана, защото все още се лигави, не са му ги сваляли, имам и резервни в шкафчето. И задължително два чифта пантофи.

За кърменето. Мисля че почти сме се отбили. Много рядко се сеща, през нощта не ме търси. Малко ми е тъжно, но решението си е негово.

Самуил има всичко от брат си, нали са в един сезон  Wink Гледам да се въздържам от прекомерно купуване. И без това имаме дрехи в излишък.

Колкото до това дали породените деца ще са от един пол, няма значение разликата между децата. За породени се смятат деца с до две години разлика, между другото. И от значение е каква е средата на влагалището (кисела или алкална), а не периода между забременяванията Wink

Смуси, ето този препоръчвам. У дома много се играе с него, имаме най-различни преси за него и фабрики за сладки, спагети. Много са хубави.

# 548
Здравейте!

Аз почерпих от една тема идеи за градината на Сузи. Клинчета, блузки, елечета и по-дебели ватирани блузки за по-хладно. Бельото в повечето ясли предпочитат да е без копчета - кръстчето може да е на сигурно и с по-дълги потничета. Количеството дрешки си го определеляш от това дали имаш сушилня, защото дрешките от яслата се перат всеки ден Simple Smile По съвет на Ендира ще взема и едно хубаво многократно шише за вода.

За пола на детето има много още определящи. Има значение и това дали си в същинска фаза на овулация. Аз може би като цяло съм си една кисела мама Grinning Grinning Grinning A конкретно за съвпадение в половете на породените деца ми го е казал човек занимаващ се с генетика, но според мен информацията е по-скоро статистическа.

Хариелка Не се заричай! Wink И на мен три сестрички ми звучи много... хомогенно. Grinning Та много се радвам за ситуацията Simple Smile Щях да се радвам много и на момче, но по-скоро от съпричастност към мъжът ми, защото той милият много се беше надъхал. Сега говори на корема ми, че и него ще си го обича, да не би случайно да го е обидил с това, че го е смятал за момченце Grinning Grinning Grinning 

А кураж аз никакъв нямам. Засега гледам да не се замислям много за раждането и прочее, защото като си спомня с Косарето какъв страх брах... Щях без съмнение да избягам от операционната маса, даже си спомням, че напънах да ставам та ме вързаха... А и преди да забременея сега, всеки път като видех бременна хубавичко я 'ожалвах' (наум) - какво я чака... малко шашава работа...

Да ви споделя аз сега за Косарето. То ми е едно видно мамино. До тук добре, но пък такъв вой надава когато го вземе баща му, че на мен ми става неудобно. Сякаш го щипят. Тръгва да се огъва, хленчи и ако хич няма настроение, директно протяга ръце към мен с най-грозноватия си разреван облик. От това и аз страдам, защото на татко й хич не му е приятно това. Единствено се успокоява, че Сузинката му е татина Grinning Grinning Имате ли вие подобни ситуации?

Да сте здрави!

Ендира, как успяваш да се справиш с петната по дрешките на Мишо, за да ги запазиш за Самуил? Сузи все още се накапва, когато се храни - било то в къщи или навън. Понякога ми отказва лигавници, друг път аз забравям да я убедя да сложа и доста честно си стават петна. Някои махам, други са упорити - аз ползвам содасан, сонет и ще се радвам да ми споделиш твой опит.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 17:52 от Nuriii

# 549
Здравейте Simple Smile
Приемате ли нови попълнения? Laughing Моят син се казва Теодор и е роден на 10.10.11 Simple Smile
Аз се казвам Маги Simple Smile
Видях, че сте коментирали за яслите.
Теди сега ще тръгва на ясла и ми е доста притеснено. Но всички ми казват, че вторите дечица по- лесно свикват с яслата, отколкото каките и батковците, та ще видим дали наистина ще е така...
Все още почти нищо не съм му купила за яслата, а и ще си имаме и първокласничка тази година и ни е малко натоварено. Бях поръчала от разни чужди сайтове, но има нужда от още дрешки.
Обувки също не съм купувала още, а то не остана време. Връхни дрешки също трябва да му купя.
Пантофки му взех едни на Зетпол, но ще трябва да му търся още едни.
В яслата ни искат само пижамка, която ще си взимаме всеки петък. Гърне искат и май това е.
Иначе памперса успяхме да го махнем това лято Laughing Най- сетне свикна и си казва вече. Но се притеснявам, че в яслата ще имаме проблеми. Много майки разказват, че вкъщи нямат проблем, а в яслата все се напишквали дечицата... Ще видим при нас как ще е.
Ами... това е засега, пък ще се включвам при вас и аз вече. Simple Smile
Лек ден ви желая.

# 550
  • Варна
Магии първо добре дошла!   bouquet Друго забелязах аз  Laughing - ще правите Теодор батко. Браво на вас. Все повече хора се осмеляват не на два, ами и на три дечица и това е страхотно.  Heart Eyes
Относно
Но се притеснявам, че в яслата ще имаме проблеми. Много майки разказват, че вкъщи нямат проблем, а в яслата все се напишквали дечицата... Ще видим при нас как ще е.

и аз имам притеснения от този род и то най-вече, защото държи да сяда на гърнето на обратно, гащите да са събути на цяло и аз да стоя до него...  Crazy Та кой ще го търпи това ?! Отделно, че иска "мама" когато има пиш или ако. А последните дни ми прави номера.
Я да споделят мамите с батковци и каки имали ли сте период на отказ/стачка относно гърнето. Той си казваше, винаги и бяхме стигнали до момента да се напиша най-много веднъж седмично, обаче последните ден два какво му става, не казва. Поглежда се само и докато кажа, хайде да пишаме, пиш ли има и те гащите мокри..  Crazy Викам "аууу кой се напиша, защо бе мамо, мама нали пита има ли пиш, ти защо не каза".. а той ми се смее и протяга ръчички да го гушна.  Crazy Днес даже му казах, че така не се прави, че е голям и само бебетата се напишкват, попитах "ти бебе ли си? ако не ми казваш, че има пиш, ще ти слагам памперс" и той легна на спалнята, разкрачи се и чака човека да му слагам памперс.. . Shocked  Rolling Eyes

Ендира, как успяваш да се справиш с петната по дрешките на Мишо, за да ги запазиш за Самуил?
Това и на мен ще ми е интересно. Ние май нямаме дрешки без петна - къде от кал, къде от храна или друго..  ooooh! Даже като правихме фотосесията Юни месец, специално му облякох нова тениска, че поне да не е лекьосан.  Mr. Green

# 551
Мира, благодаря ти Hug
Да, Теди ще става батко, стига всичко да бъде наред! Praynig И аз съм го забелязала това Simple Smile И много се радвам на такива семейства. А и виждам, че и тук в темата има доста Simple Smile Ние винаги сме искали три деца, просто изчаквахме подходящия момент, но... той ни хвана малко неподготвени Laughing
Нищо, така е трябвало да стане Simple Smile
И Теди не стои сам на гърнето. Ако го оставя, започва да шава, да се занимава с други неща... и по едно време имаше навика да рови в гърнето и да маже по пода ooooh! Та от тогава все съм до него и затова и аз не го оставям, все до него, все говоря и обяснявам. А в яслата наистина се съмнявам някой да търпи капризите на всички деца Confused Силно се надявам да свикне и като види, че другите деца се справят, да започне да кротува и той, ама.... Каквото стане, то е ясно, че ще ни е трудно и на двамата.
Калина като беше бебе още на 10 месеца я сложих на гърне. Като стана на година вече бяхме махнали изцяло памперса, освен нощем, де. Но тя стискаше и чакаше сутрин да я сложа на гърнето. Като й се ходеше до тоалетна си носеше гърнето направо при мен Laughing С нея беше много по - лесно. Но и тя е имала периоди, в които се е изпускала, въпреки че уж беше свикнала на гърне. Май почти няма дете, което да не го е правило. Дали без да искат, дали защото им се иска пак да се поглезят на лесното Laughing...

# 552
  • София
Ендира, как успяваш да се справиш с петната по дрешките на Мишо, за да ги запазиш за Самуил?

Нурии, ползвам ето това и това. За мазните петна Meglio. Досега имам само една блуза с неизпрани петна, но Мишо се беше нарисувал целия с черен маркер. Никакъв шанс  Mr. Green Лигавници не ползваме, но той е свикнал да се храни със салфетка (благодарение на градината). Радвам се, че съм ти била полезна (за шишето, което между другото е страхотно и няма да съжаляваш)!

За Самуил и яслата не се притеснявам изобщо. Ще му е втора година, с познати деца, позната обстановка и режим. Повечето деца са точно обратното на това, което описвате - в градината са супер добри и изпълнителни, а вкъщи, са точно обратното. Много бързо разбират, че в яслата глезотии като "Мамо, стой до мен докато акам!", не минават Wink

Добре дошла на новата мама! Лично аз трето дете в България не мисля да раждам. Няма да е честно към децата ми, нито към мен. Имам желание за трето, и то силно, но да видим накъде ще поемем.

# 553
Здравейте!
Маги, добре дошла и честита бременност! Щом си сложила лентичка толкова рано, това е добър знак,че всико ще мине нормално и ще се радвате на още едно бебе! Хубави са тези трепети с очакването и грижите около новото човече, но и аз като болшинството тук не играя тото, та...... Rolling Eyes

За напишкването в яслата и мен ме предупреди директорката на тази, в която е записана Юлия, че е нормално от стрес децата първоначално да се напишкват и наакват не само там, ами и вкъщи. Преживява се Praynig

Мира, и Юлия така ходи до тоалетна-изцяло събута. Не я бърка дали е на гърне или на тоалетната, но сложа ли и памперс или бикинки, минава в режим "бебе". Не и се карам, понеже виждам,че не и пука hahaha Днес, след дъгата разходка, се беше наакала. Като я събух, каза, че иска да пиша. Изтърпя да забърша акото и не се изпусна, въпреки,че сигурно съм я натиснала по мехура. Стискаше, докато не седна на тоалетната  Laughing

Нури, Юлия също крещи нечовешки, но не и при чужди хора-свиква бързо с непознати и се държи много примерно пред тях, пред роднини или приятели! Само че нощем понякога или рано сутрин се събужда и иска да яде. Ако не и се даде,почва изтеричен рев ooooh! Същото се повтаря вечер,ако се опитваме да я сложим да си легне, без тя сама да е решила,че ще си ляга. Може да и се спи, обаче, не е ли решила сама, пищи така,че сигурно се чува в съседния блок ooooh! Лошото е, че на ММ понякога му се отпуска ръката и хвърчат шамарчета  Crazy Опитахме се да въведем режим, ритуали,но ударихме на камък. Това аз го отдавам на внезапното отбиване  Cry

Да ви похваля Юлия,че от няколко дни и се появи "Аз'-ът. Казва "Аз" и така се заявява колко е самостоятелна. Също така слага окончанието "-м" на глаголите:пишам, обувам, опитам, итам. Приятелчетата и говорят за себе си в трето лице, ед. число и се наричат по име. С Лили също го минахме този период, а Юлия направо се заяви "Аз". Странно ми е все пак,че само веднъж си е изричала името "Юя"  Thinking

# 554
И аз да похваля Яна - от както сме на море, все още много ни е срам, но сме с приятели с момиченце на 3 годинки и след 2-3 дена Яна вече й дава да я храни, да я люлее и да я целува  hahaha Ама като видях как се целуват си казах, ех има надежда за моя аутсайдер като тръгне на градина да се социализира малко. Момиченцето се навежда да я целува, а Яна нахилена до уши подава бузка за целувка  Joy
Иначе на морето всичко е ок - първото влизане беше с писъци, всички излизания - също Mr. Green на пясъка с мидите ни е много забавно и въобщееее супер си изкарва Яна на море  Party

Общи условия

Активация на акаунт