Кърмене и 90-дневна диета - тема 3

• 67 416
  • 882
  •   1
Отговори
# 780
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Започнах диетата на 1.04. Положението е трагично. След трето раждане съм. Бебо е на 6 месеца, вече хапва и други храни, но още кърмя по 5 пъти, включително и през ноща. Правила съм диетата преди близо 2 години, така че съм наясно с правилата, но искам да си кърмя. Днес ми е трети ден. Не съм чела назад как процедирате в плодов ден, извинявам се за което. Водния със сигурност няма да го правя. Започнах от 100 кг. Забременях на 90, десетина дни след секциото бях толкова, качих общо 15 кг. Обаче за 6 месеца от страх да не ми спре кърмата се олях със сладко и тестяно. Та сега от 100 се надявам поне на 85. Та за плодовия какво ще ме посъветвате?

# 781
  • София
Аз го правя - или чист плодов, или смесен (не знам дали е редно), т.е. сутрин плод, обяд и вечеря салата, следобяд плод. Понякога хапвам сурови бадеми и сушени плодовенамерила съм си едни натурални кайсии).

# 782
  • Пловдив
За закуска ударих един фреш портокал, после ядох салати неовкусени, че плодовете не са ми страст. Добавих малко тиквени семки към салатите и по някое време хапнах сушени сини сливи и 100 ина грама орехи. Мисля, че се справих. Днес ми стърже, но пък предстои мръвчица. Simple Smile Водните дни правите ли ги? Аз и некърмеща удържах само един.   Blush

# 783
  • на последния етаж
Не правя воден ден.
Хумусът в кой ден се консумира?

# 784
  • UK
Хумусът, доколкото знам от другата тема, ако е домашно приготвен от пасиран нахут, е за варива, ако е готов, смес от брашно и разните му там добавки, за въглехидратен.

# 785
  • на последния етаж
Благодаря!

# 786
  • София
Не знам какви толкова брашна има в хумуса. Аз съм яла във варивата.

# 787
  • UK
И аз не знам, не съм яла купен хумус. Но важало за всички зърнени почти, че когато са цели зърна приготвени са за варива, а когато са обработени на брашно са за въглехидратен. Царевичното брашно, например, е въглехидрат, варената царевица вариво. 

# 788
  • София
И аз не знам, не съм яла купен хумус. Но важало за всички зърнени почти, че когато са цели зърна приготвени са за варива, а когато са обработени на брашно са за въглехидратен. Царевичното брашно, например, е въглехидрат, варената царевица вариво. 

Да, така е, но все пак хумуса не се прави с брашно.

# 789
  • UK
Казах каквото знам. И картофеното пюре не се прави от брашно, но продават такова на прах с какво ли не вътре.

# 790
  • София
Мисля, че тук навлязохме в съвсем друг въпрос.

С 2 думи - най-добре домашно приготвен хумус Simple Smile

# 791
  • на последния етаж
Благодаря момичета!
Открих си сандвич със зеленчуци и хумус в Green coffee, който е добър вариант за обяд във въглехидратен ден (че вече ми се изчерпаха идеите за обяд в работно време), но сега продължавам да се чудя подходящ ли е или не е.

# 792
  • UK
По правило хумусът си е нахут, който се яде във варива, така че аз ако съм съвсем стриктна, бих го избегнала.

# 793
  • на последния етаж
Ясно. Досега се въздържах, тъй като и аз мислех така. Явно така ще си остане и ще мисля други варианти.

# 794
Извинявам се ако досаждам,но да ви кажа,че преди няколко години след като родих бях качила много кила-26.Бях станала търкалящо се животно,но не ми стигна това ами бабите ме тъпчеха,за да имам кърма.След втората година на детето бях 92 кг.Започнах 90 дневната диета и след първия воден ден бях 67 кг.Изпитах ужас от това да не отключа някое заболяване от рязкото сваляне на килограмите и я спрях като само спазвах ограничението на хляба и сладкото.
Моето меню ако ви е интересно беше следното
1.ден-без плод за закуска,само чаша с кафе със захар (не мога да го пия иначе),обяд-месо-печено или пържено, така че заедно със салатата да са една голяма плоска чиния,вечеря-същото от обяда,но наполовина.Обядвах винаги към 12 и вечерях винаги около 6,заради работното ми време.
2.ден-варива-една купа с вариво и салата като за вечеря някога бях само на салата друг път само на купата с вариво.
3.ден-понякога си взимах една торта от амадеус или друг сладкарски цех и цял ден го удрях на пир с нея...... Joy
4.ден-плодовете ми бяха най-трудното нещо (не ги ям),ама като огладнеех не ми пукаше.
Бира пиех с пържени картофи лятото на морето, ама не повече от половин бира и половин порция картофи.Общо взето много стриктно спазвах диетата и налице е резултата-25 кила още първия месец.
Сега вече 5 години след нея съм 67 кила като лятото ги свалям до 64,а зимата качвам до към 70,но спазвам някои неща-ако реша да ям сладко не ям друго за деня и има неща които се научих да ги ям без хляб.Сега съм бременна и се опитвам да я спазвам малко от малко,но съм качила 7 кила за 7 месеца и имам усещането че ще се пръсна.
Успех на всички които искат да отслабнат.Важното е, не да се фиксирате върху храната и да мислите-сега ядох това, ами после какво ще ям,а да си намирате занимание и лек спорт ,който да ви ангажира.Подходящи са йога,пилатес,зумба,калайнетика и т.н.,кой каквото го влече,Организма има нужда от изгаряне на калориите не само от ограничение т.като го трупа като паласки и други неща, за да се запаси.
Стана много дълго.Извинявам се пак. Лек ден Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт